!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μητσοτάκης: Οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν έχουν βασικές δεξιότητες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Μητσοτάκης: Οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν έχουν βασικές δεξιότητες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

AlienWay έγραψε: 15 Απρ 2022, 19:39 Α, αυτό φταίει τελικά; Οχι ότι δεν έχουν δομημένο βιογραφικό;
Ναι, είναι κακή η γραμματοσειρά και κουράζει στο διάβασμα. :003:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Μητσοτάκης: Οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά γιατί δεν έχουν βασικές δεξιότητες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Cecily Anne έγραψε: 15 Απρ 2022, 19:53
AlienWay έγραψε: 15 Απρ 2022, 19:39 Α, αυτό φταίει τελικά; Οχι ότι δεν έχουν δομημένο βιογραφικό;
Ναι, είναι κακή η γραμματοσειρά και κουράζει στο διάβασμα. :003:
:003:
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Arisvilla έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:48
Δημοκράτης έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:42
Arisvilla έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:39 Οι γκρούπις του Κούλη προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη νέα πατάτα Κούλη και προκαλούν τον γέλωτα. Εχουν φύγει σχεδόν όλοι οι νεοι με σπουδές και προσόντα στο εξωτερικό και δεν θα μεινει κανένας στην Ψωροκώσταινα των χαμηλών μισθων και του υψηλού κόστους ζωής. Και ο Κούλης μιλά για έλλειψη δεξιοτήτων προφανώς για να κονομησει κανένας κολλητός με προγράμματα κατάρτισης στυλ σκοιλ ελικικου.
Δεν μιλάει γενικώς για έλλειψη δεξιοτήτων, μιλάει για έλλειψη από τους ανέργους. Ναι για να είναι άνεργος ο άλλος αντικειμενικά δεν ξέρει να κάνει κάτι που να έχει δουλειά. Εσύ τι νομίζεις δηλαδή ότι τον εμποδίζει να βρει δολυειά; ΓΙατί παρά το 12% ανεργίας στην ΕΛλάδα αν πας πχ στο skywalker έχει κάθε μέρα ένα σκασμό αγγελίες για δουλειά
Ναι εντάξει πολλές δουλειές υπάρχουν με 500 ευρώ, απληρωσιές κτλ. Και η πλάκα είναι οτι τα λες εσύ αυτά που έφυγες για την Ολλανδία προφανώς γιατι βρήκες καλύτερα αμειβόμενη δουλειά. Είναι χαζός κάποιος να πάει να δουλέψει σε συνθηκες γαλέρας για 500 ευρώ που δεν φτάνουν ούτε για τον λογαριασμό ρεύματος? Ας αυξήσει τον κατώτατο και ας πάρει μέτρα μειωσης του κόστους ζωής και να δεις πως θα έρθουν οι εργαζόμενοι με δεξιότητες. Το πρόβλημα βέβαια για να είμαστε δίκαιοι δεν ειναι του Κούλη μόνο. Το θέμα είναι οτι στο διεθνή καταμέρισμο της εργασίας η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα τουριστικών υπηρεσιών ήτοι τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Βιομηχανία ανύπαρκτη, ερευνα ανύπαρκτη παρά το γεγονός οτι από επιστημονικά μυαλά είμαστε σούπερ.
οχι ρε μεγάλε, δεν ειναι χαζός ο άλλος να πάει αν δουλέψει σε συνθήκες γαλέρας αλλά αυτό που λες είναι άσχετο. Καταρχάς το λες και μόνος σου , εγώ πχ πήγαν α δουλέψω πρώτα γερμανία, μετά ιρλανδία, τώρα Ολλανδία. Γιατί πήγα έξω; ΓΙατί ήξερα να κάνω κάτι που έξω το πληρώνουν 5-6 φορές από όσο με πλήρωναν Ελλάδα. Στην τελευταία μου δουλειά Ελλάδα έβγαζα 1.5κ το μήνα. Θα μπορούσα να κατέβω Αθήνα και να βγάζω κάπου στα 2. Δεν έχει να λέει με το τι έκανα εγώ όμως. Αν έχεις κάποιες από τις δεξιότητες που ζητάει η αγορά στην Ελλάδα ή και έξω έχεις δουλειά. Αν δεν έχεις είσαι άνεργος. Δεν είναι υποκειμενικό ή φιλοσοφικό το θέμα
Και δεν έχει υπάρξει κανένας καταμερισμός εργασίας. Απλώς ο τουρισμός είναι εύκολο χρήμα. Είναι πολύ λογικό κάποιος με λεφτά να θέλει να πάρει κάτι από τα 30εκ τουρίστες τον χρόνο. Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει τη ναυτηλία που είναι δύσκολη αλλα έχει λεφτά για ανειδικευτο κόσμο.

Τώρα πραγματικά τι ακριβώς νομίζεις ότι συμβαίνει και κάποιος δεν έχει δουλειά; Έχει δεξιότητες αλλά δεν θέλει κανένας να συνεργαστεί μαζί του γιατί βρωμάνε τα πόδια του;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκράτης την 15 Απρ 2022, 22:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Αν αποκτήσω τη δεξιότητα του Mr Bean θα βρω δουλειά ως πρωθυπουργός;
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Δημοκράτης

Cecily Anne έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:45
Arisvilla έγραψε: 15 Απρ 2022, 18:39 Οι γκρούπις του Κούλη προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη νέα πατάτα Κούλη και προκαλούν τον γέλωτα. Εχουν φύγει σχεδόν όλοι οι νεοι με σπουδές και προσόντα στο εξωτερικό και δεν θα μεινει κανένας στην Ψωροκώσταινα των χαμηλών μισθων και του υψηλού κόστους ζωής. Και ο Κούλης μιλά για έλλειψη δεξιοτήτων προφανώς για να κονομησει κανένας κολλητός με προγράμματα κατάρτισης στυλ σκοιλ ελικικου.
Δεν μιλάει γενικώς για έλλειψη δεξιοτήτων, μιλάει για έλλειψη από τους ανέργους. Ναι για να είναι άνεργος ο άλλος αντικειμενικά δεν ξέρει να κάνει κάτι που να έχει δουλειά. Εσύ τι νομίζεις δηλαδή ότι τον εμποδίζει να βρει δολυειά; ΓΙατί παρά το 12% ανεργίας στην ΕΛλάδα αν πας πχ στο skywalker έχει κάθε μέρα ένα σκασμό αγγελίες για δουλειά
Τί δεξιότητα λείπει από τις "αγγελίες" αυτές; Οι 9 στους 10 είναι overqualified για το είδος της εργασίας που βλέπεις σε βασικές αγγελίες. Να μη σχολιάσω ότι οι "δεξιότητες" στις οποίες αναφέρεται είναι της πλάκας και μαθαίνονται σε μισή μέρα. Δηλαδή να στο κάνω λιανά, πόσο καιρό νομίζεις θέλω να μάθω τη δουλειά του υδραυλικού, ούσα παντελώς άσχετη από το μηδέν; Για να έρθει ο ντολμάς να μου πει ότι μας λείπουν δεξιότητες. Ναι μαλάκα μου, όταν η βασική σου δεξιότητα είναι να τραβάς ως δεξιόχειρας μαλακία με το αριστερό, άντε βγάλε άκρη.
ρε συ που να ξέρω πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος για να γίνει υδραυλικός; Και τι πάει να πει ότι κάποιος είναι overqualified; Πότε είδες να πηγαίνει κάποιος για δουλειά και να τον λένε συγγνώμη δεν σε θέλουμε γιατί παραείσαι καλός;
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

2 πτυχία θεολογίας και πτδε = μηδέν πτυχια αλλά τεσπα, με 3 γλώσσες μωρή γαιδαρα τραβά να δουλέψεις σεζόν αντί να παίζεις το χαμπερι σου καημένη :102:
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Αν στις βασικές δεξιότητες περιλαμβάνεται και το βύσμα έχει δίκιο. Με βύσμα μπορείς να βρεις δουλειά όπου θέλεις. Είναι και αυτό βασική δεξιότητα...
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Τί δεξιότητα λείπει από τις "αγγελίες" αυτές; Οι 9 στους 10 είναι overqualified για το είδος της εργασίας που βλέπεις σε βασικές αγγελίες. Να μη σχολιάσω ότι οι "δεξιότητες" στις οποίες αναφέρεται είναι της πλάκας και μαθαίνονται σε μισή μέρα. Δηλαδή να στο κάνω λιανά, πόσο καιρό νομίζεις θέλω να μάθω τη δουλειά του υδραυλικού, ούσα παντελώς άσχετη από το μηδέν; Για να έρθει ο ντολμάς να μου πει ότι μας λείπουν δεξιότητες. Ναι μαλάκα μου, όταν η βασική σου δεξιότητα είναι να τραβάς ως δεξιόχειρας μαλακία με το αριστερό, άντε βγάλε άκρη.
H δουλειά του υδραυλικού αυτή καθαυτή μπορεί πραγματικά να μαθαίνεται εύκολα, το θέμα είναι πως για να σε προσλάβει κάποιος μάστορας για βοηθό του θα πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να πηγαίνεις από σπίτι σε σπίτι, να τα κάνεις όλα γρήγορα και καλά. Δε νομίζω πως θα σε πάρει κάποιος
σήμερα που θα έχει την υπομονή να σου δείξει πως θα κάνεις τη δουλειά σωστά και να σου μάθει τα κόλπα. Αυτή η κατάσταση δε, βλέπω να ισχύει και σε άλλους κλάδους εξ'ου και οι απαιτήσεις για προϋπηρεσία.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

