!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Εμπεδοκλής

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

killzone έγραψε: 06 Απρ 2022, 11:50
Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Απρ 2022, 11:28
Bazoomba έγραψε: 06 Απρ 2022, 10:41 Παντως οι ΝΑΤΟικες αποστολες τεθωρακισμενων ερχονται με καθυστερηση. Οταν λενε οτι οι Ουκρανοι εχουν χασει την δυνατοτητα εσωτερικης μετακινησης των μοναδων τους δεν νομιζω οτι αναφερονται στο υλικο (εχουν μεγαλες απωλειες σε θωρακισμενα οχηματα) αλλα στα καυσιμα. Οι Ρωσοι για να αντισταθμισουν την αριθμητικη αδυναμια εχουν στοχευσει μεθοδικα αποθηκες καυσιμων και διυλιστηρια, στερωντας στους αμυνομενους την δυνατοτητα μεγαλων ροτεησον.
Λίγο κουλό όλο αυτό. Το να στέλνουν άρματα μάχηςστην Ουκρανία που έχει ~3000, εργοστάσια κατασκευής τους και εξαγωγό χώρα, είναι κουλό. Πόσο μάλλον όταν το κάνουν χώρες, όπως η Τσεχία που έχει δεν έχει 150 παλιά άρματα μάχης που σκουριάζουν...

Κάτι μου λέει ότι όλο αυτό είναι σχέδιο των ΗΠΑ για να αρμέξουν με έναν ακόμη τρόπο την Ευρώπη. Δώσανε εντολή να φύγει για σκραπ στην Ουκρανία ό,τι όπλο ανατολικού τύπου έχουν στο στοκ τους και έπειτα προς αντικατάσταση να πουλήσουν τα δικά τους...
Οι ΗΠΑ εδιναν-δινουν επιδοτησεις 2 χρονια οποιος αποσυρει Ρωσικα οπλικα συστηματα κ αντικαταστησει με Αμερικανικα συστηματα λιγοι τολμησαν :lol:
Ποιος άραγε θα είναι από τους πιο κερδισμένους αν καταστραφούν τα ναυπηγεία της Οδησσού, του Νικολάεφ, της Μαριούπολης και της Ζαπορίζια, καταστραφούν οι γραμμές εξέλιξης και παραγωγής αεροσκαφών της Αντόνοφ και της Γιάκοβλεφ, όπως και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αρμάτων μάχης και οπλισμού της Ουκρανίας;

Για να δούμε...
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

Ενάς μήνας πολέμου και οι Ρώσοι ακόμη δεν έχουν καταφέρει αεροπορική επικράτηση έναντι των ξεπερασμένων ουκρανικών σοβιετικών αεροπλάνων.

Εμπεδοκλής

Νομίζω ότι η δηλητηρίαση είναι επίσης έγκλημα πολέμου. Γενικά, έγκλημα πολέμου είναι και να χρησιμοποιείς άμαχο πληθυσμό ή να στρατολογείς παιδιά. Αλλά αν είσαι με την πλευρά που την βολεύει το λες και μαγκιά...
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:38 Νομίζω ότι η δηλητηρίαση είναι επίσης έγκλημα πολέμου. Γενικά, έγκλημα πολέμου είναι και να χρησιμοποιείς άμαχο πληθυσμό ή να στρατολογείς παιδιά. Αλλά αν είσαι με την πλευρά που την βολεύει το λες και μαγκιά...
Πολίτες που αντιστέκονται στον εισβολέα είναι. Πάντως αν αληθεύει ότι πρόκειται για εκατοντάδες δηλητηριασμένους μιλάμε για πολύ γερό χτύπημα. Μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο.
Εμπεδοκλής

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:46
Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:38 Νομίζω ότι η δηλητηρίαση είναι επίσης έγκλημα πολέμου. Γενικά, έγκλημα πολέμου είναι και να χρησιμοποιείς άμαχο πληθυσμό ή να στρατολογείς παιδιά. Αλλά αν είσαι με την πλευρά που την βολεύει το λες και μαγκιά...
Πολίτες που αντιστέκονται στον εισβολέα είναι. Πάντως αν αληθεύει ότι πρόκειται για εκατοντάδες δηλητηριασμένους μιλάμε για πολύ γερό χτύπημα. Μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο.
Αναλόγως την πλευρά που είσαι το περιγράφεις. Αν το κάνει ο αντίπαλος το θεωρείς έγκλημα πολέμου, αν το κάνεις εσύ, ηρωϊσμό...
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Υδράργυρος έγραψε: 06 Απρ 2022, 11:19
Bazoomba έγραψε: 06 Απρ 2022, 10:34
Υδράργυρος έγραψε: 06 Απρ 2022, 09:26

