Ακριβώς. Κάποιες εξουσίες δελεάστηκαν από τα γραπτά της σχολής της Φρανκφούρτης, και θέλησαν να επιβάλλουν τη φιλοσοφία της στις μάζες, με απολυταρχικό τρόπο.Λοξίας έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:44AlienWay έγραψε: 21 Απρ 2022, 20:36 Μα δεν είναι ανάγκη να είχαν εξ' αρχής "κακούς" σκοπούς.
Ασχέτως με το τι κατάφεραν να προκαλέσουν. Επίσης ασχέτως με το τι ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι.Δεν είμαστε στο ίδιο level που λέμε και στην Ελλάδα...AlienWay έγραψε: 21 Απρ 2022, 20:42 Γι' αυτό και στο τέλος τη γ@μησε.![]()
Βασικά πολλά προβλήματα έχω με αυτή τη σχολή σκέψης και κατεύθυνσης, με το ποιο ουσιαστικό να είναι ότι απορώ πώς είναι δυνατόν να υπήρξε ποτέ μια τόσο βλακώδης... φιλοσοφία.![]()
Η φιλοσοφική σκέψη των φιλοσόφων των δύο τελευταίων αιώνων, δεν έχει, σχεδόν ποτέ, άμεση απήχηση στον λαό. Και όποτε είχε, ήταν σε ένα μικρό ποσοστό του λαού. Αυτό σε σύγκριση με τους λεγόμενους "ανθρώπους του πνεύματος" ή τους "μορφωμένους", αν θέλεις. Πόσοι από αυτούς διάβασαν Νίτσε, Καντ, Χάμπερμας, Φουκώ ή Καστοριάδη, έτσι για να αναφέρουμε μερικά γνωστά ονόματα; Το πιθανότερο είναι πως σχεδόν όλοι!
Ναι, αλλά πόσοι από τον "λαό" μπορούν να πουν ότι διάβασαν έστω και ένα βιβλίο αυτών. Το πιθανότερο είναι πολύ λίγοι. Ναι, όλοι τους ξέρουν, αλλά ελάχιστοι τους έχουν διαβάσει.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
Συνεπώς, αν εγώ έχω υποκύψει στην "πολιτική ορθότητα" ή με κατευθύνει η "μαζική κουλτούρα", δεν μου φταίει ο Χάμπερμας.
Υπέκυψα όχι επειδή με "κατεύθυνε" κάποιος Χάμπερμας ή Μαρκούζε, που ούτε τους έχω ακουστά, αλλά επειδή με έπεισαν άλλοι.
Και δεν έχει να κάνει με το αν ο Μαρκούζε έγραψε πράγματι "να καταστρέψουμε την θρησκεία", διότι εγώ δεν το γνωρίζω αυτό. Δεν τον έχω διαβάσει! Αν με πείσουν τα διάφορα παπαγαλάκια της κάθε εξουσίας πως όντως ο Μαρκούζε το είπε και, άρα, αυτός φταίει, θα είμαι άξιος της τύχης μου.
Και φυσικά αυτοί που με έπεισαν, ούτε καν μου είπαν πως αυτό το λέει ο Μαρκούζε. Απλώς, το "επέβαλαν". Όπως επιβάλλει η κάθε εξουσία
(πολιτική, θρησκευτική ή πνευματική), τα θέλω της και εγώ απλώς χορεύω στον ρυθμό που βαράνε τον ταμπουρά τους.
