!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
sharp

Re: ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

πατησιωτης έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:38
sharp έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:20 Και ψάχνοντας παραπέρα βρήκα κάτι που μάλλον εξηγεί τον αντιρωσισμό καθότι το νεοναζί δεν αρκεί, αφού και οι άλλοι ίδιοι είναι

https://en.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3 ... _rifle.jpg
Τον ξέρω αυτόν, ήταν ο παππούς του;

Πάντως από αυτά που γράφει η βίκι, ο Prokopenko δεν φαίνεται για τόσο στόκος, όπως είναι συνήθως οι νεοναζί.
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

πατησιωτης έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:34
Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:18 Είπαμε, οι κανονικοί νεοναζί φασίστες, έχουν κλίση και έφεση προς το να συνεργάζονται με τους κατακτητές εισβολείς,
Βλέπε τους δικούς μας Γερμαοτσολιάδες. Εδώ αυτοί, δεν συνεργάζονται αλλά αντιστέκονται, τι σόι νεοναζί είναι αυτοί που αντιστέκονωνται,
δεν ξέρω, μπορείς να μου το εξηγήσεις ?
Εχεις παρεξηγήσει μερικά πράγματα.Ο κανονικός ναζιστικός στρατός,ο γερμανικός ήταν από τους πιο μαχητικούς στρατούς στον κόσμο.Οι σύμμαχοί τους Ιάπωνες δεν παραδίνονταν και προτιμούσαν να πεθάνουν στη μάχη.
Δεν είναι μέτρο σύγκρισης η Ελλάδα διότι η Ελλάδα ήταν στο αντίθετο στρατόπεδο και μάλιστα την έβαλε εκεί κυβέρνηση της πολύ δεξιάς (Μεταξάς,βασιλιάς κλπ).
Επομένως σε μια τέτοια κατάσταση τι είδους άνθρωποι περιμένεις να συνεργασθούν με τους ναζί;όχι και της καλύτερης ποιότητος.
Δεν είναι έτσι όμως σε άλλες χώρες.Τα εθνικά συμφέροντα κάθε χώρας είναι διαφορετικά και η κοινωνική πλειοψηφία οπότε και τα πιο θαρραλέα στοιχεία βρίσκονται σε άλλες κατευθύνσεις.
Φίλε Πατησιώτη, δεκτά εν μέρη αυτά που λες.

Πρόσεξε, σε μια τέτοια κατάσταση, μια χώρα χάνει επαρχίες από μια γειτονική υπερδύναμη (π.χ Κριμαία και ντονετσκ κλπ)
συμβαίνουν πολλά, πάρα πολλά που είναι πρακτικά αδύνατο να τα ξέρουμε και να τα εκτιμήσουμε όλα.
Επίσης η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα είναι παντού.
Για να εχεις απόλυτη άποψη θα έπρεπε να είσαι επαγγελματίας "μάχιμος" διπλωμάτης, όχι αργόμισθος, και να γνωρίζεις πάρα πολλα, να μελετάς ερευνάς.
Μπορεί να υπάρχουν 500 δεδομένα που στοιχειοθετούν ότι η τάδε πλευρά έχει κάνει αυτά και εκείνα τα στραβά και είναι οι "κακοί" της υπόθεσης,
και να υπάρχουν 501 άλλα δεδομένα που να ανατρέπουν τα 500 πρώτα και να αθωώνουν την χώρα και ότι είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας.
Επομένως, είναι θέμα τι ακριβώς θα προάγει η προπαγάνδα και τι θα κουκουλώσει.
Είναι και θέμα η αντίθετη πλευρά τι θα προάγει και τι θα κουκουλώσει και πόσο πολύπλοκα είναι αυτά για τον μέσο πολίτη να τα κατανοήσει.

Εγώ δεν μπαίνω σε πολλες λεπομέρειες. Μου αρκεί οτι ο Ουκρανικός λαός αμύνεται και εγώ by default , πάω με τους αμυνόμενους.
Μου αρκεί που ο Ζελένσκι δεν δέχθηκε να φυγαδευθεί και αυτό είναι πράξη με περιεχόμενο. Ρίσκαρε και του βγήκε.
Σκέψου τι ρίσκαρε, σκέψου μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου να τον είχαν συλλάβει, θα ήταν τώρα κάτι σαν Οτσαλάν και οι Ουκρανοί θα έκαναν
πορείες διαμαρτυρίας στο Αμστερνταμ και στο Παρίσι , σε ταράτσες σαν τους Κούρδους.