Περιμενουν να τελειωσουν πρωτα με τη μαριουπολη για να αποδεσμευτουν δυναμεις και να γινει αντιστοιχη κινηση και απο εκει
Εχεις εικονα απο το μεγεθος των δυναμεων που δεσμευονται στη Μαριουπολη; Δεν νομιζω να ειναι πανω απο 5000 αντρες και σιγουρα οχι επαρκες υλικο για να πουμε οτι εξαρταται η αποπειρα προελασης απο αυτο. Οι δυναμεις εμπλοκης θα ειναι αυτες που αποτραβηχτηκαν απο τα βορεια και δεν μπορει να γινει διαφορετικα γιατι οι Ρωσοι εχουν εξαντλησει τα περιθωρια προσθηκης μοναδων.
Οσοι και αν ειναι, ειναι επιλεκτα και μαχιμα τμηματα. Ενω στο βορειο μετωπο ηταν σουκαμπλιατ τροφη για αντιαρματικα απ οτι φανηκε
λάθος είσαι .Στον Βορρά ανέπτυξαν οι Ρώσοι μερικές από τις ποιο επίλεξτες ταξιαρχίες τους και σημαντικές δυνάμεις σε αριθμό. Αερομεταφερόμενοι Α group κτλ είναι top tier μονάδες
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:26 Ενάς μήνας πολέμου και οι Ρώσοι ακόμη δεν έχουν καταφέρει αεροπορική επικράτηση έναντι των ξεπερασμένων ουκρανικών σοβιετικών αεροπλάνων.

Το προβλημα δεν ειναι η ουκρανικη αεροπορια αλλα τα στινγκερ
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

hades έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:59
Bazoomba έγραψε: 06 Απρ 2022, 10:34
Εχεις εικονα απο το μεγεθος των δυναμεων που δεσμευονται στη Μαριουπολη; Δεν νομιζω να ειναι πανω απο 5000 αντρες και σιγουρα οχι επαρκες υλικο για να πουμε οτι εξαρταται η αποπειρα προελασης απο αυτο. Οι δυναμεις εμπλοκης θα ειναι αυτες που αποτραβηχτηκαν απο τα βορεια και δεν μπορει να γινει διαφορετικα γιατι οι Ρωσοι εχουν εξαντλησει τα περιθωρια προσθηκης μοναδων.
Οσοι και αν ειναι, ειναι επιλεκτα και μαχιμα τμηματα. Ενω στο βορειο μετωπο ηταν σουκαμπλιατ τροφη για αντιαρματικα απ οτι φανηκε
λάθος είσαι .Στον Βορρά ανέπτυξαν οι Ρώσοι μερικές από τις ποιο επίλεξτες ταξιαρχίες τους και σημαντικές δυνάμεις σε αριθμό. Αερομεταφερόμενοι Α group κτλ είναι top tier μονάδες
Οκ. Δεν το ξερω. Αλλα κρινω απο τα αποτελεσματα που ειχαν στο νοτο συγκριτικα με τον βορρα.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Το δίκαιο του πολέμου ισχύει και για τον "εισβολέα" και για τον "αμυνόμενο". Δεν γίνεται διάκριση οτι ο "αμυνόμενος" μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια μέθοδο θέλει. Επίσης το να κάνεις εκκλήσεις στους άμαχους πολίτες να πάρουν όπλα και να αντισταθούν στους εισβολείς όπως έκανε ο Ζελένσκι και το να χρησιμοποιείς νοσοκομεία και σχολεία και χώρους που υπάρχουν άμαχοι σαν χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων είναι παραβίαση των κανόνων του πολέμου. Οποιος άμαχος πχ πάρει όπλο δεν θεωρείται πια άμαχος και δεν προστατεύεται ως άμαχος σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου.
Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades »

Υδράργυρος έγραψε: 06 Απρ 2022, 13:02
hades έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:59

