αν έβγαινε να πει δεχομαι να μη μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να παραμεινει ουδέτερη, ο πόλεμος θα τελειωνε σε 5' λεπτάJack Shephard έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:02 Το δεύτερο σκέλος είναι πολύ δύσκολο και πολύ πολύπλοκο. Πόσο ελαφρά τη καρδία θα έβγαινε κάποιος ηγέτης να πει "παραδίνομαι και παραδίδω το 1/5 της χώρας μου"; Και τι θα δημιουργούσε στη χώρα; Εξέγερση από όσους δε θέλουν να παραδοθούν και χάος σε όλη τη χώρα. Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που έχει ψευδαισθήσεις στην Ουκρανία για το αποτέλεσμα; Και όμως πολεμούν. Και θα δεχτούν να τους προδώσει ο πρόεδρος τους;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
εξελίξεις στην Ουκρανία
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Re: εξελίξεις στην Ουκρανία
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Η ύπαρξη ελληνικής πλοιοκτητικής αστικής τάξης, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε ούτε φράγκο για βόλι, οφείλεται στην συνθήκη του Κιουτσουκ Καϊναρτζή. Εκτός από αυτό, το οικονομικό σκέλος, το να θεωρεί κάποιος μηδαμινή την συμβολή του ναυτικού στην Επανάσταση, γενικά σε έναν ένοπλο αγώνα σε έναν χώρο όπως ο ελληνικός, είναι γελοιότητα. Για το Ναυαρίνο, το είπαμε. Υπήρξε η συνθήκη του Λονδίνου, που την απέρριψαν οι Τούρκοι. Αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν την ελληνική ανεξαρτησία, μετά από την ήττα τους στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Και ναι, όλοι από συμφέρον δικό τους μας υποστήριξαν, όποτε το έκαναν. Δεν υπήρξε ποτέ αγνός φιλελληνισμός εκατέρωθεν. Το θέμα είναι με ποιανών τα συμφέροντα συμβαδίζουν τα δικά μας. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς χαίρονται μερικοί στο ενδεχόμενο μια ρωσικής πανωλεθρίας, εύχομαι να μην βγει προφητική η κουβέντα του Πάγκαλου,.όταν ειχε πει πως όποτε η Ρωσία ήταν αποδυναμωμένη, τότε η Ελλάδα έζησε εθνικές τραγωδίες...sharp έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:28Σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και ισχύουν, γιατίΖενίθεδρος έγραψε: 20 Μαρ 2022, 13:39Εάν δεν υπήρχε η συνθήκη του Κιουτσουκ Καϊναρτζή, δεν θα μπορούσε καν να ξεκινήσει η Ελληνική Επανάσταση. Και εάν δεν υπήρχε η συνθήκη της Αδριανούπολης, ο Σουλτάνος δεν θα αναγνώριζε ποτέ ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Η συνθήκη του Λονδίνου (που επέφερε η Ναυμαχία του Ναυαρίνου) απερρίφθη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εάν δεν είχε δώσει δάνειο η Ρωσία, ο Καποδίστριας δεν θα μπορούσε ποτέ να κόψει δικό του νόμισμα. Το να απομονώνεις μια τρίχα, και μάλιστα το ένα τρίτο αυτής, και να το κάνεις την τριχιά που τράβηξε όλες τις εξελίξεις, είναι είτε τυφλός φανατισμός, είτε αφέλεια σε βαθμό ηλιθιότητας.sharp έγραψε: 20 Μαρ 2022, 13:23
Πρόκοψαν και τότε με τον Μόσκοβο.
Ποια είναι η αποφασιστικη μάχη στην Ελληνική Επανάσταση; Η ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Σε ποιον οφείλεται η εξέλιξη της; Στον Κόδριγκτων.
Πιάσε και βρες τα τότε αρχεία του Αγγλικού Ναυτικού, με όλες τις συζητήσεις με τον Ιμπραήμ και τις λεπτομέρειες ανά λεπτό και θα το μάθεις.
1) Η συνθήκη ευνόησε το ελληνικό ναυτικό κάτι που ήθελε η Ρωσία γιατί εμμέσως αποκτούσε πρόσβαση στο Αιγαίο (πλοία με Ρωσική σημαία). Και πάλι οι μικρές σκούνες ποτέ δεν κατάφεραν αποφασιστικό χτύπημα απέναντι στον ισχυρό τουρκικό στόλο.
2) Η άλλη συνθήκη προέκυψε από ρωσοτουρκικό πόλεμο, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Όσο βοηθάει ο Κινέζος τον Ρώσο σήμερα.
Ο Κόδριγκτων αποφάσισε να επιβάλει τον τερματισμό του πολέμου επειδή είδε τους Έλληνες να τρώνε χόρτα από το έδαφος σαν τα πρόβατα. Υπάρχει η επιστολή του προς το Ναυαρχείο που έγραψε παρέα με τον Δεριγνύ (ο Ρώσικος στόλος έκανε μπάνια εκείνη την περίοδο...). Αν δεν είχε γίνει η Ναυμαχία δεν θα γράφαμε σήμερα, όλοι γνωρίζουμε που το πήγαινε ο Ιμπραήμ. Γι αυτή του την πράξη πέρασε από Ναυτοδικείο στην Αγγλία, γιατί προφανώς δυσαρεστήθηκε η διπλωματία τους και την γλύτωσε λέγοντας "μού είπατε να σταματήσω τις εχθροπραξίες και αυτό έκανα".
