!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?
Re: Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?
Ο θεός της αγάπης του σεβασμού με έπλασε καθ εικόνα και ομοίωση οπότε αυτόν τον θεό και τον αγαπάω και τον σέβομαι για την ευφυΐα του.Νατάσα έγραψε: 20 Μαρ 2022, 11:53Συμφωνω μαζί σου, ιδιως για τον φόβο που λες, παρότι υπαρχει βαθμίδα πιστων ανθρωπων που θα γίνουν δεκτοί απο τον Θεο επειδη Τον φοβηθηκαν, τον σεβαστηκαν δηλαδη. Η ανωτερη βαθμίδα πιστων είναι εκείνοι που πιστευουν απο αγαπη και όχι απο φοβο, εκείνοι ειναι οι ελευθεροι.seismic έγραψε: 20 Μαρ 2022, 08:35Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν όλα αυτά. Ναι υπάρχει η κόλαση και ο παράδεισος.Νατάσα
ΥΠΑΡΧΕΙ κολαση και παραδεισος, αλλα όπως σου εγραψα πιο πριν υπαρχουν διαβαθμίσεις αναμεσα στο σκοταδι και το φως εκεί πανω!
Ναι υπάρχει θεός Ναι υπάρχει και ο διάολος.
Άλλο είναι αν υπάρχουν και άλλο αν μας αρέσουν.
Να σου πω τι μου αρέσει και δεν μου αρέσει με την κόλαση και τον παράδεισο.
Μου αρέσει ο παράδεισος γιατί καλοπερνάω
Δεν μου αρέσει ο φόβος που δημιουργεί στον άνθρωπο η κόλαση, γιατί του στερεί την ελευθερία της σκέψις.
Ο φόβος είναι το καλύτερο μέσον εξουσίας και δεν μου αρέσει να με εξουσιάζουν.
Δεν μου αρέσει να με κρίνουν για τα πιστεύω μου αν δεν πειράζω τους άλλους.
Μου αρέσει η ελευθερία να σκέπτομαι χωρίς την σκιά του φόβου, για το καλό.
Πιστεύω ότι ένα ανώτερο ον δεν θα χρησιμοποιούσε τον φόβο της κόλασης για να με πείσει να τον πιστέψω, αλλά την γνώση.
Το καλό και το κακό υπάρχουν αλλά ποιος θα μου πει τι είναι το καλό και το κακό?
Καλό είναι να σκοτώνεις για να υπερασπιστείς την πατρίδα σου?
Καλό είναι να σκοτώνεις το αρνάκι το Πάσχα?
Η λέξη πλούσιος και φτωχός έχει παρεξηγηθεί.
Πλούσιος σε χρήματα ή πλούσιος σε γνώση?
Φτωχός σε χρήματα ή φτωχός εν γνώση?
Καλή η γνώση αλλά χωρίς χρήμα δεν κινητέ τίποτα.
Εγώ έχω την γνώση να κατασκευάζω σπίτια για να μην βρέχετε και να μην κρυώνει ο κόσμος. ( αυτό είναι καλό )
Όμως αν δεν μου δώσει ο αμαρτωλός πλούσιος τα χρήματα σπίτι δεν γίνεται μόνο με την γνώση.
Το ίδιο ισχύει και για τις εκκλησίες.
Νομίζω ότι η ευθυνη όλων μας αρχίζει απο την στιγμη που θα γνωρίσουμε τον Θεο και αυτο είναι εργο δικο Του. Δεν μπορουμε εμείς να κανουμε τιποτα πανω σ αυτο, αν δεν θελει Εκείνος, δεν μπορουμε εμείς μονοι μας να Τον γνωρίσουμε. Εκείνος μας στελνει την θεια του χαρη και δυναμη και εμείς παίρνουμε θεση: ή τον ακολουθουμε, ή αδιαφορουμε και φευγουμε μακρια Του...
Αν τον εχεις γνωρίσει τον Θεο, θα πρεπει καποια στιγμη να παρεις θεση, διότι μαινεται ενας πολεμος, αναμεσα στο φως Του και στο σκοταδι του μη όντος. Θα πρεπει να διαλεξεις με ποιο στρατόπεδο θελεις να είσαι...