Αυτόν τον χορό δεν χόρευα πάντα εγώ τα τελευταία 2.000 χρόνια;
Εγώ δεν είμαι/ήμουν το πρόβατο, το ζωντόβολο που εμπιστεύομαι τις διάφορες εξουσίες, διότι έχουν φροντίσει να με κρατήσουν "αμόρφωτο";
Μήπως την εντολή της "αμορφωσιάς", την έδωσε κάποιος φιλόσοφος, κάποια φιλοσοφική σχολή, μέσω των γραπτών της;
Ή, μήπως, κάποιος φιλόσοφος του μεσαιωνα δίδαξε πως ο φεουδάρχης έχει δικαίωμα να γαμήσει πρώτα αυτός αυτός την γυναίκα του κολίγου του μετά τον γάμο;
Δυστυχώς ή ευτυχώς, τα πράγματα είναι πολύ καθαρά για να ψάχνουμε σε συνωμοσιολογίες...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Σχολή της Φρανκφούρτης
Re: Η Σχολή της Φρανκφούρτης
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Φέρε μας και πηγή από "Το Τρίτο Μάτι", να δέσει το γλυκό...Αρίστος έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:09 Η πηγη που εφερα εγω βαζει τα πραγματα στη θεση τους. Τι περιμενες δηλαδη; να μαθεις για τα αισχη αυτων των ελεεινων τυπων απο ιστοσελιδες που τους γλειφουν επειδη το συστημα της Παγκοσμιοποιησης αγκαλιασε τη φιλοσοφια τους σαν τη νεα θρησκεια;
Eξαιρετικη λοιπον η πηγη μου, κανονικα θα επρεπες να με ευχαριστησεις που σου καθαριζω τις παρωπιδες.
Άσε μας ρε Αρίστο που έφερες "εξαιρετική" πηγή ένα μπλογκ, αλλά δεν σου λένε τίποτε οι άλλες πηγές που είναι κλάσεις πιο αξιόπιστες από το συνωμοσιολογικό μπλογκ...
Ναι, ενώ αν δεν υπήρχαν τα γραπτά της Σχολής της Φρανκφούρτης, οι εξουσίες θα μας επέβαλαν να τρέχουμε ευτυχισμένοι στα ανθισμένα λιβάδια και να μαζεύουμε πεταλούδες...AlienWay έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:48 Ακριβώς. Κάποιες εξουσίες δελεάστηκαν από τα γραπτά της σχολής της Φρανκφούρτης, και θέλησαν να επιβάλλουν τη φιλοσοφία της στις μάζες, με απολυταρχικό τρόπο.
Δηλαδή μου λες πως οι εξουσίες ήθελαν να καταστρέψουν την χριστιανική θρησκεία, αλλά αν δεν υπήρχε η Σχολή της Φρανκφούρτης, δεν θα το αποτολμούσαν, ε;
Δεν είπα τίποτε για τη θρησκευτική θρησκεία και δεν ξέρω τι σου είπε ο Αρίστος στο άλλο νήμα.Λοξίας έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:55Ναι, ενώ αν δεν υπήρχαν τα γραπτά της Σχολής της Φρανκφούρτης, οι εξουσίες θα μας επέβαλαν να τρέχουμε ευτυχισμένοι στα ανθισμένα λιβάδια και να μαζεύουμε πεταλούδες...AlienWay έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:48 Ακριβώς. Κάποιες εξουσίες δελεάστηκαν από τα γραπτά της σχολής της Φρανκφούρτης, και θέλησαν να επιβάλλουν τη φιλοσοφία της στις μάζες, με απολυταρχικό τρόπο.
Δηλαδή μου λες πως οι εξουσίες ήθελαν να καταστρέψουν την χριστιανική θρησκεία, αλλά αν δεν υπήρχε η Σχολή της Φρανκφούρτης, δεν θα το αποτολμούσαν, ε;
Θα σου προτείνω όμως κάτι άλλο. Γιατί δεν βρίσκεις εσύ ο ίδιος τα συγγράμματα της σχολής αυτής ώστε να σου φύγει η απορία;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Εντωμεταξύ αυτοί τώρα που σχολιάζουν αρνητικά τον αντορνο, έκατσαν και διάβασαν, και κατάλαβαν κιόλας τι έγραφε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
Νεο-Χεγκελιανοί και Νεο-Φροϋδιστές οι φρανκφούρτηδες, τον Μαρξ απλά τον λιβάνιζαν επειδή ήταν της μόδας, και βασικά λιβάνιζαν τον νεαρό Μαρξ που ήταν ακόμα χεγκελιανός πριν αποκρυσταλλώσει την υλιστική φιλοσοφία (κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως οι της ΣτΦ δεν αναφέρονταν ποτέ στον Ένγκελς, και ελάχιστες φορές στα έργα του ύστερου Μαρξ).
