!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?

Τρέχω στο πλησιεστερο στρατολογικο γραφειο και κατατάσσομαι να πολεμησω ακομα και αν δε με καλουνε αμεσα
20
22%
Βοηθαω οσο μπορω και περιμενω να κληθει η κλαση μου
24
26%
Δεν κανω τιποτα
16
17%
Φευγω στο εξωτερικο
15
16%
Κρυβομαι εντος χώρας να περάσει η μπορα/κανω τον μαυραγοριτη
8
9%
Αλλο (παρακαλω πειτε)
4
4%
Δεν ξερω/Δεν απαντω.
5
5%

Σύνολο ψήφων: 92

Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Εστω οτι απο αυριο ειμαστε σε πολεμο με την Τουρκια. Τι κανετε?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2022, 12:09 τι ειναι "ο τοπος μας";
Αυτοί που το έλεγαν εννοούσαν ένα περιορισμένο χώρο γεωγραφικά / πολιτισμικά. Το χωριό τους και τα γύρω χωριά περισσότερο.
Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2022, 12:09 γιατι να ειναι απαραιτητα "η ελλαδα¨ και οχι η κρητη, η μονο το ηρακλειο; και γιατι οχι η ευρωπη, η το ΝΑΤΟ;

γιατι καλουμαστε να υπερασπιστουμε ενα συγκεκριμμενο συνολο συνανθρωπων μας, και οχι ενα μεγαλυτερο η μικροτερο;
Καλείσαι να υπερασπιστείς ένα συγκεκριμένα σύνολο γιατί κατ' αρχήν η ιδιότητά σου ως μέλος του σου επιτρέπει να απολαμβάνεις συγκεκριμένα δικαιώματα. Ως Έλληνας έχεις ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ως Έλληνας ψηφίζεις και εκλέγεσαι, λαμβάνεις παιδεία, υγεία, σύνταξη, έχεις αστυνομία και δικαστήρια για να σε προστατεύουν. Ε, τα δικαιώματα δεν πάνε μόνα τους. Ακολουθούνται από υποχρεώσεις.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα πράγματα που συνδέουν άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο με αυτό το σύνολο. Προφανώς εντάσσεσαι σε μικρότερα υποσύνολα (χριστιανός, βουδιστής, ψαροτουφεκάς, Αεκτζής, δημότης δήμου τάδε, ποδηλάτης κλπ) αλλά δεν σου εξασφαλίζουν αυτά που ανέφερα παραπάνω. Τα βασικά σου δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητά σου ως πολίτης ενός ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ κράτους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Ιουν 2022, 12:15 αμφιναλλω αν θα μου πουν "πηγα γιατι γουσταριζα φονικα, βιασμους και πλιατσικο" ακομη κι αν ειναι αληθεια. και πιθανολογω κατι τετοιο να ειναι αληθεια για πανω απο τους μισους πολεμιστες ολης της ανθρωπινης ιστοριας. οι υπολοιποι απλως δεν ειχαν αλλη επιλογη.
Από το σόι μου έφυγαν για το μέτωπο οικογενειάρχες άνθρωποι και αρκετοί από αυτούς αρκετά θεοσεβούμενοι. Καμιά λαχτάρα δεν είχαν να σκοτώσουν ή να βιάσουν ή να κλέψουν έτσι όπως τους γνώρισα και όσο μπορούσα να καταλάβω. Και δεν νομίζω ότι ήταν η εξαίρεση. Ωστόσο υπήρχε οργή για όσα είχαν προηγηθεί από τους Ιταλούς (τορπιλισμός της Έλλης και προκλήσεις).

Προφανώς υπάρχουν και αποβράσματα όπως όλοι βλέπουμε γύρω μας και ακόμα περισσότερο ο πόλεμος ο ίδιος φέρνει στην επιφάνεια τα χειρότερα και πιο ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου και είναι πιθανό να δεις να κάνουν τα χειρότερα άνθρωποι που δεν το περιμένεις.

