πολυγαμια... με παπα και με κουμπαρο.... να εχω 10 γυναικεςΓΑΛΗ έγραψε: 28 Απρ 2022, 19:22Καλέ μου άνθρωπε, αν θεωρείς ότι η τάση για πολυγαμία είναι θέμα ηθικής θεσμοθέτησης, κάπου κάνεις λάθος.taxalata xalasa έγραψε: 28 Απρ 2022, 19:09η φυσικη εξελιξη σε εναν κοσμο γεματο γκαιησες, ειναι να θεσμοθετηθει ηθικα η πολυγαμια για να μπορεσουμε οσοι μεινουμε να ικανοποιησουμε οσες μεινουνε....ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Απρ 2022, 19:03
Mα αυτό ακριβώς εννοώ. Κι εσύ στα νιάτα σου γούσταρες να σπας τα νεύρα άλλων, επειδή πίστευες ότι έκανες κάτι εξόχως πρωτοποριακό, χωρίς καν να σου περνάει από το μυαλό ότι ακόμη και ο κοινωνικός ή πολιτικός "φασιονβικτισμός" είναι μια άτυπη δικτατορία.
Τώρα είναι η σειρά άλλων Αρίστο. Και θα το αποδεχθείς ως φυσική εξέλιξη, είτε γουστάρεις είτε όχι.
διαφωνεις;
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες, ότι ο αριθμός αυτών που είναι διαθέσιμες για την ικανοποίηση σας σήμερα ή ήταν χθες, θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος ακόμη και αν θεσμοθετηθεί ηθικώς το θέμα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Σχολή της Φρανκφούρτης
- taxalata xalasa
Re: Η Σχολή της Φρανκφούρτης
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Απρ 2022, 19:28
Ουδείς που δηλώνει ή το παίζει αντισυστημικός, θα παραδεχθεί ότι είναι ένα απλό άλλοθι για το σύστημα. Τότε και τώρα.
Υπαρχει ενας πολυ απλος τροπος για να φανουν οι συστημικοι: θεση στο συστημα και χρημα απο το συστημα. Ο Μαρκουζε παρα τις επαναστατικες παρολες ειχε και τα δυο οπως και οι ορθοπολιτικοι δικαιωματιστες σημερα.
Εγω παλι με τους φιλους μου στα νιατα μας δεν ειχαμε τιποτα απο τα δυο και απο οσο ξερω και τωρα στα ιδια ειμαστε, το χρημα ιδρωνουμε να το βγαλουμε και θεσεις ετοιμες δεν κυνηγησαμε.
.
- taxalata xalasa
με λιγες λεξεις.
οπου φρυγει, φυγει και στασανε στην πανινία. εκει που σανται με πανια και τις πανες. ποντοι ατρυγετοι...
E, τι να γίνει ρε Αρίστο, έτσι συμβαίνει πάντα. Κι εσύ μια χαρά τις έχαψες τις επαναστατικές παρόλες όταν ήσουν νιο και αβάδιστο. Και ούτε καν σου πέρναγε τότε από το μυαλό ότι ουδείς πολιτικός/διανοητής/καλλιτέχνης που θέλει να σώσει τον κόσμο ήταν φτωχαδάκι που ίδρωνε για το βιος του.Αρίστος έγραψε: 28 Απρ 2022, 21:02Υπαρχει ενας πολυ απλος τροπος για να φανουν οι συστημικοι: θεση στο συστημα και χρημα απο το συστημα. Ο Μαρκουζε παρα τις επαναστατικες παρολες ειχε και τα δυο οπως και οι ορθοπολιτικοι δικαιωματιστες σημερα.ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Απρ 2022, 19:28
Ουδείς που δηλώνει ή το παίζει αντισυστημικός, θα παραδεχθεί ότι είναι ένα απλό άλλοθι για το σύστημα. Τότε και τώρα.
Εγω παλι με τους φιλους μου στα νιατα μας δεν ειχαμε τιποτα απο τα δυο και απο οσο ξερω και τωρα στα ιδια ειμαστε, το χρημα ιδρωνουμε να το βγαλουμε και θεσεις ετοιμες δεν κυνηγησαμε.
.
