οι κορες του σμαραγδενιου νησιου που ετυχε να γνωρισω ηταν πολυ απασχολημενες με αλλα καθηκοντα κ δεν με ενημερωσαν
13 γμσια (γρουσουζικος αριθμος αλλα ειχα εξαντληθει -υπεφερα για 14 ο) το τελευταιο 24 ωρο πριν αναχωρησει για παντα η κοκκινομαλλα - πρασινοματα θεα - Τζειν
ακαταρριπτο ρεκορ
ημουν νεος για ''σοβαρες '' ιστοριες εκτιμουσα την Ελευθερια κ την Ζωη σαν υπεροχα κ μοναδικα θηλυκα στην ζωη του αντρα κ αρχιζε να μου λεει για μονιμη εγκατασταση της κ μαθηματα αγγλικων σαν εργασια της -ηταν κ η μονη γκομενα που συμπαθησαν οι ανηψιες μου
Αξίζει πάντως να πας προς τα τελειώματα όταν μαζεύουν να πάρεις κάνα ψαράκι.
Σε γενικές γραμμές ακόμη και τώρα είναι λίγο φθηνότερα από τις περισσότερες υπεραγορές, απλώς όχι σε όλα και όχι πάντα.
Σαφώς και αξίζει (και όχι μόνον στα ψαράκια) αλλά σε γενικές γραμμές και στα s/m υπάρχουν καθημερινές προσφορές σε πολύ περισσότερα είδη όλες τις ώρες, τόσο στα φρέσκα όσο και στα τυποποιημένα προϊόντα, χωρίς να παίζει η δέσμευση μιας συγκεκριμένης ώρας.
Με λίγα λόγια, η λαϊκή κάθε άλλο παρά "λαϊκή" είναι.
Και εγώ κυρίως από τον Μασούτη ψωνίζω εδώ και πολλά χρόνια κυρίως γιατί με βολεύει αλλά και επειδή πάνω κάτω ισχύουν αυτά που μου λες (και αυτά που σου είπα). Λαϊκή πάω είτε στοχευμένα (κάνα ψαράκι, άμα είναι εποχής να τσουβαλιάσω τίποτε μελιτζάνες-πιπεριές κτρ) είτε επειδή θα είναι πάνω στον δρόμο μου καμμιά φορά.
Ο Χέλλης μου πέφτει λίγο μακριούτσικα διαφορετικά θα τον τιμούσα πολύ συχνά (φέρνει ποιοτικά ελληνικά προϊόντα που δεν τα βρίσκεις εύκολα και έχει και πολύ καλές τιμές).
Κι εγώ αν έχω χρόνο, θα περάσω από την λαϊκή. Αναφορικά δε με τα ελληνικά προϊόντα σε καλές τιμές που δεν βρίσκεις εύκολα (χύμα ή συσκευασμένα) έχω κι εγώ ένα "χέλλη" στη γειτονιά μου. Και όλως τυχαίως έχει πάντα καλύτερη ποιότητα σε λαχανικά και φρούτα από τα s/m. Από εκεί ψώνιζε η γιαγιά μου, από εκεί ψωνίζω κι εγώ.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:56
Όπου γύρος είναι η σύντμηση της φράσης "ψωμί για να μην πεθάνω απτην πεινα, γάλα για το μπασταρδι μου που είναι 3 και ζητάει, λάδι, αλεύρι για κάνουμε ψωμί , βενζίνη, αέριο, θέρμανση για το γαμομωρο μου που είναι 12μηνων , ρεύμα για να έχω φως το βράδυ και να λειτουργεί το ψυγείο, μετακίνηση για να πάω στη γαμωδουλεια μου και ένα πίτα γύρο"
Εγώ κρατάω μικρό καλάθι, έχοντας ζήσει τη φάση που το "πεινάω" ήταν σύντμηση της φράσης "τα σουπερφαστ για Μύκονο έγιναν πανάκριβα και μου έβαλαν φόρο στα 6 ακίνητά μου".
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 12 Απρ 2022, 15:56
Όπου γύρος είναι η σύντμηση της φράσης "ψωμί για να μην πεθάνω απτην πεινα, γάλα για το μπασταρδι μου που είναι 3 και ζητάει, λάδι, αλεύρι για κάνουμε ψωμί , βενζίνη, αέριο, θέρμανση για το γαμομωρο μου που είναι 12μηνων , ρεύμα για να έχω φως το βράδυ και να λειτουργεί το ψυγείο, μετακίνηση για να πάω στη γαμωδουλεια μου και ένα πίτα γύρο"
Εγώ κρατάω μικρό καλάθι, έχοντας ζήσει τη φάση που το "πεινάω" ήταν σύντμηση της φράσης "τα σουπερφαστ για Μύκονο έγιναν πανάκριβα και μου έβαλαν φόρο στα 6 ακίνητά μου".
