!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Pogol

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pogol »

Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2022, 15:10
Pogol έγραψε: 31 Μάιος 2022, 10:32Αν τους ακούσεις, και ξέρεις την γλώσσα, η μόνη διαφορά είναι ότι οι Ουκρανοί ρωσόφωνοι, μιλάνε σαν τους χωριάτες της Σηβηρίας (προφέρουν πχ το g σαν γάμμα). Αλλα η νοοτροπία είναι ενός λαού.
Ψευδές. Ρωσικά και Ουκρανικά έχουν μόλις 62% ομοιότητα λεξιλογίου. Περίπου δηλαδή όσο τα Αγγλικά με τα Ολλανδικά, ή τα Γαλλικά με τα Ιταλικά. Προσωπικά, καταλαβαίνω κάτι λίγα Ρωσικά (γραπτά τα καταλαβαίνω καλύτερα) αλλά καθόλου Ουκρανικά. Γαλλικά μιλάω απείρως καλύτερα και καταλαβαίνω τα 80% από τα Ιταλικά. Να και τι λένε οι πηγές:
https://www.ukrainianlessons.com/ukrain ... languages/
https://folkways.today/different-russia ... -language/
https://www.babbel.com/en/magazine/diff ... -ukrainian
Και εγώ δυσκολεύομαι να τους καταλάβω όταν μιλάνε. Αλλά όσο περισσότερο διαβάζω, τόσο όλα ξεκαθαρίζουν. Για παράδειγμα, οι Ουκρανοί λένε shkira το δέρμα. Οι Ρώσοι λένε kozha. Αλλά, shkura είναι η γούνα/τομάρι. Pytanie είναι η ερώτηση στα ουκρανικά. Στα ρώσικα, σημαίνει δοκιμασία/βασανιστήριο. Φανερή η προέλευση (ανάκριση).
Οι περισσότεροι Ρώσοι, καταλαβαίνουν Ουκρανικά. Φαίνεται και από το γεγονός, ότι τα βίντεο που απευθύνονται και σε Ρώσους, τις περισσότερες φορές, δεν έχουν υπότιτλους.
Τα Ποντιακά, θα τα καταλάβει ένας Ελλαδίτης; Που είναι και αναγνωρισμένη ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ, και ούτε καν άλλη γλώσσα.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2022, 20:40
Green Dragon έγραψε: 31 Μάιος 2022, 16:17
Leporello έγραψε: 31 Μάιος 2022, 15:10 Ψευδές. Ρωσικά και Ουκρανικά έχουν μόλις 62% ομοιότητα λεξιλογίου. Περίπου δηλαδή όσο τα Αγγλικά με τα Ολλανδικά, ή τα Γαλλικά με τα Ιταλικά. Προσωπικά, καταλαβαίνω κάτι λίγα Ρωσικά (γραπτά τα καταλαβαίνω καλύτερα) αλλά καθόλου Ουκρανικά. Γαλλικά μιλάω απείρως καλύτερα και καταλαβαίνω τα 80% από τα Ιταλικά. Να και τι λένε οι πηγές:
https://www.ukrainianlessons.com/ukrain ... languages/
https://folkways.today/different-russia ... -language/
https://www.babbel.com/en/magazine/diff ... -ukrainian
Δεν φαίνεται ν' αναφέρεται στα ουκρανικά αλλά στο πως μιλούν τα ρώσικα ρωσόφωνοι Ουκρναοί και Ρώσοι.
Δεν το πρόσεξα, λάθος μου. Ωστόσο, μεταξύ των πουτινόφιλων κυκλοφορεί και το αφήγημα ότι τα Ουκρανικά είναι απλώς μία διάλεκτος των Ρωσικών.

