Bazoomba έγραψε: 28 Απρ 2022, 18:11
κάτι θα παρανόησες. Ο Ράηχ ισχυριζόταν (πολύ πριν τον Μάη του '68 ) πως ο άκρατος ηδονισμός είναι έκφραση της αδυναμίας υπερκέρασης των φραγμών της λεγόμενης "συγκινησιακής θωράκισης". Ο ίδιος ήταν ένας μονογαμικός κυριούλης με ένα σπιτάκι στη εξοχή, σκυλάκι και γενικότερα όλα τα φαινομενικά χαρακτηριστικά του "νοικοκυραίου".
Μα οι περισσότεροι σ' αυτό το μοντέλο έπαιζαν. Άλλά εν οίκω και άλλα εν δήμω.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Πολύ πρωτότυπο. Ήσουν Μαρκουζιανός και δεν το' ξερες, να υποθέσω.
Μια χαρα το ξερα. Επειδη το σχολειο μου μαλιστα ηταν στα Εξαρχεια πηγαιναμε τακτικα με την παρεα μου στο πρωτο αναρχικο στεκι της Αθηνας: το Octapus Press. Εκει μεσα γνωρισα βιβλια του Ραιχ, του Καρλος Καστανεντα και καποιων Ελληνων Αναρχικων, υπηρχε κι ενας φοβερος σκιτσογραφος σε αυτη την ομαδα, ο Ηλιας Πολιτης. Οταν ειχαν μαλιστα τα κεφια τους στο βιβλιοπωλειο μας ελεγαν να κλεψουμε τα βιβλια.
Και εννοειται οτι εκτος απο τον Ραιχ ηταν και ο Μαρκουζε μεσα στους ηρωες μου αν και ενω απο τον Ραιχ μαθαινα και τσιτατα, τον Μαρκουζε δεν καταφερα να τον διαβασω περα απο τις 10 πρωτες σελιδες. Μαλιστα υπηρχε και μια ομαδα Ραιχικων τοτε στην πλατεια Εξαρχειων αλλα ως πιτσιρικας δεν δοκιμασα να γινω μελος.
.
Άρα ήσουν πάντα "φιλοσοφικό" φάσιον βίκτιμ δηλαδή κάτι απολύτως συνηθισμένο σε όλες τις εποχές.
Και έρχεσαι τώρα μετά 40 χρόνια να ισχυρισθείς ότι ήσουν θύμα της φρανκφουρτιανής συνωμοσίας.
Πολύ πρωτότυπο. Ήσουν Μαρκουζιανός και δεν το' ξερες, να υποθέσω.
Μια χαρα το ξερα. Επειδη το σχολειο μου μαλιστα ηταν στα Εξαρχεια πηγαιναμε τακτικα με την παρεα μου στο πρωτο αναρχικο στεκι της Αθηνας: το Octapus Press. Εκει μεσα γνωρισα βιβλια του Ραιχ, του Καρλος Καστανεντα και καποιων Ελληνων Αναρχικων, υπηρχε κι ενας φοβερος σκιτσογραφος σε αυτη την ομαδα, ο Ηλιας Πολιτης. Οταν ειχαν μαλιστα τα κεφια τους στο βιβλιοπωλειο μας ελεγαν να κλεψουμε τα βιβλια.
Και εννοειται οτι εκτος απο τον Ραιχ ηταν και ο Μαρκουζε μεσα στους ηρωες μου αν και ενω απο τον Ραιχ μαθαινα και τσιτατα, τον Μαρκουζε δεν καταφερα να τον διαβασω περα απο τις 10 πρωτες σελιδες. Μαλιστα υπηρχε και μια ομαδα Ραιχικων τοτε στην πλατεια Εξαρχειων αλλα ως πιτσιρικας δεν δοκιμασα να γινω μελος.
.
Άρα ήσουν πάντα "φιλοσοφικό" φάσιον βίκτιμ δηλαδή κάτι απολύτως συνηθισμένο σε όλες τις εποχές.
Και έρχεσαι τώρα μετά 40 χρόνια να ισχυρισθείς ότι ήσουν θύμα της φρανκφουρτιανής συνωμοσίας.
Άσε μας ρε Αρίστο.
βικτιμ=θυμα
#metooaristos
θελουμε δικαιωση μετα απο 40 χρονια...
πουστεψανε τον κοσμο με λουκανικα φρανκφουρτης
Άσε μας ρε Αρίστο.
Ωπα εγω δεν γκρινιαζω για μενα, εγω καλα περασα και φανταζομαι και πολλα χιππια μια χαρα περασαν. Το ζητημα ομως ειναι πως σημερα η δικτατορια της Πολιτικης Ορθοτητας που ειναι απευθειας γεννημα της Φρανκφουρτης μας εχει σπασει τα @@.