βασικά ήταν τύποι που θέλανε να είναι αντικομφορμιστές αλλά σταθερά εντός των ορίων του καπιταλιστικού συστήματος, ποτέ εκτός.
βασικά ήταν τύποι που θέλανε να είναι αντικομφορμιστές αλλά σταθερά εντός των ορίων του καπιταλιστικού συστήματος, ποτέ εκτός.
Μέχρι να δημιουργηθούν καινούργιες ράτσες.Jolly Roger έγραψε: 21 Απρ 2022, 22:21
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Πήγαν να καταστρέψουν την μαγευτική ουγγρική κοινωνία του 1920, ω μοντιε. Μην ξεχνάς και πως αυτοί οι βρωμερό άθεοι μπολσεβικοι πήγαιναν και έκαιγαν και τα τσαντορ στο Ουζμπεκιστάν, όλα θα τα διαλύσουν αυτοί οι βρωμοαριστεροι, με τα δικαιώματα, την εκπαίδευση, τον ορθολογισμό, αυτα τα γνωστά σιχαμερα.Αρίστος έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:09Λοξίας έγραψε: 21 Απρ 2022, 17:27 Την πηγή που έφερε, μετά κόπων και βασάνων ο Αρίστος, την θεωρώ όχι και υπόδειγμα αξιοπιστίας.
Υπάρχουν και άλλες πηγές, που δεν αναφέρουν τέτοιους "διακηρυγμένους στόχους".
Όπως αυτή (νομίζω ίδιας αξιοπιστίας με αυτήν του Αρίστου)
Η αγγλική Βικιπαίδεια
Αλλά και αυτή η 32 σελίδων εργασία του Πανεπιστημίου Πατρών
Πιθανόν εγώ να μην διακρίνω τέτοιον "διακηρυγμένο στόχο" καταστροφής της Ευρώπης...
Όποιος μπορεί, ας βοηθήσει...
Η πηγη που εφερα εγω βαζει τα πραγματα στη θεση τους. Τι περιμενες δηλαδη; να μαθεις για τα αισχη αυτων των ελεεινων τυπων απο ιστοσελιδες που τους γλειφουν επειδη το συστημα της Παγκοσμιοποιησης αγκαλιασε τη φιλοσοφια τους σαν τη νεα θρησκεια;
Eξαιρετικη λοιπον η πηγη μου, κανονικα θα επρεπες να με ευχαριστησεις που σου καθαριζω τις παρωπιδες.
Μετά την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το 1918, οι μαρξιστές θεωρητικοί έπρεπε να αναρωτηθούν: Τι πήγε στραβά; Ως καλοί μαρξιστές, θα μπορούσαν να μην παραδεχτούν ότι η μαρξιστική θεωρία ήταν λανθασμένη. Αντ ‘αυτού, δύο κορυφαίοι μαρξιστές διανοούμενοι, ο Αντόνιο Γκράμσι στην Ιταλία και ο Georg Lukacs στην Ουγγαρία (ο Lukacs θεωρήθηκε ο πιο λαμπρός θεωρητικός του μαρξισμού από μετά τον Μαρξ – o Λούκατς ήταν εβραϊκής καταγωγής), οδηγήθηκαν στην ίδια απάντηση. Είπαν ότι η δυτική κουλτούρα και η χριστιανική θρησκεία είχαν τυφλώσει την εργατική τάξη στο να δουν την αλήθεια, δηλ. τα μαρξιστικά ταξικά συμφέροντα, ώστε μια κομμουνιστική επανάσταση θα ήταν αδύνατη στη Δύση, μέχρι και τα δύο αυτά να καταστραφούν. Ο στόχος αυτός, που ιδρύθηκε ως στόχος του πολιτιστικού μαρξισμού εξ αρχής, δεν έχει αλλάξει ποτέ.
