!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ξυλο Σνικ Light στα ΜΑD Awards

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Blackdog

Re: Ξυλο Σνικ Light στα ΜΑD Awards

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

Rocco Siffredi έγραψε: 24 Ιουν 2022, 15:47
παιζει ρολο και η μοδα στην μουσικη τοτε ητανε και σχετικα μεινστριμ αυτα τα ειδη τακουγες στο ραδιο ,στην τιβι κλπ
και θεμα ηλικιακο ο σημερινος 15-16αρης κλπ θα θελει να ακουσει τον σημερινο 20αρη που δεν θα βρει ευκολα τα αντιστοιχα συγκροτηματα στο ροκ και το μεταλ ειδικα Ελλαδα ,τι να του βαλεις να ακουσει 50ρηδες μεταλλαδες, αν ακουνε ολοι τραπ εκει θα καταντησει κι αυτος
και γω θυμαμαι οτι το ροκ των 70s σε εκεινη την ηλικια το σνομπαρα γιατι μου φαινοταν μπαρμπαδες
Eγω λεω για τα 80ς οταν αυτα δεν ηταν μεηνστρημ. Δεν επαιζαν στο ραδιο ουτε στην τιβι. Βασικα στο ραδιο μονο απο ραδιοπειρατες θα ακουγες μεταλ, και σε δυο μουσικες εκπομπες που ειχαν τα 2η 3 καναλια που ειχαμε, επαιζαν ποπ με εξαιρεση ενα (1) μεταλ κομματι στο τελος.

Και σε ταινιες αν δεις που ειπε πριν ο μπερια, η κυριως διασκεδαση ηταν σε "ντισκοτεκ" η οποια δεν επαιζε απαραιτητα ντισκο αλλα κυριως ποπ

Αυτο αρχισε να αλλαζει προς το τελος της 10ετιας με το poison του Αlice Cooper και αμεσως μετα με τους guns n roses.

Εμενα μου φαινονταν γεροντιστικα αυτα που ακουγε η προηγουμενη γενια ροκαδων απο μενα. Κατι προγκρεσιβ ψωλοβροντια οπως οι rush, οι yes κλπ. Ηταν τοσο κολλημενοι που θεωρουσαν κατι ακυρους οπως πχ van der graaf generator ως το καλυτερο γκρουπ ολων των εποχων, ενω παραλληλα σνομπαρανε πανκ και πιστολς. Τα ζεπελιν, περπλ, ντορς και αλλα ομως, τα ειχα ψηλα στα ακουσματα μου.

Rocco Siffredi έγραψε: 24 Ιουν 2022, 14:13
αν πας σε σημερινο γυμνασιο-λυκειο ποσους θα βρεις να ακουνε ροκ-μεταλ και νεα συγκροτηματα;αυτο ηταν το ποιντ στο ποστ
αν ερχονταν Ελλαδα τελη 80s π.χ Μεταλλικα Μειντεν κλπ δεν θα γινοταν μακελειο;
ποιο συγχρονο συγκροτημα απο αυτα τα ειδη μπορει να το κανει Ελλαδα
Θα βρω λιγους ισως και κανεναν. Ομως αυτη ειναι η φυσικη θεση του μεταλ, αυτο λεω. Ηταν απ την αρχη για λιγους.

Εχουν ερθει και οι δυο. Οι maiden to 1989 και οι metallica το 1991. Μεηντεν στην νεα φιλαδελφια, δεν ειχε γινει της πουτανας εβρισκες εισιτηρια μεχρι τελευταια στιγμη. Στους μεταλικα το 91 αν δεν ειχαν αφησει τους τσαμπατζηδες μεσα, θα ηταν μισοαδεια η νεα σμυρνη Το ιδιο και χειροτερο ειχε συμβει και την επομενη (νομιζω) χρονια με τους guns n roses στο οακα.

