!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:18
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:54 Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα :102:
Δεν νομίζω να είναι και πολλοί αυτοί στην Ελλάδα, που παίρνουν και τέτοιον μισθό, τύπε.

Ίσως κάνω και λάθος.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 20:34
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:54 Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα :102:
Δεν νομίζω να είναι και πολλοί αυτοί στην Ελλάδα, που παίρνουν και τέτοιον μισθό, τύπε.

Ίσως κάνω και λάθος.
Στην πληροφορική, είναι. Και μάλιστα κάποιες startup που καίνε χρήμα δίνουν εξωφρενικους μισθούς ακόμα και με ευρωπαϊκά δεδομένα.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 15:58

Δεν παίζει φίλε με συλλογικές συμβάσεις εργασίας εν ισχύ να έπαιρνες 700 ως μηχανικός. Εγώ πήρα πτυχίο, αφότου καταργήθηκαν οι συλλογικές και η μισθοδοσία μου σε σχέση με προσλήψεις της προηγούμενης χρονιάς ήταν κοντά 250 ευρώ διαφορά. Μπορεί και παραπάνω, δε θυμάμαι τώρα πόσο ήταν η συλλογική.
:lol:

Για ποιές συλλογικές συμβάσεις μιλάς; 700 με μπλοκάκι. Είσαι συνεργάτης, όχι υπάλληλος. 700-800 κατοστάρικα παίζαν τότε για κανούριους, προ κρίσης.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

mao mao έγραψε: 13 Απρ 2022, 21:12
Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 15:58

Δεν παίζει φίλε με συλλογικές συμβάσεις εργασίας εν ισχύ να έπαιρνες 700 ως μηχανικός. Εγώ πήρα πτυχίο, αφότου καταργήθηκαν οι συλλογικές και η μισθοδοσία μου σε σχέση με προσλήψεις της προηγούμενης χρονιάς ήταν κοντά 250 ευρώ διαφορά. Μπορεί και παραπάνω, δε θυμάμαι τώρα πόσο ήταν η συλλογική.

Για ποιές συλλογικές συμβάσεις μιλάς; 700 με μπλοκάκι. Είσαι συνεργάτης, όχι υπάλληλος. 700-800 κατοστάρικα παίζαν τότε για κανούριους, προ κρίσης.
Μιλάω για τις συλλογικές συμβάσεις των μηχανικών. Δεν ξέρω κανένα να έπεφτε κάτω από 1250-1300 (στο περίπου, γιατί αλλάζανε από τμήμα σε τμήμα). Είσαι ο πρώτος που ακούω με τέτοια λεφτά εκείνη την εποχή.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

foscilis έγραψε: 13 Απρ 2022, 20:35
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 20:34

Ίσως κάνω και λάθος.
Στην πληροφορική, είναι. Και μάλιστα κάποιες startup που καίνε χρήμα δίνουν εξωφρενικους μισθούς ακόμα και με ευρωπαϊκά δεδομένα.
Αυτό ισχύει, ανήκω και εγώ σε αυτό το group και αρκέτα κάτω από ηλικιακό όριο που συζητάμε.

Αλλά σίγουρα δεν το λες καθόλου συνηθισμένο και πραγματικά το 1500 για <35 είναι δυστηχώς αρκετά μεγάλος μισθός για αυτό το μπουρδέλο. Έχω φίλους στα 30 να παίρνουν 850 το μήνα και να το θεωρούν "καλό μισθό". Για 1500€ πιστεύω ότι άνετα θα καθόντουσαν να τους τον βάλουν στον κώλο.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:01 Σε πολύ παλαιότερες εποχές στα χωριά.. ολόκληρες συγγενικές οικογένειες ζούσαν εργάζονταν και έμεναν μαζί .. όπου τα παιδιά οι νύμφες και τα εγγόνια δούλευαν στην οικογενειακή επιχείρηση (χωράφια ή κτηνοτροφία) που έκανε κουμάντο ο γεροντότερος της οικογένειας
Και τώρα το ίδιο είναι. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις πιο εξευγενισμενο πχ δίπλα μου μένει μια αρχιτεκτόνισα με τον άντρα της, στο διαμέρισμα στην πολυκατοικία που έκτισε ο μπουμερ από το ορεινό χωριο μηχανικός πατέρας της, "δουλεύει" στο γραφειο που της έδωσε από κάτω, πρακτικά ζει από τα ενοικια, και κανένα πιστοποιητικό που επιβάλει το κράτος αφού οικοδομή δεν υπάρχει. Άρα τα δεδομένα δείχνουν ότι το ενδιάμεσο, ανάμεσα στο πριν και το ΄τωρα ήταν η ιστορική εξαίρεση.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Τα πράγματα είναι απλά. Στη σημερινή εποχή αν δε βρεις ακίνητο έτοιμο, οι πιθανότητες να το φτιάξεις ειναι αντίστοιχες με τη νίκη του τζόκερ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ερμής έγραψε: 15 Απρ 2022, 10:50 Τα πράγματα είναι απλά. Στη σημερινή εποχή αν δε βρεις ακίνητο έτοιμο, οι πιθανότητες να το φτιάξεις ειναι αντίστοιχες με τη νίκη του τζόκερ.
Εκτός αν έχεις το οικόπεδο και το πας σιγά σιγά. Έχω 3-4 περιστατικά τριγύρω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Cecily Anne έγραψε: 15 Απρ 2022, 10:55
Ερμής έγραψε: 15 Απρ 2022, 10:50 Τα πράγματα είναι απλά. Στη σημερινή εποχή αν δε βρεις ακίνητο έτοιμο, οι πιθανότητες να το φτιάξεις ειναι αντίστοιχες με τη νίκη του τζόκερ.
Εκτός αν έχεις το οικόπεδο και το πας σιγά σιγά. Έχω 3-4 περιστατικά τριγύρω.
Όχι, εννοώ άνευ οικοπέδου. Απο την αρχή όλα.
με οικόπεδο και εγω γνωρίζω κόσμο είτε που το σήκωσε μόνος του σιγα σιγά, είτε το έδωσε αντιπαροχή.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56
Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56 O ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω σήκωσε την πολυκατοικία με το εφάπαξ του. Τί συζητάτε τώρα..
Τι δώρο έκανε στον γαμπρό του, τύπισσα;
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Απ' το euro του 2004, στο.. ζητείται 18χρονος με προϋπηρεσία. Μετά 350 ευρώ, μνημόνια.
Μετά εκτίναξη ανεργίας κοντά στο 50%.
Λίγο πιο μετά, πανδημία.
Τώρα, πόλεμος και ενεργειακή κρίση.. Ενοίκια στα ύψη.
Έχουν άδικο οι μιλλένιαλς που γκρινιάζουν..; :102:
Generation Y: Η γενιά που έχει ζήσει στην Ελλάδα μονάχα κρίσεις και αδυνατεί να ορθοποδήσει
Όσοι γεννήθηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά το 1990, όχι απλώς δεν γνώρισαν την εποχή που «λεφτά υπήρχαν», αλλά βίωσαν μνημόνια και πανδημία

