!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ?
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Μα δεν μου λες γιατί. Από χθες σε ρωτάω. Γιατί μουσακά και όχι παστίτσιο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εδώ την έχω την απάντηση αλλά δεν κάνει
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
ΓΙΑΤΙ 1 ΚΑΙ 1 ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ?
Occasio facit furem
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΧΕΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΣΕ ?
ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ !
ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ !
Occasio facit furem
Πάει το ξετιναξες το νοικοκυριό αν θεωρείς τις μελιτζάνες φθηνότερες από τα μακαρόνια.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
ΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Cecily Anne
Γιατί πέτα τα κοινά, δηλαδή μπεσαμέλ/κιμά/σάλτσα και πάμε να δούμε τις διαφορές μακαρόνια vs λαχανικά.Naida έγραψε: 14 Ιουν 2022, 17:59ΓΙΑΤΊ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΌΤΕΡΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΚΆ ΡΩΤΑΩ.Cecily Anne έγραψε: 14 Ιουν 2022, 17:54Αυτό δεν είναι τίποτα. Έχω πετύχει άνθρωπο να κάνει δίαιτα και τρώει λαδερά δύο φορές την εβδομάδαΑσέβαστος έγραψε: 14 Ιουν 2022, 17:20
οι 2, ηταν απο το δαφνι;
γενικοτερα, τα λαδερα δεν πρεπει να λογιζονται ως φαγητο, αλλα ως σαλτσα με την οποια τρως το ψωμοτυρι σου. αφου ποσοτικα τρως περισσοτερο ψωμι και τυρι απο οτι το κυριως φαγητο.Να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Κάνει δίαιτα λέει, έφαγε φασολάκια (με μια κούπα λάδι, μισό καρβέλι ψωμί και ένα κεφάλι γραβιέρα).
ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Τα λαχανικα έχουν περισσότερα ιχνοστοιχία, βιταμίνες, ίνες κλπ. Αν πάμε συγκεκριμένα στη μελιτζάνα έχει βιταμίνη C και Κ, Β6, φολικό, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, μαγγάνιο και ελάχιστη πρωτεΐνη την οποία δεν υπολογίζω προσωπικά διότι για να την απορροφήσεις πρέπει να έχεις κάνει σχολή Χογκουαρτς.
Τώρα αν βάζεις και πατάτα/κολοκύθι προστίθενται. (Με την πατάτα αρχίζει να πλησιάζει το παστίτσιο σε αναλογίες).
Τώρα, αν πας και τηγανίσεις και τα λαχανικά και εκτοξεύσεις και τη θερμιδική αξία (εξαιτίας των λιπαρών), έρχεται σε αναλογία και σου αυξάνει και τη διατροφική αξία ακόμα παραπάνω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Cecily Anne
ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗΣ.Naida έγραψε: 14 Ιουν 2022, 18:10Πάει το ξετιναξες το νοικοκυριό αν θεωρείς τις μελιτζάνες φθηνότερες από τα μακαρόνια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 02 Ιουν 2022, 21:02 Αν το στόλιζε με έλατο κι έναν αγιοΒασίλη με έλκηθρο θα άγγιζε την τελειότητα.
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
Κανείς δεν κοιτάζει αν είναι πιο φθηνό το μακαρόνι από την μελιτζάνα. Άλλο να συγκρίνεις χαβιάρι με φακές.Πολύς κόσμος δεν τρώει ζυμαρικά και παστίτσια το καλοκαίρι διότι είναι τίγκα στους υδατάνθρακες. Εκτός και αν είναι πιο πολύ του βουνού και όχι της παραλίας. Τον μουσακά μπορείς να τον φας με λίγο ψωμί, με πολύ ψωμί, ή με καθόλου ψωμί. Το παστίτσιο δεν γίνεται διότι έχει μέσα του προκαθορισμένη ποσότητα ψωμιού(ζυμαριού).
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ.Cecily Anne έγραψε: 14 Ιουν 2022, 18:19ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ. ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗΣ.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Λετ μι συντονις δις κονβερσεησον. Ο επιδεικτικά ολιγομίλητος φίλος μας σου λέει απλούστατα ότι από την στιγμή που μπαίνεις στην διαδικασία να φτιάξεις μπεσαμέλ και κιμά ( το 90% και των δυο συνταγων) είναι φρονιμότερο να επιλέξεις μια παραλλαγή η οποία είναι ποιοτικώς και οικονομικώς διαθέσιμη μόνο αυτή την εποχή. Δεν σου είπε ποτέ ότι το παστίτσιο είναι ακριβότερο από τον μουσακά αλλά ότι ο μουσακάς είναι φθηνότερος (και θεωρητικά διαθέσιμος) μόνο αυτή την εποχή.Naida έγραψε: 14 Ιουν 2022, 18:10Πάει το ξετιναξες το νοικοκυριό αν θεωρείς τις μελιτζάνες φθηνότερες από τα μακαρόνια.
Ομοειδές σχόλιο θα αφορούσε την επιλογή σου να μαγειρέψεις φασολάδα με καυτερές πιπεριές αντί των γεμιστών ή των ντολμάδων.
Αντίστοιχα θα στην λέγαμε αν παραθέριζες στο Αγρίνιο απλώνοντας πετσέτα στην εξωτική στέπα της Ακαρνανίας αντί για τις παραλίες της Καρπάθου.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 523 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
-
- 0 Απαντήσεις