Κι έρχεσαι σήμερα να πεις ότι κι εσύ υποστήριξες ότι αυτό που σήμερα καταγγέλεις; Ή ότι έγινες αδιάφθορος σε οποιαδήποτε μορφή αμοιβόμενης παροχής εξυπηρέτησης από την εξουσία;
Κάτι τέτοιες παπαρίτσες λέει και ο "σκεπτόμενος" Τσιτσιπάς αλλά αυτός τουλάχιστον τα παίρνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ξαναλεω Γαλη οτι στα σεβεντις δεν αγωνιζομαστε για τα δικαιωματα του Ισλαμ, ουτε για να καπελωνουν οι τρανς τη Eurovision. Και κυριως οτι καναμε το καναμε για το κεφι μας και χωρις να εξαρτωμαστε απο καποια πρεσβεια η κρατικη υπηρεσια.
Ηταν αλλες οι συνθηκες τοτε, εγω προλαβα στο σχολειο καθηγητες χουντικους που θελαν να μας μετρανε με το υποδεκαμετρο το μηκος των μαλλιων. Σημερα ειναι αλλες οι συνθηκες, η δικτατορια ερχεται απο την εντελως αντιθετη πλευρα, αν η χι μαθητρια δεν κανει πιρσινγκ η τατουαζ μπορει και να γινεται στοχος μπουλινγκ.
Επιπλεον ειμαι περηφανος για την προσωπικη μου διαδρομη, οι ιδεες αλλαζουν, οι συνθηκες μας ωριμαζουν αλλα το ζητημα ειναι σε καθε φαση της πορειας μας να ειμαστε ειλικρινεις, αυτο που λεμε να το εννοουμε και να μην εχουμε εξαρτησεις απο την ταδε πρεσβεια η τη χι κρατικη υπηρεσια.
Και ο Καζαντζακης αλλαξε 500 ιδεες στη ζωη του αλλα δεν νομιζω οτι ντραπηκε ποτε επειδη καποτε υπηρξε αριστερος στα νιατα του. Ισα ισα που ολη αυτη την εναλλαγη αναμεσα σε διαφορετικες ιδεολογιες και στασεις ζωης την παρουσιασε σαν ενα ωραιο ταξιδι στο Αναφορα στον Γκρεκο.
.
Ηταν αλλες οι συνθηκες τοτε, εγω προλαβα στο σχολειο καθηγητες χουντικους που θελαν να μας μετρανε με το υποδεκαμετρο το μηκος των μαλλιων. Σημερα ειναι αλλες οι συνθηκες, η δικτατορια ερχεται απο την εντελως αντιθετη πλευρα, αν η χι μαθητρια δεν κανει πιρσινγκ η τατουαζ μπορει και να γινεται στοχος μπουλινγκ.
Επιπλεον ειμαι περηφανος για την προσωπικη μου διαδρομη, οι ιδεες αλλαζουν, οι συνθηκες μας ωριμαζουν αλλα το ζητημα ειναι σε καθε φαση της πορειας μας να ειμαστε ειλικρινεις, αυτο που λεμε να το εννοουμε και να μην εχουμε εξαρτησεις απο την ταδε πρεσβεια η τη χι κρατικη υπηρεσια.
Και ο Καζαντζακης αλλαξε 500 ιδεες στη ζωη του αλλα δεν νομιζω οτι ντραπηκε ποτε επειδη καποτε υπηρξε αριστερος στα νιατα του. Ισα ισα που ολη αυτη την εναλλαγη αναμεσα σε διαφορετικες ιδεολογιες και στασεις ζωης την παρουσιασε σαν ενα ωραιο ταξιδι στο Αναφορα στον Γκρεκο.
.
Και να ξεκαθαρισουμε κατι, η επανασταση των ηθων που εφερε η δικη μου γενια πολυ καλα εκανε πιχι και απαιτησε την αποποινικοποιηση της μοιχειας και το σεβασμο της ελευθεριας στις σεξουαλικες επιλογες του καθενος.
Αλλο αυτο ομως και αλλο αυτο που ζουμε εδω και λιγες δεκαετιες που ο δικαιωματισμος επιβαλλει την καλλιεργεια ομοφυλοφιλικων προτυπων στα σχολεια ενω σε θεωρει ρατσιστη αν κριτικαρεις την πολιτικη σταση του Ισλαμ και δυσανασχετεις που ολοκληρες γειτονιες της Αθηνας γινονται ισλαμικοι τσαντιρομαχαλαδες χωρις καμια φροντιδα υγιεινης.
.
Αλλο αυτο ομως και αλλο αυτο που ζουμε εδω και λιγες δεκαετιες που ο δικαιωματισμος επιβαλλει την καλλιεργεια ομοφυλοφιλικων προτυπων στα σχολεια ενω σε θεωρει ρατσιστη αν κριτικαρεις την πολιτικη σταση του Ισλαμ και δυσανασχετεις που ολοκληρες γειτονιες της Αθηνας γινονται ισλαμικοι τσαντιρομαχαλαδες χωρις καμια φροντιδα υγιεινης.