Οσο γιά του Ρωσόφωνους, σημασία δεν έχει η διάλεκτος που μιλούν, αλλά ο αυτοπροσδιορισμός τους. Και όπως δείχνει η αντίσταση που προβάλουν, αυτός είναι ουκρανικός.
Ο αυτοπροσδιορισμος προυποθετει πληρη προσδιορισμο του τι ειναι ουκρανος. Γιατι πολλοι λενε ειμαι ουκρανος αλλα ειμαστε το ιδιο με τους ρωσους. Εχει τεραστια διαφορα το ειμαι ουκρανος στο λβοφ απο το λουγκανσκ
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Υδράργυρος έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:36
Ο αυτοπροσδιορισμος προυποθετει πληρη προσδιορισμο του τι ειναι ουκρανος. Γιατι πολλοι λενε ειμαι ουκρανος αλλα ειμαστε το ιδιο με τους ρωσους. Εχει τεραστια διαφορα το ειμαι ουκρανος στο λβοφ απο το λουγκανσκ
θυμισε μου τι ελεγες για εκεινο το κρατος που εχει πρωτευουσα τα σκοπια
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:37
Αυτοι ειναι μακεδονες, δεν εχει σχεση. Ειναι μικρο κρατος με πολυ μικροτερη ππικιλομορφια απο την ουκρανια. Μη μπερδευεσαι. Σου ειπα αλλο το λβοφ αλλο το λουγκανσκ. Ριξε μια ματια στο χαρτη.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Υδράργυρος έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:41
Αυτοι ειναι μακεδονες, δεν εχει σχεση. Ειναι μικρο κρατος με πολυ μικροτερη ππικιλομορφια απο την ουκρανια. Μη μπερδευεσαι.
:smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος talaipwros την 01 Ιουν 2022, 00:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

eed5434e10.gif
eed5434e10.gif (188.57 KiB) Προβλήθηκε 484 φορές
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:43
Υδράργυρος έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:41

Αυτοι ειναι μακεδονες, δεν εχει σχεση. Ειναι μικρο κρατος με πολυ μικροτερη ππικιλομορφια απο την ουκρανια. Μη μπερδευεσαι.
Τι γελάς;
Βλέπεις καμία διαφορά στο Τέτοβο από το Μοναστήρι η το Στιπ και την Στρώμνιτσα;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone »

επιτελους αγγλικους υποτιτλους να μαθαινουμε τα νεα των Ουκρανων :P

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Chainis έγραψε: 01 Ιουν 2022, 01:57
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:43
Υδράργυρος έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:41Αυτοι ειναι μακεδονες, δεν εχει σχεση. Ειναι μικρο κρατος με πολυ μικροτερη ππικιλομορφια απο την ουκρανια. Μη μπερδευεσαι.
Τι γελάς;
Εδώ κυκλοφορεί το εξής ανέκδοτο: Δυό φίλοι συζητούν και λέει ο ένας:
- Τα'μαθες; Παντρεύτηκε ο Зоки (που είναι από το Κουμάνοβο) την Биљана (που είναι από την Στρούμιτσα).
- Και πώς συνεννοούνται;
- Ευτυχώς, ξέρουν και οι δύο άπταιστα Αγγλικά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Sid Vicious έγραψε: 31 Μάιος 2022, 02:25 Και ξαναλεω την θεση μου οτι την Ρωσια την θελω μερος της Ενωμενης Ευρωπης, δεν γινεται πραγματικα ενωμενη και ενιαια Ευρωπη χωρις Ρωσια μεσα. Η Ευρωπη ειναι η φυσικη οικογενεια της και οχι οι ασιατικες στεππες.
Συμφωνούμε απόλυτα.
Η επερχόμενη πτώση του ψευδοτσάρου θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά θα πάρει πολύ καιρό να επουλωθούν οι πληγές του πολέμου.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Leporello έγραψε: 01 Ιουν 2022, 07:42
Chainis έγραψε: 01 Ιουν 2022, 01:57
talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2022, 00:43 :smt005:
Τι γελάς;
Εδώ κυκλοφορεί το εξής ανέκδοτο: Δυό φίλοι συζητούν και λέει ο ένας:
- Τα'μαθες; Παντρεύτηκε ο Зоки (που είναι από το Κουμάνοβο) την Биљана (που είναι από την Στρούμιτσα).
- Και πώς συνεννοούνται;
- Ευτυχώς, ξέρουν και οι δύο άπταιστα Αγγλικά.
Ρε τύπε μη μπερδεύεσαι και συ. Εγώ δεν αμφισβήτησα οτι υπάρχουν Ουκρανοί (που η γλώσσα τους είναι πιο κοντά στα πολωνικά από οτι στα ρώσικα). Λέω οτι δεν είναι όλοι τέτοιοι Ουκρανοί στην Ουκρανία. Στο Λβοφ είναι όλοι τέτοιοι, δεν ήταν ποτέ κομμάτι της ρωσικής αυτοκρατορίας, και στη θρησκεία είναι ουνίτες. Στη Μακεδονία τέτοια διαφορά δεν υπάρχει. Αλλά οι δεξιούληδες (και εσύ που μένεις εκεί) αμφισβητούν οτι υπάρχει μακεδονικό έθνος όποιο και αν είναι το ποσοστό του.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”