Ακομα και αρχες 90ς δηλαδη ηταν ακομα ντεμι τα πραγματα.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Ποιος ασχολείται σήμερα με αυτούς τους πουθεναδες;
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Blackdog έγραψε: 24 Ιουν 2022, 16:47 κατι ακυρους οπως πχ van der graaf generator
:goodpost: :+1: :bravo:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Blackdog

AlienWay έγραψε: 24 Ιουν 2022, 16:05
Επομένως σου αφιερώνω αυτό το χίτ που συνδυάζει τον πόπ στίχο των Αμπα με τη συμφωνικού μέταλ διασκευή που τη κάνανε οι therion

το αποτέλεσμα έχει μια κάποια νοσταλγία :003:

Ωραιο αλλα δεν ειναι ουτε μεταλ ουτε συμφωνικη κατα την γνωμη μου. Δεν μου πολυαρεσουν τα υβριδια :102:

Και ετσι ανταποδιδω με ενα ποπακι 80ς τυχαιο μεν, οριτζιναλ δε.
Blackdog

Feindflug έγραψε: 24 Ιουν 2022, 16:40
Blackdog έγραψε: 24 Ιουν 2022, 14:50 Μια ερωτηση που εκανα στα δυο μου παιδια, τα οποια ειναι στο ηλικιακο ταργκετ γκρουπ των τραπερς, ηταν αρκετα διαφωτιστικη.

Τα ρωτησα στο αμαξι ενω επαιζε το beneath the remains ( :roll: ) στο πλεηερ

"Γιατι δεν ακουτε πια αυτη την μουσικη, αφου ειναι δυνατη και εκφραζει πολυ καλυτερα τον θυμο σας απεναντι σε αυτο που ζειτε σημερα;"

Και μου ειπαν οτι κανενας εφηβος πλεον δεν ειναι θυμωμενος, κοιτανε ολοι απλα πως να την βγαλουνε.

Ισως φταιει αυτο, ισως το ροκ και το μεταλ να εκφραζουν μια εποχη που εχει πλεον περασει :102:
Καλά σού είπανε ρε τύπε. Τα παιδιά θέλουν αντίδραση, επανάσταση. Το πανκ πέθανε, τα μέταλ είναι τα περισσότερα μιας άλλης εποχής, θρησκευτικές και αποκρυφιστικές αναζητήσεις δεν υπάρχουν, η σκληρή ηλεκτρονική μουσική έχει απομυθοποιηθεί και έχει γίνει mainstream, τι να ακούσουν κι αυτά; Αυτά που σε τσαντίζουν.

Έχει αρχίσει και βρωμάει επικίνδυνα ναφθαλίνη το νήμα. Κάθονται κάτι μπαρμπάδες, πρώην φρικιά, να νουθετήσουν τα πιτσιρίκια στο τι θ' ακούνε. Σε λίγο θα κυνηγάει ο παπάς - πατέρας το παιδί του για να ακούσει Sex Pistols, ενώ αυτό θ' ακούει Snik και θα χορεύει με chains και purple γιλέκα με pouches.

If you know, you know.
Ξαναδες τι εγραψα

Τα παιδια δεν θελουν αντιδραση και επανασταση, θελουν απλα να την βγαλουνε. Δεν το κρινω αρνητικα, αν το σκεφτεις λιγο την εποχη εκεινη (πασοκ δηλαδη) υπηρχε η πολυτελεια της επαναστασης, σημερα μαλλον δεν υπαρχει.

Τα τραγουδια των τραπερς δεν ειναι επαναστατικα και το λουκ που εχουν ειναι μοδατο. Θυμαμαι τους πανκηδες τους μπουγελωναν νοικοκυραιοι απ τα μπαλκονια

Και αυτο με την νουθεσια δεν ξερω πως προεκυψε. Η αγαπη μου για την μουσικη ειναι τοσο μεγαλη που δεν νιωθω αναγκη να την μοιραστω με κανεναν. Στα παιδια μου εχω κανει μια παρουσιαση και ας παρουν οτι θελουν.

