!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
talaipwros

Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

lolek1 έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:38
Maspoli έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:36
Naida έγραψε: 21 Σεπ 2018, 22:31 Μαγκιές για να σώσουν τα κοσμήματα. Ελπίζω να δικαστούν.
Αυτός που είχε τα κοσμήματα στο μαγαζί τα είχε βρει στο δρόμο κι αύριο θα βρει άλλα στο δρόμο να τα αντικαταστήσει;
ο νομος ειναι σαφης. επιτρεπετε να σκοτωσεις μονο εαν βρισκεται σε κινδυνο η ζωη σου. ετσι γινεται σε ολη την εε
οκ, στην ΕΕ για λιγους μηνες ακομα
https://www.theguardian.com/uk/2010/apr ... ge-dropped
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:27 Μην λέμε θεωρίες τώρα.
Οι φυλακες δεν χωράνε άλλους. Φακτ.

Επομένως είτε προετεινεις το χτίσιμο νεων φυλακών, είτε μειώνεις την ποινή τους.

Θύμησε μου τη θέση σου
Τη θέση μου για ποιό πράγμα; Για το πώς θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές; Δεν ξεκινάει πάντως με το "ας αποφυλακίσουμε όσους μπορούμε".

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, είμαι υπέρ της αποφυλάκισης, όμως οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν οπωσδήποτε την εξασφάλιση ότι ο αποφυλακισθείς δε δύναται να διαπράξει εκ νέου αδικήματα και ότι έχει εμφανίσει ειλικρινή μεταμέλεια.

Κι αυτή η άποψη απορρέει καθαρά από τις πιό προοδευτικές αστικές αντιλήψεις, μη σοκάρεσαι, ιστορικά μέχρις ενός σημείου η αστική διανόηση ήταν προοδευτική και το αξιακό σύστημα που προέβαλε με υπέρτατο αγαθό την ανθρώπινη ζωή, δικό της είναι. Άλλο τώρα αν ορισμένοι μικροαστοί εμφορούνται από αξίες της εποχής του μεσαίωνα.

Ουσιαστική αποσυμφόρηση των φυλακών σημαίνει εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην παραβατικότητα. Θα μπορούσα να σου απαντήσω απλώς να χτιστούν περισσότερες φυλακές. Αλλά αυτό είναι εντελώς επιδερμικό.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

poeta έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:30
Ερμής έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:20
poeta έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:09

:D

Θα προτιμούσα να ήταν άλλη η κατάληξη. Να ακινητοποιούσαν τον κακοποιό μερικοί "ακτιβιστές" ή αγανακτισμένοι, μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Πάντως, υπάρχει μέσα σ' αυτόν τον χαμό και κάποιο κέρδος : δεν αποδομήθηκαν τα αντανακλαστικά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τέτοια συμβάντα. Δεν μετατράπηκε ο κόσμος σε ωχαδερφιστή και επαναστάτη του πληκτρολογίου, όσο και να το προσπαθεί το facebook. Βέβαια σε στιγμές έντονης δράσης είναι εύκολο να παρασυρθεί και να φτάσει στην αντίπερα όχθη...
Δε γίνεται να βλέπεις κάποιον να καταστρέφει το βιος σου και εσύ να κάθεσαι κ να κάνεις ρεαλ πολιτικ. Τώρα τι λένε οι γνωστοί δε κάνει εντύπωση. Κανένα θάνατο περιμένουν για να τρίψουν χέρια και να ξεπηδησουν από την αφάνεια
Σωστά. Είναι τόσο έντονο το στρές όταν βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται που ξεπερνάς την διαχωριστική γραμμή και παρεκτρέπεσαι...
Αυτό δε δείχνουν να το συνειδητοποιούν κάποιοι. Νομίζουν ότι ο κάθε μαγαζάτορας έχει την ψυχραιμία και την εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων να ξέρει πόση βία πρέπει να ασκήσει.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:33
ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:32
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:28
Αν είχα το πλήθος μαζί μου, θα άνοιγα την πόρτα πριν σπάσει τη βιτρίνα, και θα τον παγιδεύαμε στον τοίχο με το που βγει.
Αν όχι, θα περίμενα την αστυνομία.
Θα πήγαινες να ανοίξεις την πόρτα όσο κρατάει τον πυροσβεστήρα με κίνδυνο να στον φέρει στο κεφάλι;
Άντε και βγαίνει έξω. Πως τον ακινητοποιείς αν έχει γυαλί ή μαχαίρι;
Πάλι δεν θα χρησιμοποιούσες βία;
Εννοείται το πρώτο που έγραψα είναι με βάση του ότι είναι άοπλος. Διαφορετικά περιμένω την αστυνομία.
Μα αυτός δεν περιμένει. Σπάει την βιτρίνα και βγαίνει για να φύγει με ότι μπορεί να έχει αρπάξει. Πως τον ακινητοποιείς; Αν χρησιμοποιήσεις βία πως μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τραυματιστείς εσύ ή αυτός τόσο που να μπλέξεις;
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:23
nemo έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:08
ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 19:45
Από την στιγμή που γίνεται ληστεία στο μαγαζί σου είσαι χαμένος έτσι κι αλλιώς. Όπως και να κατέληγε το επεισόδιο.
Ας μου έρθουν έμενα να μου το πουν οτι έκανα κακό στον ληστή που ήρθε να με κλέψει
:bored:
Να μας πεις και τι μάρκα τσιγάρα καπνίζεις να σου φέρουμε
ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον οι βάφλες που λέτε θα αναγκαστείτε να τις καταπιείτε
γαρνιρισμένες με σαντιγί και θα λέτε και δέκα ευχαριστώ
Το λοιπόν ας έρθουν σε μένα να μου πουν γιατί αντεδρασα σε ένα ληστή! δηλαδή φαντάσου το γιατί δεν μπορώ να το γράψω εδώ
φαντάσου τον κόμη drakoyla, Τα διακόσια -πεντακόσια ευρώ που θα λείψουν από το ταμείο μπορούν να κάνουν την διάφορα για την επιβίωση
μιας επιχείρισης ακόμη και για την ΔΕΗ ενώ για έναν ληστή δεν τον σώζουν και δεν κάνουν την διάφορα