έργο_μακέτο έγραψε: 15 Απρ 2022, 22:04 Αν αποκτήσω τη δεξιότητα του Mr Bean θα βρω δουλειά ως πρωθυπουργός;
εχεις ενα ψηφο ηδη... προχωρα να δουμε πως τα πας και θα σου μαζεψουμε μπολικους.... εχει πολλους mr. beanεδες εδω μεσα... θα ειναι δυσκολη η δοκιμασια που σε περιμενει... :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC »

Bipsco έγραψε: 15 Απρ 2022, 19:29 Που έχει εργαστεί ο Κασιδιάρης ή ο Πούτιν;
Ο Πούτιν ήταν 20 χρόνια στη KGB στην ανατολική Γερμανία. Και 10 χρόνια δούλεψε για τον κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Δημοκράτης έγραψε: 15 Απρ 2022, 22:06

ρε συ που να ξέρω πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος για να γίνει υδραυλικός; Και τι πάει να πει ότι κάποιος είναι overqualified; Πότε είδες να πηγαίνει κάποιος για δουλειά και να τον λένε συγγνώμη δεν σε θέλουμε γιατί παραείσαι καλός;
Λες σαχλαμάρες.
Πχ ηλεκτρολόγος μηχανικός με 2 μάστερ και 5 χρόνια προϋπηρεσίας στο εξωτερικό γυρίζει Ελλάδα και δε βρίσκει τίποτα...για να μην κάθεται απαντά σε αγγελία φροντιστηρίου. Η δουλειά είναι μαθήματα αλλά και λίγο γραμματεία και θα κάνεις και τα τζάμια και κανένα καφεδάκι, μέτριο με δύο φουσκάλες τον πίνω αγορίνα...
Αν παρόλα αυτά θέλει να δοκιμάσει το Τσάλεντζ ...ο αφεντικος δεν θα τον προτιμήσει, γιατί ξέρει πως ο οβερκουαλιφαιντ καθηγητης-καφετζης-καθαριστης θα στραβωσει αν του μανουριασει για τις φουσκάλες.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Δημοκράτης

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 16 Απρ 2022, 10:26
Δημοκράτης έγραψε: 15 Απρ 2022, 22:06

Λες σαχλαμάρες.
Πχ ηλεκτρολόγος μηχανικός με 2 μάστερ και 5 χρόνια προϋπηρεσίας στο εξωτερικό γυρίζει Ελλάδα και δε βρίσκει τίποτα...για να μην κάθεται απαντά σε αγγελία φροντιστηρίου. Η δουλειά είναι μαθήματα αλλά και λίγο γραμματεία και θα κάνεις και τα τζάμια και κανένα καφεδάκι, μέτριο με δύο φουσκάλες τον πίνω αγορίνα...
Αν παρόλα αυτά θέλει να δοκιμάσει το Τσάλεντζ ...ο αφεντικος δεν θα τον προτιμήσει, γιατί ξέρει πως ο οβερκουαλιφαιντ καθηγητης-καφετζης-καθαριστης θα στραβωσει αν του μανουριασει για τις φουσκάλες.
Εγώ λέω χαζομάρες και όχι εσύ που πιστεύεις ότι ηλεκτρολόγος μηχανικός με εμπειρία δεν βρίσκει δουλειά :lol:

Τι βλακειες διαβάζουμε εδώ μέσα παλι;
Δημοκράτης

Πτυχίο θεολογίας και πολιτικών επιστημών,, το ηυ δεν το σχολιάζω καν

Το ότι έχεις πτυχία δεν πάει να πει ότι έχεις δεξιότητες. Κόψτε τις μπούρδες επιτέλους.
Δημοκράτης

Οκ τα γράφει η ίδια από κάτω φίλε κομμουνιστη

Δεν είπα ότι έχω πτυχία με ζήτηση. Δεν είπα ότι δεν έβρισκα δουλειές των 300€. Δεν είπα ότι δεν έχω δουλέψει ποτέ. Δουλεύω απο τα 19 και είμαι 39. Δεν ανέφερα ότι ο Οαεδ, για πρώτη φορά, δεν έκανε τη δουλειά του. Ισα ίσα που επικοινώνησαν αλλά μεσολάβησε και η γέννα του γιου μου

Πάλι πηγές κουβά ε ;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”