Γενικά με τις βυζαντινές οικογένειες της αυτοκρατορικής ελιτ τέτοια είναι η διασπορά τους, των περισσότερων. Εχουν μια αρχική κοιτίδα το Χ θέμα που οι πατριάρχες είχαν τα κτήματά τους. Στην πορεία μέλη της οικογένειας στελνονταν σε διαφορες κρατικές θέσεις πρωτονοτάριου, πρωτοστρατορα κλπ σαν αυτές που λες σε διάφορα μέρη. Και σε εποχές Κομνηνών κ Παλαιολόγων, λόγω συρρίκνωσης του κράτους, έπαιρναν εκτάσεις σε μέρη όλοκαι δυτικότερα.Quidam Graecus έγραψε: 23 Σεπ 2018, 21:35 Εγώ ξέρω με σιγουριά ότι έχουν βρεθεί τρεις σφραγίδες με το επώνυμό μου στο θέμα Θρακησίων (11ος αι) ενός Επισκεπτίτη, Χαρτουλάριου και Πρωτονοτάριου, μια στη Κων/πολη (10ος/11ος αι) ενός Νοτάριου, μια κοντά στον ποταμό Έβρο πρός βορά (11ος αι.) η οποία αναφέρει μόνο ονοματεπώνυμο, μια στη Νεοκαισάρεια του πόντου (12ος αι) ενός Μητροπολίτη και ένα χειρόγραφο από την Κρήτη τον 11ο αι. ενος Πρεσβύτερου. Και κάποια χειρόγραφα από τη Μακεδονία όσον αφορά πρόνοιες ενός Προνοιάριου του 13ου αιώνα και ενός Πρωτοστράτορα του 14ου αιώνα και ένα χειρόγραφο (14ος-15ος αιώνας) για μια δωρεά σε κάποια μονή της Θεσσαλονίκης, ενός Πρωτονοτάριου με αυτό το επώνυμο. Έχω βρει Βενετικά αρχεία για την Κρήτη που αναφέρονται σε δυο πρόσωπα του 16ου και 17ου αιώνα οι οποίοι φέρουν αυτό το επώνυμο. Και γνωρίζω όλη τη γενεαλογική γραμμή από το 1780 περίπου μέχρι σήμερα, οι οποίοι όλοι τους κατάγονται από ένα νησί των Κυκλάδων.
Είχα κάνει αυτούς του χάρτες, όταν περνούσα μια φάση διαδικτυακής χαρτογραφίας
Οικογένειες βυζαντινής ελιτ 1025-1204

Οικογένειες βυζαντινής ελιτ 1204-1261

Οι πηγές είναι κυρίως:
A.Savvidis, Byz. History Studies 11-13th c.
F. Van Tricht, The Latin Renovation of Byzantium
Όπου υπάρχει πηγή συσχέτισης τόπου-οικογένειας φαίνεται, οι υπόλοιπες (στο 1025-1204 βασικά) παρατίθεται απλά στο πλάϊ.