Δεν δέχθηκε να τον φυγαδέψουν, έμεινε εκεί και έδωσε όραμα στους Ουκρανούς και τώρα ρίχνου σφαλιάρες στην "υπερδύναμη".

Ένα τέτοιο ηγέτη θέλω για την ΕΕ.

Τα τρολάκια του πουτιν μπορούν να λένε διάφορα. ΟΙ σφαλιάρες σφαλιάρες.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
BlastFromThePast

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BlastFromThePast »

Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:07
BlastFromThePast έγραψε: 06 Μάιος 2022, 19:42
Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 14:25Το να τους λες νεοναζί τους αζοφ, το λιγότερο που κάνεις είναι να ηρωοποιείς τους απανταχού νεοναζί, κακό και αυτό.
Κάποιοι άλλο που δεν θέλατε.

Επίσης κανείς δεν "λέει νεοναζί τους αζόφ".
Οι Αζόφ είναι νεοναζί και κάποιοι λέτε "ε και τι πειράζει".
Φυσικά και πειράζουν οι νεοναζί και όλες οι συγκενικές παραλλαγές τους, πχ καπακαπα.
Μολογάτε χωρίς ξύλο οι φιλοναζί, μπράβο.
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

τελικα ο λογος ειναι οτι ειναι ναζι ή οτι θα μπουνε στο ΝΑΤΟ. Τι απο τα δυο
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

BlastFromThePast έγραψε: 06 Μάιος 2022, 21:13
Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:07
BlastFromThePast έγραψε: 06 Μάιος 2022, 19:42
Κάποιοι άλλο που δεν θέλατε.

Επίσης κανείς δεν "λέει νεοναζί τους αζόφ".
Οι Αζόφ είναι νεοναζί και κάποιοι λέτε "ε και τι πειράζει".
Φυσικά και πειράζουν οι νεοναζί και όλες οι συγκενικές παραλλαγές τους, πχ καπακαπα.
Μολογάτε χωρίς ξύλο οι φιλοναζί, μπράβο.
Τώρα, εδώ διαβάζουν πουτινικά τρολ και διάφοροι περαστικοί, ας αφήσουμε να κρίνουν, δεν χρειάζεται να ασχοληθώ
με ένα προβικάτορα της καρπαζάς.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Navis έγραψε: 06 Μάιος 2022, 21:55 τελικα ο λογος ειναι οτι ειναι ναζι ή οτι θα μπουνε στο ΝΑΤΟ. Τι απο τα δυο
Ο ένας λόγος αναιρεί τον άλλο;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Χμμμ, κάποιος ζει στην Ελλάδα και παραπονιέται για φιλορωσική προπαγάνδα. Εδώ σερνόμαστε στο πάτωμα από τα γέλια.
Z
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 19:05
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 06 Μάιος 2022, 18:40
Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 18:30

Δεν εστιάζω στο ότι τα μμε κάνουν φιλορωσική ή φιλοδυτική προπαγάνδα. Δεν με ενδιαφέρει, ας κάνουν ότι θέλουν.
Δεν παρακολουθώ τα ελληνικά μμε, δεν τα πολυεμπιστεύομαι, μόνο πορτοσάλτε το πρωί, συνήθεια από 20 χρόνια.
Πορτοσάλτε και ελληνοφρένεια σταθερά.

Εστιάζω στο ότι τελικά η φιλοπουτινική προπαγάνδα είναι παντού, μπορεί να μην έχει κάποιο "φιλορωσικό" κανάλι αλλά
τελικά μια σειρά από περίεργες ειδήσεις, τις έμαθα αμέσως. Στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, το ότι γίνονταν εκκαθαρίσεις
και γενοκτονίες, το μάθαμε μετά από χρόνια, και ότι κάτι δικοί μας πολεμούσαν στην Βσνία.

Με κάποιο τρόπο λοιπόν, κυκλοφορεί μια πεμπτογαλαγγίτικη προπαγάνδα, αν κάνουν κάτι οι Αμερικάνοι, αμέσως
"φονιάδες των λαών" και συλλαλητήρια, πορείες λαικά δικαστήρια στους δρόμους, όταν κάνουν τα ίδια και χειρότερα
οι Ρώσοι, αμέσως ο κόσμος μαθαίνει πως οι αζοφ είναι νεοναζί και ο ζελένσκι φυτευτός και λακές τσιράκι.

Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο αλλά συντονισμένη προπαγάνδα.
Επομένως, και το "αμερικάνοι φονιάδες λαών" πρέπει να επανεξετάσουμε, ίσως είμαστε θύματα παραπληροφόρησης διαχρονικά.
Παραπληροφορησης που προέρχεται από αντιδυτικά αντιδημοκρατικά κανάλια γενικώς. Εχθρούς προβοκάτορες της αστικής Δημοκρατίας.
Καταρχήν, τα ΜΜΕ ακόμα και όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους είναι εκ των πραγμάτων φορείς της μίας ή της άλλης προπαγάνδας γιατί
εκ των πραγμάτων μεταφέρουν ειδήσεις ή "ειδήσεις". Το να ανοίγεις ένα νήμα με τίτλο "Πόλεμος και Προπαγάνδα" και να μου λες ότι δεν σε
ενδιαφέρει τι κάνουν τα ΜΜΕ είναι εντελώς άτοπο. Αλλά αφού βάζεις στην κουβέντα και άλλου είδους κανάλια, όπως η word-to-mouth
επικοινωνία ή οι διάφορες ακτιβιστικές δράσεις πρέπει να δούμε συγκεκριμένα τι αντίκτυπο έχουν αυτές στην πληροφόρηση του κοινού. Υπάρχει για παράδειγμα φιλοπουτινική πλειοψηφία αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία επειδή κάποιοι διαδηλώσαν υπέρ του Πούτιν? Ανοιχτά, δεν έγινε καμία διαδήλωση πέρα από μία μικρή που δε ξέρω ποιος τη διοργάνωσε και οδήγησε σε διαπληκτισμούς μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαδηλωτών
από όσα διάβασα στο κέντρο της Αθήνας. Αν οι Έλληνες είναι όντως φιλορώσοι στην πλειοψηφία τους προφανώς δεν οφείλεται αυτό σε κάποια
στοχευμένη φιλορωσική προπαγάνδα που γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Αντιαμερικανοί πάλι μπορεί να είναι, πολλοί εξ'αυτών, αλλά εκεί παίζει ρόλο και η μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ σε μία σειρά ζητημάτων.
Τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, είναι περίπου οι ίδιοι εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια. Ιδιοι και κάνουν την ίδια δουλειά.
Δεν είναιο ανεξάρτητοι διότι είτε ζουν απ την διαφημιση, είτε από κρατικές επιδοτήσεις.
Αν τσιμπήσουν τίποτα μύρια για να διαφημίσουν γκαζπρομ ας πούμε, μέχρι και σφυροδρέπανα θα βάλουν σε όλα τα στουντια.

Συγκρίνω τις αντιδράσεις και την "κοινή γνώμη" της περίπτωσης της Γιουγκοσλαβίας πριν 23 χρόνια, τις επόμενες αμερικανικές επεμβάσεις
εισβολές και το σημερινό, τέτοια αντανακλαστικά τέτοιο ξεδίπλωμα "προπαγάνδας" υπερ της μιας πλευράς, πλάτες στον νεοναζί πούτιν,
δεν μπορώ να το ερμνεύσω ως "τυχαίο". Ως αποτέλεσμα λέμε, το πως το πετυχαίνουν, δεν ξέρω.
Δεκτό, αλλά προσωπικά τουλάχιστον αλλά κατάλαβα από τον τίτλο του νήματος και από το πρώτο ποστ σου κατάλαβα πως ήθελες να θίξεις
άλλες πτυχές του Ουκρανικού θέματος. Δεν αντιλήφθηκα πως ήθελες να γράψεις για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Esperos έγραψε: 06 Μάιος 2022, 20:34
Οι Ουκρανοί από που και ως που να καλλιεργήσουν "φυλετισμό και ρατσισμό"; Λόγω ότι είναι ξανθοί και ωραίες γυναίκες οι Ουκρανίδες?

E, ναι μωρέ, τί σχέση έχει ο ναζισμός με το φυλετισμό και το ρατσισμό?

Εικόνα

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”