Μια νέα στρατηγική
Ο Γκράμσι περίτεχνα ξεδίπλωσε μια στρατηγική για την καταστροφή του χριστιανισμού και του δυτικού πολιτισμού, που έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη. Αντί να κάνουν έκκληση για μια κομμουνιστική επανάσταση, όπως στη Ρωσία, είπε ότι οι μαρξιστές στη Δύση θα πρέπει να αναλάβουν την πολιτική εξουσία στο τέλος, μετά από μια «μακρά πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» – στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και στις εκκλησίες, κάθε ίδρυμα που θα μπορούσε να επηρεάζει τον πολιτισμό. Αυτή η «μακρά πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» είναι ό, τι η Αμερική έχει βιώσει, ειδικά από τη δεκαετία του 1960. O Μουσολίνι αναγνώρισε τον κίνδυνο που έθετε ο Γκράμσι και τον φυλάκισε. Η επιρροή του παρέμεινε μικρή μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν τα έργα του, ιδιαίτερα τα «Τετράδια Φυλακής», ανακαλύφθηκαν.
Ο Georg Lukacs αποδείχθηκε να έχει μεγαλύτερη επιρροή. Το 1918, εξελέγη αναπληρωτής επίτροπος για τον πολιτισμό στο βραχύβιο μπολσεβίκικο καθεστώς του Bela Kun στην Ουγγαρία (o Κουν ήταν εβραϊκής καταγωγής). Εκεί, ρωτώντας, «Ποιος θα μας σώσει από το δυτικό πολιτισμό;» συνέστησε αυτό που αποκάλεσε «πολιτιστική τρομοκρατία». Ένα από τα κύρια συστατικά του ήταν η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία της Ουγγαρίας. Ο Lukacs συνειδητοποίησε ότι αν μπορούσε να καταστρέψει τα παραδοσιακά σεξουαλικά ήθη της χώρας, θα είχε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την καταστροφή του παραδοσιακού πολιτισμού και της χριστιανικής πίστης.
Κρατώντας μεγάλες αποστάσεις από την εκστρατεία του Lukacs για την «πολιτιστική τρομοκρατία», η ουγγρική εργατική τάξη ήταν τόσο εξοργισμένη από αυτή, ώστε όταν η Ρουμανία εισέβαλε στην Ουγγαρία, οι εργάτες δεν πολέμησαν για την κυβέρνηση του Μπέλα Κουν, ο οποίος και έπεσε. Ο Lukacs εξαφανίστηκε, αλλά όχι για πολύ. Το 1923, επανεμφανίστηκε σε μια «Μαρξιστική Εβδομάδα Μελέτης» στη Γερμανία, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από ένα νέο μαρξιστή με το όνομα Felix Weil που είχε κληρονομήσει εκατομμύρια (o Weil ήταν εβραϊκής καταγωγής). Ο Weil και οι άλλοι που παρακολούθησαν αυτή την εβδομάδα μελέτης ήταν γοητευμένοι από την πολιτιστική προοπτική του Λούκατς, για τον μαρξισμό.
https://diktuoideon.wordpress.com/2013/ ... %B7%CF%82/
.
.
.
- Highlander
Άσε που ταλαιπωρούσαν και τον ΜουσολίνιΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 21 Απρ 2022, 22:24Πήγαν να καταστρέψουν την μαγευτική ουγγρική κοινωνία του 1920, ω μοντιε. Μην ξεχνάς και πως αυτοί οι βρωμερό άθεοι μπολσεβικοι πήγαιναν και έκαιγαν και τα τσαντορ στο Ουζμπεκιστάν, όλα θα τα διαλύσουν αυτοί οι βρωμοαριστεροι, με τα δικαιώματα, την εκπαίδευση, τον ορθολογισμό, αυτα τα γνωστά σιχαμερα.Αρίστος έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:09Λοξίας έγραψε: 21 Απρ 2022, 17:27 Την πηγή που έφερε, μετά κόπων και βασάνων ο Αρίστος, την θεωρώ όχι και υπόδειγμα αξιοπιστίας.
Υπάρχουν και άλλες πηγές, που δεν αναφέρουν τέτοιους "διακηρυγμένους στόχους".
