θα γινοταν η 1η σε 5 χρονια...independent44 έγραψε: 21 Ιουν 2022, 23:32 [img]https://i.postimg.cc/PqpZ5sjy/Scre ... .png[/img]
Θα ήταν η 10η πλουσιότερη χώρα του κόσμου
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τεξας αποχωρει απο τις ΗΠΑ
- taxalata xalasa
Re: Τεξας αποχωρει απο τις ΗΠΑ
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Η συγκεκριμένη βέβαια είναι πιο αμερικανια με λευκή άμμο ξενοδοχεία μπιτσομπαρα κτλ. Πιο εμπορική.killzone έγραψε: 22 Ιουν 2022, 01:37α κοντα ησουν οκ
οι θαλασσες πως ειναι γενικοτερα στις νοτιες ακτες των ΗΠΑ ; συγκριτικα με τα δικα μας
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 01:50Μπήκα για να σχολιάσω το προφανές. Αρκάνσας λέγεται στα ελληνικά.Ερμής έγραψε: 21 Ιουν 2022, 13:40 Ξεχνάει τις πετρελαιοπηγές και νομίζει πως όλοι είναι κάτι μεθυστακες που ζουν σε τροχοσπιτα επειδή μπορεί να το είδε σε κάποια ταινία.
Αυτο παίζει κυρίως στο Αρκανσο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- George_V
Και τα δύο είναι σωστά. Πριν γίνει πολιτεία λεγόταν αρκανσο το οποίο νομίζω ήταν το όνομα της ινδιάνικη φυλής που κατοικούσε εκεί.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 10:55Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 01:50Μπήκα για να σχολιάσω το προφανές. Αρκάνσας λέγεται στα ελληνικά.Ερμής έγραψε: 21 Ιουν 2022, 13:40 Ξεχνάει τις πετρελαιοπηγές και νομίζει πως όλοι είναι κάτι μεθυστακες που ζουν σε τροχοσπιτα επειδή μπορεί να το είδε σε κάποια ταινία.
Όταν έγινε admitted to the Union το 1836 νομίζω αλαξε σε Αρκάνσας αλλά είχε μείνει και το παλιό όνομα κολλημένο στη συνείδηση του κόσμου και ξεμείνε και αυτό.
Όπως και να το πεις θα το καταλάβει ο συνομιλητής πάντως.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- Eθνικοκοινωνιστης
αντε με το καλο να τελειωνουμε και με τις ηπα 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- George_V
Πιθανότητες να συμβεί αποσχιση πολιτειας λιγότερο από 0.1%
- hellegennes
Αυτή είναι η σημερινή κυρίαρχη προφορά στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά δεν ήταν ποτέ. Όπως δεν λέμε Μπράσελς αλλά Βρυξέλλες ή Έντινμπρα αλλά Εδιμβούργο, έτσι λέμε και Αρκάνσας.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 10:55Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 01:50Μπήκα για να σχολιάσω το προφανές. Αρκάνσας λέγεται στα ελληνικά.Ερμής έγραψε: 21 Ιουν 2022, 13:40 Ξεχνάει τις πετρελαιοπηγές και νομίζει πως όλοι είναι κάτι μεθυστακες που ζουν σε τροχοσπιτα επειδή μπορεί να το είδε σε κάποια ταινία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όπως λέμε και Αμστελόδαμο αντι Αμστερνταμ, σωστά;hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:03Αυτή είναι η σημερινή κυρίαρχη προφορά στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά δεν ήταν ποτέ. Όπως δεν λέμε Μπράσελς αλλά Βρυξέλλες ή Έντινμπρα αλλά Εδιμβούργο, έτσι λέμε και Αρκάνσας.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 10:55Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 01:50
Μπήκα για να σχολιάσω το προφανές. Αρκάνσας λέγεται στα ελληνικά.
Ok μορτη μου. Επιτρέπεται εγώ να το λέω Άρκανσο;
- George_V
Δεν είναι θέμα προφοράς Χελη... κοίτα τι έγραψα πιο πάνω.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:03Αυτή είναι η σημερινή κυρίαρχη προφορά στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά δεν ήταν ποτέ. Όπως δεν λέμε Μπράσελς αλλά Βρυξέλλες ή Έντινμπρα αλλά Εδιμβούργο, έτσι λέμε και Αρκάνσας.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 10:55Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 01:50
Μπήκα για να σχολιάσω το προφανές. Αρκάνσας λέγεται στα ελληνικά.