Όμως δεν τον φοβάμαι. Συμφωνούμε!
Όσο για το καλώ προσπαθώ με όλες τις αδυναμίες μου, αν και το καλό είναι υποκειμενικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 20 Μαρ 2022, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic έγραψε: 20 Μαρ 2022, 12:08Ο θεός της αγάπης του σεβασμού με έπλασε καθ εικόνα και ομοίωση οπότε αυτόν τον θεό και τον αγαπάω και τον σέβομαι για την ευφυΐα του.Νατάσα έγραψε: 20 Μαρ 2022, 11:53Συμφωνω μαζί σου, ιδιως για τον φόβο που λες, παρότι υπαρχει βαθμίδα πιστων ανθρωπων που θα γίνουν δεκτοί απο τον Θεο επειδη Τον φοβηθηκαν, τον σεβαστηκαν δηλαδη. Η ανωτερη βαθμίδα πιστων είναι εκείνοι που πιστευουν απο αγαπη και όχι απο φοβο, εκείνοι ειναι οι ελευθεροι.seismic έγραψε: 20 Μαρ 2022, 08:35
Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν όλα αυτά. Ναι υπάρχει η κόλαση και ο παράδεισος.
Ναι υπάρχει θεός Ναι υπάρχει και ο διάολος.
Άλλο είναι αν υπάρχουν και άλλο αν μας αρέσουν.
Να σου πω τι μου αρέσει και δεν μου αρέσει με την κόλαση και τον παράδεισο.
Μου αρέσει ο παράδεισος γιατί καλοπερνάω
Δεν μου αρέσει ο φόβος που δημιουργεί στον άνθρωπο η κόλαση, γιατί του στερεί την ελευθερία της σκέψις.
Ο φόβος είναι το καλύτερο μέσον εξουσίας και δεν μου αρέσει να με εξουσιάζουν.
Δεν μου αρέσει να με κρίνουν για τα πιστεύω μου αν δεν πειράζω τους άλλους.
Μου αρέσει η ελευθερία να σκέπτομαι χωρίς την σκιά του φόβου, για το καλό.
Πιστεύω ότι ένα ανώτερο ον δεν θα χρησιμοποιούσε τον φόβο της κόλασης για να με πείσει να τον πιστέψω, αλλά την γνώση.
Το καλό και το κακό υπάρχουν αλλά ποιος θα μου πει τι είναι το καλό και το κακό?
Καλό είναι να σκοτώνεις για να υπερασπιστείς την πατρίδα σου?
Καλό είναι να σκοτώνεις το αρνάκι το Πάσχα?
Η λέξη πλούσιος και φτωχός έχει παρεξηγηθεί.
Πλούσιος σε χρήματα ή πλούσιος σε γνώση?
Φτωχός σε χρήματα ή φτωχός εν γνώση?
Καλή η γνώση αλλά χωρίς χρήμα δεν κινητέ τίποτα.
Εγώ έχω την γνώση να κατασκευάζω σπίτια για να μην βρέχετε και να μην κρυώνει ο κόσμος. ( αυτό είναι καλό )
Όμως αν δεν μου δώσει ο αμαρτωλός πλούσιος τα χρήματα σπίτι δεν γίνεται μόνο με την γνώση.
Το ίδιο ισχύει και για τις εκκλησίες.
Νομίζω ότι η ευθυνη όλων μας αρχίζει απο την στιγμη που θα γνωρίσουμε τον Θεο και αυτο είναι εργο δικο Του. Δεν μπορουμε εμείς να κανουμε τιποτα πανω σ αυτο, αν δεν θελει Εκείνος, δεν μπορουμε εμείς μονοι μας να Τον γνωρίσουμε. Εκείνος μας στελνει την θεια του χαρη και δυναμη και εμείς παίρνουμε θεση: ή τον ακολουθουμε, ή αδιαφορουμε και φευγουμε μακρια Του...
