!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γινε Αγροτης

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Γινε Αγροτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπανακιας »

hellegennes
Τι επικροτείς αυτήν την μαλακία; Για κάποιους σαφώς και ισχύει, αλλά η πλειονότητα των ιδιοκτητών είναι ιδιοκτήτες παλαιών ακινήτων που είτε τα κληρονόμησαν είτε τα πήραν τις δεκαετίες ΄70-90, που οι αξίες των ακινήτων ήταν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο μισθό.
Αυτα τα σπιτια ρευστοποιουνται για πανω απο 1000€ το τμ σε Αθηνα και Θεσνικη
Και τι εγινε που καποιος κληρονομησε;Δεν ειναι περιουσια;Και τι εγινε που ηταν παλαιοτερα φτηνοτερα.Ας εκμεταλευτουν την υπεραξια

Αλλά ακόμη κι αυτοί που αγόρασαν σπίτια σε πιο πρόσφατες δεκαετίες, παλιά ή καινούργια, στην συντριπτική πλειονότητα το έκαναν με στεγαστικό δάνειο και αντί για ενοίκιο πλήρωναν/πληρώνουν την δόση του δανείου. Δεν είναι λεφτά που είχαν στην άκρη και τα επένδυσαν ξαφνικά.
Αυτο παλι τι ειναι;Για να επενδυσει καποιος πρεπει να εχει χρηματα στην ακρη;Δεν γνωριζεις οτι οι επενδυσειςγινοντα με δανεια;
Καποιος επιλεγει να δανειστει λεφτα που δεν εχει για να απρει τουβλα.Αλλα επιλεγει να μην δανειστει να να παραξει
Λεγεται επιλογη

Ο επίδοξος αγρότης υπονοεί ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην πάρουν σπίτι και να πάρουν π.χ. επιχειρηματικό ή καταναλωτικό δάνειο (με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους) για να αγοράσουν χωράφια και εξοπλισμό, οπότε να πληρώνουν και ενοίκιο και δάνειο.
Δεν ειναι επιδοξος.Ειμαι πλεον αγροτης.Καπου μπερδευτηκες
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

hellegennes έγραψε: 17 Ιουν 2022, 22:58 Αυτά χωρίς να μπούμε στην διαδικασία της κριτικής για το κατά πόσο μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί ένα πράγμα που του είναι άγνωστο, όπως οι καλλιέργειες.
Και εμενα αγνωστο μου ειναι
Οσες φορες ανελαβα να ποτιζω γλαστρες στο μπαλκονι μου το αποτελεσμα ηταν καταστροφικο
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:02 Αυτο παλι τι ειναι;Για να επενδυσει καποιος πρεπει να εχει χρηματα στην ακρη;Δεν γνωριζεις οτι οι επενδυσειςγινοντα με δανεια;
Καποιος επιλεγει να δανειστει λεφτα που δεν εχει για να απρει τουβλα.Αλλα επιλεγει να μην δανειστει να να παραξει
Λεγεται επιλογη

Ο επίδοξος αγρότης υπονοεί ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην πάρουν σπίτι και να πάρουν π.χ. επιχειρηματικό ή καταναλωτικό δάνειο (με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους) για να αγοράσουν χωράφια και εξοπλισμό, οπότε να πληρώνουν και ενοίκιο και δάνειο.
Δεν ειναι επιδοξος.Ειμαι πλεον αγροτης.Καπου μπερδευτηκες
Αν δεν βγάζεις παραγωγή είσαι επίδοξος αγρότης.

Όσο για τα υπόλοιπα ακατάληπτα, προφανώς δεν είναι επιλογή να είσαι άστεγος με χωράφι. Εκτός αν εννοείς επιλογή με την ευρύτερη έννοια, όπως λέμε "αν σου έρθει λογαριασμός ρεύματος 1000 ευρώ είναι επιλογή σου να μην τον πληρώσεις καθόλου".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:03
hellegennes έγραψε: 17 Ιουν 2022, 22:58 Αυτά χωρίς να μπούμε στην διαδικασία της κριτικής για το κατά πόσο μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί ένα πράγμα που του είναι άγνωστο, όπως οι καλλιέργειες.
Και εμενα αγνωστο μου ειναι
Οσες φορες ανελαβα να ποτιζω γλαστρες στο μπαλκονι μου το αποτελεσμα ηταν καταστροφικο
Σου εύχομαι ολόψυχα να σου πάει καλά, αλλά θεωρώ μεγάλη αποκοτιά να μπλέκεσαι με πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Λοπον καλα τα παραμυθια του Χελι αλλα ας επανελθουμε στην πραγματικοτητα

