!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μακεδονία

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Northerner έγραψε: 15 Σεπ 2018, 23:40
Nandros έγραψε: 14 Σεπ 2018, 23:49 Μην κάνεις τον κόπο, έχουμε μπουχτίσει από προπαγάνδα! :g030:
.
Πρέπει να το μεταφράσω γιατί εδώ είναι φόρουμ και πρέπει να έχει διαφορετικές απόψεις. Έτσι θα μπορείτε να νικήσετε τον ρατσισμό σας που σας τρώει από μέσα για να μην μουγκρίζετε στους δρόμους: "..... ΕΕΕΕΕΕ, ΑΑΑΑΑ, ΟΟΟΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.... ΟΟΟΟ, ΟΥΟΥΟΥ, ΑΑΑΑΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ...'' Σήμερα αρχίζω να το μεταφράζω και ως 2 εβδομάδες θα το βάλω εδώ.

Λοιπόν, τώρα να πω ότι ήμουν σήμερα στην έκθεση του βιβλίου και πάλι με απογοήτεψε η προπαγάνδα που βρήκα στο ελληνικό βιβλίο. Αλλά πρώτα να πω ότι πήρα μερικά άλλα βιβλία:
1 - ''Η σύγκρουση στον Κουρσκ''/Κούρσκιατ σμπλ'σ'κ απο τον Βασίλ Σγκούρεβ. Άγνωστο όνομα για μένα. Όπως φαίνεται είναι καθηγητής με phd στο εξωτερικό... ως μηχανικός. Όπως φαίνεται είναι hobby historian σαν εμένα και θα είναι ενδιαφέρον τι έχει γράψει.

2. Εναστροι Ρέιντζερς/Starship troopers του ενδόξου Robert Heinlein. Εδώ και καιρό ήθελα να διαβάσω αυτό το βιβλίο, αλλά δυστυχώς ήταν out of print. Ευτυχώς έχει νέα έκδοση τώρα. Ακροπατριώτες στο διάστημα από όσο ξέρω.

3. Ιστορία του Ηροδότου. Και μετα λετε ότι δεν είμαι φιλέλληνας. Είχε και νέα έκδοση της "Πολιτεία'' του Πλάτωνα, αλλά εντάξει δεν είχα τόσα χρήματα (Εσπάνια ες μούϊ κάρο παΐς). Έπρεπε να πάρω μερικά αλλά νομικά βιβλία. Θα το πάρω στην επόμενη έκθεση. Μεταξύ άλλων έχει ένα τελευταίο κεφάλαιο στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα που έχει γράψει ο Ηρόδοτος για τους Θράκες. Πολύ ενδιαφέρον αφού όπως ξέρετε όταν μας βολεύει είμαστε Άριοι, Θράκες ή Σλάβοι (το τελευταίο ποτέ δεν το λέω εγώ).

Να τελειώσω ότι δεν πήρα το βιβλίο της Τασούλας Ζησάκη-Χιλή για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα διότι φαίνεται ότι είναι ελληνική προπαγάνδα. Ανοίγω εγώ το βιβλίο και τι να δω μέσα; Κεφάλαια για τους "Σλαβομακεδόνες''. Ακόμα ένας όρος της ελληνικής προπαγάνδας! Στη Μακεντόνια, σύντροφοι, ζούνε δύο τύποι ανθρώπων - Βουλγαρομακεντόνες και Μη-Βουλγαρομακεντόνες. Σλαβομακεδόνες δεν ζουν εκεί!
Το όνειρο σας ήταν να αποκτήσετε πρόσβαση στο Αιγαίο. Προσπαθήσατε και τον ήπιατε. Καλό είναι να το ξεχάσετε και θα δεις πώς θα ηρεμήσουν οι ψυχές σας! :g030:
Δεν ξέρω αν έχετε free zone στην Μακεδονία/Θράκη (όπως τώρα οι σκοπιανοί και οι Γιούγκο παλιά), αλλά αν το ζητήσετε είμαι σίγουρος πως θα σας την δώσουμε.
.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Northerner έγραψε: 15 Σεπ 2018, 23:40
Nandros έγραψε: 14 Σεπ 2018, 23:49 Μην κάνεις τον κόπο, έχουμε μπουχτίσει από προπαγάνδα! :g030:
.
Πρέπει να το μεταφράσω γιατί εδώ είναι φόρουμ και πρέπει να έχει διαφορετικές απόψεις. Έτσι θα μπορείτε να νικήσετε τον ρατσισμό σας που σας τρώει από μέσα για να μην μουγκρίζετε στους δρόμους: "..... ΕΕΕΕΕΕ, ΑΑΑΑΑ, ΟΟΟΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.... ΟΟΟΟ, ΟΥΟΥΟΥ, ΑΑΑΑΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ...'' Σήμερα αρχίζω να το μεταφράζω και ως 2 εβδομάδες θα το βάλω εδώ.
Εγώ λέω να μεταφράσεις πρώτα αυτό το άρθρο; :wink
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018
Βούλγαροι και ΜΑΤ.
Σπάσιμο τα μούτρα τους, σε όσους φώναξαν το "Βούλγαροι"!