.
Ρε συ Αρίστο, αυτή η τάση σου να παρουσιάζεις ως υπερήφανη/επική στάση ζωής και το ταξίδι του Οδυσσέα τη δική σου διαδρομή, σημαίνει ότι απλώς δεν έχεις απεξαρτηθεί από τις νεανικές σου φαντασιώσεις.Αρίστος έγραψε: 29 Απρ 2022, 16:51 Ξαναλεω Γαλη οτι στα σεβεντις δεν αγωνιζομαστε για τα δικαιωματα του Ισλαμ, ουτε για να καπελωνουν οι τρανς τη Eurovision. Και κυριως οτι καναμε το καναμε για το κεφι μας και χωρις να εξαρτωμαστε απο καποια πρεσβεια η κρατικη υπηρεσια.
.
Στην τελική, αυτά που λες για σένα ισχύουν και για τις νέες γενιές. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω βάσει ποιας φιλοσοφικής ή ποιητικής οπτικής, θεωρείς ότι επειδή εσύ έφτασες στο τέλος του δρόμου, οι νέοι άνθρωποι δεν δικαιούνται να αλλάξουν 500 ιδέες όπως εσύ κι ο Καζαντζάκης...
Γιατί να τους στερήσεις το ωραίο ταξίδι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Nομιζω οτι οι νεοι ανθρωποι στην Ευρωπη μοιραζονται μαζι μου αρκετες "λαικιστικες"/ευρωσκεπτικιστικες/"ακροδεξιες" ιδεες ωστε μια χαρα να μπορω να πω πως οι καραγκιοζηδες των ΜΚΟ και οι συστημικοι Δικαιωματιστες ειναι αυτοι που μας καταπιεζουν. Στην Ουγγαρια κυριαρχησε ο Ορμπαν, στη Σερβια ο Βουτσιτς, στην Ιταλια πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις το ακροδεξιο και στη Γαλλια για πρωτη φορα η λαικη δεξια πηρε 42% παροτι συνασπιστηκαν ολοι εναντιον της. Κατι λεει αυτο για τις σημερινες τασεις της δυτικης νεολαιας.
.
.
- taxalata xalasa
και γεννιεται το ερωτημα... η φρανκφουρτιος φυτεψε σπορο ή μπολιασε πανω στην αγριαδα...;Αρίστος έγραψε: 29 Απρ 2022, 17:13 Και να ξεκαθαρισουμε κατι, η επανασταση των ηθων που εφερε η δικη μου γενια πολυ καλα εκανε πιχι και απαιτησε την αποποινικοποιηση της μοιχειας και το σεβασμο της ελευθεριας στις σεξουαλικες επιλογες του καθενος.
.
εισαι σπορος φρανκφουρτης που εγινε αγριαδα ή
εισαι αγριαδα που πανω σου μπολιασανε το σπορο τσι φρανκφουρτης;
Aγριαδα που ο σπορος δεν επιασε. Πολυ πιο συνθετες επιρροες απο σκετη Φρανκφουρτη, διαρκης εξελιξη που συντομα πηγε σε τελειως διαφορετικα σταδια. Στα 24 μου ημουν ηδη αποστασιοποιημενος.
.
.
- Καραμελίτσα
Αυτή ειναι μία συμπαθητική αφήγηση της Φρανκφουρτοσχολής. Μπορεί να δει κανείς αν του/της αρέσει τι λένε, χωρίς να πνίγεται η πληροφορία από τις υστερίες του αλτ ράιτ.
