Eγω λεω για τα 80ς οταν αυτα δεν ηταν μεηνστρημ. Δεν επαιζαν στο ραδιο ουτε στην τιβι. Βασικα στο ραδιο μονο απο ραδιοπειρατες θα ακουγες μεταλ, και σε δυο μουσικες εκπομπες που ειχαν τα 2η 3 καναλια που ειχαμε, επαιζαν ποπ με εξαιρεση ενα (1) μεταλ κομματι στο τελος.Rocco Siffredi έγραψε: 24 Ιουν 2022, 15:47
παιζει ρολο και η μοδα στην μουσικη τοτε ητανε και σχετικα μεινστριμ αυτα τα ειδη τακουγες στο ραδιο ,στην τιβι κλπ
και θεμα ηλικιακο ο σημερινος 15-16αρης κλπ θα θελει να ακουσει τον σημερινο 20αρη που δεν θα βρει ευκολα τα αντιστοιχα συγκροτηματα στο ροκ και το μεταλ ειδικα Ελλαδα ,τι να του βαλεις να ακουσει 50ρηδες μεταλλαδες, αν ακουνε ολοι τραπ εκει θα καταντησει κι αυτος
και γω θυμαμαι οτι το ροκ των 70s σε εκεινη την ηλικια το σνομπαρα γιατι μου φαινοταν μπαρμπαδες
Και σε ταινιες αν δεις που ειπε πριν ο μπερια, η κυριως διασκεδαση ηταν σε "ντισκοτεκ" η οποια δεν επαιζε απαραιτητα ντισκο αλλα κυριως ποπ
Αυτο αρχισε να αλλαζει προς το τελος της 10ετιας με το poison του Αlice Cooper και αμεσως μετα με τους guns n roses.
Εμενα μου φαινονταν γεροντιστικα αυτα που ακουγε η προηγουμενη γενια ροκαδων απο μενα. Κατι προγκρεσιβ ψωλοβροντια οπως οι rush, οι yes κλπ. Ηταν τοσο κολλημενοι που θεωρουσαν κατι ακυρους οπως πχ van der graaf generator ως το καλυτερο γκρουπ ολων των εποχων, ενω παραλληλα σνομπαρανε πανκ και πιστολς. Τα ζεπελιν, περπλ, ντορς και αλλα ομως, τα ειχα ψηλα στα ακουσματα μου.
Θα βρω λιγους ισως και κανεναν. Ομως αυτη ειναι η φυσικη θεση του μεταλ, αυτο λεω. Ηταν απ την αρχη για λιγους.Rocco Siffredi έγραψε: 24 Ιουν 2022, 14:13
αν πας σε σημερινο γυμνασιο-λυκειο ποσους θα βρεις να ακουνε ροκ-μεταλ και νεα συγκροτηματα;αυτο ηταν το ποιντ στο ποστ
αν ερχονταν Ελλαδα τελη 80s π.χ Μεταλλικα Μειντεν κλπ δεν θα γινοταν μακελειο;
ποιο συγχρονο συγκροτημα απο αυτα τα ειδη μπορει να το κανει Ελλαδα
Εχουν ερθει και οι δυο. Οι maiden to 1989 και οι metallica το 1991. Μεηντεν στην νεα φιλαδελφια, δεν ειχε γινει της πουτανας εβρισκες εισιτηρια μεχρι τελευταια στιγμη. Στους μεταλικα το 91 αν δεν ειχαν αφησει τους τσαμπατζηδες μεσα, θα ηταν μισοαδεια η νεα σμυρνη Το ιδιο και χειροτερο ειχε συμβει και την επομενη (νομιζω) χρονια με τους guns n roses στο οακα.
Ακομα και αρχες 90ς δηλαδη ηταν ακομα ντεμι τα πραγματα.