Ο Μητσος ειναι ιδιωτικος υπαλληλος με μισθο 1000€ και αγοραζει πρωτη κατοικια με δανειο 200.000€
Ο Κιτσος ειναι ιδιωτικος υπαλληλος με μισθο1000€ και επενδυει 100.000€ για να παραξει ακτινιδια

Πιος ρισκαρει περισσοτερο;
Ειναι ξεκαθαρο πως αυτος που ρισκαρει ειναι ο Μητσος
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Ε ναι. Ένα χαλάζι και πάει η κατοικία
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

hellegennes έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:05

Αν δεν βγάζεις παραγωγή είσαι επίδοξος αγρότης.

Όσο για τα υπόλοιπα ακατάληπτα, προφανώς δεν είναι επιλογή να είσαι άστεγος με χωράφι. Εκτός αν εννοείς επιλογή με την ευρύτερη έννοια, όπως λέμε "αν σου έρθει λογαριασμός ρεύματος 1000 ευρώ είναι επιλογή σου να μην τον πληρώσεις καθόλου".
Αγροτης ειναι αυτος που καλλιεργει την γη
Ειμαι αγροτης

Αντε παλι τα ιδια παραμυθια
Αν δεν εχεις ιδιοκτητη κατοικια δεν εισαι αστεγος
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Beria έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:07 Ε ναι. Ένα χαλάζι και πάει η κατοικία
Mια Λιμανς Μπραδερς
Ενα μνημονιακι
Μια απολυση
Και παει η κατοικια

Η αγορα κατοικιας δεν σου παραγει πλουτο
Δεν σου φερνει χρημα
Σε γλιτωνει απλα απο ενα ενοικιο και αν εχεις δανειστει δεν σε γλιτωνει απο τιποτα

Και οχι με ενα χαλαζι δεν καταστρεφεσαι
Αυτα ειναι παλαιοαγροτικα παραμυθια
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:07 Αγροτης ειναι αυτος που καλλιεργει την γη
Ειμαι αγροτης
Αν θες να το πάμε αυστηρά με την ετυμολογία, αγρότης είναι αυτός που ζει στον αγρό. Αν θες να το πάμε με την επέκταση της έννοιας, αγρότης είναι αυτός που μένει στην ύπαιθρο και έχει ως επάγγελμα τις καλλιέργειες.

Αυτήν την στιγμή δεν είσαι τίποτα απ' τα δυο. Είσαι ένας τύπος που φύτεψε αχλάδια ή τι άλλο φύτεψες (δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

Αρα δεν υπαρχουν αγροτες;
Δεν ξερω κανεναν που ζει στον αγρο
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

hellegennes έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:12
Αν θες να το πάμε αυστηρά με την ετυμολογία, αγρότης είναι αυτός που ζει στον αγρό. Αν θες να το πάμε με την επέκταση της έννοιας, αγρότης είναι αυτός που μένει στην ύπαιθρο και έχει ως επάγγελμα τις καλλιέργειες.

Αυτήν την στιγμή δεν είσαι τίποτα απ' τα δυο. Είσαι ένας τύπος που φύτεψε αχλάδια ή τι άλλο φύτεψες (δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία).
Ζω για την στιγμη που θα γινεις υπουργος αγροτικης αναπτυξης και θα επισκεφτεις μια περιοχη στην οποια οι καλλειεργειες καταστραφηκαν ολοσχερως ωστε να εξηγησεις πως δεν μπορουν να παρουν αγροτικες αποζημιωσεις γιατι δεν ειναι αγροτες την συγκεκριμενη περιοδο αφου δεν εχουν παραξει καρπο
Μετα μπορεις να τους πεις οτι δεν ειναι αγροτες και επειδη δεν κοιμουνται στον αγρο

Θα σε περιλουσουν μετον καρπο της τοματας
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Για να βοηθήσω όσο μπορώ:
αγρότης είναι όποιος ενασχολείται με τις αγροτικές δραστηριότητες, δηλαδή την εκμετάλλευση γης (είτε σε φυτικό είτε σε ζωϊκό κεφάλαιο).

