!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Λόρδος Ταντρίδης
- Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης
Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!
Δηλαδή θα είμαι εγώ 70 χρόνων , θα μου ζητάει το παιδί μου ένα χιλιάρικο και θα περιμένω να μου τα γυρίσει πίσω , σαν τους Γερμανούς ; Τι άλλη ευχαρίστηση έχεις σε τέτοιες ηλικίες , αν όχι τα παιδιά και τα εγγόνια σου ; Τον Ευαγγελάτο ;
Re: Η «χαμένη γενιά» των 30αρηδων: Το 41,4% μένει με τους γονείς του και το 72,2% παίρνει χαρτζιλίκι από τον παππού!
Οι προηγούμενοι είναι οι μπούμερς και βασικά ήταν η πρώτη γενιά που έφυγε απ' το πατρικό.sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:04Δεν αναφέρθηκα σε γενιά. Όπως έγραψα και οι προηγούμενοι έμεναν με τους γονείς τους, χωρίς να έχουν οικονομικούς λόγους.Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:02Εσύ πήρες παράδειγμα από μια περίπτωση και έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι μιλλένιαλς είχαμε καρτες..;sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:00 Αυτό με την ελαχίστη καταβολή κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν ήξερα κανέναν που να μην το κάνει, είχαν λεφτά στην τράπεζα και αντί να ξοφλήσουν την κάρτα, πλήρωναν 16% τόκο στο υπόλοιπο ποσό. Πονηριά της τράπεζας βέβαια που έβαζε σε μεγάλο πλαίσιο την ελάχιστη, αλλά πώς γίνεται να μην καταλαβαίνεις ότι πληρώνεις τόκο, όταν το γράφει; Και μετά λέμε γιατί μένουν με τους γονείς, αφού μωρά είναι.![]()
Η προηγούμενη γενιά απ' αυτούς (silent generation) ήταν που έμεναν με τους γονείς τους γιατί τότε στα χωριά δεν υπήρχαν άδεια σπίτια προς ενοικίαση και ο άντρας όταν πήγαινε 20 παντρευόταν στο πατρικό του και ανελάμβανε τις αγροτικές εργασίες της οικογένειας.
- Hector Buas
Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:00 Ακόμα και αν δουλεύουν λέει, μένουν με τους γονείς..![]()
...η έρευνα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς...
Κονομήσαμε...
Ήταν και θέμα παράδοσης, ήταν και οικονομικό θέμα.sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:04Δεν αναφέρθηκα σε γενιά. Όπως έγραψα και οι προηγούμενοι έμεναν με τους γονείς τους, χωρίς να έχουν οικονομικούς λόγους.Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:02Εσύ πήρες παράδειγμα από μια περίπτωση και έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι μιλλένιαλς είχαμε καρτες..;sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:00 Αυτό με την ελαχίστη καταβολή κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν ήξερα κανέναν που να μην το κάνει, είχαν λεφτά στην τράπεζα και αντί να ξοφλήσουν την κάρτα, πλήρωναν 16% τόκο στο υπόλοιπο ποσό. Πονηριά της τράπεζας βέβαια που έβαζε σε μεγάλο πλαίσιο την ελάχιστη, αλλά πώς γίνεται να μην καταλαβαίνεις ότι πληρώνεις τόκο, όταν το γράφει; Και μετά λέμε γιατί μένουν με τους γονείς, αφού μωρά είναι.![]()
Βασικά, η παράδοση ακολουθούσε την οικονομική πραγματικότητα.
Αυτά είναι αναμενόμενα σ'ένα σύστημα που δεν διαθέτει κράτος πρόνοιας, καλούς μισθούς, εργασιακή ασφάλεια, σταθερότητα και τα επίλοιπα.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- Λόρδος Ταντρίδης
Εγώ δεν καίγομαι τόσο για να μείνω μόνος μου . Καταρχάς όσο δεν έχω σχέση , τι να κάνω μέσα στους τέσσερις τοίχους ; Αυτά τα λεφτά που θα έδινα τα κάνω ρούχα ποτά και βενζίνη .
