!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: Νιρβάνα, η κατάργηση του εγώ, το άδειο ον
ο εν ζωή διαλογισμός vipassana είναι μια άσκηση που τίθεται σε εφαρμογή στην μεταθάνατω ζωή όπου όλη η οντότητα είναι νους ταραχώδης...
με το διαλογισμό vipassana περνάμε από την ταραχή στην γαλήνη και από την γαλήνη στην Νιρβάνα που είναι η τελική σωτηρία για το ον νου-πνεύμα.
με το διαλογισμό vipassana περνάμε από την ταραχή στην γαλήνη και από την γαλήνη στην Νιρβάνα που είναι η τελική σωτηρία για το ον νου-πνεύμα.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
δεν υπαρχει αρχη μπορει να εννοειται τοπικα. ουδεν σημειον δλδ πουθεναtanipteros έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:28δεν υπάρχει αρχήΑχθος Αρουρης έγραψε: 11 Ιουν 2022, 22:07δλδ. εν αρχη ην το κενονtanipteros έγραψε: 10 Ιουν 2022, 23:06
Και ο Πλατωνισμός και ο Βουδδισμός απορρίπτουν το εκ του μηδενός αξίωμα και προχωρούν στην επαγωγική λογική.
Στην ουσία δεν μιλάμε για εκ του μηδενός οντολογίας αλλά εκ του κενού μορφολογία...πώς από το κενό περνάς στην μορφή. Το ον υπάρχει ες αεί είναι ο νους που η φύση του είναι το κενό, για το ες αεί υπάρχον μιλάμε για αθανασία.
για αυτό στα κείμενα μου δεν χρησιμοποίησα το "υπάρχω" αλλά το "είναι" και αντί ύπαρξης το ον
δεν υπαρχει αρχη μπορει να εννοειται χρονικα, ουδεμια στιγμη δλδ. ουδεποτε
και με την εννοια του τοπου και με την εννοια του χρονου, δεν υπαρχει αρχη
σημαινει ανυπαρξια κινησεως. δεν υπαρχει ο χωρος και ο χρονος που επιτρεπουν
την πραγματοποιηση της κινησης.
στην φιλοσοφια, δλδ. μεταφυσικη, αρχη σημαινει το αχρονο και επομενως το αναρχο,
δλδ. κατι εντελως αντιθετο απο αυτο που σημαινει στον φυσικο κοσμο.
στον φυσικο κοσμο αρχη σημαινει την χρονικη αρχη, στην μεταφυσικη σημαινει το αχρονο.
υπ' αυτην την εννοια δλδ. την μεταφυσικη εννοια της αρχης, δεν υπαρχει αρχη
σημαινει δεν υπαρχει το αχρονο και το αναρχο στο κενο.
- tanipteros
σε μια αιτιοκρατική φιλοσοφία ορίζεται αρχή είτε ως ο Θεός ένα ον είτε το άχρονο πεδίο.Αχθος Αρουρης έγραψε: 14 Ιουν 2022, 17:46δεν υπαρχει αρχη μπορει να εννοειται τοπικα. ουδεν σημειον δλδ πουθεναtanipteros έγραψε: 12 Ιουν 2022, 09:28δεν υπάρχει αρχή
για αυτό στα κείμενα μου δεν χρησιμοποίησα το "υπάρχω" αλλά το "είναι" και αντί ύπαρξης το ον
δεν υπαρχει αρχη μπορει να εννοειται χρονικα, ουδεμια στιγμη δλδ. ουδεποτε
και με την εννοια του τοπου και με την εννοια του χρονου, δεν υπαρχει αρχη
σημαινει ανυπαρξια κινησεως. δεν υπαρχει ο χωρος και ο χρονος που επιτρεπουν
την πραγματοποιηση της κινησης.
στην φιλοσοφια, δλδ. μεταφυσικη, αρχη σημαινει το αχρονο και επομενως το αναρχο,
δλδ. κατι εντελως αντιθετο απο αυτο που σημαινει στον φυσικο κοσμο.
στον φυσικο κοσμο αρχη σημαινει την χρονικη αρχη, στην μεταφυσικη σημαινει το αχρονο.
υπ' αυτην την εννοια δλδ. την μεταφυσικη εννοια της αρχης, δεν υπαρχει αρχη
σημαινει δεν υπαρχει το αχρονο και το αναρχο στο κενο.
σε μια μη αιτιοκρατική φιλοσοφία ορίζεται το αυθύπαρκτο ως μεταβλητό και χρονικό και ως αμετάβλητο και άχρονο. Το αυθύπαρκτο δεν έχει σημείο εκκίνησης δλδ αρχή, υπάρχει ες αεί και αιωνίως χωρίς χρονική αρχή.
What is the Buddhist view of the universe?
The Buddhists, following the traditions of their Indian fore-fathers, saw the universe as infinite in time and space, and filled with an infinite number of worlds like our own. Above our ordinary world, there are two realms: the realm of form (rupa-dhatu) and the even higher realm of formlessness (arupa-dhatu).
Οι Βουδδιστές δεν ενδιαφέρονται να μάθουν αν κάποιο ον ή πρώτο αίτιο δημιούργησε την Σαμσάρα ώστε να το θαυμάσουν και να το λατρέψουν ως Θεό. Απεναντίας θεωρούν ότι ο Άρχων της Σαμσάρα είναι ο Yama ο Θεός του θανάτου (όχι δημιουργός της αλλά η κυρίαρχη δύναμη) και πρέπει να απεγκλωβιστούν από την ζωή και τον θάνατο δλδ από τον μάταιο τούτο κόσμο.How do Buddhist believe the world was created?
Buddhism has no creator god to explain the origin of the universe. Instead, it teaches that everything depends on everything else: present events are caused by past events and become the cause of future events.