(έχεις υπόψιν σου τα ραβασάκια που στέλνει η ΔΕΗ;)
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:32 Θα πήγαινες να ανοίξεις την πόρτα όσο κρατάει τον πυροσβεστήρα με κίνδυνο να στον φέρει στο κεφάλι;
Α κι εγώ έκανα παρόμοιες ερωτήσεις πριν και οι φωστήρες με είπαν πως βγαίνω εκτός θέματος και κακώς μιλάν μαζί μου :lol:
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Kauldron έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:33
Ράνια Σβίγκου: Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Ζακ
http://www.real.gr/politiki/arthro/rani ... ak-496374/
Εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα είναι αυτη;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

απο την μια ο κοσμηματοπωλης με το γνωστο καραμπαμπιστικο χαρακτηρα του ελ επιχειρηματια και τα νευρα πανω απο το κεφαλι λογω μειωμενου τζιρου και τις πολλαπλες πιθανες επιθεσεις λογω αυξημενης εγκληματικοτητας απο την αλλη ο πρεζομενος με την μηδεν κοινωνικη στηριξη και την ολο και αυξανομενη προσωπικη εξαθλιωση που τον κανει να συμπεριφερεται ακομη πιο αντικοινωνικα και με την λογικη δεν εχω να χασω τιποτε

καλως ηλθατε στο αμερικανικου τυπου φαρ ουεστ και στον πολυ ομορφο καπιταλιστικο και φιλελε ζουγκλοποιημενο κοσμο που τα ενστικτα και οι συμπεριφορες ξεπερνουν η ειναι στα ορια της αποκτηνωσης :g030:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Eθνικοκοινωνιστης την 22 Σεπ 2018, 20:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

app-facebook
Gregory Vallianatos
5 ώρες πριν
Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)... Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Antonios Darzentas
17 λεπτά

Είσαι ένα καλό ευαίσθητο παιδί. Χαμογελάς, παίζεις, ελπίζεις. Έχεις και, να δεις πως το είπε ο γιατρός, όταν σε πήγε η μάνα σου, με κλάματα και με ελπίδα σε αυτόν "διαταραχή ταυτότητας φύλου". ΠαλιοΑδερφή σε φωνάζουν όμως. Και αυτό είναι το καλύτερο . Σε κοροϊδεύουν σε χτυπάνε. Σε διώχνουν. Θέλεις να ανήκεις και κάπου. Και μπλέκεις. Παίρνεις ναρκωτικά. Πως σκατά έμπλεξα σκέφτεσαι.

Αλλά σου λείπουν, τρέμεις. Το στομάχι σου κόμπος. Ξερνας συνέχεια. Θέλω δόση γαμωτο. Πεθαίνω. Βλέπεις το κοσμηματοπωλειο. Είναι ένας γέρος μέσα. Τρέμεις. Παραπατας. Δύο ρολόγια θα πάρω. Να την βγάλουμε σήμερα. Αύριο βλέπουμε. Που είναι οι φίλοι ;. Μόνος. Μόνος. Θα μου βγάλουν όμορφο επικήδειο σκέφτεσαι. Τρέμεις. Ξερνας. Θολώνεις. Δόση. Μόνο δόση.