Είναι αυτά που δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου και ούτε πρόκειται.
Η Ρωσία ουδέποτε έχει βοηθήσει σύμμαχο, ούτε καν τη Σερβία το 1999 που υποτίθεται είναι αδέρφια τους. Ναι, ξέρω, δεν μπορούσε η καϋμένη, ήταν αδύναμη. Βλέπουμε τώρα που μπορεί τι κάνει στα άλλα αδέρφια της. Πόση ανοησία πχια...
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
αυτό με τον δείκτη που δείχνει προς τον ουρανό (του κάτω δεξιά) κάτι μου θυμίζει..
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
- dna replication
- dna replication
Χάλασες και συ, άρχισες να μιλάς σαν χαμάλης. Είδες πόσο γρήγορα ξεχνιούνται τα τσιτάτα του Όμηρου, όταν κάνεις κακές παρέες;
Ποιος το εγγυάται αυτό; Θα αποσύρονταν οι Ρώσοι από όσα εδάφη έχουν κατακτήσει τον τελευταίο μήνα;dna replication έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:55αν έβγαινε να πει δεχομαι να μη μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να παραμεινει ουδέτερη, ο πόλεμος θα τελειωνε σε 5' λεπτάJack Shephard έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:02 Το δεύτερο σκέλος είναι πολύ δύσκολο και πολύ πολύπλοκο. Πόσο ελαφρά τη καρδία θα έβγαινε κάποιος ηγέτης να πει "παραδίνομαι και παραδίδω το 1/5 της χώρας μου"; Και τι θα δημιουργούσε στη χώρα; Εξέγερση από όσους δε θέλουν να παραδοθούν και χάος σε όλη τη χώρα. Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που έχει ψευδαισθήσεις στην Ουκρανία για το αποτέλεσμα; Και όμως πολεμούν. Και θα δεχτούν να τους προδώσει ο πρόεδρος τους;
Και επειδή την απέρριψαν οι Τούρκοι, τι έγινε; Έχασαν το στόλο τους και δεν μπορούσαν να ανεφοδιάζουν τον στρατό στην Πελοπόννησο και να συνεχίζουν τον αφελληνισμό. Ποιο γεγονός λες να επηρέασε περισσότερο την εξέλιξη;Ζενίθεδρος έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:58Η ύπαρξη ελληνικής πλοιοκτητικής αστικής τάξης, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε ούτε φράγκο για βόλι, οφείλεται στην συνθήκη του Κιουτσουκ Καϊναρτζή. Εκτός από αυτό, το οικονομικό σκέλος, το να θεωρεί κάποιος μηδαμινή την συμβολή του ναυτικού στην Επανάσταση, γενικά σε έναν ένοπλο αγώνα σε έναν χώρο όπως ο ελληνικός, είναι γελοιότητα. Για το Ναυαρίνο, το είπαμε. Υπήρξε η συνθήκη του Λονδίνου, που την απέρριψαν οι Τούρκοι. Αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν την ελληνική ανεξαρτησία, μετά από την ήττα τους στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Και ναι, όλοι από συμφέρον δικό τους μας υποστήριξαν, όποτε το έκαναν. Δεν υπήρξε ποτέ αγνός φιλελληνισμός εκατέρωθεν. Το θέμα είναι με ποιανών τα συμφέροντα συμβαδίζουν τα δικά μας. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς χαίρονται μερικοί στο ενδεχόμενο μια ρωσικής πανωλεθρίας, εύχομαι να μην βγει προφητική η κουβέντα του Πάγκαλου,.όταν ειχε πει πως όποτε η Ρωσία ήταν αποδυναμωμένη, τότε η Ελλάδα έζησε εθνικές τραγωδίες...sharp έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:28Σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και ισχύουν, γιατίΖενίθεδρος έγραψε: 20 Μαρ 2022, 13:39
Εάν δεν υπήρχε η συνθήκη του Κιουτσουκ Καϊναρτζή, δεν θα μπορούσε καν να ξεκινήσει η Ελληνική Επανάσταση. Και εάν δεν υπήρχε η συνθήκη της Αδριανούπολης, ο Σουλτάνος δεν θα αναγνώριζε ποτέ ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Η συνθήκη του Λονδίνου (που επέφερε η Ναυμαχία του Ναυαρίνου) απερρίφθη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εάν δεν είχε δώσει δάνειο η Ρωσία, ο Καποδίστριας δεν θα μπορούσε ποτέ να κόψει δικό του νόμισμα. Το να απομονώνεις μια τρίχα, και μάλιστα το ένα τρίτο αυτής, και να το κάνεις την τριχιά που τράβηξε όλες τις εξελίξεις, είναι είτε τυφλός φανατισμός, είτε αφέλεια σε βαθμό ηλιθιότητας.
