Στο θέρετρο αξιωματικών του Αγίου Ανδρέα γινόντουσαν τα χουντικά γλέντια και ο guest singer ήταν ο Νταλάρας και γινόταν αλαλαγμός στην πίστα. Γι αυτό ονομάσθηκε ο κατ' εξοχήν τραγουδιστής bird.NoMoreLice έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:31Πενιές των τραγουδιών του Θεοδωράκη τελοσπάντων.wooded glade έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:16Ο Θεοδωράκης δεν έπαιζε μπουζούκι αλλά τέλος πάντων.NoMoreLice έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:12
πέφταν τα ντουβάρια από το χορό
κι από τις πενιές του Μιχαλάκη -> Θεοδωράκη
Κι όλη νύχτα λέγαμε τραγούδι για τη λεβεντιά - > λευτεριά
κι όλη νύχτα κλαίγαμε γοργόνα Παναγιά
Έλα ντε, για ποιο λόγο να λένε τραγούδια για τη λευτεριά εν έτει 1970;![]()
Θα πρέπει να το αποκρυπτογραφήσει η χούντα αλλά και να το χαρακτηρίσει αντεθνικό για να το απαγορέψει.
Αυτή τη δουλειά θα κάνει ;
ΟΚ, αλλά πώς γίνεται να είναι «ο τραγουδιστής της Χούντας» και να τραγουδάει για τη λευτεριά;
Πρόσεχε, λες πως τραγούδαγε σε γιορτές της χούντας. Σε ποιές και σε πόσες; Μήπως αναγκάζονταν διάφοροι να τραγουδάν τότε; Αν τραγούδησε σε μια συναυλία που οργάνωνε ο πολιτιστικός σύλλογος η ομορφη καραγκούνα, και χώσανε από πίσω και το πουλί της χούντας, γίνεται αυτόματα ο τραγουδιστής της Χούντας;
Θέλω να πω ότι για να του βάλουμε αυτή τη βαρυγδουπη βούλα θα έπρεπε να έχει κολλητιλίκια χοντρά με την κύρα Δέσποινα και τον άντρα της. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Δεν ξέρω κιόλας, κι εγώ ρωτάω να μάθω. Αγέννητος ήμουν τότε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιώργος Νταλάρας - ο τραγουδιστής της χούντας
- wooded glade
Re: Γιώργος Νταλάρας - ο τραγουδιστής
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- wooded glade
Re: Γιώργος Νταλάρας - ο τραγουδιστής της χούντας
Υπήρχαν πολλά χουντικά τραγούδια.
Να άλλο ένα:
Αυτό βγήκε μετά το Γουέμπλεϊ αλλά πριν από τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας (δεν το περίμεναν αυτό).
Να άλλο ένα:
Αυτό βγήκε μετά το Γουέμπλεϊ αλλά πριν από τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας (δεν το περίμεναν αυτό).
- wooded glade
Εγώ έχω κάνει μεγάλο compendium από τα πολιτικά τραγούδια της κάθε εποχής.
Δεν νομίζω να είναι κάπου θαμένο στη "Μουσική" - μάλλον στο παλιό.
Δεν νομίζω να είναι κάπου θαμένο στη "Μουσική" - μάλλον στο παλιό.
Τώρα για αλλου το ξεκίνησε ο γουντυς και του γυρισε
Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι είναι ο τελευταίος μεγάλος
Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι είναι ο τελευταίος μεγάλος
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
NoMoreLice έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:31 ΟΚ, αλλά πώς γίνεται να είναι «ο τραγουδιστής της Χούντας» και να τραγουδάει για τη λευτεριά;
Ποιός σου είπε ότι η χούντα δεν μίλαγε για λευτεριά;δηλαδή στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821,το 1971,τι νομίζεις ότι λέγανε;Tα έργα που γύριζε ο Καραγιάννης Καρατζόπουλος για τον πόλεμο με τους Γερμανούς και ο 'Αγνωστος Πόλεμος" του Φώσκολου είχαν καραμέλα τη λευτεριά.
Ο καθένας χρησιμοποιεί διάφορους όρους όπως θέλει.Εδώ ο όρος "επανάσταση" είχε φθάσει να σημαίνει το κίνημα της 21ης Απριλίου.
Re: Γιώργος Νταλάρα - ο τραγουδιστής της χούντας
Σπάθας λίρα εκατό.Cavaliere έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:03Δεν τον έχω ζήσει σε πολλά, αλλά τον ζούσα στο Καφέ Παράσταση που έκανε live με Σπάθα, κι είχα ιστορία. Ο Σπάθας πολύ άρχοντας, σεβάστηκα μουσικό, προσκύνησα. Ο Βασίλης στο a cappella πιο αδύναμος από όσο πίστευε. Αλλά με Σπάθα πίσω του γαμούσε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- NoMoreLice
Είναι ξεκάθαρο για το τι μιλάει το τραγούδι και για το ότι αναφέρεται στην τότε εποχή και όχι στο 1821πατησιωτης έγραψε: 01 Απρ 2022, 09:07NoMoreLice έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:31 ΟΚ, αλλά πώς γίνεται να είναι «ο τραγουδιστής της Χούντας» και να τραγουδάει για τη λευτεριά;
Ποιός σου είπε ότι η χούντα δεν μίλαγε για λευτεριά;δηλαδή στα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821,το 1971,τι νομίζεις ότι λέγανε;Tα έργα που γύριζε ο Καραγιάννης Καρατζόπουλος για τον πόλεμο με τους Γερμανούς και ο 'Αγνωστος Πόλεμος" του Φώσκολου είχαν καραμέλα τη λευτεριά.
Ο καθένας χρησιμοποιεί διάφορους όρους όπως θέλει.Εδώ ο όρος "επανάσταση" είχε φθάσει να σημαίνει το κίνημα της 21ης Απριλίου.
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
O Νταλάρας επί Σημίτη και μνημονιων ήταν απολύτως μισητός από σχεδόν τους πάντες εκτός τους φιλελεδεσ. Τα τελευταία χρόνια επειδή μεγαλώνει κιόλας, έχει κάνει ένα αριστερό καμ μπακ, και γενικώς αρχίζουν να του συγχωρούν τα οποία αμαρτήματα, όπως έκαναν και του μίκη, του γλεζου, κλπ. Πέθανε και ο πανουσης, και δεν υπάρχει κάποιος να τον κράζει ολημερίς.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Κι από μουσική ξέρεις ρε μπαγάσα, μπράβο.stavmanr έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:30Ερμηνευτικά μέτριος.sys3x έγραψε: 31 Μαρ 2022, 23:35Έχει καταφέρει να πάρει κομματάρες και τα περισσότερα τα ερμήνευσε υπέροχα.dna replication έγραψε: 31 Μαρ 2022, 23:32
![]()
καπως έτσι ήταν η πορεία του
αλλα τα παλιά του μ'αρέσουν και είναι πια ιστορία
Δουλευταράς, τελειομανής, αλλά με περιορισμένο καλλιτεχνικό βάθος στην έκφραση.
Τα κομμάτια που τραγούδησε, φτιαγμένα από μεγάλους συνθέτες, κυλούσαν σχεδόν μόνα τους.
Όταν μιλάμε για έκφραση, μιλάμε ας πούμε για Χαρούλα Αλεξίου.
Εν πάσει περιπτώσει, να είναι καλά ο άνθρωπος.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- NoMoreLice
Σχολιάζω εγώ αν και γκρούπι του νταλ δεν είμαι. Δεν το ξέρω αυτό που λέει. Έχει κυκλοφορήσει κάποια τέτοια στούντιο ηχογράφηση;
Επίσης, καλός χρυσός ο κυρ Γιώργος, αλλά στα τελευταία τα είχε ψιλοχάσει και έλεγε ότι του κατέβει. Ίσως φταίνε οι πολλοί καφέδες που έπινε.
Τέλος, αυτό πρέπει να είναι από τα πιο ελεεινά κανάλια στο youtube. Ο τύπος κάνει κοπτοραπτική από διάφορα βίντεο, τσοντάρει και έναν προβοκατόρικο τίτλο και στ' αρχίδια του. Είχα δει μισό βίντεο και μου έβγαζε συνέχεια το youtube προτεινόμενα από το κανάλι του και μου είχε σπάσει τα νεύρα.
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα

Εαν και το 'νατανε το 21' εχει ωραια μουσικη, εν τουτοις οι στιχοι ωραιοποιουν τον πολεμο, χωρις να δινουν βαρος σε καποιον ηρωισμο (πχ απελευθερωσα την χωρα μου'). Και αυτο το 'ναχα αγκαλια μια μικρουλα' ειναι ...καπως. Σαν να ονειρευεται ο στιχουργος να ...γαμει και να δερνει ενα πραγμα.
Το αλλο τραγουδακι, το '10 παλληκαρια', ειναι πολυ ωραιο.
«Να 'τανε το 21»: η ιστορία πίσω από το πιο γνωστό (και έξυπνο) τραγούδι για την Ελληνική Επανάστασηπατησιωτης έγραψε: 01 Απρ 2022, 09:07NoMoreLice έγραψε: 01 Απρ 2022, 00:31 ΟΚ, αλλά πώς γίνεται να είναι «ο τραγουδιστής της Χούντας» και να τραγουδάει για τη λευτεριά;
Πνευματικό «παιδί» της Σώτιας Τσώτου και του Σταύρου Κουγιουμτζή, με στίχους διπλής ανάγνωσης
https://www.lifo.gr/culture/music/na-ta ... n-elliniki
Κάποιοι λένε πως εξέφραζε «αντίσταση» προς το χουντικό καθεστώς, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως το τραγούδι προωθήθηκε από τη χούντα, για τους δικούς της λόγους.
Στην πραγματικότητα το «Νάτανε το 21» ήταν ένα έξυπνο τραγούδι.
Ήταν έξυπνοι, δηλαδή, οι στίχοι της αείμνηστης Σώτιας Τσώτου, γιατί από τη μια μεριά έπιαναν τον παλμό της 150ετηρίδας από την Επανάσταση του '21 (που θα συμπληρωνόταν το 1971) και από την άλλη άφηναν τους χουντικούς να νομίζουν πως εκείνο το «'21» θα μπορούσε και να τους αφορά (παραπέμποντας στην 21η Απριλίου).
Αυτή η... δημιουργική ασάφεια
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
https://www.lifo.gr/culture/music/na-ta ... n-ellinikiaxilmar έγραψε: 01 Απρ 2022, 14:11 Εαν και το 'νατανε το 21' εχει ωραια μουσικη, εν τουτοις οι στιχοι ωραιοποιουν τον πολεμο, χωρις να δινουν βαρος σε καποιον ηρωισμο (πχ απελευθερωσα την χωρα μου'). Και αυτο το 'ναχα αγκαλια μια μικρουλα' ειναι ...καπως. Σαν να ονειρευεται ο στιχουργος να ...γαμει και να δερνει ενα πραγμα.
Ένα δεύτερο θέμα, που σχετίζεται με το τραγούδι, είχε να κάνει με την αλλαγή μιας λέξης στη δεύτερη πια εκτέλεσή του (τόσο από τον Νταλάρα, όσο και από τον Μπιθικώτση). Στην αρχή, μια στροφή τής Σώτιας Τσώτου έλεγε:
Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα
μια Τουρκοπούλα αγκαλιά.
Φαίνεται λοιπόν πως η «τουρκοπούλα» έφτασε στ' αυτιά των Τούρκων της Αθήνας (πρεσβεία), με αποτέλεσμα να ζητηθεί η αλλαγή της λέξης, ενώ το δισκάκι (τόσο με τον Νταλάρα, όσο και με τον Μπιθικώτση) είχε ήδη κυκλοφορήσει.
Το διπλωματικό επεισόδιο τελικώς αποφεύχθηκε. Τόσο ο Μάτσας (MINOS), όσο και ο Λαμπρόπουλος (His Master's Voice) έδωσαν εντολή να ξαναηχογραφηθεί το τραγούδι, με τη λέξη «ομορφούλα» να αντικαθιστά πλέον, αυτή τη φορά, την «τουρκοπούλα». Έτσι, με την «ομορφούλα» το έμαθε και το αγάπησε ο κόσμος.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Με το Τουρκοπουλα διαλυονται τελειως οι υπονοιες οτι κλεινει το ματι στην 21η Απριλιου. Αρα βολευε και τους χουντικους η αλλαγη σε 'ομορφουλα'.
- wooded glade
Αλλά η Τουρκοπούλα δεν είναι ωραίο, ακόμα και αν αγνοήσουμε την διπλωματική νότα.georgebi έγραψε: 01 Απρ 2022, 14:16https://www.lifo.gr/culture/music/na-ta ... n-ellinikiaxilmar έγραψε: 01 Απρ 2022, 14:11 Εαν και το 'νατανε το 21' εχει ωραια μουσικη, εν τουτοις οι στιχοι ωραιοποιουν τον πολεμο, χωρις να δινουν βαρος σε καποιον ηρωισμο (πχ απελευθερωσα την χωρα μου'). Και αυτο το 'ναχα αγκαλια μια μικρουλα' ειναι ...καπως. Σαν να ονειρευεται ο στιχουργος να ...γαμει και να δερνει ενα πραγμα.
Ένα δεύτερο θέμα, που σχετίζεται με το τραγούδι, είχε να κάνει με την αλλαγή μιας λέξης στη δεύτερη πια εκτέλεσή του (τόσο από τον Νταλάρα, όσο και από τον Μπιθικώτση). Στην αρχή, μια στροφή τής Σώτιας Τσώτου έλεγε:
Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα
μια Τουρκοπούλα αγκαλιά.
Φαίνεται λοιπόν πως η «τουρκοπούλα» έφτασε στ' αυτιά των Τούρκων της Αθήνας (πρεσβεία), με αποτέλεσμα να ζητηθεί η αλλαγή της λέξης, ενώ το δισκάκι (τόσο με τον Νταλάρα, όσο και με τον Μπιθικώτση) είχε ήδη κυκλοφορήσει.
Το διπλωματικό επεισόδιο τελικώς αποφεύχθηκε. Τόσο ο Μάτσας (MINOS), όσο και ο Λαμπρόπουλος (His Master's Voice) έδωσαν εντολή να ξαναηχογραφηθεί το τραγούδι, με τη λέξη «ομορφούλα» να αντικαθιστά πλέον, αυτή τη φορά, την «τουρκοπούλα». Έτσι, με την «ομορφούλα» το έμαθε και το αγάπησε ο κόσμος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 52 Απαντήσεις
- 1651 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jimdenin
-