!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι ακούγαμε λάθος τόσο καιρό!
Re: Τι ακούγαμε λάθος τόσο καιρό!
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Είναι δυνατόν να το ξέχασα; Το 1986 η ΟΝΝΕΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση - καταγγελία γιά το τραγούδι των Φατμέ που έλεγε "Έλα, έρωτα αντάρτη,. με τη μπόμπα σου στα χέρια" ότι προτρέπει στην τρομοκρατία. Μόνο που το είχαν παρακούσει και έγραψαν: Ελα, έλα καραντάρτη!
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Αυτό πρέπει να είναι γαλλικό δάνειο από την εποχή του Α παγκοσμίου όταν στάθμευαν γαλλικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη, με τα γεγονότα του εθνικού διχασμού, την κυβέρνηση εθνικής αμύνης του Βενιζέλου κ.τ.λ.Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί υπάρχει μόνο στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι πιο κάτω.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 18 Σεπ 2018, 19:32 Ναι απο τοτε που ζω πανω σας εχω μαθει.![]()
Αυτο που ακομα δεν μπορω να το συνηθισω ειναι το φουιτ.
Γελαω ακομα οταν το ακουω.
Και οταν ειχα ρωτησει μα γιατι τε λετε ετσι
μου ειχαν πει απο τον ηχο που κανει το λαστιχο οταν τρυπαει![]()
και μου ειχε φανει λογικο![]()
Αργοτερα εμαθα την αληθεια (οτι προερχεται απο την γαλλικη λεξη Fuite,που σημαινει διαρροη,διαφυγη)
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
To λέτε κι'εσείς το φούϊτ; Μάλλον όχι. Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν κοσμοπολίτικη πόλη και χρησιμοποιεί διάφορες ξέρες λέξεις. Π.χ. σαν παιδιά, παίζατε το παιχνίδι "αγιούτο";Νταρνάκας έγραψε: 19 Σεπ 2018, 08:13Αυτό πρέπει να είναι γαλλικό δάνειο από την εποχή του Α παγκοσμίου όταν στάθμευαν γαλλικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη, με τα γεγονότα του εθνικού διχασμού, την κυβέρνηση εθνικής αμύνης του Βενιζέλου κ.τ.λ.Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί υπάρχει μόνο στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι πιο κάτω.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 18 Σεπ 2018, 19:32 Ναι απο τοτε που ζω πανω σας εχω μαθει.![]()
Αργοτερα εμαθα την αληθεια (οτι προερχεται απο την γαλλικη λεξη Fuite,που σημαινει διαρροη,διαφυγη)
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Στο Παπουνάνε θα σημάνουν οι καμπάνες.
Τρου στόρι
Τρου στόρι
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
μλκ φαντάζομαι αυτή τη συζήτηση και ανατριχιάζωLeporello έγραψε: 18 Σεπ 2018, 15:31 Ακουγα "Θα σε πάρω να φύγουμε, σ'άλλη γή σ'άλλα μέρη" και καταλάβαινα "Θα σε πάρω να φύγουμε, Σαλιγί Σαλαμέρη" σαν κάποιο εξωτικό ονοματεπώνυμο. Μάλιστα, εξομολογήθηκα αυτή την γκάφα μου σε μία κοπέλλα που λεγόταν Μαίρη Σάλα (Σαλαμέρη).