Οκ. Δεν το ξερω. Αλλα κρινω απο τα αποτελεσματα που ειχαν στο νοτο συγκριτικα με τον βορρα.
παίζουν πολλά ρόλο. Το έδαφος πρώτα, οι αριθμοί ο στόχος. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν πιστεύοντας ότι θα κάνουν παρέλαση και βρέθηκαν καθηλωμένοι σε ένα κανονικό πόλεμο,συν ότι οι Ουκρανοί είχαν ένα ολόκληρο σύνταγμα να κάνει ανταρτοπόλεμο για να χτυπάει τις φάλαγγες εφοδιασμού βόρεια του Κιέβου .
Εφόσον δεν τους έχει βγει το σενάριο πήγαν στο μετριοπαθές . Στον νότο όντως προχώρησαν περισσότερο τις αρχικές μέρες .Αυτό οφείλετε ότι (από ότι έχω διαβάσει ) οι Ουκρανοί είχαν σχέδιο να υποχωρήσουν μέχρι το ποτάμι όπως και έγινε αλλά έκαναν και λάθος(Οι Ουκρανοι) και δεν είχαν τακτικό στρατό στην Χερσώνα αλλά μόνο εθνοφυλακή για αυτό έπεσε η πόλη γρήγορα και με ελάχιστες απώλειες.

Αυτοί την στιγμή πάντως αριθμητικά οι Ουκρανοί υπερτερούν. Κάπου είδα ότι ο συνολικός αριθμός στρατού με τους επίστρατους έχει φτάσει σχεδόν τους 600000 Τεράστια διαφορά ειδικά όταν ο Ρωσικός στρατός τεχνολογικά δεν έχει δείξει ότι διαφέρει και πολύ από τον Ουκρανικό. Πάντως αυτό που έχει για αεροπορία η Ρωσία είναι τραγωδία. Καλά που έχει και τους βαλιστικούς.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Arisvilla έγραψε: 06 Απρ 2022, 13:07
Το δίκαιο του πολέμου ισχύει και για τον "εισβολέα" και για τον "αμυνόμενο". Δεν γίνεται διάκριση οτι ο "αμυνόμενος" μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια μέθοδο θέλει. Επίσης το να κάνεις εκκλήσεις στους άμαχους πολίτες να πάρουν όπλα και να αντισταθούν στους εισβολείς όπως έκανε ο Ζελένσκι και το να χρησιμοποιείς νοσοκομεία και σχολεία και χώρους που υπάρχουν άμαχοι σαν χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών και όπλων είναι παραβίαση των κανόνων του πολέμου. Οποιος άμαχος πχ πάρει όπλο δεν θεωρείται πια άμαχος και δεν προστατεύεται ως άμαχος σύμφωνα με το δίκαιο του πολέμου.
Εφόσον δεν γίνεται διάκριση μεταξύ αμυνόμενου κι επιτιθέμενου, υποθέτω ότι αντίστοιχα, η παροχή βοήθειας στον επιτιθέμενο από "άμαχους" του πληθυσμού θεωρείται στρατιωτική πράξη και ο παρέχων τη βοήθεια "μη άμαχος";

Αν θέλεις να εξειδικεύσω το ερώτημα, πες μου. Νομίζω όμως ότι είναι κατανοητό.
Εμπεδοκλής

stavmanr έγραψε: 06 Απρ 2022, 14:20
Arisvilla έγραψε: 06 Απρ 2022, 13:07

Εφόσον δεν γίνεται διάκριση μεταξύ αμυνόμενου κι επιτιθέμενου, υποθέτω ότι αντίστοιχα, η παροχή βοήθειας στον επιτιθέμενο από "άμαχους" του πληθυσμού θεωρείται στρατιωτική πράξη και ο παρέχων τη βοήθεια "μη άμαχος";

Αν θέλεις να εξειδικεύσω το ερώτημα, πες μου. Νομίζω όμως ότι είναι κατανοητό.
Να σε βοηθήσω εγώ. Προφανώς. Είδες κανένα δυτικό μίντια να κλαίει για κάτοικο του Ντονμπάς;
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 06 Απρ 2022, 12:36
Τις είχε φτιάξει η μαμά του φαντάσματος του Κιέβου.
:giggle:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”