Εαν ειχαν το επιθετο θα ειχαν καταγραφει.taxalata xalasa έγραψε: 02 Μάιος 2022, 17:27το θεμα ειναι τι μονο η αριστοκρατια καταγραφοταν ...George_V έγραψε: 02 Μάιος 2022, 17:25Στο μονο που βασιζονται ειναι μια προφορικη παράδοση η οποια αναφέρει οτι κατάγονται απο εναν (ανυπαρκτο ιστορικα) γιο του Δαβιδ Κομνηνου για τον οποιο δεν υπαρχει ουτε μιση αναφορά σε κανενα συγγραμα εδω και 600 χρονια και σε ενα χαρτι που εδωσε ο Ναπολεοντας σε καποιον Στεφανοπουλο της Κορσικης οτι αναγνωριζε συγγενεια με τους Κομνηνους.Γκουερινο 4 έγραψε: 02 Μάιος 2022, 17:07
Εγώ ξέρω ότι υπάρχει ολόκληρη αδελφότητα κομνηνων στεφανοπουλων στη μανη
Έχω γνωρίσει δυο και τα λεγόμενα τους καταυτους στηρίζονται σε έγγραφα και αποδείξεις
Ξεχνανε βεβαια οτι αυτο εγινε μονο και μονο για να εξασφαλισει ο Ναπολεοντας τη στηριξη ισχυρων οικογενειων της Κορσικης και της Γαλλιας καθως αναδιαρθρωνε την τάξη των ευγενων στη χωρα δημιουργοντας μια νεα αριστοκρατια.
Ο Ναπολεοντας δημιουργουσε ευγενεις απο το πουθενα. Και χωρις καμια αναφορα πως καταφερε να αναγνωρισει οτι ο Στεφανοπουλος ηταν απογονος του Κομνηνου? Μυρισε τα νυχια του? Η πιστεψε τις προφορικες παραδοσεις?
Κομνηνοι πλεον δεν υπαρχουν χωνεψτε το. Ο τελευταιος που μπορουσε να το αποδειξει με χαρτια και σφραγιδες οτι ηταν απογονος τους πεθανε το 18ο αιωνα χωρις απογονους.
ποιος σου ειπε πως δεν υπηρξαν απογονοι με το επιθετο που ελαβαν μικρο κληρο και εμειναν ασημοι και πουθεναδες;
Ο Βαρζος στο τριτομο εργο του για τη γενεαλογια των Κομνηνων καταγράφει ακομα και τους πλεον ακυρους Κομνηνους που δεν ειχαν καν τιτλο και τις κορες των Κομνηνων που παντρευτηκαν σε αλλους οικους.
Οταν εισαι μελος ενος Αυτοκρατορικου Οικου δεν εισαι πλεον ασημος. Σε ξερουν και οι πετρες.
Στη Γαλλια π.χ. υπηρξαν αγροτες και εργάτες που ετυχε να ηταν συγγενεις και απογονοι ευγενων. Το ηξεραν ολοι οτι καταγονταν απο ευγενεις αλλα ειτε ειχαν ξεπεσει, ειτε καταγονταν απο νεοτερους κλαδους και παρεμειναν φτωχοι. Αλλα δεν ξεχασε κανεις την καταγωγη τους.
Μεχρι και σημερα τους βλεπεις.
Και στη Ζακυνθο σημερα υπαρχουν απογονοι Κοντηδων. Και ας ειναι τραπεζουπαλληλοι η σκουπιδιαρηδες. Δεν ξεχασε κανεις οτι ειναι απογονοι Κοντηδων που καποτε διαφέντευαν το νησι.