!!! DEVELOPMENT MODE !!!
στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία
Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
- Υδράργυρος
Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι οι καθολικές και ισοπεδωτικές μετονομασίες που έχουν κάνει οι μπεντερικοί. Έχουν πειράξει όλα τα ονόματα ωστε να ακούγονται ουκρανικά.
Η Μπελογοροφκα έγινε Μπιλογοριφκα, το Ρουμπέζνοε ρουμπίζνε, το νιζνοε- νιζνε, ν βοεβοντοφκα βοιβοντιφκα
βάζεις -ι αντί για -ο, -α αντί για -για κλπ.
Δε μου κάνει καλή εντύπωση αυτό
- Sid Vicious
Ειναι πιο κοντα στην αυθεντικη γλωσσα των Ρως τα Ουκρανικα (οπως και τα Λευκορωσικα). Δεν ξερω τι παιζει με καθε πολη και χωριο αλλα δεν αποκλειεται για καποια μερη αυτες να ηταν και οι αυθεντικες τους ονομασιες. Δες πχ το Lviv που οι Μοσχοβιτες το αποκαλουσαν Lvov ( το ιδιο περιπου και οι Πολωνοι), η αυθεντικη του ονομασια ηταν Lvihorod.Υδράργυρος έγραψε: 09 Μάιος 2022, 12:03Αυτό που μου κάνει εντύπωση ειναι οι καθολικές και ισοπεδωτικές μετονομασίες που έχουν κάνει οι μπεντερικοί. Έχουν πειράξει όλα τα ονόματα ωστε να ακούγονται ουκρανικά.
Η Μπελογοροφκα έγινε Μπιλογοριφκα, το Ρουμπέζνοε ρουμπίζνε, το νιζνοε- νιζνε, ν βοεβοντοφκα βοιβοντιφκα
βάζεις -ι αντί για -ο, -α αντί για -για κλπ.
Δε μου κάνει καλή εντύπωση αυτό
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Τι γίνεται σημερα;
Πήραν κι άλλο χωριό οι Ρώσοι;
Ξεσκούριασε η τανάλια κι έκλεισε;
Από Μαριουπολη τι νεα;
Τώρα που έχασαν την ασπίδα ομήρων οι νεοναζί παραδόθηκαν ολοι;
Από Μαριουπολη τι νεα;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Αντιφασίστες οπαδοί της Σανκτ Πάουλι μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών

gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Δεν βγάζει. Οι ανατολικοί είναι κάργα αντιεμβολιαστές. Δεν έχεις καλή μνήμη μάλλον.Navis έγραψε: 08 Μάιος 2022, 23:42 στανταρ το ιδιο γραφημα βγαζει και η ερωτηση για "μπολια" και γενικοτερη ψέκα.
- Green Dragon
Οι σκανδιναβοί ευνοούνται από τις νατοϊκές πολιτικές;Υδράργυρος έγραψε: 08 Μάιος 2022, 23:51Ενα γραφημα που δινει το ποιος ευνοειται περισσοτερο και ποιος λιγοτερο απο τις νατοικες πολιτικεςAOC έγραψε: 08 Μάιος 2022, 23:37 Είμαστε οι πιο φιλορώσοι μετά την Βουλγαρία στην ΕΕ
Δημοσκόπηση με ερώτηση ποιός φταίει για τον πόλεμο.
[img]https://i.postimg.cc/xTF5tD6Z/kddm ... .jpg[/img]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 09 Μάιος 2022, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Крaсная армия
- Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας
Κάνε υπομονή για την επίθεση σε Νικολάεφ και Οδησσό.Chainis έγραψε: 09 Μάιος 2022, 12:37 Τι γίνεται σημερα;
Από Μαριουπολη τι νεα;
Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
- Green Dragon
Ένα κάρο μαλακίες. Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά για εμένα δεν πέτυχες ούτε ένα!Esperos έγραψε: 09 Μάιος 2022, 09:10Kauldron έγραψε: 08 Μάιος 2022, 22:35Eννοείς θεωρίες σαν αυτές που θέλουν ολόκληρους λαούς να γίνονται σκλάβοι, οι γυναίκες τους να εργάζονται σε πορνεία και οι φυσικοί πόροι της χώρας τους να λεηλατούνται?Esperos έγραψε: 08 Μάιος 2022, 21:48 Πολλές "ολοκληρωτικές" θεωρίες βρίσκουν οπαδούς σε όσους είναι κοινωνικά άρρωστα άτομα και απλά φθονούν.
