Δεν εχω ακούσει άτομο που να φεύγει σεζόν για βοηθος ψυκτικου στη Σαντορίνη ή κλειδαρά στη Μύκονο. Το οτι δουλεύουν και οι τοπικες υπηρεσίες ψυκτικών/κλειδαράδων και λοιπών τεχνικών/τεχνιτών και επωφελούνται απο τον τουρισμό είναι δεδομένο. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα των εποχικών επαγγελμάτων σε τουριστικά μέρη, είναι σερβιτότοροι, μετρ, καμαριέρες, υποδοχές (σε ξενοδοχεία ή κλαμπ) μπάρμεν, σεφ κτλ, που με το που λήξει η σεζόν επιστρέφουν στα πατρικά τους.Ασέβαστος έγραψε: 19 Απρ 2022, 11:44για πες μερικες δουλειες στον τουρισμο που υποχρεωτικα μενουν στασιμες, να δω τι εχετε στο μυαλο σας. εχετε κολλησει νομιζω στο σερβιτορος-καμαριερα.vantono έγραψε: 19 Απρ 2022, 11:34
Σωστός!
Μόνο αν πρόκειται για κανενα σεφ/βοηθό σεφ, μπορει να υπάρξει σημαντικη πιθανοτητα καριέρας απο κατι τετοιο. Χωρίς να σημαινει φυσικά οτι θα γίνει Κουτσόπουλος. Απλώς μια ανέλιξη θα την έχει. Για όλα τα αλλα πόστα-κλάδους, δουλος ξεκινας δούλος παραμένεις, πραγματικα.
ειναι πραγματικα εκατονταδες τα επαγγελματα που δουλευουν απο τον τουρισμο, και ολα εχουν τις ιδιες πιθανοτητες ανελιξης με τα επαγγελματα εκτος τουρισμου.
Βοηθό υδραυλικού ή τσαγκάρη ή ό,τι άλλο, δεν εχω ακουσει να πηγαινει για σεζόν και μετά ξανα πίσω. Ούτε τεχνικά επαγγέλματα εχω ακουσει να προσλαμβάνουν εποχικούς βοηθους, και μετά να τους πετάνε σαν την τρίχα απ'το ζυμάρι ώσπου να ξαναέρθει το αλλο καλοκαιρι παλι, για να τους ξαναπάρουν (τους ίδιους ή άλλους).