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... thopodisei
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

ρε σεις
τώρα τελευταία οι τιμές στα ακίνητα έχουν ξεφτιλιστεί
πενήντα τετραγωνικά να παίζουν γύρω στα 80 με 120 χιλιάρικα;
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Parrot έγραψε: 08 Μάιος 2022, 13:23 Απ' το euro του 2004, στο.. ζητείται 18χρονος με προϋπηρεσία. Μετά 350 ευρώ, μνημόνια.
Μετά εκτίναξη ανεργίας κοντά στο 50%.
Λίγο πιο μετά, πανδημία.
Τώρα, πόλεμος και ενεργειακή κρίση.. Ενοίκια στα ύψη.
Έχουν άδικο οι μιλλένιαλς που γκρινιάζουν..; :102:
Generation Y: Η γενιά που έχει ζήσει στην Ελλάδα μονάχα κρίσεις και αδυνατεί να ορθοποδήσει
Όσοι γεννήθηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά το 1990, όχι απλώς δεν γνώρισαν την εποχή που «λεφτά υπήρχαν», αλλά βίωσαν μνημόνια και πανδημία

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... thopodisei
δωστε επιτελους τα λεφτοδεντρα στους αυτοχθονες εθνικοκοινωνιστες ανδρες :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

E ναι
Έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν κι εδώ σιγά σιγά, βγαίνουν απ'το πανεπιστήμιο ήδη χρεωμένοι με φοιτητικό δάνειο, δουλεύουν μερικά χρόνια και μαζεύουν ένα αρχίδι ΛΟΛ
και μετά ψάχνουν ν'αγοράσουν σπίτι και βλέπουν ότι ΑΝ βοηθήσουν οι γονείς για την προκαταβολή και ΑΝ τους αφήσει η τράπεζα να χρεωθούν το μάξιμουμ για 35 χρόνια, και ΑΝ κάτσουν καλά τα ζάρια στη δημοπρασία, βρίσκουν τριάρι σε απόσταση απ'τη δουλειά όσο εσύ απ'τα Μέγαρα περίπου. Πολλοί το παρατάνε τελείως και απλά νοικιάζουν για πάντα ή γυρνάνε στης μαμάς, θα μου πεις και τι έγινε, ε εγινε γιατί στην άλλη άκρη του κόσμου πας υποτίθεται για καλύτερα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Chilloutbuddy έγραψε: 10 Μάιος 2022, 01:47
E ναι
Έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν κι εδώ σιγά σιγά, βγαίνουν απ'το πανεπιστήμιο ήδη χρεωμένοι με φοιτητικό δάνειο, δουλεύουν μερικά χρόνια και μαζεύουν ένα αρχίδι ΛΟΛ
και μετά ψάχνουν ν'αγοράσουν σπίτι και βλέπουν ότι ΑΝ βοηθήσουν οι γονείς για την προκαταβολή και ΑΝ τους αφήσει η τράπεζα να χρεωθούν το μάξιμουμ για 35 χρόνια, και ΑΝ κάτσουν καλά τα ζάρια στη δημοπρασία, βρίσκουν τριάρι σε απόσταση απ'τη δουλειά όσο εσύ απ'τα Μέγαρα περίπου. Πολλοί το παρατάνε τελείως και απλά νοικιάζουν για πάντα ή γυρνάνε στης μαμάς, θα μου πεις και τι έγινε, ε εγινε γιατί στην άλλη άκρη του κόσμου πας υποτίθεται για καλύτερα.
μα έτσι ειναι. Απο την άλλη δε γίνεται σε μια πόλη όπως η Μελβούρνη οι τιμές να είναι ίδιες με την Αθήνα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”