Όπως αυτή (νομίζω ίδιας αξιοπιστίας με αυτήν του Αρίστου)
Η αγγλική Βικιπαίδεια
Αλλά και αυτή η 32 σελίδων εργασία του Πανεπιστημίου Πατρών
Πιθανόν εγώ να μην διακρίνω τέτοιον "διακηρυγμένο στόχο" καταστροφής της Ευρώπης...
Όποιος μπορεί, ας βοηθήσει...
Η πηγη που εφερα εγω βαζει τα πραγματα στη θεση τους. Τι περιμενες δηλαδη; να μαθεις για τα αισχη αυτων των ελεεινων τυπων απο ιστοσελιδες που τους γλειφουν επειδη το συστημα της Παγκοσμιοποιησης αγκαλιασε τη φιλοσοφια τους σαν τη νεα θρησκεια;
Μετά την λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το 1918, οι μαρξιστές θεωρητικοί έπρεπε να αναρωτηθούν: Τι πήγε στραβά; Ως καλοί μαρξιστές, θα μπορούσαν να μην παραδεχτούν ότι η μαρξιστική θεωρία ήταν λανθασμένη. Αντ ‘αυτού, δύο κορυφαίοι μαρξιστές διανοούμενοι, ο Αντόνιο Γκράμσι στην Ιταλία και ο Georg Lukacs στην Ουγγαρία (ο Lukacs θεωρήθηκε ο πιο λαμπρός θεωρητικός του μαρξισμού από μετά τον Μαρξ – o Λούκατς ήταν εβραϊκής καταγωγής), οδηγήθηκαν στην ίδια απάντηση. Είπαν ότι η δυτική κουλτούρα και η χριστιανική θρησκεία είχαν τυφλώσει την εργατική τάξη στο να δουν την αλήθεια, δηλ. τα μαρξιστικά ταξικά συμφέροντα, ώστε μια κομμουνιστική επανάσταση θα ήταν αδύνατη στη Δύση, μέχρι και τα δύο αυτά να καταστραφούν. Ο στόχος αυτός, που ιδρύθηκε ως στόχος του πολιτιστικού μαρξισμού εξ αρχής, δεν έχει αλλάξει ποτέ.
Μια νέα στρατηγική
Ο Γκράμσι περίτεχνα ξεδίπλωσε μια στρατηγική για την καταστροφή του χριστιανισμού και του δυτικού πολιτισμού, που έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη. Αντί να κάνουν έκκληση για μια κομμουνιστική επανάσταση, όπως στη Ρωσία, είπε ότι οι μαρξιστές στη Δύση θα πρέπει να αναλάβουν την πολιτική εξουσία στο τέλος, μετά από μια «μακρά πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» – στα σχολεία, στα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και στις εκκλησίες, κάθε ίδρυμα που θα μπορούσε να επηρεάζει τον πολιτισμό. Αυτή η «μακρά πορεία μέσα από τα θεσμικά όργανα» είναι ό, τι η Αμερική έχει βιώσει, ειδικά από τη δεκαετία του 1960. O Μουσολίνι αναγνώρισε τον κίνδυνο που έθετε ο Γκράμσι και τον φυλάκισε. Η επιρροή του παρέμεινε μικρή μέχρι τη δεκαετία του 1960, όταν τα έργα του, ιδιαίτερα τα «Τετράδια Φυλακής», ανακαλύφθηκαν.
Ο Georg Lukacs αποδείχθηκε να έχει μεγαλύτερη επιρροή. Το 1918, εξελέγη αναπληρωτής επίτροπος για τον πολιτισμό στο βραχύβιο μπολσεβίκικο καθεστώς του Bela Kun στην Ουγγαρία (o Κουν ήταν εβραϊκής καταγωγής). Εκεί, ρωτώντας, «Ποιος θα μας σώσει από το δυτικό πολιτισμό;» συνέστησε αυτό που αποκάλεσε «πολιτιστική τρομοκρατία». Ένα από τα κύρια συστατικά του ήταν η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία της Ουγγαρίας. Ο Lukacs συνειδητοποίησε ότι αν μπορούσε να καταστρέψει τα παραδοσιακά σεξουαλικά ήθη της χώρας, θα είχε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την καταστροφή του παραδοσιακού πολιτισμού και της χριστιανικής πίστης.