Γουσταραν τρυπες, μωρα στην φωτια, γενια του χαους και τετοια ομως. Κατι πηραν :102:
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

50 χρονών άνθρωποι και ασχολούνται με τον Light και τον Snik

- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 »

Έπρεπε να ζει κανας λεκτικός
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Η αντίληψη ότι η ροκ είναι αναρχοκομμουνιστική-επαναστατική μουσική, ξεκίνησε από τους μπούμερ που δεν ξέρανε αγγλικά. Αυτοί ακούγοντας μόνο τον δυνατό πομπώδες ήχο και μη καταλαβαίνοντας τι λένε οι στίχοι, θεωρούσαν ότι τα τραγούδια αυτά είχαν επαναστατικό περιεχόμενο.

Στην πραγματικότητα, τόσο η ροκ, όσο και η μέταλ αποτελούν μουσικές φόρμουλες, όπου αποτυπώνεται η εκάστοτε "προσωπικότητα" κάθε μπάντας. Αλλες μπάντες είναι περιθωριακές, άλλες περισσότερο ψυχαγωγικές, άλλες έχουν ερωτικό στίχο, άλλες επικό, άλλες κοινωνικό κλπ.

Οι μη γλωσσομαθείς μπούμερ, ακούγανε την ηλεκτρική κιθάρα να γρατζουνιέται και θεωρούσαν ότι ο καλλιτέχνης εξέφραζε τον κομμουνισμό.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Blackdog

AlienWay έγραψε: 24 Ιουν 2022, 17:38 Η αντίληψη ότι η ροκ είναι αναρχοκομμουνιστική-επαναστατική μουσική, ξεκίνησε από τους μπούμερ που δεν ξέρανε αγγλικά. Αυτοί ακούγοντας μόνο τον δυνατό πομπώδες ήχο και μη καταλαβαίνοντας τι λένε οι στίχοι, θεωρούσαν ότι τα τραγούδια αυτά είχαν επαναστατικό περιεχόμενο.

Στην πραγματικότητα, τόσο η ροκ, όσο και η μέταλ αποτελούν μουσικές φόρμουλες, όπου αποτυπώνεται η εκάστοτε "προσωπικότητα" κάθε μπάντας. Αλλες μπάντες είναι περιθωριακές, άλλες περισσότερο ψυχαγωγικές, άλλες έχουν ερωτικό στίχο, άλλες επικό, άλλες κοινωνικό κλπ.

Οι μη γλωσσομαθείς μπούμερ, ακούγανε την ηλεκτρική κιθάρα να γρατζουνιέται και θεωρούσαν ότι ο καλλιτέχνης εξέφραζε τον κομμουνισμό.
Αυτο το σκεφτηκες μονος σου, η το διαβασες καπου;

Συνηθως οι ροκ μπαντες εχουν απ ολα αυτα που εγραψες στα τραγουδια τους. Δεν υπαρχει κανονας θεματολογιας.

Σιγουρα παντως δεν θα εβρισκες εξωφυλλο δισκου των duran duran να δειχνει καποιον να κοβει το λαιμο της Θατσερ, οπως αυτο των Maiden πχ. Η αυτο των πιστολς που ειχαν ντυσει μπατσους τα γουρουνια, δεν θα επαιζε σε βιντεοκλιπ της Μαντονα με τιποτα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Blackdog έγραψε: 24 Ιουν 2022, 17:53
AlienWay έγραψε: 24 Ιουν 2022, 17:38 Η αντίληψη ότι η ροκ είναι αναρχοκομμουνιστική-επαναστατική μουσική, ξεκίνησε από τους μπούμερ που δεν ξέρανε αγγλικά. Αυτοί ακούγοντας μόνο τον δυνατό πομπώδες ήχο και μη καταλαβαίνοντας τι λένε οι στίχοι, θεωρούσαν ότι τα τραγούδια αυτά είχαν επαναστατικό περιεχόμενο.