https://aeon.co/essays/how-the-frankfur ... vilisation
https://aeon.co/essays/how-the-frankfur ... vilisation
Z
Ε, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις επόμενες τάσεις της αυριανής δυτικής νεολαίας. Όπως εσύ έβλεπες ως παρωχημένες ΤΟΤΕ τις ιδέες που υποστηρίζεις ΤΩΡΑ, έτσι κι αυτοί θα κάνουν τον δικό τους κύκλο. Αλλά αυτό είναι καθαρά δικό ΤΟΥΣ θέμα, που δεν έχει σχέση με τις παλιότερες γενιές Αρίστο. Όταν οι "προοδευτικές" ιδέες γίνονται κάτι "συστημικό" είναι νομοτελειακή εξέλιξη η αλλαγή τους.Αρίστος έγραψε: 01 Μάιος 2022, 11:52 Nομιζω οτι οι νεοι ανθρωποι στην Ευρωπη μοιραζονται μαζι μου αρκετες "λαικιστικες"/ευρωσκεπτικιστικες/"ακροδεξιες" ιδεες ωστε μια χαρα να μπορω να πω πως οι καραγκιοζηδες των ΜΚΟ και οι συστημικοι Δικαιωματιστες ειναι αυτοι που μας καταπιεζουν. Στην Ουγγαρια κυριαρχησε ο Ορμπαν, στη Σερβια ο Βουτσιτς, στην Ιταλια πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις το ακροδεξιο και στη Γαλλια για πρωτη φορα η λαικη δεξια πηρε 42% παροτι συνασπιστηκαν ολοι εναντιον της. Κατι λεει αυτο για τις σημερινες τασεις της δυτικης νεολαιας.![]()
.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2022, 13:21Ε, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις επόμενες τάσεις της αυριανής δυτικής νεολαίας. Όπως εσύ έβλεπες ως παρωχημένες ΤΟΤΕ τις ιδέες που υποστηρίζεις ΤΩΡΑ, έτσι κι αυτοί θα κάνουν τον δικό τους κύκλο. Αλλά αυτό είναι καθαρά δικό ΤΟΥΣ θέμα, που δεν έχει σχέση με τις παλιότερες γενιές Αρίστο. Όταν οι "προοδευτικές" ιδέες γίνονται κάτι "συστημικό" είναι νομοτελειακή εξέλιξη η αλλαγή τους.Αρίστος έγραψε: 01 Μάιος 2022, 11:52 Nομιζω οτι οι νεοι ανθρωποι στην Ευρωπη μοιραζονται μαζι μου αρκετες "λαικιστικες"/ευρωσκεπτικιστικες/"ακροδεξιες" ιδεες ωστε μια χαρα να μπορω να πω πως οι καραγκιοζηδες των ΜΚΟ και οι συστημικοι Δικαιωματιστες ειναι αυτοι που μας καταπιεζουν. Στην Ουγγαρια κυριαρχησε ο Ορμπαν, στη Σερβια ο Βουτσιτς, στην Ιταλια πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις το ακροδεξιο και στη Γαλλια για πρωτη φορα η λαικη δεξια πηρε 42% παροτι συνασπιστηκαν ολοι εναντιον της. Κατι λεει αυτο για τις σημερινες τασεις της δυτικης νεολαιας.![]()
.
Η ουσια ειναι ομως μιας και εδω και κατι σελιδες ασχολεισαι με μενα, πως εγω δεν εγινα συστημικος του σημερα ακολουθωντας τη φρανκφουρτιανη δικαιωματικη σαλατα αλλα ειμαι παλι με την αντισυστημικη νεολαια. Τοτε πολεμουσαμε την καταπιεση των υπερσυντηρητικων ηθων, τωρα τη χουντα των υπερελευθεριακων.
Χαιρετισματα λοιπον στην εξουσια μπορω λοιπον να αναφωνησω.
.
- taxalata xalasa
Οι ιδέες γεννιούνται στον δρόμο και όχι στα γραφεία των συγγραφέων που «ακουν» και «βλεπουν» τον δρόμο, καταγράφωντας με σειρά και ειρμό τα όσα είδαν.... πρωτα εγινε η πραξη και μετα γραφτηκε για να μεταδωθει...
αρα.... οι αγριαδες, Αρίστος, θα μεινουν παντα αγριαδες... οι φρανκφουρτιοι ως διαφοροι αδιαφοροι wannabe αγριαδες, στρεβλωνουν την δομη και υφη της αγριαδας και βγαζουν Υβρίδιο τεχνιτο για να μπολιασουν την αγριαδα.... ο λόγος; .... ειναι απλος...... τα δανεια τρεχουν, οι τοκοι μεγαλωνουν.... καπως πρεπει να πληρωθουν κι αυτοι.... η αγριαδα πουλαει.... φτιαξανε ψευτο-αγριαδα με ωραιο περιτυλιγμα κυρους και την αμολησανε στα προβατα που θελουν να το παιξουν born to be wild!...
και βλεπεις τον καθε νερντουλα και φλωρο να φορει μπλουζακι «τσε και βαρα» γιατι ειναι φτηνα και trendy στο μοναστηρακι για παραδειγμα....
και η ερωτικη απελευθερωση απο τον αμερικανικο πουριτανισμο εγινε lgbtqr παρελαση και pride ... υπερηφανεια..... η ιστορια λεει.... οταν ερθει το pride.... μετα ερχεται το ξεpride...