Το ένα είναι Arkanshaw και το άλλο Arkansas. Δεν είναι η προφορα το θέμα. Είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George_V την 22 Ιουν 2022, 13:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Eθνικοκοινωνιστης
ναιΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 21 Ιουν 2022, 16:23Οποιος δεν υποστηριζει τον φασιστα τον Πουτιν ειναι νατοτσολιας στο μικρο σου μυαλουδακι Cagkourakia?Citroenakias έγραψε: 21 Ιουν 2022, 16:15Το ίδιο το καθαρμα ο Ζελένσκι είπε ότι η σκατοχωρα του έχασε έκταση 120.000 τ. χλμ. Πηζεις νατοτσολια;;ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 21 Ιουν 2022, 11:34
Τι επεκτεινεται ρε Cagkourakia. 4 μηνες παλευει να παρει 2 πολεις.![]()
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Μην ακουσεις "μικρο μυαλουδακι" εσυ, αμεσως ν'απαντησεις.Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:18ναιΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 21 Ιουν 2022, 16:23Οποιος δεν υποστηριζει τον φασιστα τον Πουτιν ειναι νατοτσολιας στο μικρο σου μυαλουδακι Cagkourakia?Citroenakias έγραψε: 21 Ιουν 2022, 16:15
Το ίδιο το καθαρμα ο Ζελένσκι είπε ότι η σκατοχωρα του έχασε έκταση 120.000 τ. χλμ. Πηζεις νατοτσολια;;![]()
![]()
- hellegennes
Σωστά, έτσι λέγαμε κάποτε. Αλλά κάποια στιγμή άλλαξε η ονομασία, όχι βέβαια γιατί αποφασίσαμε να το προφέρουμε όπως οι Αγγλόγλωσσοι, αλλά γιατί επηρέασε την προφορά η οπτική ορθογραφία (Amsterdam). Εσύ κάνεις το αντίθετο, πετάς στον κάδο την οπτική ορθογραφία (Arkansas) για χάρη μιας προφοράς σε ξένη γλώσσα.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:05Όπως λέμε και Αμστελόδαμο αντι Αμστερνταμ, σωστά;hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:03Αυτή είναι η σημερινή κυρίαρχη προφορά στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά δεν ήταν ποτέ. Όπως δεν λέμε Μπράσελς αλλά Βρυξέλλες ή Έντινμπρα αλλά Εδιμβούργο, έτσι λέμε και Αρκάνσας.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 10:55
Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.
Η σημαντική διαφορά βέβαια είναι ότι Αμστελόδαμο και Άμστερνταμ είναι και τα δυο προφορές της πόλης στα ελληνικά, η μία ιστορική η άλλη παρούσα, ενώ Άρκανσο δεν υπήρξε ποτέ στα ελληνικά, όπως δεν υπάρχει Μασακιούσετς και Καρολάινα.
Η συζήτηση για τον λόγο που καταλήξαμε σε Νέα Υόρκη απ' την μια και Νιου Τζέρσεϊ (από Νέα Υερσέη) απ' την άλλην είναι ιστορική. Μπορούμε αν θέλεις να την κάνουμε αλλού, αλλά καταλήξαμε σε κάποιες ονομασίες και δεν έχει σημασία ο τρόπος. Ακούγεται χαζό να εισάγεις νέες ονομασίες με βάση προφορά σε άλλες γλώσσες.
Όχι, σου το απαγορεύω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ξέρω την ιστορία, αλλά δεν έχει κάποια σχέση σ' αυτό που συζητάμε.George_V έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:10Δεν είναι θέμα προφοράς Χελη... κοίτα τι έγραψα πιο πάνω.hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:03Αυτή είναι η σημερινή κυρίαρχη προφορά στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά δεν ήταν ποτέ. Όπως δεν λέμε Μπράσελς αλλά Βρυξέλλες ή Έντινμπρα αλλά Εδιμβούργο, έτσι λέμε και Αρκάνσας.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 10:55
Τι να σου πω, οσους αμερικανους, ελληνοαμερικανους ξέρω, ως αρκανσο το αναφέρουν.
Το ένα είναι Arkanshaw και το άλλο Arkansas. Δεν είναι η προφορα το θέμα. Είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ενω ολο το υπολοιπο οχιhellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 14:50Σωστά, έτσι λέγαμε κάποτε. Αλλά κάποια στιγμή άλλαξε η ονομασία, όχι βέβαια γιατί αποφασίσαμε να το προφέρουμε όπως οι Αγγλόγλωσσοι, αλλά γιατί επηρέασε την προφορά η οπτική ορθογραφία (Amsterdam). Εσύ κάνεις το αντίθετο, πετάς στον κάδο την οπτική ορθογραφία (Arkansas) για χάρη μιας προφοράς σε ξένη γλώσσα.Ερμής έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:05Όπως λέμε και Αμστελόδαμο αντι Αμστερνταμ, σωστά;hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2022, 13:03
Αυτή είναι η σημερινή κυρίαρχη προφορά στα αγγλικά, αλλά στα ελληνικά δεν ήταν ποτέ. Όπως δεν λέμε Μπράσελς αλλά Βρυξέλλες ή Έντινμπρα αλλά Εδιμβούργο, έτσι λέμε και Αρκάνσας.
Η σημαντική διαφορά βέβαια είναι ότι Αμστελόδαμο και Άμστερνταμ είναι και τα δυο προφορές της πόλης στα ελληνικά, η μία ιστορική η άλλη παρούσα, ενώ Άρκανσο δεν υπήρξε ποτέ στα ελληνικά, όπως δεν υπάρχει Μασακιούσετς και Καρολάινα.
Η συζήτηση για τον λόγο που καταλήξαμε σε Νέα Υόρκη απ' την μια και Νιου Τζέρσεϊ (από Νέα Υερσέη) απ' την άλλην είναι ιστορική. Μπορούμε αν θέλεις να την κάνουμε αλλού, αλλά καταλήξαμε σε κάποιες ονομασίες και δεν έχει σημασία ο τρόπος. Ακούγεται χαζό να εισάγεις νέες ονομασίες με βάση προφορά σε άλλες γλώσσες.
Το Άρκανσο (αγγλικά: State of Arkansas) (ˈɑrkənsɔː (βοήθεια·λήψη) (ARkən-saw))[4], στην ελληνική γλώσσα απαντά κατά μεταγραμματισμό και ως Αρκάνσας), είναι πολιτεία που βρίσκεται στην νότια περιοχή των ΗΠΑ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση