!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

nyxtovios έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:51
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:33
Ερμής έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:06 Αυτόνομος και αυτοδημιουργητος απο τα 18 ρε παιδιά πως γίνεται;
Δηλαδή ξεκίνησε κάποιος δουλειά στα 18 με ένα Χ μηνιάτικο που του επέτρεπε να τα πληρώνει όλα;

Γιατι αν μου πείτε πως το σπίτι για να μένει του το έδωσε μπαμπας/ παππους, το μαγαζί ήταν του μπαμπα/ παππου, ε δε τον λες και αυτοδημιούργητο ακριβώς.
Προσωπικά δε ξέρω κανέναν αυτοδημιούργητο 18αρι.
Κι όμως, τύπε, επί εποχές ΠΑΣΟΚ, έχω ακούσει πολλές ιστορίες κι έχω γνωρίσει ανθρώπους που που δούλευαν ως πιτσιρίκια σε ταβέρνες και χαμαλοδουλειές και βγάζανε χαρτζιλίκι καλό. Έπειτα στα 18 ή και νωρίτερα, διορισμός σε νυν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, Πετρέλαια και λοιπές καλοζωισμένες ΔΕΚΟ.

Ζωή και κότα από τα 18, υψηλά εφάπαξ, σύνταξη πριν τα 60 με αποδοχές τεράστιες, δανεισμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που συντηρούν τώρα.
:+1:

Φαντάσου πριν 30 χρόνια θα μπορούσες να ήσουν τέρμα αγράμματος και με διορισμό σε δεκο ή τίποτα απευθείας αναθέσεις αν ήσουν "επιχειρηματίας" και να έχεις τώρα 5 σπίτια και 4 αυτοκίνητα. Τώρα με 3 πτυχία στην καλύτερη θα δουλεύεις για 1500 ευρώ και θα ξεχρεώσεις ένα αυτοκίνητο. Εννοείται σπίτια δικά σου τα ξεχνάς.
Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:54
nyxtovios έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:51
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:33
Κι όμως, τύπε, επί εποχές ΠΑΣΟΚ, έχω ακούσει πολλές ιστορίες κι έχω γνωρίσει ανθρώπους που που δούλευαν ως πιτσιρίκια σε ταβέρνες και χαμαλοδουλειές και βγάζανε χαρτζιλίκι καλό. Έπειτα στα 18 ή και νωρίτερα, διορισμός σε νυν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, Πετρέλαια και λοιπές καλοζωισμένες ΔΕΚΟ.

Ζωή και κότα από τα 18, υψηλά εφάπαξ, σύνταξη πριν τα 60 με αποδοχές τεράστιες, δανεισμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που συντηρούν τώρα.
:+1:

Φαντάσου πριν 30 χρόνια θα μπορούσες να ήσουν τέρμα αγράμματος και με διορισμό σε δεκο ή τίποτα απευθείας αναθέσεις αν ήσουν "επιχειρηματίας" και να έχεις τώρα 5 σπίτια και 4 αυτοκίνητα. Τώρα με 3 πτυχία στην καλύτερη θα δουλεύεις για 1500 ευρώ και θα ξεχρεώσεις ένα αυτοκίνητο. Εννοείται σπίτια δικά σου τα ξεχνάς.
Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Το έβαλα σαν μέσο ταβάνι ως υπαλληλος. Παραπάνω πολύ δύσκολα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

O ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω σήκωσε την πολυκατοικία με το εφάπαξ του. Τί συζητάτε τώρα..
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56 O ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω σήκωσε την πολυκατοικία με το εφάπαξ του. Τί συζητάτε τώρα..
Τι δώρο έκανε στον γαμπρό του, τύπισσα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56 O ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζω σήκωσε την πολυκατοικία με το εφάπαξ του. Τί συζητάτε τώρα..
Το οποίο του το πληρώνεις ουσιαστικά εσύ τώρα. Το εφάπαξ εννοώ.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Τα @@ του καραμπελα παίρνει η γενιά μου.

Οι γνωστοί που εχω όσοι είχαν άκρες εξωτερικό,σπούδασαν και συνέχισαν Αμερική.

Πήγαν κάποιοι Γερμανία πάλι με άκρες, ξεκίνησαν από το μηδέν ( ξέρουν τι σημαίνει όσοι πήγαν)και τώρα είναι λιγοοοο Καλύτερα.

Όσοι μείναμε εδώ ΟΛΟ το ποτήρι.

Μνημόνια , 15μελες Τσίπρας σκιζουμε μνημόνια ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, μαλακες νδ τα γαμησαν όλα... Τώρα ο κορονογιος.. έπεται συνέχεια.... πόλεμος ... πλερω τις μαλακιες του κάθε ψυχασθενη παπαρα που κυβερνάει

Όσοι έχουν γονείς εν ζωή κάπως θα τους στηρίξουν σε γενικές γραμμές αλλά και πάλι δεν γίνεται να ζουν έτσι...! Τι θα ξεκινήσουν να κάνουν; δεν μένει κάτι.
Μόνο άμα τσονταρουν και οι 2 πλευρές και άμα είσαι τυχερός να βρεις και σπίτι χωρίς νοίκι.. είναι πολλά ση μέση αλλά υπάρχει μια προοπτική.

Δύσκολες καταστάσεις.

Όσοι δεν έχουμε εν ζωή γονείς και είμαστε σε αυτή την ηλικία ... :wave: στον πλάτανο έτσι όπως έγιναν τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56
Τι δώρο έκανε στον γαμπρό του, τύπισσα;
Τη νύφη με 3 διαμερίσματα.
nyxtovios έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:57
Το οποίο του το πληρώνεις ουσιαστικά εσύ τώρα. Το εφάπαξ εννοώ.
Το "ξαναπληρώνουμε". Το έχουμε πληρώσει ήδη μία φορά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el »

Otto Weininger έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:16
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:49
Αλιόσα έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:24 Λογικά ολα αυτά σε μια χώρα που οικονομικά έχει διαλυθει τα τελευταία 10 με 12 χρόνια, ήδη απο το 2008-2009 και κυριως την περιοδο απο τον Μάιο του 2010 και έπειτα με αποκορυφωμα το δημοψηφισμα του 2015 που παρολιγο να βγαιναμε απο το ευρώ παντελώς απροετοιμαστοι για κάτι τέτοιο.
Sure, Sure. Πριν το 2008-2009 όλα έβαιναν καλώς, τύπε μου;
Πριν το 2008-9 η τότε γενιά 25 - 30, κονομαγε περισσότερα από όσα έπρεπε, ξόδευε περισσότερα από όσα έπρεπε και στα κανάλια κλαιγοντουσαν για το ακριβό πασχαλινό κατσίκι
Πόσα ''επρεπε'' δηλαδή?
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56 Το "ξαναπληρώνουμε". Το έχουμε πληρώσει ήδη μία φορά.
Αυτή τη στιγμή πληρώνεις για τα εξής
1) μισθούς και εφάπαξ δεκο
2) τις ζημίες του δημοσίου στις συναλλαγές με "επιχειρηματίες"
3) τον ένδοξο ΕΣ και τα χρωστούμενά του στην άλλη όχθη του ατλαντικού
4) μετακλητούς, χρέη και χρηματοδοτήσεις κομμάτων

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σεβαστό μέρος του χρόνου σου δηλαδή το αφιερώνεις στην κυριολεξία για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου και για κάποιον στην αλάσκα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

vag_el έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:03
Otto Weininger έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:16
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:49

Sure, Sure. Πριν το 2008-2009 όλα έβαιναν καλώς, τύπε μου;
Πριν το 2008-9 η τότε γενιά 25 - 30, κονομαγε περισσότερα από όσα έπρεπε, ξόδευε περισσότερα από όσα έπρεπε και στα κανάλια κλαιγοντουσαν για το ακριβό πασχαλινό κατσίκι
Πόσα ''επρεπε'' δηλαδή?
Ενα 80% όσων βγάζεις ξοδεύεις. Αν θες, ξοδεύεις και το 100% αν δε σε νοιάζει να μένει μπαγιοκο στην άκρη για το οτιδήποτε.

Αλλά όχι να ξοδεύεις 150% και 200% επειδή είχες 3 πιστωτικές και 2 χρεωστικές με 5000 υπόλοιπο που έδιναν ως δάνειο οι τράπεζες για πλάκα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Πριν 30 χρόνια το 1992 μπορούσες να διορισθείς σε ΔΕΚΟ με χαμηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά απ' ότι ξέρω, ακόμη και αυτοί, είχαν και έχουν από τους γονείς τους.
Στην σύνταξη επίσης από τα 45 δεν μπορεί να βγει κανείς, εκτός από μεμονωμένες μητέρες με μειωμένη.
Βρέθηκαν εν μέσω μνημονίων στα 40-45 τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 13 Απρ 2022, 18:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

nyxtovios έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:06
Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:56 Το "ξαναπληρώνουμε". Το έχουμε πληρώσει ήδη μία φορά.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σεβαστό μέρος του χρόνου σου δηλαδή το αφιερώνεις στην κυριολεξία για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού σου και για κάποιον στην αλάσκα.
Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, έχω καλό ιδιοκτήτη. Είμαι μέσα 5 χρόνια και δεν μου έχει κάνει καμία αύξηση και ουσιαστικά το πάρκιν δεν μου το χρεώνει έξτρα. Είμαι ευχαριστημένη μαζί του, ούτε προβλήματα μου δημιουργεί, είναι συνεννοήσιμος και γενικά προσπαθώ να το κρατάω σε καλή κατάσταση όσο γίνεται ακριβώς επειδή με έχει ευχαριστημένη.
Βέβαια, τώρα που ανοίγει το μετρό δίπλα πιστεύω θα ζητήσει αύξηση, αλλά για να δούμε.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Cecily Anne έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:12
nyxtovios έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:06

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, έχω καλό ιδιοκτήτη. Είμαι μέσα 5 χρόνια και δεν μου έχει κάνει καμία αύξηση και ουσιαστικά το πάρκιν δεν μου το χρεώνει έξτρα. Είμαι ευχαριστημένη μαζί του, ούτε προβλήματα μου δημιουργεί, είναι συνεννοήσιμος και γενικά προσπαθώ να το κρατάω σε καλή κατάσταση όσο γίνεται ακριβώς επειδή με έχει ευχαριστημένη.
Βέβαια, τώρα που ανοίγει το μετρό δίπλα πιστεύω θα ζητήσει αύξηση, αλλά για να δούμε.
Θα λέμε και ευχαριστώ στο τέλος να δεις
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:54 Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα :102:
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

EKPLIKTIKOS έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:18
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:54 Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα :102:
Και; Είναι καλά; Όλη μου η παρέα που έχει απομείνει Ελλάδα και είναι 35 just με 8-10 χρόνια προϋπηρεσίας ψάχνεται για δουλειά αλλού ή την έχει πιάσει κρίση "αλλάζω επάγγελμα" μετά τον κορωνοϊό. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Ειδικά όσοι έχουμε περάσει από "ελληνική" βιομηχανία φτύνουμε τον κόρφο μας. Χειρότερος εργοδότης από Έλληνα δεν υπάρχει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”