!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Σύμφωνα με εσένα...
  • Μελέτη οικονομική έχεις κάνει και το κόστος κατασκευής πέφτει.
    Μαθηματική μελέτη έχεις κάνει και όλα είναι σωστά.
    Προσομοίωση έχεις κάνει και έχεις θετικά αποτελέσματα.
    Δημοσιεύσεις έχεις κάνει και όλοι μιλούν με καλά λόγια για την πατέντα σου.
    Συνεργασία με καθηγητές έχεις κάνει.
Τότε, ΤΙ ΣΚΑΤΑ γίνεται και δέκα χρόνια τώρα, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την πατέντα σου;

Όλοι οι άλλοι είναι τρελοί, άσχετοι, λαμόγια, εκτός από εσένα;

Η πιο λογική απάντηση είναι πως: η πατέντα σου δεν είναι εφαρμόσιμη λόγω τεχνικών προβλημάτων και κόστους.
Ό,τι λένε δηλαδή τα συμπεράσματα από την προσομοίωση που έγινε στο ΕΜΠ το 2012!

Και, όπως όλα δείχνουν, εσύ δεν μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία και γι' αυτό βγάζεις όλους τους άλλους άσχετους και λαμόγια...

Το να κατηγορείς τους άλλους για την δική σου αστοχία, τσάμπα είναι, αλλά κάνεις κακό στον ψυχισμό σου...
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Λοξίας έγραψε: 18 Απρ 2022, 11:43 Σύμφωνα με εσένα...
Τότε, ΤΙ ΣΚΑΤΑ γίνεται και δέκα χρόνια τώρα, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την πατέντα σου;

Η πιο λογική απάντηση είναι πως: η πατέντα σου δεν είναι εφαρμόσιμη λόγω τεχνικών προβλημάτων και κόστους.

Και, όπως όλα δείχνουν, εσύ δεν μπορείς να διαχειριστείς την αποτυχία και γι' αυτό βγάζεις όλους τους άλλους άσχετους και λαμόγια...

Το να κατηγορείς τους άλλους για την δική σου αστοχία, τσάμπα είναι, αλλά κάνεις κακό στον ψυχισμό σου...
Θα κάνω ένα άρθρο και θα το στείλω στην new york times με ότι έχω κάνει και ότι έχω τραβήξει.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 18 Απρ 2022, 11:57

Θα κάνω ένα άρθρο και θα το στείλω στην new york times με ότι έχω κάνει και ότι έχω τραβήξει.
Δεν μπορείς να στείλεις άρθρο σε καμιά εφημερίδα και να κατηγορείς άλλους, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Η πατέντα που έχεις, ΔΕΝ αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο πως η ιδέα σου είναι λειτουργική, εκμεταλλεύσιμη και εμπορικά εφαρμόσιμη.
Πατέντα χορηγείται μόνο για την πρωτότυπη ιδέα (που δεν την είχε κάποιος άλλος) και το να αποκτήσεις πατέντα, αυτό δεν εγγυάται πως η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και να γίνει εμπορική επιτυχία.

Τι θα στείλεις στην New York Times;
Δεν έχεις απολύτως τίποτε το σοβαρό στοιχείο...
seismic

Λοξίας έγραψε: 18 Απρ 2022, 12:20
seismic έγραψε: 18 Απρ 2022, 11:57

Δεν μπορείς να στείλεις άρθρο σε καμιά εφημερίδα και να κατηγορείς άλλους, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Η πατέντα που έχεις, ΔΕΝ αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο πως η ιδέα σου είναι λειτουργική, εκμεταλλεύσιμη και εμπορικά εφαρμόσιμη.
Πατέντα χορηγείται μόνο για την πρωτότυπη ιδέα (που δεν την είχε κάποιος άλλος) και το να αποκτήσεις πατέντα, αυτό δεν εγγυάται πως η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και να γίνει εμπορική επιτυχία.

Τι θα στείλεις στην New York Times;
Δεν έχεις απολύτως τίποτε το σοβαρό στοιχείο...
Αυτό θα στείλω + την έρευνα που έχω δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά.
Προσομοίωση και λάθη της προσομοίωσης
Έγινε προκαταρκτική προσομοίωση και αριθμητική διερεύνηση στο Μετσόβιο πολυτεχνείο για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ως προς την χρησιμότητα της νέας αντισεισμικής τεχνολογίας. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά αφού αύξησε σημαντικά την φέρουσα ικανότητα, και την αντοχή προς την τέμνουσα βάσης κατά 31% αν και δεν έγινε η προσομοίωση σωστά όπως η σύμβαση απαιτούσε, με αποτέλεσμα να μην υπολογισθούν επαρκώς τα πραγματικά οφέλη.
Η μέθοδος εφαρμόζει θλίψη στην διατομή του τοιχώματος ή του φρεατίου χρησιμοποιώντας τεταμένους τένοντες σε όλες τις παρειές τους, οι οποίοι πακτώνονται και ισχυρά στο έδαφος με μηχανισμούς πασσάλων και αγκύρωσεων που διαστέλλονται.
Η μέθοδος θλίψης των παρειών των διατομών και ο μηχανισμός πάκτωσης έχουν τον εξής σκοπό.
Η προένταση συν η πάκτωση των παρειών των τοιχωμάτων από το ανώτατο επίπεδό τους με το έδαφος θεμελίωσης εξασφαλίζει μικρή παραμόρφωση και εξαλείφει τις ορθές δυνάμεις ( N ), τις ροπές ( Μ ) και τις τέμνουσες ( Q ) Εκτρέπει τις εντάσεις αδράνειας μέσα στο έδαφος, αυξάνει την ενεργό διατομή του τοιχώματος, εξασφαλίζει ισχυρό έδαφος θεμελίωσης, διορθώνει τα λοξά βέλη εφελκυσμού, επαναφέρει την κατασκευή στην αρχική της θέσει ακόμα και μετά από ανελαστική διαρροή. Εξασφαλίζει μικρότερη μετατόπιση του εδάφους, οπότε και μικρότερη επιτάχυνση.
Αυτά που δεν έκαναν στην προσομοίωση του συνημμένου και αλλοιώθηκαν τα αποτελέσματα είναι τα εξής.
1) Ο τίτλος της προσομοίωσης αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί σε φρεάτιο του φέροντα ενώ στην προσομοίωση τοποθετήθηκε σε όλα τα 9 υποστυλώματα της τριώροφης κατασκευής. Η μέθοδος έχει απόδοση όταν τοποθετείτε σε όλες τις παρειές στα φρεάτια ή σε επιμήκη υποστυλώματα λόγο του διπλού μοχλοβραχίονα που έχουν, αυτόν του ύψους και του πλάτους ο οποίος συντελεί στο να μειώνονται οι ροπές της ανατροπής των τοιχωμάτων.
2) Στην προσομοίωση δεν εφαρμόστηκε η πάκτωση στο έδαφος διότι αυτό που έκαναν ήταν να εφαρμόσουν μόνο φορτία στους κόμβους τις ανώτατης στάθμης. Αυτό ναι μεν αυξάνει την δυσκαμψία των υποστυλωμάτων καθώς και αυξάνει την αντοχή των διατομών προς την τέμνουσα της βάσης, αλλά δεν εκτρέπει τις δυνάμεις μέσα στο έδαφος, αφού δεν υπάρχει πάκτωση, με αποτέλεσμα οι ροπές να οδηγούνται αναπόφευκτα στις διατομές των κόμβων και να τις σπάνε.
3) Τα τοιχώματα λόγο του ότι πακτώνονται από όλες τις παρειές τους με το έδαφος έχουν περισσότερους μηχανισμούς πάκτωσης από ότι διαθέτουν τα υποστυλώματα τα οποία έχουν μικρή τετράγωνη διατομή και δέχονται μόνο έναν τένοντα στο κέντρο της διατομής τους με αποτέλεσμα να μην έχουν την ζητούμενη απόδοση στην προσομοίωση, λόγο του μειωμένου αριθμού των αγκυρώσεων. Από την άλλη τα τοιχώματα είναι πιο δύσκαμπτα από την φύση τους οπότε η παραμόρφωση είναι μικρότερη από ότι με τα υποστυλώματα. Επίσης η αντοχή των τοιχωμάτων προς την τέμνουσα βάσης είναι από την φύση της μεγαλύτερη από αυτή της μικρής διατομής του υποστυλώματος.
Όλοι αυτοί οι συντελεστές οι οποίοι απουσιάζουν από την προσομοίωση αλλοιώνουν τα αποτελέσματα.
Ακόμα ένας σοβαρός συντελεστής σύγκρισης μεταξύ της μεθόδου μου και της πεπατημένης μεθόδου ο οποίος αγνοήθηκε στην προσομοίωση, είναι η υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και η μικρή αντοχή του σκυροδέματος στην διάτμηση που συντελούν στην πρόωρη διάρρηξη του σκυροδέματος επικάλυψης και την εξόλκευση των ράβδων του χάλυβα, που καταστρέφει την συνεργασία σκυροδέματος και χάλυβα στον μηχανισμό της συνάφειας. Στην προένταση της μεθόδου μου δεν υπάρχει συνάφεια οπότε ούτε αυτό το πρόβλημα.
Φυσικά αγνοήθηκε εντελώς και η αύξηση της ικανότητας του εδάφους θεμελίωσης.
Η προσομοίωση στο συνημμένο.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Με λίγα λόγια, θα κλαφτείς και πάλι...
Δεν έχεις καμία ελπίδα...με πορδές δεν βάφεις αυγά.
seismic

Λοξίας έγραψε: 18 Απρ 2022, 12:52 Με λίγα λόγια, θα κλαφτείς και πάλι...
Δεν έχεις καμία ελπίδα...με πορδές δεν βάφεις αυγά.
Ούτε με πουστιές βάφονται.
Πλήρωσα για αυτά τα αποτελέσματα και ποτέ δεν μου τα έδωσαν με σφραγίδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 18 Απρ 2022, 13:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Απρ 2022, 13:00 Εικόνα
Ο νόμος είναι μεγαλύτερος.
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

Ποιος νόμος ρε ψώνιο.
Είσαι η τελευταία τρυπά του ζουρνά (λαϊκιστί) και νομίζεις ότι είσαι ο μαέστρος.
Κανένας ειδικός δεν σου δίνει σημασία και γυρνάς, σαν το διακονιάρη, στα φόρουμ, ζητιανεύοντας αναγνώριση και συμπαράσταση κυνηγώντας ανεμόμυλους.
Μια αναδρομή στις δημοσιεύσεις σου, δείχνει ότι έχεις πρόβλημα αναγνώρισης από το περιβάλλον σου και προσπαθείς να εκτονώσεις την δημιουργηθείσα εσωτερική πίεση, μέσω του πληκτρολογίου, στο διαδίκτυο.
Βλέπεις παντού αμφισβητίες, απίστους, αγνοούντες την μια και μοναδική αλήθεια που πρεσβεύεις και εάν δεν υπάρχουν οι ανωτέρω τους δημιουργείς για να αρχίσεις τον διάλογο του ενός που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις μια συζήτηση με υποθετικούς συνομιλητές οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τα θέσφατα που παρουσιάζεις.
Τελικά δεν ψάχνεις ανθρώπους να μοιραστείς τη γνώση σου, αλλά ανθρώπους να εκτονώσεις τις ανασφάλειες σου.
Χρειάζεσαι βοήθεια.
seismic

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Απρ 2022, 13:33 Ποιος νόμος ρε ψώνιο.
Είσαι η τελευταία τρυπά του ζουρνά (λαϊκιστί) και νομίζεις ότι είσαι ο μαέστρος.
Κανένας ειδικός δεν σου δίνει σημασία και γυρνάς, σαν το διακονιάρη, στα φόρουμ, ζητιανεύοντας αναγνώριση και συμπαράσταση κυνηγώντας ανεμόμυλους.
Μια αναδρομή στις δημοσιεύσεις σου, δείχνει ότι έχεις πρόβλημα αναγνώρισης από το περιβάλλον σου και προσπαθείς να εκτονώσεις την δημιουργηθείσα εσωτερική πίεση, μέσω του πληκτρολογίου, στο διαδίκτυο.
Βλέπεις παντού αμφισβητίες, απίστους, αγνοούντες την μια και μοναδική αλήθεια που πρεσβεύεις και εάν δεν υπάρχουν οι ανωτέρω τους δημιουργείς για να αρχίσεις τον διάλογο του ενός που θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις μια συζήτηση με υποθετικούς συνομιλητές οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τα θέσφατα που παρουσιάζεις.
Τελικά δεν ψάχνεις ανθρώπους να μοιραστείς τη γνώση σου, αλλά ανθρώπους να εκτονώσεις τις ανασφάλειες σου.
Χρειάζεσαι βοήθεια.