Ξαναγράφω και πάλι. Δεν έχω καμία διάθεση να σκοτώσω άνθρωπο και το ίδιο πιστεύω και για αρκετούς ακόμα που μου έχουν πει πως θα πάνε σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου με τους Τούρκους. Δεν μπορώ να φανταστώ για τον εαυτό μου κάτι χειρότερο από αυτό. Ούτε περιμένω κάποιο αντάλλαγμα. Βασικά θεωρώ την πατρίδα πολύ σπουδαία υπόθεση για να αφεθεί η τύχη της με λευκή επιταγή στους εκάστοτε πολιτικούς. Αν ο λαός στην πλειοψηφία του δείξει έτοιμος να την υπερασπιστεί θα το σκεφτούν δύο φορές πριν κάνουν ανοησίες.
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

John Brown Gun Club έγραψε: 11 Ιουν 2022, 09:29
O I έγραψε: 11 Ιουν 2022, 06:57 ΑΝ φτάσουν τα πράγματα για γενική επιστράτευση, λόγω ηλικίας, έχω πληροφορήσει τις αρχές τού τόπου που κατοικώ να με εξοπλίσουν με όποιο όπλο μπορώ να χειριστώ και σε συνεννόηση για να προσπαθήσω να προστατέψω τους αμάχους τού τόπου μου.
Εδώ στην επαρχία που ζω, ζουν πολλοί Αλβανοί και λίγοι νεοπρόσφυγες εξ Ανατολών, κυρίως Μουσουλμάνοι. Δεν υπάρχουν Νεοναζί. Αν υπήρχαν ή έρθουν, θα ήταν στις πρώτες επιλογές μου για να μη χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως ασπίδα.

Ο.Ι.
θα σου δωσουν μια μυγοσκοτωστρα
Ας μου δώσουν ότι θέλουν
Πάντως δε κρύβομαι ούτε φεύγω.

Κράτα εσύ τα κανόνια στο άβαταρ και όταν έρθει, άσε τι κάνω ή θα κάνω εγώ.

Ο.Ι.
John Brown Gun Club έγραψε: 11 Ιουν 2022, 11:06
O I έγραψε: 11 Ιουν 2022, 10:24
John Brown Gun Club έγραψε: 11 Ιουν 2022, 10:15

εγω ειμαι σε ηλικια να κρατησω οπλο στα χερια και να με στειλουν να γινω κιμας σε καμια κορφοπλαγια, οποτε επιτρεψε μου να το παιζω λιγοτερο πατριωτης εκ του ασφαλους των μετοπισθεν, που μου θες και οπλα για να προστατευσεις τα γυναικοπαιδα απο τους πακιστανους, τρομαρα σου.
Έκαστος στο είδος του βρε πιτσιρίκο
Δεν καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι - με το Σταύρο τον "ειρηνιστή" - όταν προσπαθείς να προσβάλεις κάποιον που έχει τη διάθεση και τα κότσια ανάλογα με την ηλικία του αντί να κρύβεται ή να δηλώνει ξεκάθαρα ότι δε θα βοηθήσει και θα την κάνει;
Σε μένα ήρθες να την πεις;

Σου εύχομαι να τη γλυτώσεις και να γυρίσεις αρτιμελής

Ο.Ι.
Ναι, συγκινηθηκα τωρα, ειδικα στο κομματι οπου αντιλαμβανεσαι τον εαυτο σου ως τιμωρο του εσωτερικου εχθρου και τους μεταναστες και προσφυγες ως απειλη.

