!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:58
Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:54
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:52

Είναι κρίση ηλικίας.ολους μας έχει πιάσει.
Τι να σου πω, έχω αρκετά νέους γονείς και δε θυμάμαι τέτοιες καταστάσεις, όταν μεγάλωνα ούτε από τους γύρω τους.
Οι γονείς σου αν είσαι 35 ήταν 35 επί κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Ναι, οι γονείς μου ήταν στα εργασιακά τους ντουζένια επί ΠΑΣΟΚ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:25
EKPLIKTIKOS έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:18

Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα :102:
Και; Είναι καλά; Όλη μου η παρέα που έχει απομείνει Ελλάδα και είναι 35 just με 8-10 χρόνια προϋπηρεσίας ψάχνεται για δουλειά αλλού ή την έχει πιάσει κρίση "αλλάζω επάγγελμα" μετά τον κορωνοϊό. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Ειδικά όσοι έχουμε περάσει από "ελληνική" βιομηχανία φτύνουμε τον κόρφο μας. Χειρότερος εργοδότης από Έλληνα δεν υπάρχει.
Έλα κάτω να χεστουμε στο τάληρο λαιμαι

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Όχι και σαν πακιστανοί. :003:
Το πατρικό μου κατοικείται σήμερα και δεν έχουμε κάνει πολλές βελτιώσεις, από πριν από 30 χρόνια. Είναι καλό σπίτι.
Θυμάμαι και διαμερίσματα στην Αθήνα με ξύλινα παντζούρια και κεντρική θέρμανση του μισαώρου την ημέρα, με χρέωση πενταώρου.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Σε πολύ παλαιότερες εποχές στα χωριά.. ολόκληρες συγγενικές οικογένειες ζούσαν εργάζονταν και έμεναν μαζί .. όπου τα παιδιά οι νύμφες και τα εγγόνια δούλευαν στην οικογενειακή επιχείρηση (χωράφια ή κτηνοτροφία) που έκανε κουμάντο ο γεροντότερος της οικογένειας
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:00
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:58
Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:54

Τι να σου πω, έχω αρκετά νέους γονείς και δε θυμάμαι τέτοιες καταστάσεις, όταν μεγάλωνα ούτε από τους γύρω τους.
Οι γονείς σου αν είσαι 35 ήταν 35 επί κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Ναι, οι γονείς μου ήταν στα εργασιακά τους ντουζένια επί ΠΑΣΟΚ.
Τι κρίση να τους πιάσει τότε;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Otto Weininger έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:00
Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:25

Και; Είναι καλά; Όλη μου η παρέα που έχει απομείνει Ελλάδα και είναι 35 just με 8-10 χρόνια προϋπηρεσίας ψάχνεται για δουλειά αλλού ή την έχει πιάσει κρίση "αλλάζω επάγγελμα" μετά τον κορωνοϊό. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Ειδικά όσοι έχουμε περάσει από "ελληνική" βιομηχανία φτύνουμε τον κόρφο μας. Χειρότερος εργοδότης από Έλληνα δεν υπάρχει.
Δε ειμαι 35 εδώ και χρόνια. Επιπλέον εννοούσα υπαρξιακή κρίση όχι οικονομική.

Και μιλώντας για οικονομικα, πόσο παίρνεις το ραπίντ χοντρική;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:30
klg έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:17 Καλά, γράφει και άλλα ωραία το άρθρο, όπως ότι επι της ουσίας οι νέοι περιμένουν το σοσιαλισμό να τους σώσει.
Ο σοσιαλισμός σίγουρα δεν θα μας σώσει, αλλά και ο σημερινός καπιταλισμός*, κακά τα ψέμματα, δεν έχει τόσες πολλές ευκαιρίες όσες είχε κάποτε..

*Τουλάχιστον έτσι όπως τον βιώνουμε στην ευρώπη.. Ελλάδα
:8)
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:03
Otto Weininger έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:00

Δε ειμαι 35 εδώ και χρόνια. Επιπλέον εννοούσα υπαρξιακή κρίση όχι οικονομική.

Και μιλώντας για οικονομικα, πόσο παίρνεις το ραπίντ χοντρική;
3.80 μέχρι τώρα, από δω και πέρα θα δούμε, γιατί θα κάνω και μικρότερες παραγγελίες.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

vantono έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:51
Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:00 Ακόμα και αν δουλεύουν λέει, μένουν με τους γονείς.. :-?
Ισχύει. Ξέρω αρκετά άτομα που μια χαρά δουλειά έχουν (οχι τιποτα υπαλληλάκια των 700ων) και ανετα θα μπορουσαν να τα βγαλουν περα μονοι τους σε δικο τους σπιτι, αλλά προτιμουν να μενουν με τους δικους τους. Για κάποιο λόγο, δεν το θεωρω κακό απο τη στιγμή που συνεισφέρεις και εσυ στα εξοδα του σπιτιου. Κατάντια θα ηταν να στα πληρώνουν όλα αυτοί, λες και εισαι ακομα μωρό.
Το όντως σοβαρό θέμα, ειναι οταν πρέπει να φερεις γκόμενα. Δεν μου εχει τύχει ποτέ, αλλά παίζει να στραβομουτσουνιάζουν απίστευτα οι τύπισσες οταν τους λες οτι μενεις με γονείς.
Κάποιοι το κάνουν για να μαζέψουν λεφτά για δικό τους σπίτι. Δεν ξέρω αν γίνεται πια...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

klg έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:22
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Απρ 2022, 15:32
klg έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:21 Επίσης, τι πατριωτισμό έχει ο τύπος που μένει με τη μάνα του; Ευχαριστούμε Ελλάδα, οι κακοί Γερμάνοι φταίνε; Τι διαβάζουμε πρωί πρωί γαμώ την τρέλα μου.
Ενώ αν μένεις μόνος σου και πληρώνει το διαμέρισμα και τους λογαριασμούς η μάνα σου, είσαι παράδειγμα πατριώτη.
Το point είναι ότι σε γαμάει η Ελλάδα (ξεκάθαρα), οπότε από τι ακριβώς θα αντλήσεις τον πατριωτσμό; Από το γεγονός ότι έχουμε ωραίες παραλίες ή επειδή ο ΠλΑτΩνΑς ΗτΑν ΤεΡΑσΤιΟς ΦιΛοΣΟφοΣ;
Εσύ έθεσες θέμα πατριωτισμού. Εγώ δεν πιστεύω ότι έχει άμεση σχέση με την οικονομία.

Αναφορικά δε με το θέμα που συζητάμε, νομίζω ότι οι όποιες συγκρίσεις γίνονται για την οικονομική/επαγγελματική εξέλιξη των νέων σήμερα σε σχέση με το σχετικά πρόσφατο παρελθόν οφείλονται στο ότι είμαστε μια παιδοκεντρική κοινωνία με ό,τι θετικό και αρνητικό συνεπάγεται αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Δεν έχουν δομημένο βιογραφικό, τι θέλουν τώρα;

🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

vantono έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:51
Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:00 Ακόμα και αν δουλεύουν λέει, μένουν με τους γονείς.. :-?
Ισχύει. Ξέρω αρκετά άτομα που μια χαρά δουλειά έχουν (οχι τιποτα υπαλληλάκια των 700ων) και ανετα θα μπορουσαν να τα βγαλουν περα μονοι τους σε δικο τους σπιτι, αλλά προτιμουν να μενουν με τους δικους τους. Για κάποιο λόγο, δεν το θεωρω κακό απο τη στιγμή που συνεισφέρεις και εσυ στα εξοδα του σπιτιου. Κατάντια θα ηταν να στα πληρώνουν όλα αυτοί, λες και εισαι ακομα μωρό.
Το όντως σοβαρό θέμα, ειναι οταν πρέπει να φερεις γκόμενα. Δεν μου εχει τύχει ποτέ, αλλά παίζει να στραβομουτσουνιάζουν απίστευτα οι τύπισσες οταν τους λες οτι μενεις με γονείς.
Μπα μη το λες.
Πότε δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοια θέματα, ίσα ίσα δεν είχαν κανένα μα κανένα θέμα, καμία τους. Το θέμα είναι πως εγώ δεν ήθελα να πηγαίνω με γκόμενά σπίτι γιατί ήμασταν μαζί γονείς, αδερφή με την οικογένεια της και η αφεντιά μου και όλα τα σπίτια επικοινωνούσαν.
Το είχα δοκιμάσει το μόνος για αρκετό καιρό εκτός και εκτός Ελλάδος. Όταν είσαι μόνος σε 4 τοίχους είναι ολίγον χάλια μετά από 3 4 συνεχόμενες μέρες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

καλα, τι απιθανο προσδοκιμο επιβιωσης εχει η ελλαδα ωστε τουλαχιστον το 72,2% των τριανταρηδων να εχει ζωντανο τον παππου του;
Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης »

talaipwros έγραψε: 13 Απρ 2022, 19:57 καλα, τι απιθανο προσδοκιμο επιβιωσης εχει η ελλαδα ωστε τουλαχιστον το 72,2% των τριανταρηδων να εχει ζωντανο τον παππου του;
Τον μπαμπά της μαμάς αρκετά πιθανό ενδεχόμενο . Ο δικός μου “ έφυγε ” πριν ένα χρόνο , όταν ήμουν σχεδόν 27 ( αυτός 79 στα 80 ) . Ε , αν έφτανε τα 90 , θα με έβρισκε πρώτα ο Θεός κοντά στα 40 .
Και με έκανε και σε “ μεγάλη ” ηλικία για τα 90’s η μάνα μου , στα 27 της , οι υπόλοιπες φίλες της έκαναν παιδιά στα 19-20 ( όσες δεν σπούδασαν ) . Γνωρίζω πολλούς τριαντάρηδες με παππούδες , κάποιους ( λίγους ) και με προπαππούδες/προγιαγιάδες .
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”