!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γινε Αγροτης
Re: Γινε Αγροτης
Ειναι ψιλοστανταρ οταν τα φυτα ολοκληρωσουν την αναπτυξη τους
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Εσύ Ναι.Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:53Δεν χρειαζεται καποια ακρηtaliban έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:50 Νομίζω το είχα ξαναγράψει εδώ.
Τα πάντα ξεκινάνε από την διάθεση του προϊόντος.
Έχεις άκρες να ζμπρωξεις;
Το κεφάλαιο το έριξα στα Μελίσσια αλλά είχα εξ αρχής πελατεια για να ζμπρωξω και να επεκταθώ να την αυξήσω.
Το Ζμπρωξιμο είναι το παν.
Διαφορετικά, τι να το κάνεις ένα προϊόν το οποιοδήποτε αν κάθεται στην αποθήκη;
Τα ακτινιδια θα συγκομισθουν την περιοδο συγκομιδης εχοντας προσυμφωνηθει η πωληση τους σε καποιον απο τους πολλους μεγαλεμπορους της χωρας
Δεν υπαρχει σκεψη αποθηκευσης τους σε αυτην την φαση
Εγώ δεν δουλεύω για τους εμπόρους.
Θα δώσω μια ποσότητα αναγκαστικά αλλά το υπόλοιπο λιανική, σ/μ , μινι μάρκετ, ταβερνες κλπ.
taliban έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:04 σε αυτην την φαση
Εσύ Ναι.
Θα δώσω μια ποσότητα αναγκαστικά αλλά το υπόλοιπο λιανική, σ/μ , μινι μάρκετ, ταβερνες κλπ.
Εγω ειμαι αγροτης
Αν θελησω να κανω εμπορια πρεπει να κανω πολυ μεγαλυτερη επενδυση και να αποκτησω δικτυο πωλησεων
Αυτην την στιγμη ως αγροτης θα εκανα σοβαρο λαθος αν δεν ηξερα που παταω
Τα προηγουμενα χρονια καποιοι αγροτες επελεγαν να μην πουλανε κατα την συγκομιδη νοικιαζαν ψυκτικους χωρους και πουλουσαν απο Μαρτιο μεχρι Ιουνιο παλι σε εμπορους αλλα με μεγαλυτερη τιμη
Περυσι για παραδειγμα στο χωραφι επαιρνες 0.6€-0.7€/kg και τον Μαιο επαιρνες 1.10€/kg αν ειχες καλα πραγματα
Αλλα ολα αυτα με ρισκο και με επιπλεον εξοδα 0.14€
Φετος η τιμη στο χωραφι ηταν 0.90€/kg με 1€/kg και τον Μαιο ηταν 0.70€ με εξοδα 0.18€/kg
Μιλαμε για Βατερλω
Tην επομενη σεζον ακουγεται οτι οι τιμες θα ανοιξουν πολυ χαμηλα ισως και απο 0.40€/kg
O Aγροτης πρεπει να φροντισει να εχει προιον αριστης ποιοτητας ωστε να πιασει μια καλη τιμη και σε μια κακη χρονια και να παει σε σταθερη συνεργασια με εμπορο,να μην κανει πλειστηριασμο καθε χρονο
Και να μην νομιζει οτι ειναι εμπορος η γεμιστανας
Τίποτε από τα δύο.Theseus έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:57sys3x έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:55Το νου σου στους Ιταλούς γιάννννη, το νου σου.Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:53
Δεν χρειαζεται καποια ακρη
Τα ακτινιδια θα συγκομισθουν την περιοδο συγκομιδης εχοντας προσυμφωνηθει η πωληση τους σε καποιον απο τους πολλους μεγαλεμπορους της χωρας
Δεν υπαρχει σκεψη αποθηκευσης τους σε αυτην την φαση
Εσύ τί έχεις με τους Ιταλούς;
Σου φαγε Ιταλός γκόμενα; Ή σου φαγε λεφτά;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Πολύ καλό το γεμιστάνας, το κρατάω.Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:13taliban έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:04 σε αυτην την φαση
Εσύ Ναι.
Εγω ειμαι αγροτης
Αν θελησω να κανω εμπορια πρεπει να κανω πολυ μεγαλυτερη επενδυση και να αποκτησω δικτυο πωλησεων
Τα προηγουμενα χρονια καποιοι αγροτες επελεγαν να μην πουλανε κατα την συγκομιδη νοικιαζαν ψυκτικους χωρους και πουλουσαν απο Μαρτιο μεχρι Ιουνιο παλι σε εμπορους αλλα με μεγαλυτερη τιμη
Περυσι για παραδειγμα στο χωραφι επαιρνες 0.6€-0.7€/kg και τον Μαιο επαιρνες 1.10€/kg αν ειχες καλα πραγματα
Φετος η τιμη στο χωραφι ηταν 0.90€/kg με 1€/kg και τον Μαιο ηταν 0.70€ με εξοδα 0.18€/kg
Μιλαμε για Βατερλω
Tην επομενη σεζον ακουγεται οτι οι τιμες θα ανοιξουν πολυ χαμηλα ισως και απο 0.40€/kg
O Aγροτης πρεπει να φροντισει να εχει προιον αριστης ποιοτητας ωστε να πιασει μια καλη τιμη και σε μια κακη χρονια και να παει σε σταθερη συνεργασια με εμπορο,να μην κανει πλειστηριασμο καθε χρονο
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Στα βιολογικά δεν σε συμφέρει να έμπαινες;Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:13taliban έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:04 σε αυτην την φαση
Εσύ Ναι.