Και θες να σου εμπιστευτουν και οπλο με τετοια μυαλα.
Τόσα ξέρεις τόσα λες
Πιτσιρίκος είπαμε

Βρε, οι πρώτοι που θα στοχοποιηθούν στα μετόπισθεν εδώ στην Ελλάδα που έχουμε 2 εκατομμύρια Μουσουλμάνους μετανάστες θα είναι αυτοί (το πρόσφυγες το βάζεις εσύ επειδή διαστρέφεις). Αν σηκώσουνε κεφάλι και πρόσφυγες και συστρατευθούν με τον εισβολέα, ε, θα την πληρώσουν κι αυτοί.
Τι δεν καταλαβαίνεις;

Άντε με το κανονάκι σου στα όρη και τα βουνά να κάνεις σκοποβολή σε κανα δένδρο για εξάσκηση και μη μου πρήζεις τους ορχς
Άντε μπράβο

Ο.Ι.
taxalata xalasa έγραψε: 11 Ιουν 2022, 11:26
για θρησκευτικο πολεμο το πας;

τι θα πει 2 εκατομυρια μουσουλμανοι;

ειναι ολοι οι μουσουλμανοι τουρκοι;

εχει κυρηξει τζιχαντ ο ταγιπ, που τον γραφουν στα αρχιδια τους στην μεκκα...;

τι λες;

γιατι σπερνεις ανυπαρκτες διαφορες;
Ο πόλεμος με Ελλάδα Τουρκία έχει ΚΑΙ θρησκευτικό χαρακτήρα.
Με ποιους θα πάνε λες κάποιοι απ' τους έσω Μουσλίμ;
Αυτοί που θα κάτσουν στ' αυγά τους οκ αλλά δεν θα κάτσουν όλοι, εκτός αν πιστεύεις κάτι άλλο :102:

Ο.Ι.
taxalata xalasa έγραψε: 11 Ιουν 2022, 11:40
τι'χες τζόνι?
τί'χα πάντα...

η μαλακυνση εγκεφαλου θα πιασει νεο ρεκορντ;

για να δουμε...

οποιος παει να πολεμησει για θρησκευτικο λογο του ειχομαι καλη ΚΟΛΑΣΗ!!

ελπιζω να μην ειναι τοσο μαλακας ο ελληνας να σκοτωθει παλι για να υποστηριξει εβραικη αιρεση εναντιων αλλης εβραικης αιρεσης...

ελπιζω... να μην ειναι τοσο πολυ μαλακας... αν ειναι, δεν θα ναι ελληνας και του αξιζει η τυχη της εξαφανισης απο τον χαρτη...
Το αντίθετο έγραψα
Για συνεργασία κάποιων έσω με τους επιτιθέμενους Μουσλίμ
ΑΝ συνεργαστούν κάποιοι απ' αυτούς που είναι φανατίλες κατά του Ελληνισμού και κατά τής Χριστιανοσύνης, που είναι ο αιώνιος εχθρός τους, τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις; :smt017
Αυτοί είναι οι επιτιθέμενοι και εμείς φιλοξενούμε εκατομμύρια απ' αυτούς.

παρταλλιώωωως... :lol:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2022, 12:23
O I έγραψε: 11 Ιουν 2022, 11:52
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2022, 11:46 Ρε σεις, ειλικρινά τώρα πιστεύετε ότι αν γίνει πόλεμος και γενική επιστράτευση θα κινδυνεύσουν τα γυναικόπαιδα, οι γέροι και οι περιουσίες των Ελλήνων... από τους Τούρκους;

Στην τελική, αν είναι αυτό το πρόβλημα θα κάνουν όλοι οι άοπλοι ότι κοιμούνται και θα λήξει αναίμακτα το θέμα.
Ποτέ δεν ξέρεις Γαλή πως εξελίσσεται ένας πόλεμος αν ξεκινήσει.

Καλό είναι να είμαστε σε ετοιμότητα όλοι για να μη βρεθούμε προ απροόπτου και από την άλλη να βοηθήσουμε τα παιδιά που θα βρίσκονται στο πεδίο και δεν θα μπορούν να έχουν το ένα μάτι ανατολικά και το άλλο δυτικά.
Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμβουλος

Ο.Ι.
Ποια ετοιμότητα ρε συ; Τον κώλο τους θέλουν να σώσουν οι λιποτάκτες και όχι την οικογένεια τους και τα "πρόσωπα που αγαπούν". Αυτά είναι το πρόσχημα. :)
Το ξέρω μωρέ Γαλή. Τους βλέπω τι μαλακίες γράφουν εδώ.
Δεν έπιασα την ειρωνεία.