Ο γαμιστρώνας είναι πρόβλημα , οπότε ψάχνω μία μικρή γκαρσονιέρα με κανένα εκατοπενηντάρι , τα απαραίτητα να έχει μέσα . αλλά όχι να δίνω τετρακόσια ευρώ για να βλέπω τηλεόραση μόνος μου .
Ίσως βέβαια αν δω τον μαγικό αριθμό 3 μπροστά να μου βιδώσει και να θέλω .
Πάντως εγώ λόγω κατάστασης ( μοναχογιός ) δεν νομίζω ότι ανήκω στον μέσο όρο μίας και ακόμα και να νοίκιαζα , συνήθως θα εμένα στο πατρικό . Έτσι έμαθα τι να κάνουμε ; Αφήνουμε τους μουσακάδες τα γεμιστά και τις φασολάδες ( παραδείγματα ) για να τρώμε κάθε μέρα σουβλάκια ;
Ο γαμιστρώνας είναι πρόβλημα , οπότε ψάχνω μία μικρή γκαρσονιέρα με κανένα εκατοπενηντάρι , τα απαραίτητα να έχει μέσα . αλλά όχι να δίνω τετρακόσια ευρώ για να βλέπω τηλεόραση μόνος μου .
Πάντως εγώ λόγω κατάστασης ( μοναχογιός ) δεν νομίζω ότι ανήκω στον μέσο όρο μίας και ακόμα και να νοίκιαζα , συνήθως θα εμένα στο πατρικό . Έτσι έμαθα τι να κάνουμε ; Αφήνουμε τους μουσακάδες τα γεμιστά και τις φασολάδες ( παραδείγματα ) για να τρώμε κάθε μέρα σουβλάκια ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λόρδος Ταντρίδης την 13 Απρ 2022, 10:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Ούτε καν αυτο αν εισαι mgtow monk. Πάντως ναι, το να ζεις μονος σε τέσσερις τοιχους παυει να έχει και τόση πλάκα μετά απο κάποιο καιρό.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:10Ο γαμιστρώνας είναι πρόβλημα , οπότε ψάχνω μία μικρή γκαρσονιέρα με κανένα εκατοπενηντάρι , τα απαραίτητα να έχει μέσα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 13 Απρ 2022, 10:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μόνο που δεν αναφέρθηκα σε αυτό.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:07 Δηλαδή θα είμαι εγώ 70 χρόνων , θα μου ζητάει το παιδί μου ένα χιλιάρικο και θα περιμένω να μου τα γυρίσει πίσω , σαν τους Γερμανούς ; Τι άλλη ευχαρίστηση έχεις σε τέτοιες ηλικίες , αν όχι τα παιδιά και τα εγγόνια σου ; Τον Ευαγγελάτο ;
Μεγάλη βλακεία αυτή η κατηγοριοποίηση γενιών. Δεν υπάρχουν στεγανά στον διαχωρισμό.Parrot έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:08Οι προηγούμενοι είναι οι μπούμερς και βασικά ήταν η πρώτη γενιά που έφυγε απ' το πατρικό.
Η προηγούμενη γενιά απ' αυτούς (silent generation) ήταν που έμεναν με τους γονείς τους γιατί τότε στα χωριά δεν υπήρχαν άδεια σπίτια προς ενοικίαση και ο άντρας όταν πήγαινε 20 παντρευόταν στο πατρικό του και ανελάμβανε τις αγροτικές εργασίες της οικογένειας.
- Λόρδος Ταντρίδης
Όχι εσύ , απλώς αναφέρθηκε κάποιος γενικά στις μεσογειακές συνήθειες και ήθελα να τονίσω πόσο ανώτεροι είμαστε στην αντιμετώπιση των παιδιών από τους Βόρειους.sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:14Μόνο που δεν αναφέρθηκα σε αυτό.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:07 Δηλαδή θα είμαι εγώ 70 χρόνων , θα μου ζητάει το παιδί μου ένα χιλιάρικο και θα περιμένω να μου τα γυρίσει πίσω , σαν τους Γερμανούς ; Τι άλλη ευχαρίστηση έχεις σε τέτοιες ηλικίες , αν όχι τα παιδιά και τα εγγόνια σου ; Τον Ευαγγελάτο ;
Εγώ το έγραψα, αλλά δεν το εννοούσα οικονομικά, δεν ξερω πώς το κατάλαβες έτσι.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:15Όχι εσύ , απλώς αναφέρθηκε κάποιος γενικά στις μεσογειακές συνήθειες και ήθελα να τονίσω πόσο ανώτεροι είμαστε στην αντιμετώπιση των παιδιών από τους Βόρειους.sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:14Μόνο που δεν αναφέρθηκα σε αυτό.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:07 Δηλαδή θα είμαι εγώ 70 χρόνων , θα μου ζητάει το παιδί μου ένα χιλιάρικο και θα περιμένω να μου τα γυρίσει πίσω , σαν τους Γερμανούς ; Τι άλλη ευχαρίστηση έχεις σε τέτοιες ηλικίες , αν όχι τα παιδιά και τα εγγόνια σου ; Τον Ευαγγελάτο ;
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Otto Weininger έγραψε: 13 Απρ 2022, 09:16Πριν το 2008-9 η τότε γενιά 25 - 30, κονομαγε περισσότερα από όσα έπρεπε, ξόδευε περισσότερα από όσα έπρεπε και στα κανάλια κλαιγοντουσαν για το ακριβό πασχαλινό κατσίκιΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:49Sure, Sure. Πριν το 2008-2009 όλα έβαιναν καλώς, τύπε μου;Αλιόσα έγραψε: 13 Απρ 2022, 08:24 Λογικά ολα αυτά σε μια χώρα που οικονομικά έχει διαλυθει τα τελευταία 10 με 12 χρόνια, ήδη απο το 2008-2009 και κυριως την περιοδο απο τον Μάιο του 2010 και έπειτα με αποκορυφωμα το δημοψηφισμα του 2015 που παρολιγο να βγαιναμε απο το ευρώ παντελώς απροετοιμαστοι για κάτι τέτοιο.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Είμαστε τόσο ανώτεροι απ' τους βόρειους στην αντιμετώπιση των παιδιών, τόσο πολύ, που δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κράτος κάποτε αυτά τα παιδιά να πάρουν μια σύνταξη..Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:15Όχι εσύ , απλώς αναφέρθηκε κάποιος γενικά στις μεσογειακές συνήθειες και ήθελα να τονίσω πόσο ανώτεροι είμαστε στην αντιμετώπιση των παιδιών από τους Βόρειους.sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:14Μόνο που δεν αναφέρθηκα σε αυτό.Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:07 Δηλαδή θα είμαι εγώ 70 χρόνων , θα μου ζητάει το παιδί μου ένα χιλιάρικο και θα περιμένω να μου τα γυρίσει πίσω , σαν τους Γερμανούς ; Τι άλλη ευχαρίστηση έχεις σε τέτοιες ηλικίες , αν όχι τα παιδιά και τα εγγόνια σου ; Τον Ευαγγελάτο ;
Να μάθεις να μαγειρεύεις τότε;Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:10 Εγώ δεν καίγομαι τόσο για να μείνω μόνος μου . Καταρχάς όσο δεν έχω σχέση , τι να κάνω μέσα στους τέσσερις τοίχους ; Αυτά τα λεφτά που θα έδινα τα κάνω ρούχα ποτά και βενζίνη .
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
Εκείνο που με παραξενεύει είναι γιατί δεν δουλεύει η συγκατοίκηση. Στα κράτη που λες, δεν έχουν όλοι καλούς μισθούς, αλλά ψάχνουν τρόπους να φύγουν από τους γονείς και μένουν παρέα με άλλους, πχ 3 άτομα σε 4άρι, κοινό σαλόνι, κουζίνα κλπ.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:09Ήταν και θέμα παράδοσης, ήταν και οικονομικό θέμα.
Βασικά, η παράδοση ακολουθούσε την οικονομική πραγματικότητα.
Αυτά είναι αναμενόμενα σ'ένα σύστημα που δεν διαθέτει κράτος πρόνοιας, καλούς μισθούς, εργασιακή ασφάλεια, σταθερότητα και τα επίλοιπα.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
καλά, όταν τη βρεις πες μας κι εμάςΛόρδος Ταντρίδης έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:10
Ο γαμιστρώνας είναι πρόβλημα , οπότε ψάχνω μία μικρή γκαρσονιέρα με κανένα εκατοπενηντάρι
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 208 Προβολές
-