ST48410 έγραψε: 16 Ιουν 2022, 00:03
Η ιδέα του πάρκου πρασίνου είναι μια υπερβολή για το κλίμα της Αθήνας και για την συγκεκριμένη περιοχή. Αφενός μεν γιατί οι κάτοικοι των γύρω περιοχών είναι αρκετά προνομιούχοι και αφετέρου γιατί πολύ εύκολα φτιάχνεται παραθαλάσσια υποδομή για σουλάτσο που έχει σαφώς χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Έργα χρειάζονται που θα δώσουν εργασία σε κόσμο και ας έχει επικουρικά και πάρκο τριγύρω. Όχι ατέλειωτους χώρους πρασίνου. Δεν θα πληρώσει κάποιος εισιτήριο για να έρθει από την άλλη άκρη της Ευρώπης να δει κήπους εδώ. Έχει καλύτερους στη χώρα του όπου το κλίμα είναι σαφώς ευνοϊκότερο. Μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική κατασκευή μπορεί και θα φέρει κόσμο. Αλλά θα πρέπει να πέσει αρκετό χρήμα και να προσληφθεί πραγματικά κορυφαίος αρχιτεκτονικός οίκος.
Μην παρεξηγηθώ. Προφανώς και χρειάζονται χώροι πρασίνου στο λεκανοπέδιο. Αλλά η πολύ πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν έχουμε την δυνατότητα ή την οργάνωση να διατηρήσουμε χώρους πρασίνου τύπου κήπου (με καλλωπιστικά φυτά) ούτε καν για μικρά χρονικά διαστήματα.
Πλέον πρόσφατο παράδειγμα οι ζαρντινιέρες του απίθανου στην Πανεπιστημίου. Ούτε μέχρι το πρώτο καλοκαίρι δεν άντεξαν τα φυτά. Κι ας πότιζαν τα συνεργεία του δήμου κι ας έτρεχαν τα λασπόνερα βρομίζοντας το δρόμο. Και προσοχή οι ζαρντινιέρες ειπώθηκε ότι θα μεταφέρονταν (αφού γινόταν το πείραμα της πεζοδρόμησης) αλλού. Δεν είναι πως έβαλαν εκεί κάποια φυτά πρόχειρα απλά για να πιάσουν τόπο. Η εικόνα εξακολουθεί (παρόλο ότι ήταν project γοήτρου για το δήμαρχο) να είναι εξετευλιστικά άσχημη και να δείχνει εικόνα εγκατάλειψης.
Δεύτερο παράδειγμα με περισσότερο χρήμα, προσοχή και μελέτη το πάρκο γύρω από της εγκαταστάσεις στο Ίδρυμα Νιάρχου, στον παλιό ιππόδρομο. Όταν πρωτοάνοιξε για το κοινό ήταν εντυπωσιακό και ο κήπος πάνω στη στέγη αλλά και τα δέντρα που κάλυπταν τη γέφυρα και έφταναν μέχρι τη θάλασσα. Στα επόμενα χρόνια εμφανίστηκαν ασθένειες στα δέντρα και τα φυτά περιορίστηκαν δραστικά. Παρόλο που όλα ποτίζονται με αυτόματα συστήματα, που προφανώς επιλέχθηκαν από ειδικούς για να είναι ανθεκτικά, η αρχική εικόνα δεν μπόρεσε να διατηρηθεί.
Τρίτο παράδειγμα οι γλάστρες με καλλωπιστικά φυτά στο δήμο Πειραιά. Πολύ όμορφες, αλλά κάθε τόσο αναγκάζονται και τις αλλάζουν, δεδομένου ότι τα φυτά δεν αντέχουν στη μεγάλη ζέστη ή ό,τι άλλο. Δεν μπορεί να έχουμε ένα πάρκο που θα πρέπει να ανανεώνονται τα φυτά συνέχεια με τεράστιο κόστος. Αργά ή γρήγορα θα σταματήσει η όποια προσπάθεια.
Αν κάναμε όλες αυτές τις εργασίες για να πουλάει απλώς οικόπεδα η LAMDA και να φτιάξουμε μεγάλους χώρους πρασίνου είναι ντροπή και η όποια κριτική προς τον Γεωργιάδη θα είναι απολύτως δικαιολογημένη. Αν δούμε έργα με κομψά κτίρια που θα προσελκύουν τουρίστες και θα δώσουν εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, θα πω μπράβο ακόμα κι αν χρειαστούν 10 χρόνια.
Στα έργα τοσο τα κτηριακά όσο και του πάρκου συμμετέχουν μεγάλα αρχιτεκτονικα γραφεια διεθνους φήμης.
Επίσης η Ελλαδα δεν είναι έρημος.
ST48410 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 23:23
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα κι όποιος μπορεί ας διαφωτίσει.
