georgebi έγραψε: 28 Ιουν 2022, 16:11
Αρχέλαος έγραψε: 28 Ιουν 2022, 15:59
Πέρα από την ουσία της υπόθεσης, εκτίθεται εντελώς η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και των οπαδών του.
Το θέμα είναι το εξής:
α)Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε στο θεσμό των ενόρκων ως απόφαση λογικά του λαού. Τώρα αν οι ένορκοι θα τύχει να είναι αριστεροί, δεξιοί, απολιτικ, ή με συγκεκριμένες ιδεοληψίες τότε δεν αποτελεί αντεπιχείρημα. Εκτός αν εννοούσαν να...διορίζονται ένορκοι με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω έπειτα από έλεγχο του Μαδουραίου ή άλλων.
β) Η συνεπής κοσμοπολίτικη αριστερή προσέγγιση είναι ότι ο κάθε δολοφόνος μπορεί να σωφρονιστεί. Διαφωνώ αλλά το κατανοώ. Για αυτό και ο Παρασκευόπουλος ειλικρινώς παλαιότερα είχε όποια προσέγγιση είχε.
Όμως ο σωφρονισμός, η ανεκτικότητα κλπ. αφορά τους δολοφόνους όλους και όχι από που προέρχονται. Υπάρχουν και κάποιοι που λένε ευθέως ότι επειδή γουστάρουν ο αριστερός δολοφόνος πρέπει να έχει καλύτερη μεταχείριση κλπ.
Αυτοί τουλάχιστον έχουν ευθύτητα.
Το θέμα είναι με τους αριστερούς που πατάνε σε δύο βάρκες, από την μία καλή η ετυμηγορία των ενόρκων και ένα πιο μαλακό ποινικό σύστημα και κώδικας αντίστοιχα, από την άλλη απαράδεκτοι οι ένορκοι και ο ποινικός κώδικας που νομοθέτησαν.
Έτσι
σέβομαι ιδιαίτερα όσους αριστερούς ασπάζονται τα παραπάνω ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους.
Για τους υπόλοιπους που όποτε βολεύει τα λένε αλλιώς, είναι το αλτερ εγκο των γαλαζαίων.
Εεεεεε....δεν το περίμενα να το πω για σένα

...αλλά αυτό ήταν ένα πραγματικά καλό ποστ
Βέβαια διατηρώ τις αμφιβολίες μου αν το ποσοστό του μεγενθυμένου
(λαμβάνοντας υπ όψιν και την ανακοίνωση του ΚΚΕ όπως και της νεολαίας Σύριζα που έβαλα νωρίτερα)
δεν ειναι είδος προς εξαφάνιση
Μεταξύ...μας είμαι λάτρης της κοινής λογικής.
Δεν το περίμενες γιατί σε πλειάδα θεμάτων έχω κατατροπώσει με τεκμήρια και ορθό λόγο τα γαλαζαιϊκα κόλπα εκείνων που υποστηρίζεις και τότε δεν άρεσε.
Π.χ. όταν μου γράφεις για μείωση μετακλητών(με το κόλπο ότι αρκετοί είναι στους ΟΤΑ λες και μπήκαν εκεί χωρίς την άδεια της κεντρικής εξουσίας και όταν αρκετοί δήμοι είναι γαλάζιοι) και μείωση δημοσίων υπαλλήλων και παραθέτω πίνακα με αύξηση της δημοσιουπαλληλίας είναι λογικό να μη σου αρέσει. Αλλά παίρνεις διαζύγιο με την αλήθεια, βλέπε παρακάτω.
viewtopic.php?f=29&t=41206&p=2543776&hi ... F#p2543776
Απλώς και αυτή τη φορά η κοινή λογική δεν είναι με την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά οι ένορκοι γίνονται κυρ Παντελήδες ή κάνουν διαλογή αρκετοί στο ποιος είναι ο δολοφόνος ως προς την ποινή.
Χωρίς παρωπίδες και με κοινή λογική.
Και για του λόγου το αληθές, δεν είδαμε από το κυβερνών κόμμα να τροποποιεί σε μεγάλο βαθμό τον ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή αυτοί τα έκαναν μαντάρα και τώρα λένε άλλα, όμως και δεν έχουν αλλάξει πολλά θέματα που άπτονται του συγκεκριμένου Π.Κ.
Κάτι είχε πει ο υπουργός νομίζω για επιτροπή που θα ασχολείτο με το ζήτημα.
Δεν θα επανέλθω αλλά ο οπαδισμός είναι για τα γήπεδα, πρωτίστως η κοινή λογική.
Οver and out.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"