EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Απρ 2022, 10:36
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:38
Ας κρίνει την υπόθεση ή ελληνική δικαιοσύνη
Δε θα της έδινα να κρίνει ούτε τον νικητή του x factor αν ήταν στο χέρι μου
Μιά φορά κι ένα καιρό ήταν ένας γνωστός μου δικηγόρος που δεν είχε internet.
Μου έδωσε λοιπόν τον κωδικό του για το site του ΔΣΑ για να τον πληροφορώ για αποφάσεις δικαστηρίων.
Το site αυτό περιέχει όλες τις αστικές δίκες και αν έχει βγει η απόφαση λέει από κάτω δεκτή ή απορρίπτεται.
Με ρώταγε λοιπόν τηλεφωνικά, κοίταγα εγώ και του έλεγα. Σε μία φάση λοιπόν μου λέει το εξής "πάρε είκοσι τυχαίες υποθέσεις που να είναι ιδιώτης κατά ιδιώτη και πες μου το αποτέλεσμα". Κοιτάω εγώ και ήταν δέκα-δέκα ή οχτώ-δώδεκα τα δεκτή-απορρίπτεται. Μετά μου λέει τώρα πάρε είκοσι τυχαίες που να είναι ο ενάγων ιδιώτης και ο εναγόμενος να είναι κρατικός οργανισμός ή ΔΕΚΟ. Ξανακοιτάω και αυτή τη φορά ήταν είκοσι-μηδέν τα απορρίπτεται ! Μου λέει ο τύπος "όλες απορρίπτονται αλλά αν ψάξεις θα βρεις μερικά συνδικάτα ΚΚΕ εναντίον ΔΕΚΟ για μισθολογικές υποθέσεις που έχει κερδίσει το ΚΚΕ".
Αυτή λοιπόν είναι η Ελληνική δικαιοσύνη. Τα χρόνια εκείνα υπουργός ήταν ο Εβανζέλ φυσικά και πήγαινε ο δικαστής στο καμαράκι, καλούσε Εβανζέλ με το κινητό και ο Εβανζέλ του έδινε την απόφαση.
Σε πολλές από τις δικογραφίες αυτές το σκεπτικό της αποφάσεως βρίθει σαθροτήτων και ασυνταξιών.
Εδώ τώρα αφ' ενός ο Σύριζα έχει βέβαια κι αυτός μιά επιρροή στα δικαστήρια, εκτός αν η δίκη είναι Σύριζα εναντίον Μητσοτάκη οπότε όπως είναι φυσικό το πάνω χέρι το έχει ο Μητσοτάκης αυτή την εποχή.
Αφ' ετέρου ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία όρεξη να βλέπει από το παράθυρο του Μαξίμου τις εκλάμψεις των πυρκαϊών στα διάφορα προάστεια της Αττικής και τα μολότωφ.
Επομένως βγάλτε συμπέρασμα.