Το προβλημα δεν ηταν τα σιξτις, ουτε τα σεβεντις αλλα τα εικοσι τελευταια χρονια.
Άσε μας ρε Αρίστο.
Ωπα εγω δεν γκρινιαζω για μενα, εγω καλα περασα και φανταζομαι και πολλα χιππια μια χαρα περασαν. Το ζητημα ομως ειναι πως σημερα η δικτατορια της Πολιτικης Ορθοτητας που ειναι απευθειας γεννημα της Φρανκφουρτης μας εχει σπασει τα @@.
Το προβλημα δεν ηταν τα σιξτις, ουτε τα σεβεντις αλλα τα εικοσι τελευταια χρονια.
.
Mα αυτό ακριβώς εννοώ. Κι εσύ στα νιάτα σου γούσταρες να σπας τα νεύρα άλλων, επειδή πίστευες ότι έκανες κάτι εξόχως πρωτοποριακό, χωρίς καν να σου περνάει από το μυαλό ότι ακόμη και ο κοινωνικός ή πολιτικός "φασιονβικτισμός" είναι μια άτυπη δικτατορία.
Τώρα είναι η σειρά άλλων Αρίστο. Και θα το αποδεχθείς ως φυσική εξέλιξη, είτε γουστάρεις είτε όχι.
Mα αυτό ακριβώς εννοώ. Κι εσύ στα νιάτα σου γούσταρες να σπας τα νεύρα άλλων, επειδή πίστευες ότι έκανες κάτι εξόχως πρωτοποριακό, χωρίς καν να σου περνάει από το μυαλό ότι ακόμη και ο κοινωνικός ή πολιτικός "φασιονβικτισμός" είναι μια άτυπη δικτατορία.
Τώρα είναι η σειρά άλλων Αρίστο. Και θα το αποδεχθείς ως φυσική εξέλιξη, είτε γουστάρεις είτε όχι.
Η διαφορα ειναι Γαλη μου οτι εγω ποτε δεν θα ηθελα το συστημα να μου κανει πλατες οπως εχουν σημερα πλατες και χορηγιες οι δικαιωματιστες.
Άσε μας ρε Αρίστο.
.
η φυσικη εξελιξη σε εναν κοσμο γεματο γκαιησες, ειναι να θεσμοθετηθει ηθικα η πολυγαμια για να μπορεσουμε οσοι μεινουμε να ικανοποιησουμε οσες μεινουνε....
Τη διαφορα την καταλαβαμε οσοι ειχαμε μυαλο οταν ειδαμε τι επαθε η Οριανα Φαλατσι οταν κατηγορησε τη διεισδυση του Ισλαμ στη Δυση και δεχτηκε πρωτοφανη επιθεση απο ολο το συστημα. Τοτε εγινε για πρωτη φορα αντιληπτο οτι η Πολιτικη Ορθοτητα εγινε δικτατορια.
Και προφανως δεν εχει καμια σχεση η Σεξουαλικη Απελευθερωση με την υποστηριξη του Ισλαμ.
Η μονη σχεση ισως συμφωνα με την ορθοπολιτικη παρανοια ειναι οτι οι Ισλαμιστες λαθρομεταναστες ειναι κι αυτοι μειονοτητα οπως και οι "σεξουαλικα καταπιεσμενοι".
.
η φυσικη εξελιξη σε εναν κοσμο γεματο γκαιησες, ειναι να θεσμοθετηθει ηθικα η πολυγαμια για να μπορεσουμε οσοι μεινουμε να ικανοποιησουμε οσες μεινουνε....
διαφωνεις;
Καλέ μου άνθρωπε, αν θεωρείς ότι η τάση για πολυγαμία είναι θέμα ηθικής θεσμοθέτησης, κάπου κάνεις λάθος.
Σε πάω ό,τι στοίχημα θες, ότι ο αριθμός αυτών που είναι διαθέσιμες για την ικανοποίηση σας σήμερα ή ήταν χθες, θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος ακόμη και αν θεσμοθετηθεί ηθικώς το θέμα.
Η διαφορα ειναι Γαλη μου οτι εγω ποτε δεν θα ηθελα το συστημα να μου κανει πλατες οπως εχουν σημερα πλατες και χορηγιες οι δικαιωματιστες.
.
Ουδείς που δηλώνει ή το παίζει αντισυστημικός, θα παραδεχθεί ότι είναι ένα απλό άλλοθι για το σύστημα. Τότε και τώρα.