!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:53
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:17
OANNHSEA έγραψε: 25 Μαρ 2022, 21:42

Στο βορρά τηγανίζουν ακόμα με βούτυρο γάλακτός...
Χώρια βέβαια που υπάρχει και το χοιρινό λίπος - δεν έχω βρει όμως στην Ελλάδα συσκευασμένο για να κάνω δοκιμή...

.
ας τα ξαναγραψω αλλη μια φορα

ελαιολαδο
καθαρο βουτυρο - το φτιαχνουμε πανευκολα σε λιγα λεπτα
λαρδι

ολα τα αλλα ''ελαια '' τα ξεχναμε - ειναι για το μπουτζο (εκτος σισαμελαιου για μερικες περιπτωσεις κ αυτο ενεπεξεργαστο)

*χοιρινο ''βασιλικο '' λαρδι (απο λιπος περιφερειακα των νεφρων κ του ψαρονεφριου) μπορεις να βρεις ανετα
κανε αναζητηση για στρουτο - strutto

ιδανικο κ για τις πατατες - απιστευτη κρουστα
Τύπε, για το χασισέλαιο τι άποψη έχεις;
δεν γνωριζω τον βαθμο καπνισματος του - τα σπορελαια παντως καπνιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ανεπεξεργαστα κ επεξεργασμενα ειναι θανατος

λαρδι κ καθαρο βουτυρο καπνιζουν στους 240- 260
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εμπεδοκλής
Δημοσιεύσεις: 23372
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 23:01
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:53
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:17

ας τα ξαναγραψω αλλη μια φορα

ελαιολαδο
καθαρο βουτυρο - το φτιαχνουμε πανευκολα σε λιγα λεπτα
λαρδι

ολα τα αλλα ''ελαια '' τα ξεχναμε - ειναι για το μπουτζο (εκτος σισαμελαιου για μερικες περιπτωσεις κ αυτο ενεπεξεργαστο)

*χοιρινο ''βασιλικο '' λαρδι (απο λιπος περιφερειακα των νεφρων κ του ψαρονεφριου) μπορεις να βρεις ανετα
κανε αναζητηση για στρουτο - strutto

ιδανικο κ για τις πατατες - απιστευτη κρουστα
Τύπε, για το χασισέλαιο τι άποψη έχεις;
δεν γνωριζω τον βαθμο καπνισματος του - τα σπορελαια παντως καπνιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ανεπεξεργαστα κ επεξεργασμενα ειναι θανατος

λαρδι κ καθαρο βουτυρο καπνιζουν στους 240- 260
Ε, άμα είναι να το καπνίσεις πάρτο μη επεξεργασμένο...
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 23:21
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 23:01
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:53

Τύπε, για το χασισέλαιο τι άποψη έχεις;
δεν γνωριζω τον βαθμο καπνισματος του - τα σπορελαια παντως καπνιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ανεπεξεργαστα κ επεξεργασμενα ειναι θανατος

λαρδι κ καθαρο βουτυρο καπνιζουν στους 240- 260
Ε, άμα είναι να το καπνίσεις πάρτο μη επεξεργασμένο...
:003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
pikey25
Δημοσιεύσεις: 4164
Εγγραφή: 15 Ιαν 2019, 22:49
Phorum.gr user: pikey25

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

Εχει τηγανισει κανεις με πυρηνελαιο ?

https://www.olivenews.gr/el/episthmh/py ... thganisma/
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”