Είσαι κοσμηματοπωλης. Σαράντα χρόνια δουλειάς. Πέρασαν οι καλές εποχές. Η Αθήνα σε κρίση. Η γειτονιά όλο πρεζόνια. Την μάνα σου την γριά την εσειραν κάτι αλήτες με μηχανάκι τριάντα μέτρα για μια τσάντα που είχε μέσα 20 ευρώ. 20 ευρώ γαμωτο. Και αυτά για φάρμακα. Το σπίτι σου το έχουν μαγαρισει τρεις φορές. Κάνε τους μήνυση σου είπαν. Το μαγαζί σου το έχουν σπάσει πέντε φορές. Κάνε τους μήνυση σου είπαν.
Τον βλέπει. Μπαίνει μέσα, το ματι του θολό.

-Σπάει την βιτρίνα το κωλόπαιδο. Αρπάζει τα ρολόγια. Κρατάει στα χέρια του τζάμι. Στάζει αίμα. Πιάνει τον πυροσβεστήρα. Θα μου τον σκάσει στο κεφάλι;; Θα με φάει γαμωτο. Και το μαγαζί. Πάλι θα το πληρώνω και θα μου πουν κάνε του μήνυση.. Καρδιά γοργη. Αδρεναλίνη.
-Πεθαινω γαμωτο. Δύο ρολόγια θα πάρω. Δύο και θα φύγω. Παραπαταω. Θέλω να ξεράσω. Θέλω δόση. Καρδιά βραδυκαρδη. Ηρωινη.
-Τοχω το κωλόπαιδο. Αυτός θα πληρώσει για όλα. Θα τον κλωτσήσω. Θα πληρώσει για όλα τα σκατά που έχω φάει τόσα χρόνια. Για την μάνα μου για την γειτόνισσα, για το σπίτι που μου μαγαρισαν.

-Μην βαράς ρε παππού. Πεθαινω. Θολωνω. Αλήθεια σου λέω δύο ρολόγια. Μια δόση. Δύο μέρες ζωής ακόμα.
-Παρτα κωλόπαιδο. Μας έχετε κάνει τις ζωές κόλαση. Δεν μπορούμε να περπατήσουμε πουθενά. Η Ομόνοια από κέντρο της χώρας έχει γίνει ένα απέραντο ξερατο ναρκωμανων και κακοποιών. Παρτα.

-Μην βαράς ρε γέρο. Πέφτω. Τρέμω.
-Τι σκατά με κοιτάει έτσι το κωλόπαιδο. Με κλέβει. Το βιος μου. Ο κόπος μου. Η γειτονιά μου. Το σπίτι μου. Δεν θα μου πει κανείς πια κάνε του μήνυση. Θα πληρώσει αυτός.
-Μην βαράς γέρο. Πέφτω. Ματώνω.
-Πέφτει. Ματώνει.

Homo hominis lupus. Αλλά ξέχασα. Καταργησαμε τα λατινικά.
Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο λύκος είναι.
Όταν καταργεις τον νόμο. Και εγκαθιστάς την ανομία
Μην βαράς γέρο
Πέφτουμε. Ματωνουμε.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:16
under έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:10
Μπορει να μην πεθανε απο τις κλωτσιες.Μπορει να του ειπε "θα σε γαμησω ρε πουστη" και να επαθε εγκεφαλικο.Να το ερευνησουμε κι αυτο.
Όχι εμείς, ο ιατροδικαστής. Με τι άνεση όμως σκυλεύετε ένα πτώμα όταν βρίσκεται απέναντί σας ιδεολογικά!
Κανεναν δεν σκυλευουμε.Ειρωνεια ειναι σε οσους πανε να μας τον βγαλουν αθωο θυμα.
Το θυμα εδω ειναι ο κοσμηματοπωλης φιλε.
Ο οποιος δεν σηκωθηκε το πρωι να παει να κανει πλιατσικο στο σπιτι ή στη δουλεια του πρεζακια.Το αντιθετο εγινε.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:31
Lugozzi έγραψε: 22 Σεπ 2018, 19:25
Ερμής έγραψε: 22 Σεπ 2018, 19:25 Ο ογκαστ Κορτώ έχει τοποθετηθεί;
ναι