- Αχθος Αρουρης
- Phorum.gr user: Αχθος Αρουρης
κατσε να παρω ενα aludrox να τα χωνεψω πρωτα, υστερα θα σου απαντησω εν ευθετω χρονω
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
- tanipteros

- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Απλά πράγματα λέει με μπόλικη σάλτσα...Αχθος Αρουρης έγραψε: 14 Ιουν 2022, 20:35 κατσε να παρω ενα aludrox να τα χωνεψω πρωτα, υστερα θα σου απαντησω εν ευθετω χρονω
Παρατηρητής...
Μελέτησε, διδαξου , έχε το μυαλό σου ανοικτό σε οποιαδήποτε πληροφορία η νέα ιδέα , την οποία όμως θα την περνάς από το λεπτό κόσκινο της δικής σου , υποκειμενικής έστω, προσωπικής κριτικήςtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 11:49
Βιβλιοθήκη Theravada - Αγγλικά και Ελληνικά
https://www.theravada.gr/%ce%b2%ce%b9%c ... %ba%ce%b7/
Όμως
Μην βάζεις αφεντικό από πάνω σου ή δέχεσαι οικονομική εκμετάλευση (και σε ποιο βαθμό)
ΜΗΝ ΔΊΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΊΑ στο να γραφτούν σε λίστα κάποιων οπαδών κάποιας ομάδας θρησκευτικής ή άλλης ..
Αν ξαφνικά ...δεις τα προσωπικά σου στοιχεία να βρίσκονται στην λίστα κάποιων ... μασόνων ή σατανιστών και να τα δημοσιεύουν εφημερίδες τύπου Ελεύθερη Ώρα ...μην απορησεις (εχει γίνει αυτό στο παρελθόν)
- taxalata xalasa
σαν να τρως το παχυ μακαρονι της καμπανιας με σαλτσα Siddharta Gautama...ksk έγραψε: 15 Ιουν 2022, 15:02Απλά πράγματα λέει με μπόλικη σάλτσα...Αχθος Αρουρης έγραψε: 14 Ιουν 2022, 20:35 κατσε να παρω ενα aludrox να τα χωνεψω πρωτα, υστερα θα σου απαντησω εν ευθετω χρονω![]()
εμενα μου καθεται βαρυ στο στομαχι....
προτιμω την ξερη μυζηθρα του τσοπανη απανω στο ζεστο μακαρονι και ραντισμενο με φρεσκο ελαιολαδο παραγωγης μου με ψιχαλες από αρωματικο φυτό του κήπου μου...
για τα αλατι, την γλυστραδα και το χρωματιστο αρωμα...
και μπιτι ολορφανο το τρωγω...
μονο αβραστο ή μασημενο απο αλλους δεν το τρωγω...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- tanipteros
μη σπέρνεις το φόβο σε πράγματα που είναι άσχετα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:49Μελέτησε, διδαξου , έχε το μυαλό σου ανοικτό σε οποιαδήποτε πληροφορία η νέα ιδέα , την οποία όμως θα την περνάς από το λεπτό κόσκινο της δικής σου , υποκειμενικής έστω, προσωπικής κριτικήςtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 11:49
Όμως
Μην βάζεις αφεντικό από πάνω σου ή δέχεσαι οικονομική εκμετάλευση (και σε ποιο βαθμό)
ΜΗΝ ΔΊΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΊΑ στο να γραφτούν σε λίστα κάποιων οπαδών κάποιας ομάδας θρησκευτικής ή άλλης ..
Αν ξαφνικά ...δεις τα προσωπικά σου στοιχεία να βρίσκονται στην λίστα κάποιων ... μασόνων ή σατανιστών και να τα δημοσιεύουν εφημερίδες τύπου Ελεύθερη Ώρα ...μην απορησεις (εχει γίνει αυτό στο παρελθόν)
μόνο κακό κάνεις στην ψυχολογία των συμφορουμιτών σου και συ αποκτάς κακό κάρμα..
τα λινκ που έδωσα δεν έχουν να κάνουν με μασόνους και βλακείες άλλες που μπορεί να σκεφτείς...είμαι ξεκάθαρος.

