Αλλο πράγμα λες εσύ. Δεν ειναι το ιδιο με το θεμα του νηματος.Ασέβαστος έγραψε: 19 Απρ 2022, 12:14δεν εχεις ακουσει, γιατι δεν ασχολεισαι με τον χωρο.vantono έγραψε: 19 Απρ 2022, 11:49
Δεν εχω ακούσει άτομο που να φεύγει σεζόν για βοηθος ψυκτικου στη Σαντορίνη ή κλειδαρά στη Μύκονο. Το οτι δουλεύουν και οι τοπικες υπηρεσίες ψυκτικών/κλειδαράδων και λοιπών τεχνικών/τεχνιτών και επωφελούνται απο τον τουρισμό είναι δεδομένο. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των εποχικών επαγγελμάτων σε τουριστικά μέρη, είναι σερβιτότοροι, μετρ, καμαριέρες, υποδοχές (σε ξενοδοχεία ή κλαμπ) μπάρμεν, σεφ κτλ, που με το που λήξει η σεζόν επιστρέφουν στα πατρικά τους.
Βοηθό υδραυλικού ή τσαγκάρη ή ό,τι άλλο, δεν εχω ακουσει να πηγαινει για σεζόν και μετά ξανα πίσω. Ούτε τεχνικά επαγγέλματα εχω ακουσει να προσλαμβάνουν εποχικούς βοηθους, και μετά να τους πετάνε σαν την τρίχα απ'το ζυμάρι ώσπου να ξαναέρθει το αλλο καλοκαιρι παλι, για να τους ξαναπάρουν (τους ίδιους ή άλλους).
εγω εχω ολοκληρα συνεργεια, που πηγαινουν μυκονο για συντηρησεις επισκευες, ψυκτικοι, ελαιοχρωματιστες, ηλεκτρολογοι κλπ, αλλα η σαιζον τους ειναι γεναρη-απριλη.
επισης ολα τα μεγαλα ξενοδοχεια εχουν εργαζομενους συντηρητες, δεν περιμενουν να ερθει ο ντοπιος ηλεκτρολογος (σε καμμια βδομαδα, κι αν εχει ορεξη) αμα γινει καμμια στραβη και μεινουν χωρις ρευμα.
το συνεργειο αυτοκινητων που το χειμωνα τρεχει ο ιδιοκτητης του, θελει αλλους 2 μαστορους φουλ σαιζον. το συνεργειο σκαφων, 5.
τροφοδοσια, οδηγοι, λογιστες, ναυτικοι,υπαλληλοι σουπερμαρκετ, οτι μπορεις να φανταστεις. καθε επαγγελμα περα απο ξερογω δασκαλος η οτι.
ακομη και καταστηματα βονταφον, τραπεζες, φουρνοι... οτι επιχειρηση υπαρχει, θελει παραπανω προσωπικο.
Δεν ασχολούμαι προσωπικά με το χώρο εγω, αλλά ξερω ενα σκασμό ατομα ψυκτικους-ηλεκτρολογους-υδραυλικους κτλ, που οντως κατεβαινουν σε νησια και δουλευουν σε περιοδο σεζον, αλλά στελνονται απο την εταιρεία τους που εδρεύει πχ, Αθηνα, και καθονται το πολυ ενα 3ημερο,άντε 5ημερο. Κανουν τη δουλειά τους, τελειωνουν και φευγουν.
Δεν εχουν καμια σχέση αυτα τα συνεργεία που κατεβαινουν να δουλεψουν για λιγες μερες και ξανα πισω μετα (καποιοι το κανουν και αυθημερόν), με τον εργαζόμενο-δουλο που πιάνει σταθερή δουλεια απο Απρίλη και μαζευει τα μπογαλάκια του ξανα Οκτώβρη για πούλο, κοιμάται για μισό χρόνο μεσα σε μια τρώγλη δίπλα στα κάτουρα και τα σκατά του και δουλεύει 24/7 για φραγκοδίφραγκα.
Αλλες οι εργασιακές συνθήκες του ενος, εντελώς άλλες του άλλου. Καμία σχεση και σύγκλιση.