killzone έγραψε: 09 Μάιος 2022, 23:16
Δεν προκειτε να σταματησει στα 25% το εχουν παρει αποφαση να παρουν ολη την Ουκρανια ΟΣΟ χρονος χρειαστει
μην μου πειτε για κοστος...το κοστος θα αναπληρωθει με επιπροσθετο πληθυσμο των Ουκρανων 25-30εκ πληθυσμος ειναι τεραστιο οφελος για την Ρωσια
Να κάνουν πίσω οι ρώσοι έτσι απλά το αποκλείω και εγώ.
Ωστόσο τα οικονομικά και στρατιωτικά όπλα δεν είναι ανεξάντλητα και η ύφεση στο εσωτερικό φέρνει και δυσαρέσκεια.
Και άραγε ποιος ειναι ο νέος αντικειμενικός σκοπός των ρώσων;
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Αρχέλαος έγραψε: 09 Μάιος 2022, 23:20
Να κάνουν πίσω οι ρώσοι έτσι απλά το αποκλείω και εγώ.
Ωστόσο τα οικονομικά και στρατιωτικά όπλα δεν είναι ανεξάντλητα και η ύφεση στο εσωτερικό φέρνει και δυσαρέσκεια.
Και άραγε ποιος ειναι ο νέος αντικειμενικός σκοπός των ρώσων;
Ούτε για τους αρχικούς στόχους είμαστε 100% σίγουροι αν και φαίνεται ότι ο πρώτος ήταν να πέσει η κυβέρνηση Ζελένσκι. Επίσης, υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσον οι στόχοι αυτοί είναι μόνο της Ρωσίας ή μήπως η Ρωσία λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι (ή το στρατιωτικό σκέλος αν θέλουμε) κάποιου ή κάποιων.
Από την αρχή έχω την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν είναι απλά εκτεταμένο, είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.
Συμφωνώ αλλά πρέπει να δούμε και τι συμβαίνει στην πράξη πέρα από τις χαζοσυζητησεις στο Ίντερνετ.
Στην πράξη λοιπόν φαίνεται ότι η Ελλάδα (δηλαδή η κυβέρνηση ΝΔ) κατάφερε να αφαιρεθεί η παράγραφος που απαγόρευε μεταφορά ρωσικού πετρελαίου από πλοία που ελέγχονται ή ανήκουν σε άτομα ευρωπαϊκής υπηκοότητας (πάνω από 90% των ρωσικών εξαγωγών και πάνω από το 60% αφορά ελληνες), δηλαδή θυσίασε διπλωματικό κεφάλαιο και ουσιαστικά ξεδοντιαζει τα μέτρα προκειμένου να εξυπηρετήσει καμιά δεκαριά κωλοπαιδια εφοπλιστές που δεν πληρώνουν καν φόρους εδώ πέρα.
foscilis , σε έχω παρακολουθήσει παλαιότερα σε τυχαίες αναρτήσεις και σε θεωρώ απ τους έχοντες υγιείς σκέψεις.
Δεν είμαι ΝΔ, θεωρώ το κόμμα αυτό ένα μπλέ πασόκ που παριστάνει τους φιλελεύθερους. Η τύχη τους είναι που για αντιπολίτευση έχουν
ένα θίασο ψυχικά νοσούντων ατόμων, τον συριζα. Η ΝΔ μπορεί με επιτυχία να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση αλλά όχι να κυβερνάει.
Δεν έχω παρακολουθήσει τις κυρώσεις και τα κομπρομαιζ, θα προτιμούσα να παγώσουν όλα χωρίς ρώσικο αέριο και πετρέλαιο,
να βάλουμε πουλόβερ και να πάμε με τα πόδια, παρά να δώσουμε μισό ευρώ σε αυτόν τον φραγκοφονιά τον πούτιν και την συμμορία του.
Διότι περί λιγούρια φραγκοφονιάδες πρόκειται.
Βέβαια, αυτά είναι λάθη της ΕΕ που θα έπρεπε να είχαν λύσει εδώ και δεκαετίες. Να μην είναι ενεργειακά εξαρτώμενοι
από έναν απασφαλισμένο δικτάτορα. Τώρα είναι κάπως αργά. Για αυτό θέλω για ηξέτη της ΕΕ έναν σαν το Ζελένσκι και τον Δήμαρχο Κιέβου.
Μόνο που δε συζητάμε για το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο καθεαυτό. Όπου μπορείς να πεις ότι αν δεν πάρουμε ρωσικό πετρέλαιο όντως δημιουργείται ενεργειακό πρόβλημα για την Ελλάδα.
Μιλάμε για το δικαίωμα του κ. Βαγγέλη και του κ. Βαρδή και του κ. Γιάννη να φορτώσουν πετρέλαιο στη Ρωσία με ένα πλοίο τους που έχει σημαία Παναμά και να το μεταφέρουν σε μια τρίτη χώρα, ξερωγω στη Βραζιλία.
Η Ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι καθόλου εξαρτημένη από αυτή τη δραστηριότητα. Ούτε καν η ελληνική οικονομία δεν είναι. Βασικά η επίπτωση στην ελληνική οικονομία από το να μη γίνει αυτό το δρομολόγιο είναι πάρα πολύ κοντά στο μηδέν. Για την ακρίβεια είναι μάλλον θετική μια και στερούμενη αγοραστές η Ρωσία ωθείται να ρίξει την τιμή του πετρελαίου στα τάρταρα.
