!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εντολή Πούτιν στις ρωσικές αρχές: «ΕΕ και ΗΠΑ να πληρώσουν σε ρούβλια για το φυσικό αέριο»

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Εντολή Πούτιν στις ρωσικές αρχές: «ΕΕ και ΗΠΑ να πληρώσουν σε ρούβλια για το φυσικό αέριο»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

sharp έγραψε: 26 Μαρ 2022, 17:48 Μωρέ μην συμφωνήσεις, σιγά τώρα, αλλά σίγουρα επωφελείσαι και εσύ από αυτό και είτε δεν το βλέπεις είτε δεν θέλεις να το πεις.

Τεσπα ξεκινήσαμε από την εξάρτηση στο πετρέλαιο Ρωσίας. Οπότε πάνω σε αυτό: επιχειρηματίας δεν είσαι ή κάνω λάθος; Προμηθευτές έχεις; Εάν ενας προμηθευτής κλείσει, εσύ θα καταστραφείς ή θα βρεις να αγοράζεις από αλλού; Η Ευρώπη έπαιρνε πετρέλαιο από τη Ρωσία και τώρα ψάχνει από αλλού. Μόνο αν μια χώρα τα βάλει με όλο τον κόσμο θα έχει σίγουρα πρόβλημα. Αυτό που έπαθε η Ρωσία.

Δεν γίνεται κάθε χώρα να φτιάχνει όλα τα βασικά προϊόντα, ούτε να έχει όλες τις πρώτες ύλες. Το σωστό είναι να παράγει εκεί που είναι ανταγωνιστική. Μακάρι η Ελλάδα να ήταν γαμάτη στον τουρισμό, χωρίς να χρειάζεται φάρδος, βλ. έκλεισε η Β.Αφρική και η Τουρκία είναι ρίσκο. Εδω θα μού πεις ότι έχεις Ευρώ και είσαι ακριβός. Ε φίλε μου να βρεις τρόπους, δεν γίνεται μόνο με γκρίνια. Το θέμα είναι να βρίσκει κανείς λύσεις, όχι προβλήματα.
Θα βρεις αλλά θα περάσει χρόνος και η Ελλάδα έχει ήδη φάει δύο φόλες, μια δική της και μια παγκόσμια (η 2η απαλύνθηκε λόγω ΕΚΤ τυπογραφείου). Θα το πληρώσουμε πανάκριβα, ήδη το Σ/Μ έχει ξεφύγει!

Εγώ ευτυχώς δεν έχω πάρε-δώσε με Ρωσία αλλά το χαρτί έχει ακριβύνει 10 φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο γιατί οι Κινέζοι μείωσαν τις εξαγωγές. Το μισό χαρτί που καταναλώνει η Ευρώπη προέρχεται από την Κίνα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ανεβάζω συνέχεια τιμές και μειώνονται οι παραγγελίες λόγω ακρίβειας αφ' ενός και φόβου αφ' ετέρου.

Ο τουρισμός είναι καλό πράγμα, δεν είμαι από εκείνους που μιλούν για 'γκαρσόνια της Ευρώπης', καθαρές εισροές είναι αλλά η Ελλάδα δεν είναι αρκετά μικρή για να αρκεί αυτό. Χρειάζονται και άλλα πράγματα.

Πάντως φταίνε και οι ψηφοφόροι/κυβερνήσεις, μας έφαγαν στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ όλες οι ανατολικές, μεγάλο ρεζιλίκι, μόνο η Βουλγαρία είναι χειρότερη. Τι στον διάβολο να κάνουμε; Δεν βλέπω διέξοδο πια...
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Εντολή Πούτιν στις ρωσικές αρχές: «ΕΕ και ΗΠΑ να πληρώσουν σε ρούβλια για το φυσικό αέριο»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Green Dragon έγραψε: 26 Μαρ 2022, 14:03

Βλέπεις που είναι το πρόβλημα; Έχεις πιστέψει την προπαγάνδα των καραγκιόζηδων όπως και η Δύση γενικότερα και τώρα τρέχει να μαζέψει τ' ασυμμάζευτα. Ο καταναλωτής ωφελείται μόνο ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ από το ελεύθερο εμπόριο. Σταδιακά η παραγωγή μετακομίζει στις χώρες με φτηνά εργατικά, η ανεργία αυξάνει, οι μισθοί καθηλώνονται και οι εργασιακές συνθήκες χειροτερεύουν. Αυτό κάνει negative feedback στην κατανάλωση (το μπάλωσαν προσωρινά με τον καταναλωτικό δανεισμό τα τομάρια του νεοφιλελευθερισμού αλλά το βαρέλι ΕΧΕΙ πάτο όπως κάθε λογικός άνθρωπος καταλάβαινε).