Μετά και κατά τη διάρκεια τού πολέμου γίνεται το σύνηθες και αν δεις τι γίνεται στην ενότητα "Εσωτερική Πολιτική", καταλαβαίνεις και το τι έχει να γίνει τότε.
Αυτά που ακούμε και βλέπουμε στην Ουκρανία που βγαίνουν στην επιφάνεια, οι εσωτερικές φαγωμάρες που ήταν στα λόγια, πως εξελίχθηκαν σε "έργα" με ξεκαθαρίσματα κττ

Άστα να παν στο διακοφτό :e040:

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

O I έγραψε: 11 Ιουν 2022, 13:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2022, 12:23
O I έγραψε: 11 Ιουν 2022, 11:52
Ποτέ δεν ξέρεις Γαλή πως εξελίσσεται ένας πόλεμος αν ξεκινήσει.

Καλό είναι να είμαστε σε ετοιμότητα όλοι για να μη βρεθούμε προ απροόπτου και από την άλλη να βοηθήσουμε τα παιδιά που θα βρίσκονται στο πεδίο και δεν θα μπορούν να έχουν το ένα μάτι ανατολικά και το άλλο δυτικά.
Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμβουλος

Ο.Ι.
Ποια ετοιμότητα ρε συ; Τον κώλο τους θέλουν να σώσουν οι λιποτάκτες και όχι την οικογένεια τους και τα "πρόσωπα που αγαπούν". Αυτά είναι το πρόσχημα. :)
Το ξέρω μωρέ Γαλή. Τους βλέπω τι μαλακίες γράφουν εδώ.
Δεν έπιασα την ειρωνεία.

Μετά και κατά τη διάρκεια τού πολέμου γίνεται το σύνηθες και αν δεις τι γίνεται στην ενότητα "Εσωτερική Πολιτική", καταλαβαίνεις και το τι έχει να γίνει τότε.
Αυτά που ακούμε και βλέπουμε στην Ουκρανία που βγαίνουν στην επιφάνεια, οι εσωτερικές φαγωμάρες που ήταν στα λόγια, πως εξελίχθηκαν σε "έργα" με ξεκαθαρίσματα κττ

Άστα να παν στο διακοφτό :e040:

Ο.Ι.
Μα επειδή έχω δει την προϊστορία της εισβολής στην Ουκρανία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον "ελληνικό λαό" η αντίσταση που υπήρχε εκεί, έχω ήδη στείλει και στο διακοφτό την έννοια "ελληνικός λαός" ως κάτι συγκεκριμένο.

Ένας ευφημισμός είναι που χρησιμοποιείται μόνον για σόου νταουλιέρηδων από όλες τις πλευρές και τίποτα παραπάνω.

Οπότε, σαφώς και είναι θέμα προσωπικής επιλογής το πως θα διαχειρισθεί ο κάθε ένας αυτές τις καταστάσεις.