Η επίπτωση όμως στον Πούτιν, στη Βραζιλία που δεν τον μποϋκοτάρει και στο πορτοφόλι του κ. Βαγγέλη είναι τεράστια. Και το "φιλοδυτικό" κόμμα αποφάσισε να μην υπάρξει αυτή η επίπτωση επειδή τα συμφέροντα των συμμαθητών στο Κολλέγιο μπαίνουν πιο πάνω και από το γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας.
Έχω τη χειρότερη γνώμη για τον Πούτιν αλλά θα πρέπει να του πιστώσω ότι σαν άνθρωπος με ένα σωρό βίλες, περιουσία γύρω στα 80 δισεκατομμύρια δολλάρια, δύο οικογένειες, συλλογή ιδιωτικών τζετ και λοιπά, το μόνο ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρο είναι ότι κάτι μαλάκες νεοναζί και αριστερούς εδώ μέσα αλλά και έξω στην κοινωνία που τον υποστηρίζουν, ακόμα και στη δικιά του κοινωνία, πόσω μάλλον στην ελληνική, τους βλέπει στην καλύτερη περίπτωση σαν χρήσιμα αναλώσιμα σκουπίδια (σίγουρα περισσότερο αναλώσιμα απ' ό,τι χρήσιμα). Στην πούτσα του εντελώς αν τον υποστηρίζουν ή δεν τον υποστηρίζουν εκτός ίσως από το βαθμό στον οποίον επηρεάζουν εκλογικά αποτελέσματα. Αντιθέτως τον νοιάζει πάρα μα πάρα πολύ αν κάποιος φροντίζει να μην χάσει το 90% της εξαγωγικής του ικανότητας σε τρίτες χώρες, κι ας έχει αυτός ο κάποιος και τατουάζ του Ζελένσκι στον κώλο.
Θεωρώ λοιπόν πως δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε από τον κάθε χρήσιμο ηλίθιο αλλά πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν αυτοί που μετράνε και να το θυμηθούμε την ώρα της κάλπης.
σκληρέ καργιόλη Κούλη
Walter Bloomberg@DeItaone
EU drops plans to ban shipping Russian crude in face of opposition - Financial Times
Δεν προκειτε να σταματησει στα 25% το εχουν παρει αποφαση να παρουν ολη την Ουκρανια ΟΣΟ χρονος χρειαστει
μην μου πειτε για κοστος...το κοστος θα αναπληρωθει με επιπροσθετο πληθυσμο των Ουκρανων 25-30εκ πληθυσμος ειναι τεραστιο οφελος για την Ρωσια
Δεν πρόκειται να πάρουν τους Ουκρανούς του Κιέβου και του Λβιβ.
Έχουν απόλυτη ουκρανική συνείδηση, απλά θα τους υποχρεώσουν σε κάποια συμβιβαστική ουδετερότητα.
Το χάρκοβο, η οδυσσός, και ο ντνεπρ δεν έχουν απόλυτη ουκρανική συνείδηση, και θα μπορέσουν να τα καταλάβουν έστω και με το ζόρι.
Στο Αφγανιστάν η ΕΣΣΔ πόσο είχε πάρει και στο πόσο σταμάτησε και τους άδειασε την γωνιά;
Ο Χίτλερ τι ποσοστό της ΕΣΣΔ είχε καταλάβει και έχασε τον πόλεμο μετα;
Αν δεν τελειώσει ένας πόλεμος κανένας δεν ξέρει το αποτέλεσμα.
Δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο, τουλάχιστον για αυτό το 25%. Οι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας βασικά θέλουν την ησυχία τους και δεν τους πολυνοιαζει σε ποιο κράτος θα ανήκουν, οπότε δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο αντάρτικο τύπου Ταλιμπάν.
Στο Αφγανιστάν η ΕΣΣΔ πόσο είχε πάρει και στο πόσο σταμάτησε και τους άδειασε την γωνιά;
Ο Χίτλερ τι ποσοστό της ΕΣΣΔ είχε καταλάβει και έχασε τον πόλεμο μετα;
Αν δεν τελειώσει ένας πόλεμος κανένας δεν ξέρει το αποτέλεσμα.
Δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο, τουλάχιστον για αυτό το 25%. Οι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας βασικά θέλουν την ησυχία τους και δεν τους πολυνοιαζει σε ποιο κράτος θα ανήκουν, οπότε δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο αντάρτικο τύπου Ταλιμπάν.
Παραδείγματα ηταν, ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ορατό πάντα και ότι τα ποσοστά μικρή σημασία έχουν.
Κάθε πόλεμος είναι διαφορετικός, δεν υπάρχουν πανομοιότυποι πόλεμοι.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Φαντάσου πόσο χάλια είναι ο Ρωσικός στρατός που δεν μπορεί να κάνει καλά τους Ουκρανούς που πολεμάνε με σφεντόνες.
Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν κινούμενους στόχους, δηλ. όπλα που πάνε από την δυτική πλευρά προς την ανατολική. Αλλά και στους στατικούς, η επιτυχία τους κυμαίνεται ανάμεσα στο 20% με 60%. Αυτά λένε οι κακές γλώσσες.
Δεν πρόκειται να πάρουν τους Ουκρανούς του Κιέβου και του Λβιβ.
Έχουν απόλυτη ουκρανική συνείδηση, απλά θα τους υποχρεώσουν σε κάποια συμβιβαστική ουδετερότητα.
Το χάρκοβο, η οδυσσός, και ο ντνεπρ δεν έχουν απόλυτη ουκρανική συνείδηση, και θα μπορέσουν να τα καταλάβουν έστω και με το ζόρι.