αρα.... οι αγριαδες, Αρίστος, θα μεινουν παντα αγριαδες... οι φρανκφουρτιοι ως διαφοροι αδιαφοροι wannabe αγριαδες, στρεβλωνουν την δομη και υφη της αγριαδας και βγαζουν Υβρίδιο τεχνιτο για να μπολιασουν την αγριαδα.... ο λόγος; .... ειναι απλος...... τα δανεια τρεχουν, οι τοκοι μεγαλωνουν.... καπως πρεπει να πληρωθουν κι αυτοι.... η αγριαδα πουλαει.... φτιαξανε ψευτο-αγριαδα με ωραιο περιτυλιγμα κυρους και την αμολησανε στα προβατα που θελουν να το παιξουν born to be wild!...
και βλεπεις τον καθε νερντουλα και φλωρο να φορει μπλουζακι «τσε και βαρα» γιατι ειναι φτηνα και trendy στο μοναστηρακι για παραδειγμα....
και η ερωτικη απελευθερωση απο τον αμερικανικο πουριτανισμο εγινε lgbtqr παρελαση και pride ... υπερηφανεια..... η ιστορια λεει.... οταν ερθει το pride.... μετα ερχεται το ξεpride...
Ρε συ, ξεκόλλα. Αυτός που κρίνει τα πράγματα βάσει της δικής ΤΟΥ πορείας και δίνει επαναστατική/ωραιοποιημένη χροιά μόνον στις δικές του επιλογές, είσαι εσύ και όχι εγώ.Αρίστος έγραψε: 02 Μάιος 2022, 15:33ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Μάιος 2022, 13:21Ε, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στις επόμενες τάσεις της αυριανής δυτικής νεολαίας. Όπως εσύ έβλεπες ως παρωχημένες ΤΟΤΕ τις ιδέες που υποστηρίζεις ΤΩΡΑ, έτσι κι αυτοί θα κάνουν τον δικό τους κύκλο. Αλλά αυτό είναι καθαρά δικό ΤΟΥΣ θέμα, που δεν έχει σχέση με τις παλιότερες γενιές Αρίστο. Όταν οι "προοδευτικές" ιδέες γίνονται κάτι "συστημικό" είναι νομοτελειακή εξέλιξη η αλλαγή τους.Αρίστος έγραψε: 01 Μάιος 2022, 11:52 Nομιζω οτι οι νεοι ανθρωποι στην Ευρωπη μοιραζονται μαζι μου αρκετες "λαικιστικες"/ευρωσκεπτικιστικες/"ακροδεξιες" ιδεες ωστε μια χαρα να μπορω να πω πως οι καραγκιοζηδες των ΜΚΟ και οι συστημικοι Δικαιωματιστες ειναι αυτοι που μας καταπιεζουν. Στην Ουγγαρια κυριαρχησε ο Ορμπαν, στη Σερβια ο Βουτσιτς, στην Ιταλια πρωτο κομμα στις δημοσκοπησεις το ακροδεξιο και στη Γαλλια για πρωτη φορα η λαικη δεξια πηρε 42% παροτι συνασπιστηκαν ολοι εναντιον της. Κατι λεει αυτο για τις σημερινες τασεις της δυτικης νεολαιας.![]()
.
Η ουσια ειναι ομως μιας και εδω και κατι σελιδες ασχολεισαι με μενα, πως εγω δεν εγινα συστημικος του σημερα ακολουθωντας τη φρανκφουρτιανη δικαιωματικη σαλατα αλλα ειμαι παλι με την αντισυστημικη νεολαια. Τοτε πολεμουσαμε την καταπιεση των υπερσυντηρητικων ηθων, τωρα τη χουντα των υπερελευθεριακων.
Χαιρετισματα λοιπον στην εξουσια μπορω λοιπον να αναφωνησω.![]()
.
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι οι νέοι κάθε γενιάς ακολουθούν τη δική τους διαδρομή και θεωρούν εκ των πραγμάτων τις εκτιμήσεις των παλιότερων ως κάτι τελείως ξένο και άσχετο με τις δικές τους επιλογές, ακόμη και αν φαινομενικά συμφωνούν μαζί τους. Είτε είσαι εσύ είτε εγώ είτε ο οποιοσδήποτε. Έχουν άλλες εμπειρίες, άλλες παραστάσεις, άλλα επιτεύγματα ή απωθημένα.
Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να περάσει κάποιος δυο φορές από το ίδιο ποτάμι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1091 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-