Βρε σε ρωτώ πως οι κύπριοι ξεπέρασαν το μίσος σε μία μόλις γενιά και εσύ μου απαντάς περί γεωπολιτικής.omg kai 3 lol έγραψε: 21 Μαρ 2022, 11:44stavmanr έγραψε: 21 Μαρ 2022, 11:35Οι κύπριοι τι είναι που ξεπέρασαν το ζήτημα σε μία γενιά, ενώ έχασαν τη μισή πατρίδα τους; Σούπερ φιλοσοφημένοι;omg kai 3 lol έγραψε: 21 Μαρ 2022, 11:22
δεν εσβησε γιατι 5 εκατομμυρια νεκροι Ουκρανοι ειναι πολυ αιμα για να ξεχαστει ευκολα σε 2-3 γενιες
Νομίζω ότι προσπαθείς να βγάλεις τους ουκρανούς προβληματικούς, ενώ το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι η Ρωσία είναι εκείνη που αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως "προστάτη" της πρώην σοβιετικής περιοχής και δεν αφήνει κανέναν να ευημερήσει.
Όλες οι περιοχές έχουν την ιδιαιτερότητά τους. Κι όλες είναι σημαντικές γεωπολιτικά.αλλα το κυριοτερο γεωπολιτικα η Ουκρανια βρισκεται σε ενα απο τα επικεντρα του ΒΠΠ αλλα και του ψυχρου πολεμου ειναι σε πολυ χειροτερη γεωπολιτικη θεση απο εμας που ζηλευουμε το Σαν Μαρινο τους Ελβετους και το Λιχτενσταιν
κανεις λαθος, αμα δε ξερεις πως παιζεται το παγκοσμιο γεωπολιτικο παιχνιδι θα κανεις συνεχως ακυρες συγκρισεις,
η μοιρα καποιων χωρων οριζεται απο τη γεωγραφικη τους θεση, η Ελλαδα ειναι μια απο αυτες, και λειτουργουμε κυριως ως κυματοθραυστης της Τουρκιας, η Ανταντ, το Νατο, Αμερικανοι, Ευρωπαιοι, Ρωσοι, Κινεζοι διαχρονικα δεν θελουν μια δυνατη χωρα να ελεγχει τα στενα και το περασμα Ασιας->Ευρωπης γιαυτο μας εκαψαν στη Μ.Ασια (δεν ηθελαν μια ισχυρη Ελλαδα) και συντηρουν επι δεκαετιες μια διαμαχη φθορας με τους Τουρκους (βεβαια τωρα που εχει γυρισει αναποδα δεν θελουν μια πολυ ισχυρη Τουρκια)
η Ουκρανια ειναι πιο κοντα στη Heartland της Ευρωπης και ουσιαστικα ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα ψυχροπολεμικα προπυργια που οπως φαινεται με μια μικρη παυση 30 ετων συνεχιζεται
Αυτό που έγραφες ήταν ότι οι ουκρανοί τα έχουν κρατημένα 80 χρόνια γιατί είναι φυσικό κάτι τέτοιο. Το ερώτημά μου αφορά αυτό.
Δεν έχουν κανένα 80ετές μίσος οι ουκρανοί προς τους ρώσους. Τα έχουν πάρει με τους ρώσους επειδή οι πρώτοι τους φύτευαν πρωθυπουργούς επί 20ετίας και μόλις οι ουκρανοί πήγαν να ανασάνουν λίγη δημοκρατία τους έκαναν τη χώρα λαμπόγυαλο με δύο εισβολές, μία το 2014 και μία το 2022, με ενδιάμεσο μπαχάλεμα σε βαθμό προκλησης εμφυλίου.