Λαός ως κάτι συγκεκριμένο με κοινά σημεία αναφοράς ΔΕΝ υπάρχει. Οπότε, σιγά μην περιμένω από τον προσδιορισμό "ελληνικός" να δώσει περισσότερη αίγλη στο τίποτα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2022, 03:46 Δεν συμφωνώ. Ειδικά στα νησιά θα χρειαστεί πολύ προσωπικό ακόμα και αν το μόνο που έχει να προσφέρει είναι μάτια και χέρια. Δεν είπαμε να σου δώσουν εξελιγμένο οπλικό σύστημα να χειριστείς. Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πολύ απλά πράγματα.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες (αν δεν πιαστούμε στον ύπνο), θα αδειάσουν αποθήκες οπλισμών και τάγματα και θα διασκορπιστούν όλα αυτά με οχήματα προκειμένου να μην καταστραφούν μαζικά από βομβαρδισμούς. Ποιος θα φορτώσει; Ποιος θα οδηγήσει; Ποιος θα στήσει εγκαταστάσεις σε βουνά και παραλίες; Ποιος θα πηγαινοφέρνει προμήθειες;
Η κάλυψη με τις εφεδρείες το πολύ ως 25 χρονών είναι πάνω από το 100%.
ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2022, 03:46Και μετά ποιος θα επιτηρήσεις τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες παραλίες; Και δεν μιλάμε για μεγάλη αποβατική ενέργεια που θα την αντιληφθείς με διάφορους τρόπους. Μιλάμε για περιοχές που μπορεί να σκάσουν μερικά φουσκωτά για να δημιουργηθεί προγεφύρωμα ή να έρθει προσωπικό που θα κάνει δολιοφθορές προετοιμάζοντας μεγαλύτερης τάξης ενέργειες. Εκεί με μια νυκτερινή διόπτρα κι ένα ασύρματο προσφέρεις σημαντική υπηρεσία. Και δεν χρειάζεται να είσαι πιτσιρικάς για να το κάνεις.
Κανείς δεν θα τις επιτηρεί και δεν υπάρχει και κανένας λόγος. Αυτό δεν γινόταν πριν 70 χρόνια, νομίζεις ότι μπορεί να γίνει σήμερα;
ST48410 έγραψε: 11 Ιουν 2022, 03:46 Παράλληλα θα χρειαστούν ιδιώτες διαφόρων ειδικοτήτων με εξειδικευμένες γνώσεις και πείρα, τέτοια που δεν έχουν οι μικρές ηλικίες. Επίσης για βοηθητικές υπηρεσίες. Δεν το βλέπω πχ ως υποτιμητικό να μη σου δοθεί οπλικό σύστημα να χειριστείς αλλά να σου δοθεί υλικό που που πρέπει να συντηρήσεις ή να μεταφέρεις στην πρώτη γραμμή ή στα μετόπισθεν.
Nope. Χειριστές οπλικών συστημάτων είναι αποκλειστικά οι μόνιμοι. Το βοηθητικό προσωπικό είναι οι κληρωτοί και αυτοί φτάνουν και χιλιοπερισσεύουν.

Γενικά δεν ξέρω γιατί ο πολύς κόσμος φαντάζεται ότι αν η χώρα του πάει σε πόλεμο θα χρειαστούν όλοι. Αυτό δεν συνέβη ποτέ και σε καμμιά ιστορική εποχή, ούτε όταν η μάχη ήταν σώμα με σώμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Κοταρες
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

George_V έγραψε: 11 Ιουν 2022, 08:32
hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2022, 03:18
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 09 Ιουν 2022, 16:57 Εν καιρώ πολέμου θα κυρηχτει γενική επιστράτευση..
Και ή μη πειθαρχία στην επίσημη πολιτική στρατιωτική ηγεσία θα τιμωρείται με θάνατο ..
Έχει καταργηθεί αυτή η διάταξη από τον καιρό του Σημίτη ακόμα. Δεν υπάρχει θανατική ποινή σε καιρό επιστράτευσης ή πολέμου.
Yπαρχει η ισοβια καθειρξη ομως.
Δεν παίζει ισόβια κάθειρξη για τέτοιο πράγμα πλέον. Το πολύ 2 χρόνια φυλάκιση με δυνατότητα αναστολής. Εκτός αν είσαι υψηλόβαθμο στέλεχος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

hellegennes έγραψε: 11 Ιουν 2022, 14:28

Έχει καταργηθεί αυτή η διάταξη από τον καιρό του Σημίτη ακόμα. Δεν υπάρχει θανατική ποινή σε καιρό επιστράτευσης ή πολέμου.
Δεν παίζει ισόβια κάθειρξη για τέτοιο πράγμα πλέον. Το πολύ 2 χρόνια φυλάκιση με δυνατότητα αναστολής. Εκτός αν είσαι υψηλόβαθμο στέλεχος.
Σε καιρο πολεμου?