Κρατώντας μεγάλες αποστάσεις από την εκστρατεία του Lukacs για την «πολιτιστική τρομοκρατία», η ουγγρική εργατική τάξη ήταν τόσο εξοργισμένη από αυτή, ώστε όταν η Ρουμανία εισέβαλε στην Ουγγαρία, οι εργάτες δεν πολέμησαν για την κυβέρνηση του Μπέλα Κουν, ο οποίος και έπεσε. Ο Lukacs εξαφανίστηκε, αλλά όχι για πολύ. Το 1923, επανεμφανίστηκε σε μια «Μαρξιστική Εβδομάδα Μελέτης» στη Γερμανία, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από ένα νέο μαρξιστή με το όνομα Felix Weil που είχε κληρονομήσει εκατομμύρια (o Weil ήταν εβραϊκής καταγωγής). Ο Weil και οι άλλοι που παρακολούθησαν αυτή την εβδομάδα μελέτης ήταν γοητευμένοι από την πολιτιστική προοπτική του Λούκατς, για τον μαρξισμό.
.
.
.
O Μουσολίνι αναγνώρισε τον κίνδυνο που έθετε ο Γκράμσι και τον φυλάκισε.
-
Jolly Roger
- Phorum.gr user: Jolly Roger
ο Λούκατς εντωμεταξύ αν τον διαβάσετε, ήταν αισθητικά τέρμα αντι-μοντερνιστής, έλεγε ότι ο χειρότερος λογοτεχνικός ρεαλισμός του 19ου αιώνα είναι καλύτερος από τον καλύτερο μοντερνισμό του 20ού, και θεωρούσε τον εξπρεσιονισμό ημι-φασιστική παρακμή, αλλά εντάξει, αν σας βολεύει να τσουβαλιάζετε εν πλήρη αγνοία, ποιος είμαι εγώ να σας εμποδίσω.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Και στην Ουγγαρία πήγε ο χορτυ και έσωσε την εργατια από τους σεξοπορνοδιαστροφικους μπολσεβικους. Άγιο είχανε. Αν και μετά οκ. Ανελαβε ο σωστός συντηρητικός Στάλιν με τις αξίες της εργασίας και της οικογένειας, και θέμα δεν είχαμε.Highlander έγραψε: 21 Απρ 2022, 22:27Άσε που ταλαιπωρούσαν και τον ΜουσολίνιΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 21 Απρ 2022, 22:24Πήγαν να καταστρέψουν την μαγευτική ουγγρική κοινωνία του 1920, ω μοντιε. Μην ξεχνάς και πως αυτοί οι βρωμερό άθεοι μπολσεβικοι πήγαιναν και έκαιγαν και τα τσαντορ στο Ουζμπεκιστάν, όλα θα τα διαλύσουν αυτοί οι βρωμοαριστεροι, με τα δικαιώματα, την εκπαίδευση, τον ορθολογισμό, αυτα τα γνωστά σιχαμερα.Αρίστος έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:09
Μια νέα στρατηγική
.
.
.O Μουσολίνι αναγνώρισε τον κίνδυνο που έθετε ο Γκράμσι και τον φυλάκισε.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Αναμενόμενο μεν για όσους ξέρουν από παλιά τον Αρίστο, αλλά είπα να ρίξω μια ματιά σε αυτή την "εξαιρετική πηγή" που μας μόστραρε.Αρίστος έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:09 Η πηγη που εφερα εγω βαζει τα πραγματα στη θεση τους. Τι περιμενες δηλαδη; να μαθεις για τα αισχη αυτων των ελεεινων τυπων απο ιστοσελιδες που τους γλειφουν επειδη το συστημα της Παγκοσμιοποιησης αγκαλιασε τη φιλοσοφια τους σαν τη νεα θρησκεια;
Η πρώτη μου ανάγνωση επιβεβαίωσε την υποψία ότι το σάιτ αυτό αναπαράγει συνωμοσιολογικές παπαριές. Πράγματι το εν λόγω κείμενο ομολογείται ότι είναι "απόσπασμα (το 10ο κεφάλαιο, γραμμένο από τον ιστορικό Williams S. Lind) από το νέο βιβλίο του Δρ Ted Baehr και του Pat Boone “The Culture-wise Family:Upholding Christian Values in a Mass Media World”
Εδώ να κάνω ένα διάλειμμα και να επισημάνω: Πατ Μπουν είπατε;;; Του γνωστού Πατ Μπουν;;; Μάλιστα...