Ναι, όντως μιλάμε για κοινωνικά άρρωστα άτομα.Γατάκια, ικανοποιήσατε στιγμιαία τον φθόνο σας αλλά αποκαλυφθήκατε. Από αυτήν την απάντησή, προκύπτει πως, έχετε αντιρρήσεις στην προοπτική για "ολόκληρους λαούς σκλάβους, γυναίκες σε πορνεία, λεηλασία φυσικών πόρων" κλπ (και μάλλον λετε πως αυτά είναι χαρακτηριστικά του κακού καπιταλισμού) , την ίδια ώρα κάνετε σαν τις χήρες στο κρεβάτι παρακολουθώντας με ηδονή την βαρβαρική εισβολή των σύγχρονων νεοναζιστικών δυνάμεων που δολοφονούν άμαχους και γυναικόπαιδα, προσπαθούν να τα επιβάλλουν όλα αυτά σε ένα άλλο γειτονικό ανεξάρτητο λαό, στην Ουκρανία.
Με δυο λόγια, το καύσιμο για κάθε σας πολιτική επιλογή είναι αποκλειστικά η ικανοποίηση του φθόνους σας για την κοινωνία και χαρά σας η γενικευμένη καταστροφή και η οπισθοδρόμηση. Τα υπόλοιπα είναι ιδεολογικά περιβλήματα και συμβολισμοί.
Είστε κομπλεξικά άτομα, αντικοινωνικά ενδεχομένως φορείς και άλλων ψυχικών νοσημάτων (egomaniacs).
Θα στοιχημάτιζα πως είστε και Δημόσιοι Υπάλληλοι χωμένοι κάπου σε αργομισθία και δεν περνάει η πουτάνα η ώρα.
Και το γεγονός οτι με παρομοιάζεις με τον ψυχάκια με το ρώσικο όνομα δείχνει πόσο μπούφος είσαι. Και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι εγώ σε ενοχλώ πολύ περισσότερο από τον ψυχάκια που μιλάει συνέχεια για πυρηνικά απλά και μόνο γιατί ξεσκέπασα την υποκρισία σου.
Ήρθε να εκδικηθεί τους ρώσους για τον παππού του, αλλά μάλλον την ίδια τύχη θα έχει.Beria έγραψε: 09 Μάιος 2022, 12:38
![]()
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Της οποίας St Pauli ήταν μέλος ο Χίτλερ μέχρι τον θάνατό του.Beria έγραψε: 09 Μάιος 2022, 12:38
![]()
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Крaсная армия
- Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας
Για φάπες είναι οι αντιφασίστες. Ειδικά οι Γερμανοί.
https://ellas2.files.wordpress.com/2014 ... utsch2.jpg
https://ellas2.files.wordpress.com/2014 ... utsch2.jpg
Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Καλά, αν δεν είσαι της ίδιας συνομοταξίας με τα άλλα φυντάνια, πάσο, δεν κρατάω και φάκελο να σημειώνω.Green Dragon έγραψε: 09 Μάιος 2022, 12:54Ένα κάρο μαλακίες. Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά για εμένα δεν πέτυχες ούτε ένα!Esperos έγραψε: 09 Μάιος 2022, 09:10Kauldron έγραψε: 08 Μάιος 2022, 22:35
Eννοείς θεωρίες σαν αυτές που θέλουν ολόκληρους λαούς να γίνονται σκλάβοι, οι γυναίκες τους να εργάζονται σε πορνεία και οι φυσικοί πόροι της χώρας τους να λεηλατούνται?