Auguste Corteau
3 ώρες ·

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν αυτό που στα αγγλικά αποκαλείται 'intense': παθιαζόταν με ό,τι τον άγγιζε, είτε αυτό ήταν οι δικαιωματικοί αγώνες της κοινότητας, είτε η εξασφάλιση της αποδοχής και της ορατότητας συνανθρώπων του που είχαν ταλαιπωρηθεί για να κερδίσουν την ελευθερία τους όσο κι ο ίδιος. Παρ' ότι είχαμε πλακωθεί κάμποσες φορές (πράγμα που δεν έχει καμία απολύτως σημασία, πέρα απ' το γεγονός ότι, από πείσμα και μόνο, έπαψα να τον συναναστρέφομαι), πάντα θαύμαζα το τσαγανό του, τον τσαμπουκά του, το ότι διατράνωνε το δικαίωμα της ελεύθερης ζωής με σθένος που ελάχιστοι διαθέτουν.

Η απώλειά του - κι η τραγωδία που τη σημάδεψε, και για την οποία το κράτος πρέπει να ταράξει τους υπαίτιους στη νομιμότητα - είναι βαρύ πλήγμα, πρωτίστως για τους δικούς του και τους ανθρώπους της καρδιάς του, μα και για όλη την κοινότητα.

Καλή αντάμωση, μικρέ. Και μη μασάς όπου κι αν πας.
Μάγκας ο Κορτώ.
Ο ίδιος έπαψε να τον συναναστρέφεται (γιατί βρε Αύγουστε;) αλλά στα λογίδρια των πεσόντων για την κοινότητα, είναι αστέρι.
Και προφανώς, ο αγαπημένος μετά θάνατον Ζακ, για να έχει αυτήν την κατάληξη είχε την ίδια αντιμετώπιση από όλους τους... φίλους του, που σήμερα κλαίνε. Κοινοτικούς ή μη.
Αυτό ότι είχαν πλακώσει κάμποσες φορές, έχει διττή έννοια
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:38
Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:33
ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:32
Θα πήγαινες να ανοίξεις την πόρτα όσο κρατάει τον πυροσβεστήρα με κίνδυνο να στον φέρει στο κεφάλι;
Εννοείται το πρώτο που έγραψα είναι με βάση του ότι είναι άοπλος. Διαφορετικά περιμένω την αστυνομία.
Μα αυτός δεν περιμένει. Σπάει την βιτρίνα και βγαίνει για να φύγει με ότι μπορεί να έχει αρπάξει. Πως τον ακινητοποιείς; Αν χρησιμοποιήσεις βία πως μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τραυματιστείς εσύ ή αυτός τόσο που να μπλέξεις;
Ήμουν σαφής. Δεν πρόκειται να επιχειρήσω να ακινητοποιήσω οπλισμένο.

Τουλάχιστον όχι σε περίπτωση που θέλει μόνο πράγματα.
Η μόνη περίπτωση να μπω σε τέτοια μάχη θα ήταν για λόγους πάθους όπου δεν θα με ένοιαζε αν πεθάνω.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Sid Vicious έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:39
ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:32 Θα πήγαινες να ανοίξεις την πόρτα όσο κρατάει τον πυροσβεστήρα με κίνδυνο να στον φέρει στο κεφάλι;
Α κι εγώ έκανα παρόμοιες ερωτήσεις πριν και οι φωστήρες με είπαν πως βγαίνω εκτός θέματος και κακώς μιλάν μαζί μου :lol:
Με ''πολιτισμένη ακινητοποίηση'' .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 22 Σεπ 2018, 20:41 απο την μια ο κοσμηματοπωλης με το γνωστο καραμπαμπιστικο χαρακτηρα του ελ επιχειρηματια και τα νευρα πανω απο το κεφαλι λογω μειωμενου τζιρου και τις πολλαπλες πιθανες επιθεσεις λογω αυξημενης εγκληματικοτητας απο την μια ο πρεζωμενος με την μηδεν κοινωνικη στηριξη και την ολο και αυξανομενη προσωπικη εξαθλιωση που τον κανει να συμπεριφερεται ακομη πιο αντικοινωνικα και με την λογικη δεν εχω να χασω τιποτε

καλως ηλθατε στο αμερικανικου τυπου φαρ ουεστ και στον πολυ ομορφο καπιταλιστικο και φιλελε ζουγκλοποιημενο κοσμο που τα ενστικτα και οι συμπεριφορες ξεπερνουν η ειναι στα ορια της αποκτηνωσης :g030:
Κάνεις λάθος. Σημαίνοντα άτομα πενθούν για τον εκλιπόντα. Φαντάζομαι Θα μπορούσε άνετα να εξασφαλίσει ένα πιάτο φάι στο σπίτι της ακρίτα και μια καλή κουβέντα από τα χείλη του βαλλιανάτου.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”