Το τι είμαι είμαι για πάρτη μου.
Σε όσους αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.
Κακομοίρης είσαι εσύ που δεν μπορείς να εκ φέρεις επιστημονική άποψη
και το μόνο που ξέρεις είναι να κατηγορείς
Με τα @@κια των εφευρετών κάνετε τους μάγκες.
Και όμως ακόμα και ένας τεράστιος Τέσλα πέθανε μόνος του και φτωχός
Την δική σας αξία την έχω για τα @@κια μου.
seismic

Ο αγράμματος που δεν καταλαβαίνει τους πολιτικούς μηχανικούς στο link :lol:

https://www.researchgate.net/post/Simul ... mic_method
seismic

Η έρευνά μου είναι πολυδιάστατη. Αποτελείται από τρία διαφορετικά πεδία έρευνας.
Για αυτόν τον λόγο θέλει πολύ χρήμα, χρόνο ενασχόλησης, γνώση των επιστημών και προπαντός μεγάλη υπομονή.
Δεν χρηματοδοτεί κανένας την έρευνά μου γιατί δεν μπορούν να εκτιμήσουν το ρίσκο της επένδυσης χωρίς να έχουν αυτήν την γνώση που έχω αποκτήσει από την 14 χρόνων έρευνά μου και φυσικά πρέπει να είναι και πλούσιοι.
Πολλές φορές το χρήμα και η γνώση δεν συμβαδίζουν αν και στην έρευνα είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν και τα δύο για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Διεξάγω..
1) Έρευνα για την απόκριση της κατασκευής προς τις σεισμικές μετατοπίσεις με και χωρίς την μέθοδό μου.
2) Ερευνώ..Την απόκριση του εδάφους θεμελίωσης προς τα στατικά και τα σεισμικά φορτία, με και χωρίς τον μηχανισμό αγκύρωσης.
3) Ερευνώ..Τον σχεδιασμό του κατάλληλου μηχανισμού αγκύρωσης ώστε αυτός να αντέχει τα υπολογιζόμενα φορτία έλξης, και να έχει την δυνατότητα να βελτιώνει συμπυκνώνοντας τα διαφορετικής ποιότητας εδάφη
Είναι τρις διαφορετικές έρευνες... ( Έρευνα πολιτικού μηχανικού, Έρευνα γεωλόγου μηχανικού, Έρευνα μηχανολόγου μηχανικού )... με ένα σκοπό.
Να κάνουν πιο φθηνές και γερές τις κατασκευές στον σεισμό.
https://www.researchgate.net/post/Simul ... mic_method
Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ »

Δοκιμή σε τριώροφο, όχι σε κοτέτσι ισόγειο.

seismic

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 21 Απρ 2022, 18:11 Δοκιμή σε τριώροφο, όχι σε κοτέτσι ισόγειο.

Δοκιμή σε 2,41g
Εδώ κουνάμε δεν μασάμε. 30 Ρίχτερ

Και κάτι άλλο Πες στον Σπυράκο γιατί βίδωσε - έδεσε το δοκίμιο με την σεισμική βάση?
Για να μην του φύγει? Εγώ ξέρω ότι μόνο τους σκύλους δένουν και τα σπίτια του seismic :smt005:
Το πραγματικό πείραμα θα γίνει με το δικό μου στην Αμερική σε 10 ορόφους.
ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΖΙΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΥΝΩ... :003:

Άσε που έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους στο Μετσόβιο και συνδέουν την επιτάχυνση ( g ) με τα Ρίχτερ :smt005:
Σε εμένα να έρθουν να τα πούνε αυτά όχι στα κουτορνίθια.
seismic

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ! :a040:
«Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση στον αριθμό φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική επίδοση, όμως εδώ τελειώνουν τα καλά νέα και αρχίζει η εικόνα να γίνεται ιδιαίτερα προβληματική. Είμαστε στη 99η θέση στη σύνδεση εκπαιδευτικού συστήματος και καινοτομίας, είμαστε στη 113η θέση στην ανάπτυξη συνεργατικών μηχανισμών (clusters), είμαστε στην 121η θέση στο brain gain. Λογικό από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε πολύ έντονα το φαινόμενο του brain drain στη χώρα μας [...] Δυστυχώς ως χώρα, ενώ έχουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο, έχουμε κορυφαία ιδρύματα και κορυφαία μυαλά που διαπρέπουν, παρόλα αυτά δυστυχώς μένουμε πίσω»

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ Ή ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ? :102:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”