Δηλαδή και καθαρά οικονομικά να το δεις ζημιά κάνει! Εκτός αν είσαι εισαγωγέας που για μια περίοδο θα θησαυρίσεις. Και έχεις και τόσα άλλα προβλήματα μη οικονομικής φύσεως όπως το να μένεις ακάλυπτος σε περιπτώσεις αναταραχών σε πείσμα της νεοφιλελεύθερης/μαρξιστικής μπουρδολογίας ότι μόνο οικονομία υπάρχει και τίποτ' άλλο.
Το θέμα με τους δασμούς απαιτεί αρκετή συζήτηση, το σίγουρο είναι πως το ελεύθερο εμπόριο είναι τέτοιο όταν συμφέρει.
Ας δούμε λοιπόν ένας νεοφιλελεύθερος για πολλούς, πρόεδρος των ΗΠΑ, τι έκανε:

Ο φιλελεύθερος Ρήγκαν το 1983 έβαλε δασμούς εως και 50% στις ιαπωνικές μοτοσικλέτες προς όφελος της Harley Davidson, ενώ επέβαλε περιορισμούς και ποσοστώσεις για διάφορα προϊόντα βιομηχανικά απο πολλά κράτη(όπως και από Ιαπωνία).
Ακόμα, το 1982 συμφώνησε σε μείωση των εισαγωγών χάλυβα με την ΕΟΚ.
Όταν όμως το πρόβλημα παρέμενε, το 1986 προχώρησε σε πιο δραστικές κινήσεις ανακοινώνοντας αυστηρότερους περιορισμούς για την εισαγωγή χάλυβα απο την ΕΟΚ ερχόμενος σε αντιπαράθεση με την τελευταία.
Ακόμα, επεβλήθησαν 144 νέες ποσοστώσεις σε εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων απο 36 κράτη τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν του Τρίτου Κόσμου δηλαδή φτωχά κράτη αλλά και σε προϊόντα όπως χημικά, εργαλειομηχανές, είδη ένδυσης κλπ.

Μάλιστα ειδικότερα:

1) Αυξήθηκαν σημαντικά οι ποσοστώσεις για την εισαγόμενη ζάχαρη.
2) Έγινε διαπραγμάτευση για την αύξηση του περιορισμού με τις Πολυϊνικές Συμφωνίες που διέπει το εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ενδυμάτων.
3) Ζήτησε από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Βραζιλίας, της Ισπανίας, της Νότιας
Κορέας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Νότιας Αφρικής, της Φινλανδίας, της Αυστραλίας και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, να αποδεχθούν «εθελούσιες συμφωνίες περιορισμού» που μειώνουν τις εισαγωγές χάλυβα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
4) Επέβαλε δασμό 45% στις ιαπωνικές μοτοσυκλέτες προς όφελος της Harley Davidson
5) Αύξηθηκαν οι δασμοί στην καναδική ξυλεία
6) Υπήρξαν περιορισμοί και πίεσε τους Ιάπωνες για ημιαγωγούς υπολογιστών και τον έλεγχο των τιμών.
7) Απέκλεισε τις τριτοκοσμικές χώρες σε πολλές περιπτώσεις από το πρόγραμμα αφορολόγητων εισαγωγών για αναπτυσσόμενα κράτη.
8) Πίεσε την Ιαπωνία να αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της να αγοράσουν περισσότερα ανταλλακτικά αμερικανικής κατασκευής.
9) Ζήτησε από την Ταϊβάν, τη Δυτική Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ελβετία να περιορίσουν τις εξαγωγές εργαλειομηχανών·
10) Κατηγόρησε τους Ιάπωνες ότι έκαναν ντάμπινγκ στα ρουλεμάν και άλλα προϊόντα
11) Απέτυχε να ζητήσει από το Κογκρέσο να τερματίσει την απαγόρευση της εξαγωγής πετρελαίου και ξυλείας από την Αλάσκα από ομοσπονδιακά εδάφη.
12) Επαναπροσδιορίστηκε το ντάμπινγκ, ώστε οι εγχώριες επιχειρήσεις να μπορούν να χρεώνουν ευκολότερα τους ξένους ανταγωνιστές με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Οι αντουανέτες περίμεναν να αντικαταστήσουν 155.000.000.000 m3 ρώσικο αέριο, το καλό, το δημοκρατικό, με τους χαμηλούς ρύπους, ...μέσα σε 1 μήνα ...
Μήπως να ρωτήσουμε και τίποτα εξωγήινους αν τους περισσεύει;

Η φον ντερ Λάιεν, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει διαίρεση;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Όπου βλέπει τσάτρουμ μπαίνει αυτός.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Ελεύθερο εμπόριο = Μεταφέρω το εργοστάσιο μου, σαν καλός πατριώτης που είμαι, από την χώρα μου σε τριτοκοσμική μπανανία. Οπότε απαιτώ από την κυβέρνηση να εισάγω τα προϊόντα μου χωρίς δασμούς για να κερδίζω περισσότερα, στην υγεία των κορόιδων.
Η κυβέρνηση υπακούει με το αζημίωτο και προπαγανδίζει στους χρήσιμους ηλίθιους, δεξιού προσανατολισμού, πόσο επικερδές είναι τα σύνορα να είναι ανοιχτά.
Για τον εργοστασιάρχη. Όχι για σένα το κορόιδο.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

nrg έγραψε: 26 Μαρ 2022, 21:15 Ελεύθερο εμπόριο = Μεταφέρω το εργοστάσιο μου, σαν καλός πατριώτης που είμαι, από την χώρα μου σε τριτοκοσμική μπανανία. Οπότε απαιτώ από την κυβέρνηση να εισάγω τα προϊόντα μου χωρίς δασμούς για να κερδίζω περισσότερα, στην υγεία των κορόιδων.
Η κυβέρνηση υπακούει με το αζημίωτο και προπαγανδίζει στους χρήσιμους ηλίθιους, δεξιού νεοφιλελεύθερου προσανατολισμού, πόσο επικερδές είναι τα σύνορα να είναι ανοιχτά.
:8)
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

nrg έγραψε: 26 Μαρ 2022, 21:01 Οι αντουανέτες περίμεναν να αντικαταστήσουν 155.000.000.000 m3 ρώσικο αέριο, το καλό, το δημοκρατικό, με τους χαμηλούς ρύπους, ...μέσα σε 1 μήνα ...
Μήπως να ρωτήσουμε και τίποτα εξωγήινους αν τους περισσεύει;

Η φον ντερ Λάιεν, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζει διαίρεση;
Για αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι γνωρίζει πρόσθεση στους προσωπικούς της λογαριασμούς - όπως και ο κάθε φιλελεύθερος που κινεί τα νήματα...και επιτελείται εξ αυτών - κάτι που προφανώς γκρεμίζει η νέα κατάσταση τού Κρεμλίνου και οι συνεργάτες του.

Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
O I

nrg έγραψε: 26 Μαρ 2022, 21:15 Ελεύθερο εμπόριο = Μεταφέρω το εργοστάσιο μου, σαν καλός πατριώτης που είμαι, από την χώρα μου σε τριτοκοσμική μπανανία. Οπότε απαιτώ από την κυβέρνηση να εισάγω τα προϊόντα μου χωρίς δασμούς για να κερδίζω περισσότερα, στην υγεία των κορόιδων.
Η κυβέρνηση υπακούει με το αζημίωτο και προπαγανδίζει στους χρήσιμους ηλίθιους, δεξιού προσανατολισμού, πόσο επικερδές είναι τα σύνορα να είναι ανοιχτά.
Αυτά έχουν βάση στην ένταξη τής Ελλάδος στην ΕΟΚ το 1980 και στη συνέχεια στα "πακέτα" που εξανεμίζονταν στην επαρχία στις όμορφες θηλυκές υπάρξεις κονσομασιόν, μετά το γκρέμισμα τού καταπετάσματος.

.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
O I

Άφαντος έγραψε: 26 Μαρ 2022, 14:58 Κατάρ: Δεν μπορείτε χωρίς το φυσικό αέριο της Ρωσίας

https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/12 ... tis-rosias
Αυτό που δε θέλω να δω ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα/εφιάλτες είναι γενική επιστράτευση σε Κίνα και Ρωσία ενάντια σε όποιον, επίσημα, καταδίκασε/καταδικάζει τη συμμαχία τους :a108:

:-? Ο.Ι.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Green Dragon έγραψε: 26 Μαρ 2022, 19:08
Εγώ ευτυχώς δεν έχω πάρε-δώσε με Ρωσία αλλά το χαρτί έχει ακριβύνει 10 φορές μέσα στον τελευταίο χρόνο γιατί οι Κινέζοι μείωσαν τις εξαγωγές. Το μισό χαρτί που καταναλώνει η Ευρώπη προέρχεται από την Κίνα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ανεβάζω συνέχεια τιμές και μειώνονται οι παραγγελίες λόγω ακρίβειας αφ' ενός και φόβου αφ' ετέρου.
Για το χαρτί ξέρω ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Η ζητηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τις παραγγελίες ονλαιν, ειδικά μέσα στον κορονωϊό εκτοξεύτηκε.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

sharp έγραψε: 27 Μαρ 2022, 07:07
Green Dragon έγραψε: 26 Μαρ 2022, 19:08
Για το χαρτί ξέρω ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Η ζητηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τις παραγγελίες ονλαιν, ειδικά μέσα στον κορονωϊό εκτοξεύτηκε.
Δεν είναι από αυτό, αφού τα μέτρα έχουν αρθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό συνεχίζει ν' ανεβαίνει. Η μείωση των κινεζικών εξαγωγών φταίει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”