-Κύριε Ληστή αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό, θα σας παρακαλούσα να αποχωρήσετε
- Δυστυχώς δε δύναμαι κύριε Μαγαζάτορα, επιβάλλεται εκ των συνθηκών να σας ληστέψω
- Πολύ καλά λοιπόν, μετά μεγάλης μου λύπης τότε σας γνωστοποιώ πως θα σας κλειδώσω μέσα και προτίθεμαι να καλέσω την αστυνομία για να σας συλλάβει
- Μα τι λέτε τώρα κύριε Μαγαζάτορα, που είναι οι ανθρωπιστικές σας αξίες, διακατέχομαι και από κλειστοφοβία, τι είναι αυτά που λέτε; Μήπως είστε φασίστας
- Οχι αγαπητέ μου φίλε και να με συγχωρείτε για αυτήν την απερισκεψία μου, βιάστηκα να μιλήσω. Συγγνώμη εαν σας προσέβαλα και σας πλήγωσα. Θα καταφέρετε ποτέ να με συγχωρέσετε;
- Δεν ξέρω, νιώθω κάπως άσχημα με αυτά που είπατε, απειλήσατε να με εγκλωβίσετε και να καλέσετε την αστυνομία. Τόσο μετράει για εσάς λοιπόν η ανθρώπινη ελευθερία; Βάζετε την ελευθερία του ανθρώπου στην ζυγαρια με μερικά κοσμήματα, με μερικά αντικείμενα;
-Συγχωρέστε με ήταν λάθος μου, δεν θα το ξανακάνω κύριε Ληστή. Πάρτε ότι θέλετε, ευχαρίστηση μου. Διαλέξτε τα καλύτερα, μην βιαστείτε
- Σας συγχωρώ κύριε Μαγαζάτορα γιατί για εμενα είναι πανω απ' ολα ο άνθρωπος. Και θα δεχτω και την εμπρακτη συγγνώμη σας.
- Ευχαριστώ πολύ κύριε Ληστή
- Καλημέρα σας κύριε Μαγαζάτορα, θα τα ξαναπούμε βέβαια την άλλη εβδομάδα
- Να πιούμε και κανα καφέ αδελφε τωρα που γνωριστηκαμε
- Κερνάτε;
- Μα το ρωτάτε κύριε Ληστή; Εννοείται
- Εις το επανιδειν λοιπον καλε μου φιλε!