ήταν και ωραία η κοπελιά;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Το φουίτ λέγεται και στις Σέρρες και το έχω ακούσει και σε άλλα μέρη της Βόρεια Ελλάδας.Leporello έγραψε: 19 Σεπ 2018, 08:37To λέτε κι'εσείς το φούϊτ; Μάλλον όχι. Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν κοσμοπολίτικη πόλη και χρησιμοποιεί διάφορες ξέρες λέξεις. Π.χ. σαν παιδιά, παίζατε το παιχνίδι "αγιούτο";Νταρνάκας έγραψε: 19 Σεπ 2018, 08:13Αυτό πρέπει να είναι γαλλικό δάνειο από την εποχή του Α παγκοσμίου όταν στάθμευαν γαλλικά στρατεύματα στη Θεσσαλονίκη, με τα γεγονότα του εθνικού διχασμού, την κυβέρνηση εθνικής αμύνης του Βενιζέλου κ.τ.λ.Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί υπάρχει μόνο στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι πιο κάτω.YouOnlyLiveOnce έγραψε: 18 Σεπ 2018, 19:32 Ναι απο τοτε που ζω πανω σας εχω μαθει.![]()
Το αγιούτο δεν το ξέρω.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Hταν. Και δεν της είπα την ιστορία επίτηδες, ούτε είχα κάνει τον συνειρμό με το όνομά της.Chilloutbuddy έγραψε: 19 Σεπ 2018, 09:38μλκ φαντάζομαι αυτή τη συζήτηση και ανατριχιάζωLeporello έγραψε: 18 Σεπ 2018, 15:31Ακουγα "Θα σε πάρω να φύγουμε, σ'άλλη γή σ'άλλα μέρη" και καταλάβαινα "Θα σε πάρω να φύγουμε, Σαλιγί Σαλαμέρη" σαν κάποιο εξωτικό ονοματεπώνυμο. Μάλιστα, εξομολογήθηκα αυτή την γκάφα μου σε μία κοπέλλα που λεγόταν Μαίρη Σάλα (Σαλαμέρη).![]()
ήταν και ωραία η κοπελιά;
1.
- Dwarven Blacksmith
Εγώ ακόμα δεν ξέρω ποιοι είναι οι κανονικοί στίχοι του "Κουτσομπιλό, τσουμπιλοοοοο" του Μάικλ Τζάκσον.
Τι Michael Jackson βρε! Could you be loved-Bob MarleyDwarven Blacksmith έγραψε: 19 Σεπ 2018, 13:03 Εγώ ακόμα δεν ξέρω ποιοι είναι οι κανονικοί στίχοι του "Κουτσομπιλό, τσουμπιλοοοοο" του Μάικλ Τζάκσον.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Εγώ ακούω " από το ναι το χωρισμού" αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, είναι ηλίθιο.
Μήπως ξέρετε τι λέει στην πραγματικότητα ;
Μήπως ξέρετε τι λέει στην πραγματικότητα ;
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Otto Weininger
Οταν ξεκινουσε το παιδικο με τα μικρα πονυ, και έλεγε "μικρό μου πονυ, μικρό μου πονυ, ήρθε η άνοιξη ξανά"
εγω άκουγα "μικρό κουπόνι,μικρό κουπόνι". Ίσως είχα επηρεαστεί από το επάγγελμα από τότε.
εγω άκουγα "μικρό κουπόνι,μικρό κουπόνι". Ίσως είχα επηρεαστεί από το επάγγελμα από τότε.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Καλά ρε, τόσα χρόνια μας δούλευες; κνίτης είσαι;Otto Weininger έγραψε: 19 Σεπ 2018, 13:55 Οταν ξεκινουσε το παιδικο με τα μικρα πονυ, και έλεγε "μικρό μου πονυ, μικρό μου πονυ, ήρθε η άνοιξη ξανά"
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Otto Weininger
sys3x έγραψε: 19 Σεπ 2018, 14:01Καλά ρε, τόσα χρόνια μας δούλευες; κνίτης είσαι;Otto Weininger έγραψε: 19 Σεπ 2018, 13:55 Οταν ξεκινουσε το παιδικο με τα μικρα πονυ, και έλεγε "μικρό μου πονυ, μικρό μου πονυ, ήρθε η άνοιξη ξανά"
Let them make the first mistake. We make the last move.
- YouOnlyLiveOnce
Η υπηρχε ενας μικρος κομμουνιστης καπου βαθια μεσα σουOtto Weininger έγραψε: 19 Σεπ 2018, 13:55 Οταν ξεκινουσε το παιδικο με τα μικρα πονυ, και έλεγε "μικρό μου πονυ, μικρό μου πονυ, ήρθε η άνοιξη ξανά"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 48 Απαντήσεις
- 1948 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
-
- 84 Απαντήσεις