panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:29
foscilis έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:09
Δημοκράτης έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:04
οι μισθοί αντικειμενικά δεν είναι κακοί. Εξαρτάται βέβαια και το που δουλεύεις αλλά η σεζόν βγάζει λεφτά ακόμα κια για τα γκαρσόνια 2-3κ το μήνα Οι ξενοδοχουπαλληλοι δεν βγαζουν τοσα αλλά βγάζουν πάνω από 1600. Αλλά μιλάμε για 7ήμερα και για επιχειρήσεις που θα μπροούσαν να πληρώνουν αρκετά παραπάνω
Όπως και να έχει η αγορά θα την βρει την λύση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει ως θέμα.
Ο αρχιξενοδόχος ζητάει παρέμβαση και αυτό σημαίνει δύο πιθανά πράγματα:
1) επιδότηση της απασχόλησης ώστε οι μισθοί να φτάσουν στα επίπεδα που θέλει ο εργαζόμενος (αλλά δε θέλει ο ξενοδόχος)
2) μαζική εισαγωγή αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, λογικά με χαλάρωση γραφειοκρατικών και κανονιστικών διαδικασιών
Δεν χρειαζονται ουτε επιδοτησεις ουτε τιποτα. Τα προβλήματα ειναι 2, οι ασφαλιστικες εισφορες που ειναι αναλογες του μισθου και τα δωρα που ισχυει το ιδιο. Σε εξαμηνη σεζον ενας εργαζομενος που παίρνει πχ 1500 ευρω θα πρεπει να του δωσεις αλλες 3000 με το κλεισιμο. Αυτα φερνουν μια αλυσιδα φοροδιαφυγης, ο εργοδοτης βαζει το νομιμο και μαυρα στο χέρι και μετα κλεβει για να ρεφαρει, και ο εργαζομενος υποδηλωνει εισοδημα.
Η λυση ειναι απλη. Φλατ ασφαλιστικες εισφορες ανα ειδικοτητα, το ιδιο και το δωρο (αυτο σε συναρτηση με τους μηνες που εχει δουλεψει ο εργαζομενος. Δηλαδη αποσυνδεση δωρου και εισφορων απο το μισθο.
Παραλληλα αυξηση μισθου σε ολες τις ειδικοτητες.
Ολοι λενε για τον μισθο και κανενας δεν ασχολειται με τα υπόλοιπα. Με αυτον τον τροπο και οι εργαζομενοι θα παίρνουν παραπανω λεφτα, και ο εργοδοτης θα παρουσιαζει ολες τις πληρωμες του χωρις να τον γδερνουν.
Μπούρδες επειδή είσαι από την Κρήτη από ότι κατάλαβα πες και καμιά αλήθεια.
Εγώ έχω δωμάτια , παράλληλα έχω και συγγενείς που έχουν δωμάτια έχω και φίλους με δωμάτια και μεγάλα ξενοδοχεία.
Συζητήσεις άπειρες.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν δώσουν κάτι παραπάνω τους κακομαθαίνουν.
Τι ένα εκατομμύριο 744 χιλιάδες την σαιζόν τι ένα εκατομμύριο 544 χιλιάδες την σαιζόν;
Του κάνω αυτήν την ερώτηση και μου απαντάει γιατί του χρόνου μπορεί να μου ζητήσουν και άλλα θα καλομάθουν και θα σηκώσουν κεφάλι.
Από την άλλη όλοι έρχονται και με ρωτάνε πως και έρχονται οι ίδιοι κάθε χρόνο σε μένα.
Η απάντηση είναι μία είμαι άνθρωπος και φέρομαι ανθρώπινα.
Μάλιστα μια Ουκρανή που έχω 6 χρόνια μαζί μου μόλις έγινε ό πόλεμος μιλούσαμε καθημερινά στο τηλέφωνο και τώρα έφερα και τον άντρα της και το παιδί της.
Όλοι οι συγγενείς μου είναι αισχροί με το θέμα συνεργασίας /υπαλλήλων.
Όλοι είναι εκμεταλλευτές.
Τον χειμώνα τα παίζουν στα ζάρια.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.