Αν τον εχεις γνωρίσει τον Θεο, θα πρεπει καποια στιγμη να παρεις θεση, διότι μαινεται ενας πολεμος, αναμεσα στο φως Του και στο σκοταδι του μη όντος. Θα πρεπει να διαλεξεις με ποιο στρατόπεδο θελεις να είσαι...
Όμως δεν τον φοβάμαι. Συμφωνούμε!
"Άχρι καιρού..."
Παιδιά, έχουμε φύγει από το θέμα.
Δεν πειραζει, ετσι ειναι οι πολυωρες και πολυημερες συζητησεις!
"Άχρι καιρού..."
Έχουμε βάλει μαζί την φυσική την κβαντική και την μεταφυσική.
Κάπου αυτές οι επιστήμες δεν συμφωνούν μεταξύ των αλλά πιστεύω ότι κάποτε θα συναντηθούν.
Πως? .... με την συμπληρωματικότητα.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Το να ξεφεύγεις από την πεπατημένη σημαίνει ότι έχεις μάθει να σκέπτεσαι και να ερευνάς.Λοξίας έγραψε: 20 Μαρ 2022, 12:01Α, αυτό μου ξέφυγε...
Εντάξει...αφού ο seismic βεβαιώνει πως η επιστήμη έχει αποδείξει πως ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα...
...όλοι οι επιστήμονες να καταθέσουν τα πτυχία τους και να πάνε να μαζεύουν άγρια ραδίκια...
Από δω και πέρα, θα διδάσκει μόνον ο seismic.
Μείνε στον λήθαργό σου.
-
Noob saibot
- Phorum.gr user: Noob
Εντάξει με ανακαλύψατε. Ο Void είμαι. Ηταν μια άτυχη στιγμή. Συγνώμη...
There is no system
δεν ισχυει αυτο βεβαια, παραβιαση της λογικης.
Υπαρχει, δεν εχει καμμια σημασια εαν δεν το ακουει κανενας.seismic έγραψε: 18 Μαρ 2022, 17:43Αν δεν υπάρχει κανένα ον υπάρχει το σύμπαν? Δεν μπορείς να ξεκόψεις το σύμπαν από τον παρατηρητή.axilmar έγραψε: 18 Μαρ 2022, 17:38Η ερωτηση ειναι 'υπαρχει το συμπαν χωρις τον παρατηρητη;', δεν ειναι 'το συμπαν που βλεπουμε ειναι οπως το βλεπουμε;'.seismic έγραψε: 18 Μαρ 2022, 16:11 Αυτό που εμείς εννοούμε σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς το μάτι το αυτί τον εγκέφαλο. Κάτι άλλο ή άλλα σίγουρα υπάρχουν.
Αν πέσει ένα δένδρο στο δάσος και δεν το δει ή δεν το ακούσει κανένας πως υπάρχει, για ποιον υπάρχει?
Υπάρχει σαν ενέργεια. - σκέτη. Σαν δένδρο που εσύ το βλέπεις δεν υπάρχει χωρίς εσένα γιατί και να το δεις αυτό που βλέπεις είναι πλαστή εικόνα του εγκεφάλου σου.axilmar έγραψε: 21 Μαρ 2022, 11:27Υπαρχει, δεν εχει καμμια σημασια εαν δεν το ακουει κανενας.seismic έγραψε: 18 Μαρ 2022, 17:43Αν δεν υπάρχει κανένα ον υπάρχει το σύμπαν? Δεν μπορείς να ξεκόψεις το σύμπαν από τον παρατηρητή.axilmar έγραψε: 18 Μαρ 2022, 17:38
Η ερωτηση ειναι 'υπαρχει το συμπαν χωρις τον παρατηρητη;', δεν ειναι 'το συμπαν που βλεπουμε ειναι οπως το βλεπουμε;'.
Αν πέσει ένα δένδρο στο δάσος και δεν το δει ή δεν το ακούσει κανένας πως υπάρχει, για ποιον υπάρχει?
Ποια λογική?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 638 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
-
- 4 Απαντήσεις