Θα γίνουν έστω και καθυστερημένα κάποια από τα μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάστηκαν στην αρχή του νήματος ή απλά πάμε πλέον για ένα μεγάλο πάρκο;
Τιποτα απ τα δυο. Ο κουλης θα το αφησει περιπου οπως το παρελαβε απο τον τσιπρα
Κατανοώ ότι κάποιες διαδικασίες χρονίζουν πολύ περισσότερο στη χώρα μας, ιδίως όταν χρειάζονται εγκρίσεις από αρχαιολογικές επιτροπές κοκ. Εγώ θέλω να δω ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι για κάτι αξιόλογο ακόμα κι αν το ολοκληρώσει η επόμενη ή η μεθεπόμενη κυβέρνηση. Σε αυτή τη φάση ρωτάω λοιπόν αν μένουμε σταθεροί στο αρχικό πλάνο και τις μακέτες που παρουσιάστηκαν ή έχει υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση προς το χειρότερο.
Ναι στο αρχικο σχέδιο είμαστε, το μόνο που έχει στραβωσει ειναι το καζίνο που θα ξαναγίνει διαγωνισμος και το ενυδρείο που η κατασκευη του έχει μετατεθει για το απωτερο μελλον.
Τέσσερα χρόνια δεν είναι παράλογος χρόνος για τις προπαρασκευαστικες εργασίες ενός έργου τέτοιου μεγέθους (άδειες, εγκρίσεις, αναθέσεις, κατεδαφίσεις κτλ). Έχουμε δει να καθυστερούν απείρως περισσότερο έργα απείρως μικρότερα.
Επίσης δεν είπε κανείς οτι το πάρκο θα φτιαχτεί αφού τελειώσουν τα υπόλοιπα έργα.
Αυτό το έργο θα άρχιζε σε δύο μήνες σύμφωνα με τον μπουμπουκο
Πέρασαν τρία χρόνια αλλά δεν γαμεις όλα καλά
Κι εσύ δίκιο έχεις κι εγώ δίκιο έχω. Το οτι ο μπουμπούκος λαϊκιζε με αυτο το θέμα δεν αναιρεί αυτο που λέω εγω.
Σανος ειναι το ελληνικο. Δεν υπαρχουν λεφτα.
Ειναι το οικοπεδο του μαλακα συγγενη που ολο σχεδια εχει και ολο χορταριασμενο ειναι. Στην αρχη μας ελεγε οτι θα κανει κατι με τζογο γιατι και ο ιδιος τζογαδορος ειναι. Μετα θα εκανε κατι αλλα, αλλα ο ιδιος δεν εχει λεφτα και κανενας επιχειρηματιας δεν τον παιρνει στα σοβαρα γιατι ολοι ξερουν οτι ειναι μαλακας.
Αυτο ειναι το αφηγημα του ελληνικου
Το πρότζεκτ μοιάζει να μην βγαίνει οικονομικά και έχω την εντύπωση ότι ευσχημως προσπαθούν να το περάσουν ως 'θα φτιάξουμε το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης'
Ρε σουργελα, αυτή ήταν η πρόταση των φορέων της περιοχής και πέσατε να τους φάτε ως εχθρούς της ανάπτυξης
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
gassim έγραψε: 16 Ιουν 2022, 00:16
Στα έργα τοσο τα κτηριακά όσο και του πάρκου συμμετέχουν μεγάλα αρχιτεκτονικα γραφεια διεθνους φήμης.
Άρα τα αρχικά αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζονταν με τους ουρανοξύστες είναι ακόμα μέσα στο πρόγραμμα;
Όχι αλλά δεν είναι και Αυστρία ή Ολλανδία. Όποιος έχει ταράτσα με φυτά που τα χτυπάει ο ήλιος χωρίς σκιά το καλοκαίρι ξέρει πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να μπορέσει να τα διατηρήσει σε καλή κατάσταση.
Beria έγραψε: 16 Ιουν 2022, 00:20
Το πρότζεκτ μοιάζει να μην βγαίνει οικονομικά και έχω την εντύπωση ότι ευσχημως προσπαθούν να το περάσουν ως 'θα φτιάξουμε το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Ευρώπης'
Ρε σουργελα, αυτή ήταν η πρόταση των φορέων της περιοχής και πέσατε να τους φάτε ως εχθρούς της ανάπτυξης
gassim έγραψε: 16 Ιουν 2022, 00:18
Ναι στο αρχικο σχέδιο είμαστε, το μόνο που έχει στραβωσει ειναι το καζίνο που θα ξαναγίνει διαγωνισμος και το ενυδρείο που η κατασκευη του έχει μετατεθει για το απωτερο μελλον.
