!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιοι αγοραζετε τα βραβευμενα ελληνικα ελαιολαδα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Re: Ποιοι αγοραζετε τα βραβευμενα ελληνικα ελαιολαδα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

enterprise-psi έγραψε: 18 Σεπ 2018, 21:35

Παπαρα στην σαλάτα δεν κάνεις; Τι είσαι γκέις; :lol:
Όχι. Ρίχνω μόνο ξύδι και μπούκοβο(!), ούτε το αλάτι δεν μου αρέσει. Έχω εθισμό στα καυτερά και τα όξινα.
Είμαι φανατικά μετροσέξουαλ.
Μηχανικός έγραψε: 18 Σεπ 2018, 22:30
Σε όποιον δεν αρέσει το λάδι, σημαίνει ότι δεν έχει καταγωγή από τους αρχαίους Έλληνες. :D
Ασφαλώς. Απάντησα και πάνω, μετροσέξουαλ ναι, γκέις όχι. Μόνο που σκέφτομαι τι κάνανε αυτές οι αρχαίες ανωμαλάρες πρόγονοι σας, με το λάδι αηδιάζω. Αρχαιοελληνες είστε και φαίνεστε.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:31 Για ποιον λογο να νοθευσεις ελαιολαδο με ορυκτελαιο αν το δευτερο ειναι ακριβοτερο;
Νοθεύουν τα ορυκτέλαια με αυτά που προμοτάρεις εσύ! :roll:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Nandros έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:29
Η οικογένεια μιας φίλης μου παρήγαγε τοματάκια, με βιολογική καλλιέργεια, και τα προμήθευε στο ΑΒ. Μας έλεγε πως τους ξέσκιζαν στους ελέγχους. Θεωρώ πως το ίδιο κάνουν όλες οι αλυσίδες.
.
Το κράτος τους ελέγχει. Ειναι υποχρεωμένο να κανει ανακλήσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων. Η ανάκληση μετακυλίεται στην αλυσίδα εφόσον εχει χρεωθεί το κομμάτι της διανομής/ αποθήκευσης, Οποτε προφανώς εξασφαλίζονται με το να ελέγχουν αυστηρά τον παραγωγό. Ειδικά αν έχουν και το κομμάτι της τυποποίησης, τι περιμένεις, να βάζουν το όνομα τους στην καθε γιαγια που μαζεύει χύμα φακή ;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

George_V έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:30
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:29
George_V έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:15 Μειγματα εξευγενισμενων λαδιων τυποποιημενα ειναι το πιθανοτερο ορυκτελαια.
Περιεργο
Το ορυκτελαιο δεν ειναι ακριβοτερο απο το ελαιολαδο;
Μαλλον.

Εχει ομως την ιδια γευση με το τυποποιημενο λαδι.
Βάζεις στο φαΐ σου ορυκτέλαιο;
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

sharp έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:42
George_V έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:30
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 18 Σεπ 2018, 23:29

Περιεργο
Το ορυκτελαιο δεν ειναι ακριβοτερο απο το ελαιολαδο;
Μαλλον.

Εχει ομως την ιδια γευση με το τυποποιημενο λαδι.
Βάζεις στο φαΐ σου ορυκτέλαιο;
Οχι κανονικο λαδι. Ποτε τυποποιημενο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Σεπ 2018, 22:57
hellegennes έγραψε: 18 Σεπ 2018, 22:48 Σε λίγο θα μας πείτε φασίστες που θα αποκαλέσουμε ζώα τους αναγνώστες της The Sun, που είναι η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα του ΗΒ.

Για κάποιον λόγο είναι φασισμός να κριτικάρουμε κάτι που κάνει πολύς κόσμος; Για ποιον λόγο, ακριβώς;
Καλός αχυράνθρωπος.

Μαλακία, όχι φασισμός, είναι να λες ότι κάτι αλλάζει ποιότητα αναλόγως του ποιος το πουλάει. Οπότε ότι μάρκα και να φέρει το Λιντλ είναι κακή επειδή είναι το Λιντλ.
Λανθασμένη λογική. Το βλέπεις ανάποδα. Δεν είναι ότι ό,τι μάρκα κι αν φέρει το Lidl γίνεται κακή επειδή είναι το Lidl, είναι ότι το Lidl επιλέγει να πουλήσει τριτοτέταρτης ποιότητας προϊόντα, με αμφίβολες ασφαλιστικές δικλείδες*, είτε με αποκλειστική διάθεση είτε όχι.

* όσο φθηνότερο τόσο λιγότερο ασφαλές και σκέψου ότι σούπερ μάρκετ όπως το Lidl (discounters) βγάζουν σεβαστό κέρδος από τα προϊόντα τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

hellegennes εσύ τι λάδια έχεις στο μαγαζί σου;
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Εγω παντως ο,τι επιθεώρηση εφαγα απο γερμανική εταιρια μας ξέσκισαν τα βαρδουλα και ηταν μακρά δυσκολότερη απο οποιαδήποτε ελληνική. Και αναφέρομαι σε εκτεταμένο εύρος αριθμού και ετών. Βεβαια δεν ημουν στα τρόφιμα, αλλά δεν καταλαβαινω γιατι να ισχύει κατι διαφορετικό, εφόσον τηρούνται ανάλογες προδιαγραφές. Τεσπα. Δεν εχει σημασια. Ο καθένας ειναι ελεύθερος της γνώμης του και των επιλογών του.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μηχανικός έγραψε: 19 Σεπ 2018, 00:03 hellegennes εσύ τι λάδια έχεις στο μαγαζί σου;
Γνωστές εμπορικές μάρκες, πάντα ελεγμένες για πρότερο έντιμο βίο μέσω του ΕΦΕΤ και των EL τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 19 Σεπ 2018, 00:06 Εγω παντως ο,τι επιθεώρηση εφαγα απο γερμανική εταιρια μας ξέσκισαν τα βαρδουλα και ηταν μακρά δυσκολότερη απο οποιαδήποτε ελληνική. Και αναφέρομαι σε εκτεταμένο εύρος αριθμού και ετών. Βεβαια δεν ημουν στα τρόφιμα, αλλά δεν καταλαβαινω γιατι να ισχύει κατι διαφορετικό, εφόσον τηρούνται ανάλογες προδιαγραφές. Τεσπα. Δεν εχει σημασια. Ο καθένας ειναι ελεύθερος της γνώμης του και των επιλογών του.
Δεν είναι θέμα γνώμης, είναι θέμα γεγονότων. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία της Lidl από τον ΕΦΕΤ και το είδος των παραβάσεών της. Είναι τουλάχιστον αστείο να φαντάζεται κανείς ότι η Lidl Hellas κάνει ελέγχους στα προϊόντα της, πόσο μάλλον στους αποκλειστικούς προμηθευτές της. Κι άμα λάχει, απολύουν και τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ γιατί συγχίζονται. Δεν ξέρω τι κάνει η γερμανική Lidl και δεν με πολυενδιαφέρει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Χελη, η παραγωγή/συσκευασία δεν γινεται στην Ελλάδα, παρα μονο στα ελληνικά προϊόντα. Καταλαβαινεις οτι εκει την ανάκληση την τρώει ουσιαστικά ο Έλληνας παραγωγός.

Τα ξένα μπραντς ειναι ιδια σε ολα τα Λίντλ παντού.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Όχι, η ανάκληση αφορά την εταιρεία που πουλάει το τελικό προϊόν και η παράβαση βαραίνει και την ίδια εφόσον είναι η ίδια διανομέας ή αποκλειστικός διαθέτης του προϊόντος. Αυτό ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ασφάλεια τροφίμων και το ορίζει αυτό γιατί βασίζεται στο σύστημα αυτοελέγχου χάσπ (HACCP), που ανέπτυξε η Πίλσμπουρι σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό την δεκαετία του '60, κατά παραγγελία της ΝΑΣΑ.

Το HACCP υπάρχει για να μην γίνονται παραβάσεις. Ο έλεγχος παραβάσεων γίνεται για να διαπιστωθεί αν η εταιρεία εφαρμόζει πλημμελώς το σύστημα αυτοελέγχου που έχει την 100% αποκλειστική ευθύνη της ασφάλειας του προϊόντος καθ' όλα τα στάδια, από την πρώτη ύλη ως το ράφι, με κατάλληλη τυποποίηση των σταδίων ελέγχου. Το αν το προϊόν παράγεται στην ίδια χώρα ή όχι είναι παντελώς άσχετο. Δεν έχει σημασία. Ο πωλητής είναι υπεύθυνος να δημιουργήσει δικλείδες ελέγχου σε κάθε στάδιο του προϊόντος.

Η μόνη αιτιολογία για παραβάσεις είναι η απάτη εκ μέρους του παραγωγού/τυποποιητή, απέναντι στον διανομέα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Το χειροτερο και πιο νοθευμενο λαδι ειναι το κερκυραικο.
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Σεπ 2018, 17:30 Εχουμε καποια πολυ καλα ελληνικα ελαιολαδα που κερδιζουν και βραβεια σε διεθνεις διαγωνισμους
Ποιοι στηριζετε τα ελαιολαδα αυτα ως καταναλωτες;
https://bestoliveoils.com/country/greece
Έχω δοκιμάσει μόνο το Athena το οποίο ήταν καλούτσικο. Στον λόγο τιμή προς γεύση μπορούσες να βρεις καλύτερα. Τα σούπερ μάρκετ έχουν φτηνά λάδια, μεσαία λάδια, και ακριβά λάδια. Πως γίνεται λοιπόν να περιμένει κανείς να βρει καλό λάδι στα Λίντλ που δεν έχουν ακριβά λάδια και τα περισσότερα είναι φτηνά. Ότι πληρώνεις παίρνεις.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Χελη εξαρτάται τη δομή του συμβολαίου και Βεβαια στο αν ο παραγωγός αποδεικνύει οτι το προϊόν φευγει ΟΚ απο αυτόν. Στο λεω υπεύθυνα αυτο.

Επισης αν πεσει το θεμα σε παρτίδα, η εταιρια ειναι υπεύθυνη να μαζέψει όλες τις παρτίδες απο τα σουπερ μαρκετ, Οχι απο ενα (Λίντλ ). Αν το ζήτημα προκύψει στη διανομή / αποθήκευση το έγραψα παραπάνω οτι ναι θα το λουστεί το Λίντλ .
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”