1) Η συνθήκη ευνόησε το ελληνικό ναυτικό κάτι που ήθελε η Ρωσία γιατί εμμέσως αποκτούσε πρόσβαση στο Αιγαίο (πλοία με Ρωσική σημαία). Και πάλι οι μικρές σκούνες ποτέ δεν κατάφεραν αποφασιστικό χτύπημα απέναντι στον ισχυρό τουρκικό στόλο.
2) Η άλλη συνθήκη προέκυψε από ρωσοτουρκικό πόλεμο, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Όσο βοηθάει ο Κινέζος τον Ρώσο σήμερα.
Ο Κόδριγκτων αποφάσισε να επιβάλει τον τερματισμό του πολέμου επειδή είδε τους Έλληνες να τρώνε χόρτα από το έδαφος σαν τα πρόβατα. Υπάρχει η επιστολή του προς το Ναυαρχείο που έγραψε παρέα με τον Δεριγνύ (ο Ρώσικος στόλος έκανε μπάνια εκείνη την περίοδο...). Αν δεν είχε γίνει η Ναυμαχία δεν θα γράφαμε σήμερα, όλοι γνωρίζουμε που το πήγαινε ο Ιμπραήμ. Γι αυτή του την πράξη πέρασε από Ναυτοδικείο στην Αγγλία, γιατί προφανώς δυσαρεστήθηκε η διπλωματία τους και την γλύτωσε λέγοντας "μού είπατε να σταματήσω τις εχθροπραξίες και αυτό έκανα".
Είναι αυτά που δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου και ούτε πρόκειται.
Η Ρωσία ουδέποτε έχει βοηθήσει σύμμαχο, ούτε καν τη Σερβία το 1999 που υποτίθεται είναι αδέρφια τους. Ναι, ξέρω, δεν μπορούσε η καϋμένη, ήταν αδύναμη. Βλέπουμε τώρα που μπορεί τι κάνει στα άλλα αδέρφια της. Πόση ανοησία πχια...
Η διαφορά μας είναι η διαφορά των πηγών. Εγώ τα ιστορικά αρχεία του Αγγλικού ναυαρχείου, εσύ κουβέντες του ...Πάγκαλου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 20 Μαρ 2022, 15:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο Πούτιν πάντως δεν το έχει πει αυτό. Εκτός κι αν γράφει με τον λογαριασμό του δνα.ST48410 έγραψε: 20 Μαρ 2022, 15:09Ποιος το εγγυάται αυτό; Θα αποσύρονταν οι Ρώσοι από όσα εδάφη έχουν κατακτήσει τον τελευταίο μήνα;dna replication έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:55αν έβγαινε να πει δεχομαι να μη μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να παραμεινει ουδέτερη, ο πόλεμος θα τελειωνε σε 5' λεπτάJack Shephard έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:02 Το δεύτερο σκέλος είναι πολύ δύσκολο και πολύ πολύπλοκο. Πόσο ελαφρά τη καρδία θα έβγαινε κάποιος ηγέτης να πει "παραδίνομαι και παραδίδω το 1/5 της χώρας μου"; Και τι θα δημιουργούσε στη χώρα; Εξέγερση από όσους δε θέλουν να παραδοθούν και χάος σε όλη τη χώρα. Νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που έχει ψευδαισθήσεις στην Ουκρανία για το αποτέλεσμα; Και όμως πολεμούν. Και θα δεχτούν να τους προδώσει ο πρόεδρος τους;

In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
όχι,
κάτι τέτοιο..

κάτι τέτοιο..

Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
- dna replication
CHINESE FOREIGN MINISTER: BEIJING STANDS ON THE RIGHT SIDE OF HISTORY ON UKRAINE WAR
Εσείς φωτό με αγοράκια, εγώ βίντεο με κοριτσάκια
Δεν ξέρω τι έχει πει ή όχι. Η λογική λέει όμως ότι δεν σπαταλά κάποιος τόσους πόρους σε οπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό για να πετύχει απλώς μια υπογραφή σε ένα χαρτί που θα υπόσχεται την ουδετερότητα του διπλανού του. Ούτε είναι τόσο ηλίθιοι οι άλλοι να βλέπουν τη χώρα τους να γίνεται οικόπεδο και να μη συμφωνούσαν από την πρώτη στιγμή σε κάτι τέτοιο. Δικαιολογίες μου φαίνονται αυτά.sharp έγραψε: 20 Μαρ 2022, 15:12Ο Πούτιν πάντως δεν το έχει πει αυτό. Εκτός κι αν γράφει με τον λογαριασμό του δνα.ST48410 έγραψε: 20 Μαρ 2022, 15:09Ποιος το εγγυάται αυτό; Θα αποσύρονταν οι Ρώσοι από όσα εδάφη έχουν κατακτήσει τον τελευταίο μήνα;dna replication έγραψε: 20 Μαρ 2022, 14:55
αν έβγαινε να πει δεχομαι να μη μπει στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία και να παραμεινει ουδέτερη, ο πόλεμος θα τελειωνε σε 5' λεπτά
- Sid Vicious
Η Χρυση Αυγη υποστηριζει τον Πουτιν btw
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές