!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:20
nyxtovios έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:13
Chainis έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:09

Κανένας.
Ούτε εγώ το λέω.
Και ούτε η Ρωσία κατατρόπωσε την Ουκρανία.

Μίλησα για στρατιωτική ισχύ, τι έχουν και τι έχουμε.
Αυτό είναι ένας παράγοντας μόνο για την έκβαση ενός πολέμου.
Επίσης για να είμαστε σωστοί, λογάριασες το ξένο υλικό που στέλνεται με τον τόνο στους Ουκρανούς; Εδώ κατά δήλωσή τους αρκετές Δυτικές χώρες ομολογούν ότι ξέμειναν.
Βασικά, δε λογάριασε και άλλα πράγματα. Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι και πλεονέκτες. Πριν λίγες ημέρες ισχυριζόταν ότι η Ουκρανία το 2014 ήταν μία αδύναμη στρατιωτικά χώρα με κάτι λίγους φαντάρους χωρίς όπλα. Τουλάχιστον, τώρα αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε για μία χώρα με έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στον πλανήτη, με ένα τεράστιο οπλοστάσιο και μία τεράστια πολεμική βιομηχανία που βάζει κάτω πολλούς στρατούς της λεγόμενης Δύσης... :102:
:goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

nyxtovios έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:18
talaipwros έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:15
Befaios έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:09

Αφού είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι κανείς δεν είναι «άκακο αρνάκι» και ότι αν κάποιος είναι τον καταπίνει ο ισχυρός, τότε γιατί θεωρείς ότι ο Πούτιν είναι παρανοϊκός δολοφόνος...;
Την διαφορά του "δεν ειμαι ακακο αρνάκι, αν μου επιτεθείς θα σε σκισω",
με το "δεν ειμαι άκακο αρνάκι και ορμαω να σε σκοτώσω " την καταλαβαίνεις;
Αν δώσει ο πούτιν για αντίποινα τίποτα αντιαεροπορικά σε συρίες και λιβύες και κατεβάσουν κάνα αεροπλάνο το ίδιο θα ναι όμως. Θα το βαφτίσουν τρομοκρατία τα μέσα, αλλά τεχνικώς θα έιναι το "δεν ειμαι ακακο αρνάκι, αν μου επιτεθείς θα σε σκισω" που λες :giggle:
Αν; Τι αντιεροπορικα εχει η Συρία δηλαδη;

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Syrian_ ... ense_Force

S300 το 2018
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος talaipwros την 29 Απρ 2022, 13:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

πετρος έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:21
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:16
πετρος έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:01

'' Τους εκατοντάδες χιλιάδες νατοικούς στρατιώτες μαζεμένους στα σύνορα τους έχουν για φιγούρα δηλαδή; '' Ξεχνας τι λες και ο ιδιος; :lol:
Οι εκατοντάδες χιλιάδες μαζεύτηκαν διότι ο μποτοξάκιας έκανε εισβολή. Έκανε το ΝΑΤΟ ποτέ επίθεση στην Ρωσία; Όχι, αμυντική συμμαχία είναι για να κόβει τις ορέξεις του κοντού.
αμυντικη συμμαχια που αμυνεται χιλιαδες χιλιομετρα απο τα συνορα της (γιατι νατο ειναι η αμερικη) και εχει πανω απο 800 βασεις ανα τον πλανητη;;; Εχεις χιουμορ... :lol:
Η καλύτερη άμυνα είναι μακριά από τα σύνορα. Και τους Γάλλους κτλ άμα είναι να πολεμήσουν με την Ρωσία τους συμφέρει να πολεμήσουν στην Ουκρανία παρά στο Παρίσι. Αυτά είναι απλά πραγματάκια, τόσο δύσκολο να τα καταλάβεις;
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:27
πετρος έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:21
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:16

Οι εκατοντάδες χιλιάδες μαζεύτηκαν διότι ο μποτοξάκιας έκανε εισβολή. Έκανε το ΝΑΤΟ ποτέ επίθεση στην Ρωσία; Όχι, αμυντική συμμαχία είναι για να κόβει τις ορέξεις του κοντού.
αμυντικη συμμαχια που αμυνεται χιλιαδες χιλιομετρα απο τα συνορα της (γιατι νατο ειναι η αμερικη) και εχει πανω απο 800 βασεις ανα τον πλανητη;;; Εχεις χιουμορ... :lol:
Η καλύτερη άμυνα είναι μακριά από τα σύνορα. Και τους Γάλλους κτλ άμα είναι να πολεμήσουν με την Ρωσία τους συμφέρει να πολεμήσουν στην Ουκρανία παρά στο Παρίσι. Αυτά είναι απλά πραγματάκια, τόσο δύσκολο να τα καταλάβεις;
Γι' αυτό τον έχω ιγνόρ τον τύπο, για να μην κάθομαι να διαβάζω και να απαντάω στις ανοησίες τού πεντάχρονου. :wink
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

talaipwros έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:15 Την διαφορά του "δεν ειμαι ακακο αρνάκι, αν μου επιτεθείς θα σε σκισω",
Όταν αυτό πάει γύρω στα 20 χρόνια ιστορία, δεν το λες και παρανοϊκή αντίδραση μην κοροϊδευόμαστε τώρα...
Την καταλαβαίνω ως προς το γεγονός ότι επί 10 χρόνια μετά το 2014 οι Ρώσοι προειδοποιούσαν συνεχώς την Ουκρανία ότι αν συνεχίσει έτσι θα επέμβουν.
Και τι έκανε η Ουκρανία;
Εξέλεξε έναν μη Ουκρανό αλλά Εβραίο, τέτοιου ήθους:

ο οποίος χωρίς να ενδιαφέρεται αν καταστραφεί καν η χώρα κάνει ότι του πουν, εξάλλου γι΄αυτό είναι πάνω.
Η χώρα έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς και κανένας Ουκρανός πατριώτης δεν θα το επέλεγε αυτό το σενάριο.
Θυμίζω ότι η Ελλάδα στον ΄ΒΠΠ είχε την επιλογή να κάνει αντίσταση στους Γερμανούς με συμμαχικά στρατεύματα αφήνοντας όμως όλα τα εδάφη μέχρι την Λάρισα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό γιατί κάποια μέρη θα τα ισοπεδώνανε οι Γερμανοί.
Έτσι ενεργούν λογικά και πατριωτικά.

Συγγνώμη αλλά η αντίδραση της Ουκρανίας δεν έχει καμία λογική και κανείς δεν πρέπει να είναι τόσο αφελής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Befaios την 29 Απρ 2022, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Κανένας.
Ούτε εγώ το λέω.

Επίσης για να είμαστε σωστοί, λογάριασες το ξένο υλικό που στέλνεται με τον τόνο στους Ουκρανούς; Εδώ κατά δήλωσή τους αρκετές Δυτικές χώρες ομολογούν ότι ξέμειναν.
Βασικά, δε λογάριασε και άλλα πράγματα. Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι και πλεονέκτες. Πριν λίγες ημέρες ισχυριζόταν ότι η Ουκρανία το 2014 ήταν μία αδύναμη στρατιωτικά χώρα με κάτι λίγους φαντάρους χωρίς όπλα. Τουλάχιστον, τώρα αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε για μία χώρα με έναν από τους πιο ισχυρούς στρατούς στον πλανήτη, με ένα τεράστιο οπλοστάσιο και μία τεράστια πολεμική βιομηχανία που βάζει κάτω πολλούς στρατούς της λεγόμενης Δύσης... :102:
με σχεδον ανυπαρκτη αεροπορια και ναυτικο και παλιο σοβιετικο εξοπλισμο αν εξαιρέσουμε τα όπλα που στέλνει το ΝΑΤΟ.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

πετρος έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:17
nick έγραψε: 29 Απρ 2022, 11:40
πετρος έγραψε: 29 Απρ 2022, 11:35 μεχρι την αρκουδα και φυσικα ο ανθρωπος θα υπερασπιστει την υπαρξη του σε ενα αγωνα επιβιωσης με καθε μεσο που διαθετει;
Σ αυτούς που λένε ‘μα καλά γιατί αντιστέκονται οι Ουκρανοί αφού θα χάσουν στο τελος, η να στείλουμε σταφίδες αντί για όπλα’ πεστα.
Οι ουκρανοι ειναι ενας ακομα λαος που οι αμερικανοι θα θυσιασουν για να μη πολεμησουν οι ιδιοι...Αν δεν ηταν βλακες θα λεγανε ολους αυτους τους δυτικους ινστρουκτορες να πανε να πολεμησουν οι ιδιοι... αλλα με μαιντανια, κωμικους, κοκες και ντολλαρς τη φαγανε τη φολα... Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν κι αλλα προθυμα χαιβανια (φινλανδια, λιθουανια, πολωνια, ρουμανια και δυστυχως μαλλον κι εμεις...) Μιας και ειπαμε για αρκουδα η ιστορια μοιαζει με μια χαζοχαρουμενη παρεα που πιστευει οτι επειδη μαζευτηκαν πεντε εξι για πικ νικ η αρκουδα θα τους φοβηθει και θα φυγει αλλα στο τελος οταν βλεπουν την αρκουδα σκορπανε εντρομοι κι οποιον πιασει τον επιασε... Οι υπολοιποι θα φωναζουν σε στηριζουμε και θα του δινουν κουραγιο και λεφτα για να αγορασει τουφεκι... :003:
Στους Ουκρανούς επιτέθηκε ο Πούτιν. Ποιοι θες να πολεμήσουν; Δεν έχουν καμία υποχρεωση οι αμερικανοί να θυσιάσουν δικούς τους στρατιώτες.
Στο βαθμό που μπορούν στέλνουν όπλα στους αμυνόμενους τα οποία είναι ευπρόσδεκτα.

Όσο για τα υπόλοιπα ‘χαιβανια’ κανείς δεν σκόρπισε. Ας επιτεθεί και σε αυτά αν γουστάρει.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Chainis έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:18
Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:13
Chainis έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:05

Μου λες δηλαδή ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ 2ης και 14ης χώρας σε στρατιωτική ισχύ;
Ξαναλέω.
Η αναλογία είναι σαν να επιτεθεί η Ελλάδα στην Β. Μακεδονία η την Αλβανία.
Σου λέω ότι η 14η χώρα σε στρατιωτική ισχύ δεν είναι μία αδύναμη χώρα που δε μπορεί να απειλήσει. Διαθέτει τέτοια όπλα που μπορεί να πλήξει τον δεύτερο ισχυρότερο στρατό. Ειδικά αν γειτονεύει με αυτόν. Πόσο μάλλον όταν έχει δική της πολεμική βιομηχανία και ενδέχεται να μπει σε έναν ισχυρό πολεμικό συνασπισμό. Είναι σαφές. :102:
Απόλυτα σαφές.
Και η Κίνα κινδυνεύει από το Πακιστάν κι εμείς από την Αλβανία και Αίγυπτος απ την Λιβύη και η Ιαπωνία απ την Κορέα.
Δεν έχω κανένα επιχείρημα.
Χαίρομαι που στα απόλυτα σαφή μου βάζεις παραδείγματα περιοχών και χωρών που είναι απόλυτα ειρηνικές και αποστρατιωτικοποιημένες και δεν πέφτει ούτε σφαίρα από καραμπίνα... :lol:

Βεβαίως, εξαίρεση αποτελεί η αναφορά στην Ελλάδα με την Αλβανία που εκατό και πλέον χρόνια δεν είχαν κάποια σημαντική διένεξη, εχθρότητα ή κάτι άλλο και τα σύνορα που ορίστηκαν ήταν σαφή και αποδεκτά από τις επίσημες κυβερνήσεις, ακόμη και αν διάφοροι μεμονωμένοι κάτοικοι έχουν αντίθετη άποψη. :g030:
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Befaios έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:29
talaipwros έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:15 Την διαφορά του "δεν ειμαι ακακο αρνάκι, αν μου επιτεθείς θα σε σκισω",
Όταν αυτό πάει γύρω στα 20 χρόνια ιστορία, δεν το λες και παρανοϊκή αντίδραση μην κοροϊδευόμαστε τώρα...
Την καταλαβαίνω ως προς το γεγονός ότι επί 10 χρόνια μετά το 2014 οι Ρώσοι προειδοποιούσαν συνεχώς την Ουκρανία ότι αν συνεχίσει έτσι θα επέμβουν.
Σοβαρά τώρα; δεν εχει δικαίωμα αυτοπροστασιας ενα κράτος επειδη ετσι γουστάρει ο παρανοϊκός γείτονας;

Δηλαδη αν η Τουρκία βγει αυριο και πει " αν αγορασετε εστω και ενα τουφεκι ακομα απο αυριο, εγω θα επιτεθω", εσυ θα στηρίξεις και θα πεις οτι οι Τουρκοι προειδοποιουσαν αλλα οι Ελληνες συνέχιζαν;
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

πετρος έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:17Οι ουκρανοι ειναι ενας ακομα λαος που οι αμερικανοι θα θυσιασουν για να μη πολεμησουν οι ιδιοι..
οοοοοοοτι ναναι
Άβαταρ μέλους
Крaсная армия
Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Крaсная армия »

Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

talaipwros έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:33
Σοβαρά τώρα; δεν εχει δικαίωμα αυτοπροστασιας ενα κράτος επειδη ετσι γουστάρει ο παρανοϊκός γείτονας;

Δηλαδη αν η Τουρκία βγει αυριο και πει " αν αγορασετε εστω και ενα τουφεκι ακομα απο αυριο, εγω θα επιτεθω", εσυ θα στηρίξεις και θα πεις οτι οι Τουρκοι προειδοποιουσαν αλλα οι Ελληνες συνέχιζαν;
Σου το 'χουν πεί ήδη για τον εξοπλισμό των νησιών. Και το ΝΑΤΟ δεν έβγαλε κουβέντα υπέρ της Ελλάδας. Κανονικά, με τη λογική σου, θα 'πρεπε να είναι Σλαβα Ελλαδίνι.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Αλιόσα έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:29
με σχεδον ανυπαρκτη αεροπορια και ναυτικο και παλιο σοβιετικο εξοπλισμο αν εξαιρέσουμε τα όπλα που στέλνει το ΝΑΤΟ.
Το 2014, η φιλική προς τη Ρωσία Ουκρανία δεν είχε ούτε ανύπαρκτη αεροπορία, ούτε ανύπαρκτο ναυτικό. Μετά το προξικόπημα του 2014 προφανώς η Ρωσία και η πληθυσμοί της φεύγοντας κράτησαν αρκετά. Παρόλα αυτά η Ουκρανία συνέχισε διαθέτει τεράστια αεροπορία αλλά και ναυτικά σκάφη. Τώρα αν όλα αυτά είναι παλιά ή νέα μπορείς να το ψάξεις. Θέλεις να σου προτείνω αξιόλογες σελίδες σχετικά με τα εξοπλιστικά;
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

Κανένας.
Ούτε εγώ το λέω.

Το 2014 η Ουκρανία ήταν αδύναμη στρατιωτικά. Είδες καμία αντίδραση στην Κριμέα; Δεν μπορούσαν. Έβαλαν μυαλό όμως και αναδιοργάνωσαν τις δυνάμεις τους, καθώς και φρόντισαν να φέρουν δυτικούς εκπαιδευτές και να κάνουν προετοιμασίες για μελλοντική ρωσική εισβολή. Τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα, που δύο μήνες από την αρχή του πολέμου έχουν προκαλέσει τεράστιες απώλειες στους ρώσους, και ακόμη διατηρούν το μέτωπο και την επιχειρησιακή τους ικανότητα.
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

talaipwros έγραψε: 29 Απρ 2022, 13:33

Οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία επιλογή αντίστασης απέναντι στη Ρωσία, το καταλαβαίνουμε αυτό...;
Ότι αντίσταση υπάρχει είναι από τους ξένους δορυφόρους και από τον ξένο εξοπλισμό καθώς και από μερικά επιλεγμένα ξένα στρατεύματα που καθοδηγούν.
Η όποια αντίσταση θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα τις υποδομές, κάτι που έχει γίνει κιόλας.
Η χώρα καταστράφηκε επειδή αντιστέκεται και αντιστέκεται επειδή έτσι της λένε να κάνει.
Αν η Κίνα αύριο μας κάνει πόλεμο δεν έχει λογική να λέμε ότι κάνουμε αντίσταση, ποια αντίσταση να κάνεις σε τέτοια δύναμη...;
Τα μεγέθη είναι δυσανάλογα.

Μερικοί ή είναι αφελείς ή το παίζουν αφελείς, δεν εξηγείται διαφορετικά.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”