Αυτο το σκεφτηκες μονος σου, η το διαβασες καπου;

Συνηθως οι ροκ μπαντες εχουν απ ολα αυτα που εγραψες στα τραγουδια τους. Δεν υπαρχει κανονας θεματολογιας.

Σιγουρα παντως δεν θα εβρισκες εξωφυλλο δισκου των duran duran να δειχνει καποιον να κοβει το λαιμο της Θατσερ, οπως αυτο των Maiden πχ. Η αυτο των πιστολς που ειχαν ντυσει μπατσους τα γουρουνια, δεν θα επαιζε σε βιντεοκλιπ της Μαντονα με τιποτα.
Δεν το έχω διαβάσει κάπου, αλλά ενώ ξέρω αρκετά καλά τη ροκ και τη θεματική ποικιλομορφία της, έχω βαρεθεί να βλέπω μπουμερ να λένε πόσο "επαναστατική" είναι η ροκ.

Αν το πάρουμε έτσι, τότε και η μέταλ "βρίζει" γιατί όταν την ακούμε χωρίς να κατανοούμε τι λένε οι στίχοι, είναι σαν να ακούμε "αααα, θα σε γ@μήσω, γ@μώ το σπίτι σας αααα".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Feindflug έγραψε: 24 Ιουν 2022, 16:40
Blackdog έγραψε: 24 Ιουν 2022, 14:50 Μια ερωτηση που εκανα στα δυο μου παιδια, τα οποια ειναι στο ηλικιακο ταργκετ γκρουπ των τραπερς, ηταν αρκετα διαφωτιστικη.

Τα ρωτησα στο αμαξι ενω επαιζε το beneath the remains ( :roll: ) στο πλεηερ

"Γιατι δεν ακουτε πια αυτη την μουσικη, αφου ειναι δυνατη και εκφραζει πολυ καλυτερα τον θυμο σας απεναντι σε αυτο που ζειτε σημερα;"

Και μου ειπαν οτι κανενας εφηβος πλεον δεν ειναι θυμωμενος, κοιτανε ολοι απλα πως να την βγαλουνε.

Ισως φταιει αυτο, ισως το ροκ και το μεταλ να εκφραζουν μια εποχη που εχει πλεον περασει :102:
Καλά σού είπανε ρε τύπε. Τα παιδιά θέλουν αντίδραση, επανάσταση. Το πανκ πέθανε, τα μέταλ είναι τα περισσότερα μιας άλλης εποχής, θρησκευτικές και αποκρυφιστικές αναζητήσεις δεν υπάρχουν, η σκληρή ηλεκτρονική μουσική έχει απομυθοποιηθεί και έχει γίνει mainstream, τι να ακούσουν κι αυτά; Αυτά που σε τσαντίζουν.

Έχει αρχίσει και βρωμάει επικίνδυνα ναφθαλίνη το νήμα. Κάθονται κάτι μπαρμπάδες, πρώην φρικιά, να νουθετήσουν τα πιτσιρίκια στο τι θ' ακούνε. Σε λίγο θα κυνηγάει ο παπάς - πατέρας το παιδί του για να ακούσει Sex Pistols, ενώ αυτό θ' ακούει Snik και θα χορεύει με chains και purple γιλέκα με pouches.

If you know, you know.
Εσύ, τυπε, τις γιορτές κάθεσαι με τη νεολαία και φλεξαρετε τα γκανια σας
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Μεγαλο μεριδιο στην παρακμη αυτη εχει και η νεα γενια γονιων
Που ειναι στα παπαρια τους ολα
Μηδενικες αρχες κανενα ενδιαφερον για την διαπαιδαγωγηση

Παλια για να ακουσεις κατι που ειχε λιγο ποιο εξτριμ στοιχο Ελληνικο πχ κανα τακη τσαν
Το βαζανε στην ψιλοζουλα στο δωματιο τους μην ακουσουν οι γονεις που θα τους τα ψελνανε

Τωρα ολοι μαζι ακουνε "την χυνω την πουταναααα και ρουφαωω την κοκαα"
Blackdog

AlienWay έγραψε: 24 Ιουν 2022, 18:05

Δεν το έχω διαβάσει κάπου, αλλά ενώ ξέρω αρκετά καλά τη ροκ και τη θεματική ποικιλομορφία της, έχω βαρεθεί να βλέπω μπουμερ να λένε πόσο "επαναστατική" είναι η ροκ.

