Ο Μπλακ Ντογκ χαρακτήρισε εαυτόν κυνικό.Δικαίωμά του και όχι απαραίτητα μεμπτό.omg kai 3 lol έγραψε: 13 Απρ 2022, 13:29Πασιφάη έγραψε: 13 Απρ 2022, 12:52Ο κυνισμός είναι ενδεχομένως και μια μορφή άμυνας σε όσα κατακλύζουν τον ''σκληρό σου δίσκο''. Προσωπικά διαφωνώ με τον Μάρκο Αυρήλιο περί ανοχής.Blackdog έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:07
Μαλλον ειμαι κυνικος, αλλα δεν μου κανει καμμια εντυπωση. Εδω οι δολοφονιες γινανε σαπουνοπερα. Ο Μ Αυρηλιος εγραψε καποτε "αν δεν μπορεις να τους εκπαιδευσεις, μαθε να τους ανεχεσαι", το οποιο ειναι απ τις πιο καλες συμβουλες που εχω ακουσει![]()
δεν ειναι κυνισμος αυτο που αναφερει ο Μαρκος Αυρηλιος ειναι η παραλλαγη του "αν δεν μπορω να αλλαξω τα πραγματα τοτε προσπαθω να μη με αλλαξουν εκεινα" που αναφερεται σε ολες τις θρησκειες στα υψηλοτερα σταδια μυησης
κι ενα bonus διαχρονικο που ταιριαζει γαντι:
"δεν θα αφησω κανενα να με συρει τοσο χαμηλα ωστε να καταντησω να τον μισησω"
![]()
Θεωρώ πως ο Μάρκος Αυρήλιος έγραψε και εννοούσε αυτό,το ξεκάθαρο, στο απόφθεγμα.
Κι ερωτώ. Γιατι θα πρέπει να ανέχομαι ανθρώπους που δεν έχουν στάλα ενσυναίσθηση, δίχως να μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ με τις ανήθικες πρακτικές τους, ενίοτε; Να δώσω το στίγμα μιας συμπεριφοράς, προκειμένου να γλυτώσω καταστάσεις και πράγματα, απ'το να βγαίνω σε μεταγενέστερο χρόνο και να ηθικολογώ εκ του ασφαλούς;