Μην κουραζεσαι. Οσο δεν υπαρχουν ξενοι επενδυτες, δεν προκειται να γινει τιποτα
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 30 Ιούλ 2019, 20:33
Ποιός ο λόγος ύπαρξης αυτού του νήματος όταν υπάρχει το περίφημο "Οιμωγαί - η ποιητική συλλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη";
Δε θα ήταν πιο ωραίο να γίνει ένα απέραντο παρκο με πολύ πράσινο;
Όχι, γιατί στον πραγματικό κόσμο και όχι σε παρέα με φωτιά και κιθάρες σε παραλία της ικαρίας κανείς δεν θα ήξερε τί να το κάνει και πώς να το διαχεριστεί. Εξάλλου υπάρχει στο σχέδιο πρόβλεψη για τεράστιο πάρκο που δεν καλύπτει όμως όλο τον χώρο του ελ
Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ειναι το στελεχος της επιχειρησης που στα μητινγκ λεει αυτο που θελουν να ακουσουν οι μετοχοι. Μην ακουτε τετοιους τυπους
Τιποτα απ τα δυο. Ο κουλης θα το αφησει περιπου οπως το παρελαβε απο τον τσιπρα
Κατανοώ ότι κάποιες διαδικασίες χρονίζουν πολύ περισσότερο στη χώρα μας, ιδίως όταν χρειάζονται εγκρίσεις από αρχαιολογικές επιτροπές κοκ. Εγώ θέλω να δω ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι για κάτι αξιόλογο ακόμα κι αν το ολοκληρώσει η επόμενη ή η μεθεπόμενη κυβέρνηση. Σε αυτή τη φάση ρωτάω λοιπόν αν μένουμε σταθεροί στο αρχικό πλάνο και τις μακέτες που παρουσιάστηκαν ή έχει υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση προς το χειρότερο.
Δεν έχουν καν ακόμα υπογραφεί συμβάσεις management για τα έργα στο Ελληνικό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μην το κουραζεις. Στην προσωπικη μας ζωη αν καποιος μας ελεγε θα κανω αυτο και το αλλο θα του λεγαμε αποδειξε μας οτι βρηκες τα χρηματα αλλιως μη μας ζαλιζεις.
Ας κανουμε το ιδιο και με τα κοινα. Ειναι αεριτζηδες, λαμογια, και τζογαδοροι. Στην προσωπικη μας ζωη θα αλλαζαμε πεζοδρομιο μπροστα τους. Αλλα τους εχουμε να διαχειριζονται τις υποθεσεις μας
Άρα τα αρχικά αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζονταν με τους ουρανοξύστες είναι ακόμα μέσα στο πρόγραμμα;
Όχι αλλά δεν είναι και Αυστρία ή Ολλανδία. Όποιος έχει ταράτσα με φυτά που τα χτυπάει ο ήλιος χωρίς σκιά το καλοκαίρι ξέρει πόσο δύσκολο και κοστοβόρο είναι να μπορέσει να τα διατηρήσει σε καλή κατάσταση.
Ναι, ο marina tower σχεδιαστηκε από τους foster και έχει παρουσιαστει.
Υπάρχουν δέντρα και φυτά ενδημικά, φυσικά τα πάρκα χρειάζονται συντήρηση, δεν είναι δάση.
Μην το κουραζεις. Στην προσωπικη μας ζωη αν καποιος μας ελεγε θα κανω αυτο και το αλλο θα του λεγαμε αποδειξε μας οτι βρηκες τα χρηματα αλλιως μη μας ζαλιζεις.
Ας κανουμε το ιδιο και με τα κοινα. Ειναι αεριτζηδες, λαμογια, και τζογαδοροι. Στην προσωπικη μας ζωη θα αλλαζαμε πεζοδρομιο μπροστα τους. Αλλα τους εχουμε να διαχειριζονται τις υποθεσεις μας
Ο λάτσης δεν έχει χρήματα.
Είναι λαμόγιο αεριτζής.
Είναι λαμόγιο αεριτζής.
Ο λατσης μπορει να εχει λεφτα για τα δικα σου μετρα, δεν εχει ομως 10 δις για να ριξει εκει. Και να μπορει να βρει δε θα τα ριξει εκει
Το ολο προτζεκτ ειναι αεριτζηδικο. Δεν ξερουμε τι τελικα θα γινει, ποσο θα κοστισει, ποτε θα παραδοθει, και πως θα χρηματοδοτηθει. Στην προσωπικη μου ζωη ποτε δε μιλαω ετσι. Μολις ακουσω τετοια κοβω τη συζητηση και φευγω
Είναι λαμόγιο αεριτζής.
Ο λατσης μπορει να εχει λεφτα για τα δικα σου μετρα, δεν εχει ομως 10 δις για να ριξει εκει. Και να μπορει να βρει δε θα τα ριξει εκει
Το ολο προτζεκτ ειναι αεριτζηδικο. Δεν ξερουμε τι τελικα θα γινει, ποσο θα κοστισει, ποτε θα παραδοθει, και πως θα χρηματοδοτηθει. Στην προσωπικη μου ζωη ποτε δε μιλαω ετσι. Μολις ακουσω τετοια κοβω τη συζητηση και φευγω