ST48410 έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:37
Θα τα δούμε αυτά. Η κλήση αυτή καθεαυτή είναι θετική. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να θέλω να φάει τα μούτρα του ο Μητσοτάκης εκεί. Απλά δεν πανηγυρίζω από τώρα. Ας πετύχει κάτι και θα του πούμε μπράβο.
Εγω σου λεω οτι η κληση αποδεικνυει οτι ΗΔΗ εχει πετυχει κατι.
Αν βεβαια πιστευεις οτι οι ΗΠΑ θα θελησουν να "χασουν" την Τουρκια,θα απογοητευτεις.
Το οτι αναβαθμιζομαστε εμεις δεν σημαινει οτι θα αδειασουν τους απεναντι.
Γι αυτο και ο Λευκος Οικος πιεζει να γινει η αναβαθμιση των τουρκικων f16.Η μαχη βεβαια θα δοθει στο κογκρεσο.
Βιάζεσαι. Σου έφερα το παράδειγμα της πρόσκλησης του Ζελένσκι στο δικό μας κοινοβούλιο αλλά το προσπέρασες.
Δεν περιμένω άδειασμα και περιθωριοποίηση της Τουρκίας. Αλλά αυτό που είπε η Καμάλα ήταν και απαράδεκτο και προσβλητικό. Στο κάτω κάτω αν καταλήξει η ΕΕ και κατά συνέπεια εμείς να εξαρτόμαστε ενεργειακά από αέριο που θα περνά από το έδαφος της Τουρκίας, κατανοείς πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα αποθρασυνθεί. Αν είναι να πάμε εκεί για να συμφωνήσουμε σε τέτοιες στρατηγικές, καλύτερα να λείπει.
Να προετοιμαστεί καλά γιατί στο Κονγκρέσο προφανώς δεν θα έχει μόνο φιλικά διακείμενους. Ξέρουμε αν θα του γίνουν ερωτήσεις ή απλά και μόνο θα βγάλει λόγο;
Δεν ξερω αν θα εχει ερωτησεις.
Κατα τα αλλα, η συγκριση Ζελενσκι-ελληνικης βουλης με τοσα πουτινακια ειναι αστοχη.
Δυο κομματα ειναι ξεκαθαρα με την Ουκρανια στη βουλη μας.ΝΔ και κιναλ.
Ολοι οι αλλοι ειτε κλεινουν το ματι στον Πουτιν ειτε ειναι κανονικοι υπαλληλοι.Λογικο να κανουν μπαχαλο με την ομιλια Ζελενσκι.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
under έγραψε: 30 Απρ 2022, 20:01
Κατα τα αλλα, η συγκριση Ζελενσκι-ελληνικης βουλης με τοσα πουτινακια ειναι αστοχη.
Ολοι οι αλλοι ειτε κλεινουν το ματι στον Πουτιν ειτε ειναι κανονικοι υπαλληλοι.Λογικο να κανουν μπαχαλο με την ομιλια Ζελενσκι.
Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική παρεμβολή του μαχητή την τελευταία στιγμή. Δεν είναι ότι του έκαναν δύσκολες ερωτήσεις οι αριστεροί και έδειξε κακή εικόνα. Δεν υπήρξε καλή συνεννόηση και έγινε ό,τι έγινε. Και θα θυμάσαι ότι ασκήθηκε κριτική και από δικούς σου βουλευτές.
Δεν ξέρω πόσοι φιλότουρκοι υπάρχουν στο κονγκρέσο. Ο Μητσοτάκης όμως θα πρέπει να το γνωρίζει καλά πριν πάει εκεί. Να ξέρει τι κλίμα θα συναντήσει και τι θέματα πιθανόν θα τεθούν. Δεν νομίζω ότι ζητάω κάτι τραγικό. Διπλωμάτες έχουμε για αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Να προετοιμάσουν μια τέτοια επίσκεψη. Και προσωπικά θέλω να πάει καλά.
under έγραψε: 30 Απρ 2022, 18:57
Ποιοι ειναι οι γνωστοι λογοι ; Κατα τα αλλα,η κληση δειχνει ηδη και ποσο εχει αναβαθμιστει γεωπολιτικα η χωρα επι Κυριακου καθως και το κυρος του.
Οι σχέσεις με Βενεζουέλα, Κούβα και η πολιτική του τοποθέτηση υποθέτω. Κατά τα άλλα θα κάνουμε ταμείο όταν δούμε κάτι χειροπιαστό. Κάποια συμφωνία, κάποιο πρόσκομμα στην Τουρκία που δεν ήταν στο πρόγραμμα. Κάτι που να μετριέται.
Γιατί θυμίζω ότι όλοι μιλούσαμε για δυσμενή θέση της Τουρκίας πριν 3-4 μήνες και ξαφνικά άρχισαν να τους κάνουν τεμενάδες. Να δούμε κάτι καλό και θα το πιστωθεί ο Μητσοτάκης. Αλλά άσε τώρα τις αναβαθμίσεις του κύρους και τα μεγάλα λόγια για μετά.
Καλά, μην μας βγει και ο Αλέξης αντιαμερικανος. Πέρα από τα συμβολικά που αναφέρεις, την περιοδο της διακυβέρνησης του τα αμερικανικα συμφέροντα δεν κινδύνεψαν στο ελάχιστο. Ίσα ίσα που όσο ειμασταν σε σύγκρουση με την ΕΕ, υπήρχε συνεχης επικοινωνία με ΗΠΑ
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
under έγραψε: 30 Απρ 2022, 20:01
Το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική παρεμβολή του μαχητή την τελευταία στιγμή. Δεν είναι ότι του έκαναν δύσκολες ερωτήσεις οι αριστεροί και έδειξε κακή εικόνα. Δεν υπήρξε καλή συνεννόηση και έγινε ό,τι έγινε. Και θα θυμάσαι ότι ασκήθηκε κριτική και από δικούς σου βουλευτές.
Δεν ξέρω πόσοι φιλότουρκοι υπάρχουν στο κονγκρέσο. Ο Μητσοτάκης όμως θα πρέπει να το γνωρίζει καλά πριν πάει εκεί. Να ξέρει τι κλίμα θα συναντήσει και τι θέματα πιθανόν θα τεθούν. Δεν νομίζω ότι ζητάω κάτι τραγικό. Διπλωμάτες έχουμε για αυτήν ακριβώς τη δουλειά. Να προετοιμάσουν μια τέτοια επίσκεψη. Και προσωπικά θέλω να πάει καλά.
Ζητας το προφανες.Και ο Μητσοτακης εχει αποδειξει οτι δεν ειναι Τσιπρας για να ζητας κατι το τοσο προφανες.
Οσο για τον Ζελενσκι, ο ομογενης μαχητης του Αζοφ ηταν απλα προσχημα για τα πουτινακια.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Gewponos90 έγραψε: 30 Απρ 2022, 20:09
Καλά, μην μας βγει και ο Αλέξης αντιαμερικανος. Πέρα από τα συμβολικά που αναφέρεις, την περιοδο της διακυβέρνησης του τα αμερικανικα συμφέροντα δεν κινδύνεψαν στο ελάχιστο. Ίσα ίσα που όσο ειμασταν σε σύγκρουση με την ΕΕ, υπήρχε συνεχης επικοινωνία με ΗΠΑ
Νομίζω κι εγώ ότι αυτό οφειλόταν και στον Καμμένο. Τέλος πάντων, αδιαφορώ παντελώς για την εσωκομματική ή κοινοβουλευτική αξιοποίηση μιας τέτοιας επίσκεψης. Κάτι καλό για τη χώρα να βγει.
under έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:06
Δηλαδη τι περιμενεις να δεις ακριβως απο τις ΗΠΑ για να πεις οτι η χωρα εχει αναβαθμιστει γεωπολιτικα ;
Δεν πας ένα ταξίδι μέχρι εκεί για να κάψεις καύσιμα και να πληρώνεις ξενοδοχεία. Θα πρέπει να έχεις κανονίσει σημαντικές συναντήσεις, να ακουστούν ευνοϊκά πράγματα για τη χώρα σου πέρα από τα τυπικά που λέγονται σε κάθε περίπτωση, να προβληθούν οι θέσεις της Ελλάδας με τον καλύτερο και πιο πειστικό τρόπο και αν γίνεται να κλειστούν κάποιες συμφωνίες στο υψηλότατο επίπεδο.
Αυτό θα γίνει. Το ταξίδι θα είναι πολλών ημερών. Στο Κογκρέσο θα τεθεί (λογικά) επί τάπητος η επιθετικότητα της Τουρκίας και γενικότερα η επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά της, σε ένα Κογκρέσο που είναι ήδη εχθρικό προς τον Τούρκο Πρόεδρο και θα χρειαστεί το πράσινο φως για την πώληση των F-16. Η Ελλάδα ποντάρει πολλά στην απόρριψη του τουρκικού αιτήματος, το οποίο άλλωστε αντιβαίνει στις κυρώσεις CAATSA. Κατά τα λοιπά, θα υπάρξουν συναντήσεις για επενδύσεις και εκπαίδευση με μεγάλα πανεπιστήμια, ίσως ανακοινωθεί και εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ίδωμεν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αίγαγρος την 30 Απρ 2022, 22:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μη συγκρίνετε τις ομιλίες Ζελενσκυ στα ξένα κοινοβούλια, όπως πχ στο ελληνικό. Τελείως διαφορετική περίπτωση, χώρα πρώτης γραμμής εν καιρώ πολέμου (εκτός εάν και η Ελλάδα προορίζεται; να γίνει κάτι σαν χώρα πρώτης γραμμής).
Εδώ μιλάμε για το Αμερικανικό Κογκρέσο, είναι πολύ τιμητική πρόσκληση για την Ελλάδα και εν δυνάμει τεράστια ευκαιρία αν αξιοποιηθεί σωστά.
Αν κρινουμε απο τα βογγητα σου τοσο καιρο εδω μεσα δε νομιζω να σε παιρνει να μιλας για κωλαρακια.
Δεν έχεις αυτήν την δυνατότητα, να κρίνεις, νουδουλικό, αυτό απαιτεί κριτική σκέψη.
Εσύ είσαι μέχρι Κούλης = καλό, οτιδήποτε άλλο σου βγάζει έρορ.
Τα βογγητά που άκουγες ήταν από το διπλανό δωμάτιό, τώρα είναι αργά όμως, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτήν την ταναπού, μεγάλωσες.
Ελα μωρε μαλακα ψυχοπαθη,αλλαξε κασετα.Δεν βαρεθηκες τις ιδιες μαλακιες συνεχεια ; Υπαρχουν και ψυχιατροι εκει εξω να σε βοηθησουν.
Κομμωτή βλέπω επέστρεψες για να προκαλέσεις πάλι τον οίκτο των υπολοίπων. Γιατί πραγματικά είσαι τόσο γελοιος, που καταντάς αξιολυπητος.
Αίγαγρος έγραψε: 30 Απρ 2022, 22:14
Μη συγκρίνετε τις ομιλίες Ζελενσκυ στα ξένα κοινοβούλια, όπως πχ στο ελληνικό. Τελείως διαφορετική περίπτωση, χώρα πρώτης γραμμής εν καιρώ πολέμου (εκτός εάν και η Ελλάδα προορίζεται; να γίνει κάτι σαν χώρα πρώτης γραμμής).
Εδώ μιλάμε για το Αμερικανικό Κογκρέσο, είναι πολύ τιμητική πρόσκληση για την Ελλάδα και εν δυνάμει τεράστια ευκαιρία αν αξιοποιηθεί σωστά.
Δεν τις συνέκρινα για κάποιο άλλο λόγο απλά για να δείξω πως μια βεβιασμένη απόφαση της τελευταίας στιγμής αρκούσε για να χαλάσει τις εντυπώσεις και να χαθεί η όποια ουσία.
Προφανώς και η πρόσκληση είναι τιμητική. Απλά επιμένω στο θέμα της προετοιμασίας.