Μελέτησε οτιδήποτε μα μην δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία ή οργανώνεσαι ως μέλος οπουδήποτε..tanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:26μη σπέρνεις το φόβο σε πράγματα που είναι άσχετα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:49Μελέτησε, διδαξου , έχε το μυαλό σου ανοικτό σε οποιαδήποτε πληροφορία η νέα ιδέα , την οποία όμως θα την περνάς από το λεπτό κόσκινο της δικής σου , υποκειμενικής έστω, προσωπικής κριτικήςtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 11:49
Όμως
μόνο κακό κάνεις στην ψυχολογία των συμφορουμιτών σου και συ αποκτάς κακό κάρμα..
τα λινκ που έδωσα δεν έχουν να κάνουν με μασόνους και βλακείες άλλες που μπορεί να σκεφτείς...είμαι ξεκάθαρος.
Μιλώ εκ πείρας
- tanipteros
Δεν υπάρχει κανένας φόβος με το συγκεκριμένο μιλώ εκ πείρας και γω και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν να μάθουν διαλογισμό vipassanaΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:29Μελέτησε οτιδήποτε μα μην δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία ή οργανώνεσαι ως μέλος οπουδήποτε..tanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:26μη σπέρνεις το φόβο σε πράγματα που είναι άσχετα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:49
Μελέτησε, διδαξου , έχε το μυαλό σου ανοικτό σε οποιαδήποτε πληροφορία η νέα ιδέα , την οποία όμως θα την περνάς από το λεπτό κόσκινο της δικής σου , υποκειμενικής έστω, προσωπικής κριτικής
Όμως
τα λινκ που έδωσα δεν έχουν να κάνουν με μασόνους και βλακείες άλλες που μπορεί να σκεφτείς...είμαι ξεκάθαρος.![]()
Μιλώ εκ πείρας

Το λινκ ζητά επώνυμο και όνομαtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:26μη σπέρνεις το φόβο σε πράγματα που είναι άσχετα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:49Μελέτησε, διδαξου , έχε το μυαλό σου ανοικτό σε οποιαδήποτε πληροφορία η νέα ιδέα , την οποία όμως θα την περνάς από το λεπτό κόσκινο της δικής σου , υποκειμενικής έστω, προσωπικής κριτικήςtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 11:49
Όμως
Κάποτε , όταν έπαιρνες ένα φυλλάδιο κατήχησης από μάρτυρες του Ιαχωβα που χτυπούσαν το κουδούνι του σπιτιού σου , αυτοί σημείωναν την διεύθυνση και το όνομά σου και ξανάρχονταν
- tanipteros
Είναι η φόρμα επικοινωνίας αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί τους για κάποιο θέμα...δεν είναι υποχρεωτικό...είναι κάτι που αν θέλεις το κάνεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:33Το λινκ ζητά επώνυμο και όνομαtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:26μη σπέρνεις το φόβο σε πράγματα που είναι άσχετα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 18:49
Μελέτησε, διδαξου , έχε το μυαλό σου ανοικτό σε οποιαδήποτε πληροφορία η νέα ιδέα , την οποία όμως θα την περνάς από το λεπτό κόσκινο της δικής σου , υποκειμενικής έστω, προσωπικής κριτικής
Όμως
Είναι μια απλή φόρμα επικοινωνίας τίποτα άλλο.

Προτιμώ να διαβάσω βιβλία και να ακούσω ομιλίες πάνω στον βουδισμό ή σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και ιδεολογία χωρίς όμως να χρειάζεται να δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία σε κάποιους και χωρίς να θεωρηθεί ότι είμαι μέλος μιας θρησκευτικής οργάνωσης ή να έχω ..tanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:37Είναι η φόρμα επικοινωνίας αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί τους για κάποιο θέμα...δεν είναι υποχρεωτικό...είναι κάτι που αν θέλεις το κάνεις.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:33Το λινκ ζητά επώνυμο και όνομαtanipteros έγραψε: 15 Ιουν 2022, 19:26
μη σπέρνεις το φόβο σε πράγματα που είναι άσχετα.
Είναι μια απλή φόρμα επικοινωνίας τίποτα άλλο.
αφεντικό (γκουρού ή πνευματικό κλπ ) ή ακόμη χειρότερα να δεχθω οικονομική εκμετάλευση
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 24 Απαντήσεις
- 1100 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας
-
- 69 Απαντήσεις