Ναι, όντως μιλάμε για κοινωνικά άρρωστα άτομα.Γατάκια, ικανοποιήσατε στιγμιαία τον φθόνο σας αλλά αποκαλυφθήκατε. Από αυτήν την απάντησή, προκύπτει πως, έχετε αντιρρήσεις στην προοπτική για "ολόκληρους λαούς σκλάβους, γυναίκες σε πορνεία, λεηλασία φυσικών πόρων" κλπ (και μάλλον λετε πως αυτά είναι χαρακτηριστικά του κακού καπιταλισμού) , την ίδια ώρα κάνετε σαν τις χήρες στο κρεβάτι παρακολουθώντας με ηδονή την βαρβαρική εισβολή των σύγχρονων νεοναζιστικών δυνάμεων που δολοφονούν άμαχους και γυναικόπαιδα, προσπαθούν να τα επιβάλλουν όλα αυτά σε ένα άλλο γειτονικό ανεξάρτητο λαό, στην Ουκρανία.
Με δυο λόγια, το καύσιμο για κάθε σας πολιτική επιλογή είναι αποκλειστικά η ικανοποίηση του φθόνους σας για την κοινωνία και χαρά σας η γενικευμένη καταστροφή και η οπισθοδρόμηση. Τα υπόλοιπα είναι ιδεολογικά περιβλήματα και συμβολισμοί.
Είστε κομπλεξικά άτομα, αντικοινωνικά ενδεχομένως φορείς και άλλων ψυχικών νοσημάτων (egomaniacs).
Θα στοιχημάτιζα πως είστε και Δημόσιοι Υπάλληλοι χωμένοι κάπου σε αργομισθία και δεν περνάει η πουτάνα η ώρα.
Και το γεγονός οτι με παρομοιάζεις με τον ψυχάκια με το ρώσικο όνομα δείχνει πόσο μπούφος είσαι. Και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι εγώ σε ενοχλώ πολύ περισσότερο από τον ψυχάκια που μιλάει συνέχεια για πυρηνικά απλά και μόνο γιατί ξεσκέπασα την υποκρισία σου.
Εγραψες εκεί μια παπαριά και είπα να άλλος ένας ψυχάκιας ακροαριστεροδεξιός αντισυστημικός που τον ενοχλεί η αστική Δημοκρατία ο κοινοβουλευτισμός και οι "κυρπαντελήδες".
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
- Υδράργυρος
Οι οικισμοί αυτοί έχουν ιδρυθοί είτε από τη ρωσική αυτοκρατορία ή από τους σοβιετικούς. Δεν υπάρχει περιπτωση να είχαν ρως ονόματα. Ποτέ δεν τα έλεγαν έτσι. Μετά το μαιντάν τα πήρανε σβάρνα.Sid Vicious έγραψε: 09 Μάιος 2022, 12:30
Ειναι πιο κοντα στην αυθεντικη γλωσσα των Ρως τα Ουκρανικα (οπως και τα Λευκορωσικα). Δεν ξερω τι παιζει με καθε πολη και χωριο αλλα δεν αποκλειεται για καποια μερη αυτες να ηταν και οι αυθεντικες τους ονομασιες. Δες πχ το Lviv που οι Μοσχοβιτες το αποκαλουσαν Lvov ( το ιδιο περιπου και οι Πολωνοι), η αυθεντικη του ονομασια ηταν Lvihorod.
Και όσον αφορά στο Λβιβ, η περιοχή εκείνη ήταν πάντα ουκρανόφωνη, τα ονόματα πάντα ήταν τέτοια γιατί κατοικούταν από Ρουθήνους της αυστροουγγαρίας.
Τεσπα και το Τσερνίχιβ που ακούγαμε στις ειδήσεις έξω από το Κίεβο οι ντόπιοι το λένε Τσερνιγκόφ.
Είναι μεγάλες οι ομοιότητες της μεταμαιντανικής Ουκρανίας με την Ελλάδα.
Η προσπάθεια εκφοβισμού συνεχίζεται:dna replication έγραψε: 09 Μάιος 2022, 00:49ετοιμάζεται φαίνεται για τον πολεμο με το ΝΑΤΟ
αφηνει στο πόδι της τη Χεζμπολά και τους Ιρανούς να υπερασπίζονται τη Συρία
το Ισραηλ ανησυχεί
ωχ, το ΝΑΤΟ θέλει καθολικό πόλεμο
ωχ, θα πέσουν πυρηνικά
Όχι, μην στέλνετε όπλα στην Ουκρανία για να τελειώνουμε
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις