stavmanr έγραψε: 22 Μαρ 2022, 00:35
AlienWay έγραψε: 22 Μαρ 2022, 00:34
stavmanr έγραψε: 22 Μαρ 2022, 00:31
Καλό, Άλιεν.
Το σύνηθες βέβαια είναι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ να προσεγγίζει νέους φοιτητές και να τους υπόσχεται ότι θα τους περάσει μαθήματα έναντι ψήφου.
Και το κάνει τις περισσότερες φορές...
Ολα αυτά τα έχω ζήσει. Οπως και να πηγαίνω σε άλλα εργαστήρια και να βρίσκω -όπως στο δικό μου- φοιτητές πάνω από ένα pc ή από ένα μικροσκόπιο.
Επιχειρήματα τύπου "έτσι κι αλλιώς όλες οι διατριβές είναι αγορασμένες" απευθύνονται ΑΚΡΙΒΩΣ σε κόσμο που δεν έχει σπουδάσει. Μόνο αυτούς μπορούν να πείσουν.
Σωστά.
Μόνο που ουδέποτε έγραψα ότι όλες οι διατριβές είναι αγορασμένες.
Έγραψα, "οι περισσότερες".
Έχει γίνει επικερδές επάγγελμα η εκπόνηση διατριβών και πτυχιακών.
Επειδή τραβάω τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω, να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν οι
πτυχιακές εργασίες (για πτυχίο), οι
διπλωματικές εργασίες (για μεταπτυχιακό) και οι
διδακτορικές διατριβές. Το πως πρέπει να εκπονηθούν και να παρουσιαστούν οι δύο πρώτες εξαρτάται από το κάθε τμήμα, καθώς επίσης και η υποχρεωτικότητά τους (σε κάποια τμήματα μπορεί να είναι προαιρετικές). Έτσι άντε να πω, είτε μιλάμε για Ελλάδα, είτε για εξωτερικό, ότι πολλές πτυχιακές παραδίδονται νύχτα, έστω με αντιγραφές, κακογραμμένες ή επί πληρωμή, και ο καθηγητής περνάει βαθμό χωρίς πολλά-πολλά και χωρίς κανέναν έλεγχο. Όλα αυτά όμως έχουν ελάχιστη σημασία με το θέμα μας....
... Γιατί εδώ μιλάμε για διδακτορικό διάολε. Στην Ελλάδα για να πάρεις διδακτορικό πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις
δημόσια παρουσίαση σε επταμελή επιστημονική επιτροπή (δηλ. στο επιβλέποντα καθηγητή και άλλους 6 καθηγητές επιστήμονες από το ίδιο ή και διαφορετικά Πανεπιστήμια/ερευνητικά κέντρα είτε της Ελλάδας, είτε του εξωτερικού). Επίσης μιλάμε για μια διαδικασία τουλάχιστον 3 χρόνια. Τώρα, πως αυτό το πράγμα πέρασε από επταμελή, τη στιγμή που είναι με copy paste το μεγαλύτερο μέρος (εκτός του «ειδικού μέρους»), τη στιγμή που από δημοσιεύσεις έχει μία μόνο «ανακοίνωση» σε ελληνικό συνέδριο, και χωρίς καν παραπομπές για τις αναφορές που υπάρχουν στο τέλος, ε δεν μπορώ να το καταλάβω.