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Μη χώνετε την έννοια της (δήθεν) "επιλογής", όπου σας βολεύει.
Γιατί αν το πάμε έτσι, έχουμε και την επιλογή να τρεφόμαστε με μύγες που συλλέγουμε από τις μυγοπαγίδες, μυρμηγκάκια, λοιπά ζωύφια και για σαλάτα, να βόσκουμε στα πάρκα.
AlienWay έγραψε: 12 Απρ 2022, 17:31
Γιατί αν το πάμε έτσι, έχουμε και την επιλογή να τρεφόμαστε με μύγες που συλλέγουμε από τις μυγοπαγίδες, μυρμηγκάκια, λοιπά ζωύφια και για σαλάτα, να βόσκουμε στα πάρκα.
Συγκρίσιμα όλα αυτά με το να μην τρως ακριβές μαλακίες απέξω 100 φορές το χρόνο, να περπατάς μέχρι το περίπτερο αντί να οδηγάς και να έχεις τη θέρμανση στους 19 βαθμούς αντί στους 25.
Ξέρεις γιατί δε δίνω καμία απολύτως σημασία;
Γιατί την ίδια ακριβώς γκρίνια ακούω εδώ και 15 χρόνια. Εμένα στο μεταξύ η ζωή μου βελτιώνεται διαρκώς, συνήθως παρά τις προσπάθειες που κάνουν όλοι αυτοί που γκρινιάζουν να μου τη γαμήσουν.
foscilis έγραψε: 12 Απρ 2022, 19:18
Εμένα στο μεταξύ η ζωή μου βελτιώνεται διαρκώς,
Καλό είναι να μην κρίνουμε από τον εαυτό μας.
Ο Μαριαντουανετισμός είναι δύσκολο φαινόμενο να καταπολεμηθεί, γιατί αυτός που τον εκφράζει δεν έχει καμμία αντίληψη τι βιώνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι. Αυτός είναι ο ορισμός του όρου.
Κυριολεκτικά, υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία του «ας φάνε παντεσπάνι» με το «ας φάνε Irish stew».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αυτη ειναι η αντιμετωπιση, οχι η λυση. Λυση θα ηταν να μπορουμε να συνεχισουμε να κανουμε το Α ή κατι καλυτερο απο το Α.
Πώς;
Διατίμηση στον γύρο;
Αύξηση όλων των μισθών εκτός από εκείνους των εργαζομένων σε γυράδικα + εφοδιαστική αλυσίδα τους;
Να θυμίσω ότι το βασικό πλεονέκτημα του γύρου ήταν να είναι ένας πολύς φθηνός τρόπος να χορτάσεις. Ούτε η ιδιαίτερη ποιότητα ούτε η γεύση ούτε τίποτα. Φθηνό αξιοπρεπές junk food. Αν δεν είναι ούτε φθηνό ούτε αξιοπρεπές δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το πάρεις.
Η λυση ειναι βελτιωση της οικονομιας. Προφανως δεν σου περναει απο το μυαλο αυτο ε; δεν θελω να ακουστω επιθετικος, και αυτο που λεω ειναι πολυ γενικο, αλλα τι αλλο θα μπορουσε να ειναι; ολα ακριβαινουν γιατι η οικονομια μας δεν παει καλα, οποτε για να εξασφαλισουν ολοι επιβιωση/κερδη ακριβαινουν τα προιοντα τους.
axilmar έγραψε: 12 Απρ 2022, 11:20
Παντελως χαζοι τυποι, αφου η απαντηση στο 'η ζωη σημερα ειναι πιο ακριβη απο χτες΄ δεν μπορει να ειναι 'κανε το Β αντι του Α που εκανες'. Δεν ειναι αυτη η λυση...
εγω εχω 2 παιδια και πολυ συχνα το βραδυ ζητανε γυρο ... λοιπον αν για το βραδυ μονο χρειαζεσαι πλεον 10-12 ευρω για να φαει η πιτσιρικαδα καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να βγεις οικονομικα ... υποχρεωτικα αλλαζεις συνηθειες
Και γω τα ιδια, αλλα αυτο δεν ειναι 'λυση' του προβληματος, προσωρινη αντιμετωπιση ειναι.