Εγω ειμαι αγροτης
Μιλαμε για Βατερλω
- taxalata xalasa
ο Αγροτης πρεπει να διαθετει αριστα και ποιοτικα προιοντα και....taliban έγραψε: 17 Ιουν 2022, 19:26Στα βιολογικά δεν σε συμφέρει να έμπαινες;Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:13taliban έγραψε: 17 Ιουν 2022, 17:04 σε αυτην την φαση
Εσύ Ναι.
Εγω ειμαι αγροτης
Μιλαμε για Βατερλω
να κανει και χρημα με μεταποιηση ολης της φυρας σε εμπορευσιμο προιον... εκει ειναι το κερδος...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Το ξεκινημα εγινε με κατι που ειναι ευκολα διαχειρισιμο
Πρασινο μη βιολογικο
Στην περιοχη των Σερρων αν ναυαγησει που δεν νομιζω η φαση μετην συμβολαιακη καλλιεργεια για κιτρινο/κοκκινο τοτε μπορει να στραφω στο βιολογικο πρασινο γιατι υπαρχει και η εμπειρια στην περιοχη
taxalata xalasa έγραψε: 17 Ιουν 2022, 19:34
ο Αγροτης πρεπει να διαθετει αριστα και ποιοτικα προιοντα και....
να κανει και χρημα με μεταποιηση ολης της φυρας σε εμπορευσιμο προιον... εκει ειναι το κερδος...
![]()
Δεν θελω να κανω χρημα απο τα ακτινιδια
Θελω να βγαζω ενα καλο ξεκουραστο εισοδημα
Υπαρχει μια κατηγορια ανθρωπων που σεοτι κανει προσπαθει να γινει πλουσια γρηγορα
Και συνηθως τον πινει
Εγω δεν ανηκα ποτε σε αυτην την κατηγορια
Yπερδιπλασιασμος της παγκοσμιας παραγωγης ακτινιδιων την τελευταια 20ετια

https://www.statista.com/statistics/577 ... roduction/

https://www.statista.com/statistics/577 ... roduction/
Σπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 15:49 Οχι θελω να πω πως οτι περισσοτεροι που εγραψαν οτι το να κανεις ακτινιδια θελει κεφαλαιο το οποιο ο μεσος πολιτης δεν διαθετει ειναι ψευδες
Απλα ο μεσος πολιτης επελεξε να ξοδεψει μεγαλυτερα ποσα σε τουβλα
Ειναι θεμα επιλογης
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
για αυτοκινητα 25 κ 30 χιλιαδων εχουν χρημαΣπανακιας έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:09Ο καθενας μπορει να κανει αυτο που θελει η αυτο που νομιζει οτι τον συμφερειsys3x έγραψε: 17 Ιουν 2022, 16:06 Η ιδιοκατοίκηση ίσα ίσα συμφέρει σε σχέση με το ενοίκιο, θέλω να πω δρα αντίθετα από ότι το έθεσες, σε αυτό λυπάμαι που στο λέω - για την προσβόλα αλλά κάνεις λάθος, όπως επίσης και στο θέμα του φραπόγαλου.
Οφείλω να σε μιλάω μόνον με αλήθειες, πρέπει να θέτουμε στέρεες βάσεις στις σχέσεις μας.
Αλλα να μην μας λεει οτι η πλειοψηφια δεν εχει προσβαση σε κεφαλαια 50-100 χιλιαδων
Αυτα ειναι παπαριες καμαρωτες
Απλα εκαναν αλλη επιλογη
φοβερη επενδυση
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Καποιοι επιλεγουν να αγορασουν αυτοκινητο παρα να επeνδυσουν σε κατι παραγωγικο και διαμαρτυρονται για ελλειψη κεφαλαιων
Καποιοι αλλοι επενδυουν σε κατι παραγωγικο οπως τα ακτινιδια και με τα κερδη θα αγορασουν αγροτικο αυτοκινητο
- hellegennes
Τι επικροτείς αυτήν την μαλακία; Για κάποιους σαφώς και ισχύει, αλλά η πλειονότητα των ιδιοκτητών είναι ιδιοκτήτες παλαιών ακινήτων που είτε τα κληρονόμησαν είτε τα πήραν τις δεκαετίες ΄70-90, που οι αξίες των ακινήτων ήταν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο μισθό.
Αλλά ακόμη κι αυτοί που αγόρασαν σπίτια σε πιο πρόσφατες δεκαετίες, παλιά ή καινούργια, στην συντριπτική πλειονότητα το έκαναν με στεγαστικό δάνειο και αντί για ενοίκιο πλήρωναν/πληρώνουν την δόση του δανείου. Δεν είναι λεφτά που είχαν στην άκρη και τα επένδυσαν ξαφνικά.
Ο επίδοξος αγρότης υπονοεί ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν να μην πάρουν σπίτι και να πάρουν π.χ. επιχειρηματικό ή καταναλωτικό δάνειο (με σαφώς λιγότερο ευνοϊκούς όρους) για να αγοράσουν χωράφια και εξοπλισμό, οπότε να πληρώνουν και ενοίκιο και δάνειο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτά χωρίς να μπούμε στην διαδικασία της κριτικής για το κατά πόσο μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί ένα πράγμα που του είναι άγνωστο, όπως οι καλλιέργειες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 21 Απαντήσεις
- 682 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Lord Brum