axilmar έγραψε: 05 Απρ 2022, 10:20
klg έγραψε: 04 Απρ 2022, 17:22
axilmar έγραψε: 04 Απρ 2022, 16:58
Τα αντεπιχειρηματα σου ποια ακριβως ειναι;
'Η δεν υπαρχουνε;
Σε τι από όλα θες αντεπιχείρημα;
Σε αυτα στα οποια διαφωνεις με αυτα που ειπα.
Διαφωνώ με σχεδόν όλα όσα έγραψες σε σχέση με τα μαθηματικά σε αυτό το νήμα.
Τα μαθηματικά υπάρχουν πάνω και έξω από το σύμπαν.
Οι εκφράσεις "πάνω από το σύμπαν" και "έξω από το σύμπαν", δεν έχουν κανένα νόημα σαν πρότασεις, δεν υπάρχει "έξω" από το σύμπαν ούτε "πάνω" από αυτό.
το 1+1=2 υπαρχει ανεξαρτητως συμπαντος, εσου και εμου, κλπ. Εμεις μετα το ανακαλυψαμε και τους δωσαμε και ονοματα..."ενα", "δυο", "συν", κλπ.
Προφανώς και δεν υπάρχει ανεξαρτήτως του σύμπαντος και σίγουρα δεν τίθεται θέμα "ανακάλυψης". Το 1+1=2 είναι αξίωμα αριθμητικών συστημάτων.
Ουτε Τυπικη Λογικη υπαρχει, ουτε μεταμαθηματικα, ουτε η Λογικη ειναι αντικειμενο ολων των επιστημων.
Η Λογικη ειναι κλαδος των Μαθηματικων και χρησιμοποειται ως εργαλειο απο ολες τις επιστημες.
Φυσικά και υπάρχει τυπική λογική (aka "τυπικά συστήματα") και χρησιμοποιείται στα μαθηματικά, στη φυσική ακόμη και στη βιολογία. Με το "δεν υπάρχουν τα μεταμαθηματικά", δεν είμαι 100% σίγουρος σε τι αναφέρεσαι. Ιστορικά εννοείται ότι υπάρχει υπόσταση στον όρο, τον καθιέρωσε ο Hilbert πριν σχεδόν έναν αιώνα. Τώρα κατά πόσον φιλοσοφικά έχει νόημα το "μεταμαθηματικά" (εγώ είμαι της άποψης ότι σαφώς και δεν έχει νόημα ο όρος, τα μεταμαθηματικά _είναι_ μαθηματικά και προσπαθούν λανθασμένα να επιλύσουν au fond φιλοσοφικά προβλήματα) αυτό είναι μια άλλη συζήτηση οπότε αν αναφέρεσαι σε αυτό, μάλλον συμφωνούμε.
ΥΓ
Αν σε ενόχλησε το σχόλιο για την boost, να ξέρεις ότι έχω σε πολύ μεγάλη υπόληψη ανθρώπος που έχουν ασχοληθεί με καρκίνους όπως το boost::spirit (αν θυμάμαι καλά παλαιότερα πράγματα που αναφέρει), ήταν πειρακτικό το σχόλιο. Είμαι ομοιοπαθής.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.