Ισοβια πας.

Αρθρο 33 Στρατιωτικου Κωδικα
2. Οπλίτης υπαίτιος λιποταξίας στο εσωτερικό τιμωρείται: α) Σε ειρηνική περίοδο με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους τιμωρείται όταν: αα) Ο λιποτάκτης συναποκόμισε όπλο ή οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο του στρατού, χωρίς να αποκλείεται η εφαρμογή του άρθρου 147. ββ) Λιποτάκτησε ενώ εκτελούσε υπηρεσία, χωρίς να αποκλείεται η εφαρμογή των άρθρων 74 και 76 του παρόντος. γγ) Είναι υπότροπος. β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.

***Με το άρθρο δεύτερο (εδάφ.ε`) Ν.3289/2004, "Κύρωση του Πρωτοκόλλου αριθ. 13 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών Ελευθεριών, σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλες τις περιστάσεις. ΦΕΚ Α 227/26.11.2004,ορίζεται ότι: "Όπου στις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα προβλέπεται για ορισμένη αξιόποινη πράξη η ποινή του θανάτου διαζευκτικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, νοείται ότι απειλείται μόνον η τελευταία".
Αρθρο 32 Στρατιωτικου Κωδικα
Αρθρο 32. Ανυποταξία. `Οποιος κηρύσσεται ανυπότακτος, σύμφωνα με το νόμο για τη στρατολογία, τιμωρείται: α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.

***Με το άρθρο δεύτερο (εδάφ.ε`) Ν.3289/2004, "Κύρωση του Πρωτοκόλλου αριθ. 13 στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των θεμελιωδών Ελευθεριών, σχετικά με την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλες τις περιστάσεις. ΦΕΚ Α 227/26.11.2004,ορίζεται ότι: "Όπου στις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα προβλέπεται για ορισμένη αξιόποινη πράξη η ποινή του θανάτου διαζευκτικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, νοείται ότι απειλείται μόνον η τελευταία".

Μη λες τετοια Χελη γιατι θα παρεις κανεναν στο λαιμο σου... Θα παει να γλιτωσει τον πολεμο κανεις νομιζοντας οτι θα φαει 2 χρονια και θα φυγει απο το Στρατοδικειο με ισοβια.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

εξαρταται σε ποιους θα πεσεις αν σε πιασουνε ... αν φτασεις στο δικαστηριο ... γιατι αν ο αλλος εχει το γιο του η κανενα αδερφο στην πρωτη γραμμη σιγα μην σε αφησει να φτασεις στο δικαστηριο

ωραια ολα αυτα απο την ασφαλεια της Θεσσαλονικης κτλ ... αν ζουσες στη Χιο θα ελεγες τα ιδια ...?
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Άρθρο 32 Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα:
Όποιος κηρύσσεται ανυπότακτος, σύμφωνα με το νόμο για τη στρατολογία, τιμωρείται:

α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη. Σε περίπτωση όμως που η πράξη του, εν όψει
της διάρκειάς της και των υπηρεσιών που αυτός θα μπορούσε να προσφέρει, δεν θα μπορούσε να
προκαλέσει άξια λόγου βλάβη στην πολεμική προσπάθεια της χώρας, λαμβανομένων υπόψη και των
γενικών συνθηκών της επιστράτευσης, επιβάλλεται κάθειρξη ή φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

γ) Σε περίοδο μερικής ή παρατεταμένης γενικής επιστράτευσης, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και, αν
συντρέχουν οι προϋποθέσεις του εδ.β' του στοιχ.β', με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
hellegennes

George_V έγραψε: 11 Ιουν 2022, 14:34

Σε καιρο πολεμου?

Ισοβια πας.

Αρθρο 33 Στρατιωτικου Κωδικα
2. Οπλίτης υπαίτιος λιποταξίας στο εσωτερικό τιμωρείται: α) Σε ειρηνική περίοδο με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους τιμωρείται όταν: αα) Ο λιποτάκτης συναποκόμισε όπλο ή οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο του στρατού, χωρίς να αποκλείεται η εφαρμογή του άρθρου 147. ββ) Λιποτάκτησε ενώ εκτελούσε υπηρεσία, χωρίς να αποκλείεται η εφαρμογή των άρθρων 74 και 76 του παρόντος. γγ) Είναι υπότροπος. β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.

Αρθρο 32 Στρατιωτικου Κωδικα
Αρθρο 32. Ανυποταξία. `Οποιος κηρύσσεται ανυπότακτος, σύμφωνα με το νόμο για τη στρατολογία, τιμωρείται: α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.

Μη λες τετοια Χελη γιατι θα παρεις κανεναν στο λαιμο σου... Θα παει να γλιτωσει τον πολεμο κανεις νομιζοντας οτι θα φαει 2 χρονια και θα φυγει απο το Στρατοδικειο με ισοβια.
Nope:
Σε περίπτωση όμως που η πράξη του, εν όψει της διάρκειάς της και των υπηρεσιών που αυτός θα μπορούσε να προσφέρει, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει άξια λόγου βλάβη στην πολεμική προσπάθεια της χώρας, λαμβανομένων υπόψη και των γενικών συνθηκών της επιστράτευσης, επιβάλλεται κάθειρξη ή φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών
Δεν υπάρχει περίπτωση κανένα δικαστήριο να βρει ότι ο οποιοσδήποτε ράντομ πολίτης θα μπορούσε να προκαλέσει αξιόλογη βλάβη στην πολεμική προσπάθεια με την απουσία του. Γι' αυτό είπα «εκτός αν είσαι υψηλόβαθμο στέλεχος».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

κανενα πολιτικο δικαστηριο ... τραβα στρατοδικειο να δεις πως ειναι
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Scouser έγραψε: 11 Ιουν 2022, 14:41

Άρθρο 32 Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα:
Όποιος κηρύσσεται ανυπότακτος, σύμφωνα με το νόμο για τη στρατολογία, τιμωρείται:

α) Σε ειρηνική περίοδο, με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

β) Σε πολεμική περίοδο, με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη. Σε περίπτωση όμως που η πράξη του, εν όψει
της διάρκειάς της και των υπηρεσιών που αυτός θα μπορούσε να προσφέρει, δεν θα μπορούσε να
προκαλέσει άξια λόγου βλάβη στην πολεμική προσπάθεια της χώρας, λαμβανομένων υπόψη και των
γενικών συνθηκών της επιστράτευσης, επιβάλλεται κάθειρξη ή φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

γ) Σε περίοδο μερικής ή παρατεταμένης γενικής επιστράτευσης, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και, αν
συντρέχουν οι προϋποθέσεις του εδ.β' του στοιχ.β', με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Ή ποινή του θανάτου για αδικήματα του ΣΠΚ σε περίπτωση πολεμικής κατάστασης έχει καταργηθεί;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nostromos έγραψε: 11 Ιουν 2022, 14:34 εξαρταται σε ποιους θα πεσεις αν σε πιασουνε ... αν φτασεις στο δικαστηριο ... γιατι αν ο αλλος εχει το γιο του η κανενα αδερφο στην πρωτη γραμμη σιγα μην σε αφησει να φτασεις στο δικαστηριο
Ότι θα σε δολοφονήσει κάποιος για ανυποταξία είναι σενάριο φαντασίας. Εννοείται ότι λογίζεται κανονικά ως δολοφονία και πας φυλακή γι' αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”