Από εκεί και πέρα, στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπάρχουν οι εξής έννοιες:
- ενεργός αγρότης
- μη ενεργός αγρότης
- κατά κύριο επάγγελμα αγρότης
- αγρότης κάτοχος γεωργικής εκμετάλλευσης

Οι όροι αυτοί έχουν κυρίως οικονομικά κριτήρια, αλλά και κριτήρια απασχόλησης.
Πχ. για να είσαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να έχεις το 50% του εισοδήματός σου από αγροτικές δραστηριότητες και το 30% της απασχόλησής σου σε εκείνες.

Συνεχίστε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μα εσύ είπες ότι είσαι αγρότης γιατί "καλλιεργείς την γη". Αγρότης γλωσσικά είναι αυτός που ζει στον αγρό και εννοιολογικά είναι αυτός που ασχολείται επαγγελματικά με τις καλλιέργειες. Εσύ δεν είσαι τίποτα απ' τα δυο. Είσαι "επίδοξος αγρότης" γιατί ακόμα δεν έχεις βγάλει σοδειά από τίποτα και δεν έχεις εμπορευτεί τίποτα. Όταν θα το κάνεις συστηματικά, τα ξαναλέμε.

Είναι σαν να λες ότι είσαι πιανίστας επειδή κάθισες μπροστά από ένα πιάνο ή επειδή αγόρασες πιάνο (στην περίπτωσή σου).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Σπανακιας

stavmanr έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:23 Για να βοηθήσω όσο μπορώ:
αγρότης είναι όποιος ενασχολείται με τις αγροτικές δραστηριότητες, δηλαδή την εκμετάλλευση γης (είτε σε φυτικό είτε σε ζωϊκό κεφάλαιο).

Από εκεί και πέρα, στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπάρχουν οι εξής έννοιες:
- ενεργός αγρότης
- μη ενεργός αγρότης

Πχ. για να είσαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να έχεις το 50% του εισοδήματός σου από αγροτικές δραστηριότητες και το 30% της απασχόλησής σου σε εκείνες.

Συνεχίστε.
Συμφωνα με τον Χελιε γω που θα εχω μια καλλιεργεια στην οποια θα ριξω 100.000€ δεν ειμαι αγροτης επειδη δεν θα παρω καρπο για κανα δυο χρονια
αλλα ενας με ενα μπαξεδακι που βγαζει 20 καρπουζια ειναι αγροτης
Που βαδιζει ο κλαδος των μινι μαρκετ με τετοια μυαλα;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:26
stavmanr έγραψε: 17 Ιουν 2022, 23:23 Για να βοηθήσω όσο μπορώ:

- ενεργός αγρότης
- μη ενεργός αγρότης

Συνεχίστε.
Συμφωνα με τον Χελιε γω που θα εχω μια καλλιεργεια στην οποιαθα ριξω 100.000€ δεν ειμαι αγροτης επειδη δεν θα απρω καρπο για κανα δυοχρονια
αλλα ενας με ενα μπαξεδακι που βγαζει 20 καρπουζια ειναι αγροτης
Που βαδιζει ο κλαδος των μινι μαρκετ με τετοια μυαλα;
Το πρόβλημα είναι ότι συζητάς με κάποιον που πιθανότατα έχει να δει χωράφι καμία 40ρια χρόνια.

Η πώληση προϊόντων είναι μεν επαγγελματική δραστηριότητα του αγρότη, αλλά όχι η προϋπόθεση.
Η ελληνική γεωργία ενδιαφέρεται όχι μόνο για παραγωγικές εκμεταλλεύσεις, αλλά για εκμεταλλεύσεις που μετέχουν στις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές. Πχ. η αγρανάπαυση είναι όχι απλά ανεκτή, αλλά επιπλέον σήμερα επιβάλλεται διά νόμου σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Θεωρείται ότι έχοντας χωράφι σε αγρανάπαυση βοηθάς το οικοσύστημα και το περιβάλλον με πολλούς τρόπους. Και φυσικά σε επιδοτούν για την αγρανάπαυση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”