Ωστόσο το απόσπασμα ανήκει στον "ιστορικό" (εμένα μου λες
Τι εστί δε Williams S. Lind;
"the principal promoter and popularizer of the Cultural Marxism conspiracy theory"
“Lind was the principal promoter and popularizer of the Cultural Marxism conspiracy theory, which claims that a coterie of Jewish-German philosophers, the Frankfurt School, had seized control of American popular culture, and have been systematically subverting Christian churches and ethics within the US.”
https://en.wikipedia.org/wiki/William_S._Lind
In William Lind's version of the conspiracy, Cultural Marxism is synonymous with political correctness, a supposedly un-American and barbaric project opposed to Christian values. According to Lind's analysis, Lukács and Gramsci aimed to subvert Western culture, since it was an obstacle to the Marxist goal of proletarian revolution. According to Lind, the "Cultural Marxists" of the Frankfurt School began to focus (under Max Horkheimer) on psychological repression within Western societies, aiming to remove social inhibitions (and destroying Western culture) using four main strategies. First, Horkheimer's critical theory would undermine the authority of the traditional family and government institutions, while segregating society into opposing groups of victims and oppressors. Second, the concepts of the authoritarian personality and the F-scale, developed by Adorno, would be used to accuse Americans with right-wing views of having fascist principles. Third, the concept of polymorphous perversity would undermine Western culture by promoting free love and homosexuality. Finally, Marcuse's Repressive Tolerance is caricatured by Lind as an argument to silence the right, and allow only the left to be heard. Thus, Lind interprets the Frankfurt School's move to America from Nazi Germany as a sinister plot to establish a totalitarian system in the United States, based on political correctness
https://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_ ... acy_theory
ο.ε.δ
(ΥΓ. και έχεις μετά τον Λοξία εις μάτην ορθολογιζόμενο έναντι του αενάως συνωμοσιολογιζόμενου Αρίστου)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
ΦΟΡΟΥΜΑΡΑ!Αρίστος έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:06BigChiefWahoo έγραψε: 21 Απρ 2022, 18:58+ το Ινστιτούτο Tavistock,που έχει γράψει τα περισσότερα κομμάτια των Beatles,με crowning achievement το A Day In The Life.Λοξίας έγραψε: 21 Απρ 2022, 17:26 Με αφορμή αυτό το ποστ του Αρίστου στην Θρησκειολογία, όπου ισχυρίστηκε πως:
και το αίτημά μου να καταθέσει σοβαρές πηγές του ισχυρισμού του, πέραν από το καταπληκτικό επιχείρημα:
"πως το ξέρουν και οι κεραμιδόγατες", νομίζω πως το θέμα αξίζει δικό του τόπικ.
Αγαπάμε Αρίστο,εναντίον όλων![]()
Θα γραψω για το γαμο τους με το Ταβιστοκ.
Εχω βιβλιοθηκες ολοκληρες για το ζητημα.
Θα γραψω επισης και απο ποιους ξεκινησε το κινημα του νεοπαγανισμου.
.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Otto Weininger

Το έχω ξαναπεί σε άλλο νήμα, το λέω και τώρα. Πριν πάρει θέση κάποιος για την Σχολή της Φρανκφούρτης και τον Cultural Marxism, καλό θα ήταν να διαβάσει αυτό το βιβλίο. Είναι μεγάλο (2 τόμοι οι σημερινές εκδόσεις) αλλά θα αντιληφθεί καλύτερα όσα συμβαίνουν σήμερα με όλο το woke κίνημα (SJW, Cancel_culture, μεταναστευτικό κλπ).
Δεν είναι δύσκολο, ένα βιβλίο είναι. Διαβάστε και συζητάμε σε άλλη βάση.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1091 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-
- 4 Απαντήσεις