Αν το πάρουμε έτσι, τότε και η μέταλ "βρίζει" γιατί όταν την ακούμε χωρίς να κατανοούμε τι λένε οι στίχοι, είναι σαν να ακούμε "αααα, θα σε γ@μήσω, γ@μώ το σπίτι σας αααα".

:lol: :lol: :lol:

Οκ εγω αναφερομαι και στα δυο ειδη μαζι. Δηλαδη ροκ-μεταλ ενα πραγμα.

Για την εποχη της νομιζω η ροκ ηταν αρκετα επαναστατικη, γιατι εφερε απελευθερωση στην νοοτροπια και τα ηθη. Κυριως τα 60ς. Για τους στιχους στα τραγουδια θα συμφωνησω εν μερει.

Γιατι μπορει ο πλαντ να ελεγε ουουου μαμαμαμαμαμα σκουηζ μαη λεμον μαμαμαμαααα, αλλα για καθε τετοιο υπηρχε και ενα the wall που ηταν γεματο με (σοβαρα) κοινωνικα μηνυματα. Ειδικη μνεια ως προς τον στιχο πρεπει να κανω εδω και στους Ντορς στα 60ς.

Οι Ελληνες μπουμερ ακουγανε ομως ροκ; Ο πατερας μου ακουγε Παριο και Καφαση :102:
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Blackdog έγραψε: 24 Ιουν 2022, 18:16
AlienWay έγραψε: 24 Ιουν 2022, 18:05

:lol: :lol: :lol:

Οκ εγω αναφερομαι και στα δυο ειδη μαζι. Δηλαδη ροκ-μεταλ ενα πραγμα.

Για την εποχη της νομιζω η ροκ ηταν αρκετα επαναστατικη, γιατι εφερε απελευθερωση στην νοοτροπια και τα ηθη. Κυριως τα 60ς. Για τους στιχους στα τραγουδια θα συμφωνησω εν μερει.

Γιατι μπορει ο πλαντ να ελεγε ουουου μαμαμαμαμαμα σκουηζ μαη λεμον μαμαμαμαααα, αλλα για καθε τετοιο υπηρχε και ενα the wall που ηταν γεματο με (σοβαρα) κοινωνικα μηνυματα. Ειδικη μνεια ως προς τον στιχο πρεπει να κανω εδω και στους Ντορς στα 60ς.

Οι Ελληνες μπουμερ ακουγανε ομως ροκ; Ο πατερας μου ακουγε Παριο και Καφαση :102:
Και ο δικός μου. Αλλά έχω πετύχει και κάτι ντοκιμαντέρ με έλ late boomers μεταλλάδες που βρίζανε τους δημοσιογράφους που τους έπαιρναν συνέντευξη, φτύνανε και τα σπάγανε συνέχεια.

Ε, αυτοί δεν νομίζω να είχαν πρόσβαση στην ολότητα των στίχων :lol:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Πάντως έχει πλάκα το όλο σκηνικό.

Είναι ο πρώτος ηθικός πανικός των 40άρηδων μιλλένιαλς. Που στα 90s κορόιδευαν τους συντηρητικούς δασκάλους/γονείς που έλεγαν "να προσέχεις μη σου βάλουν ναρκωτικά στην πορτοκαλάδα" κι ότι η μέταλ είναι του σατανά.

Μεγαλώσατε παίδες.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”