του Σωτήρη Δημηρόπουλου.

Εικόνα

«Εμείς όλοι οι Ανατολικομακεδονοθρακίτες, οι ανατολικά του Στρυμόνα ευρισκόμενοι, όταν ακούμε να μας αποκαλούν Βούλγαρους, ένα μας μένει… Δυστυχώς ένα, πια…

Οι Βούλγαροι στα 1913, κατέσφαζαν όποιον μιλούσε Ελληνικά, όποιον πήγαινε σε Ελληνονορθόδοξη εκκλησία.

Και στα 1941, ακολουθούντες τις ορδές των Ναζί, κατέλαβαν στα χαρτιά και όχι με πόλεμο δικό τους, όλη την περιοχή μας, μέχρι τον Έβρο, από τον Στρυμόνα.

Ένα εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, για 3,5 χρόνια, στερήθηκαν ακόμη και μια βουκιά ψωμί. Απαγορεύτηκαν τα σχολεία τα Ελληνικά, οι Ελληνικές εκκλησίες, όποιος δέχονταν να γραφτεί σαν Βούλγαρος, ζούσε, είχε επιδόματα, είχε ελευθερία να διαθέτει την παραγωγή του κατά βούληση...

Κι όμως... Βουλγαρογράφτηκαν μόνο 200-250, από ένα εκατομμύριο Έλληνες. Οι παππούδες μας, τράβηξαν τα πάντα. Γυναίκες βιάζονταν δημόσια, με πρόσχημα μια άκαιρη και βλακώδη εξέγερση -του ΚΚΕ- τον Σεπτέμβριο του 1941, σφαγιάστηκαν χιλιάδες Δραμινοί.

Σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, από την θηριωδία των Βουλγάρων. Ξαναχτύπησαν στο Δοξάτο της Δράμας, σφαγιάζοντας, ότι είχε απομείνει από τις θηριωδίες του 1913.

Εξόρισαν στην Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα, χιλιάδες διανοουμένους , προσπαθώντας να αλλάξουν το φρόνημα των παππούδων και των πατεράδων μας…

Προσέξτε...... Εξόρισαν γιατρούς, δασκάλους, παπάδες, σχεδόν κάθε πολίτη που ήξερε πέντε γράμματα..... Εξορία στην Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα...

Οι παππούδες μας, αγράμματοι, φτωχοί, είχαν να θρέψουν 4-5 παιδιά, δεν είχαν πια παραγωγή γεωργική, έβγαζαν 10 και τους έπαιρνε τα 8 ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής…

Κι όμως, συνέχισαν να δηλώνουν Έλληνες ---χωρίς καν οι δικοί μου μάλιστα--- να το λένε στα Ελληνικά... Η μητρική τους γλώσσα για αιώνες ήταν πια τα ...Τουρκικά...

Πείνασαν, δίψασαν, έκλαψαν αδελφούς σφαγιασμένους, χάθηκαν πολλοί στα τάγματα καταναγκαστικής εργασίας των Βουλγάρων..... Κι όμως... Φώναζαν... Φώναζαν... Γιασασίν Μιλιέτ... Ζήτω το έθνος… Το έθνος των Ελλήνων… Στα Τούρκικα... Ζήτω το έθνος, το Έθνος των Ελλήνων...

Αυτοί οι παππούδες μας μεγάλωσαν… Γεννήθηκα στα 1956 κι ο παππούς μου πέθανε στα 1982... -Γιάβρουμ, έλεγε... Ένα πράγμα να ξέρεις ότι αξίζει, απ’ όλα που έχουμε... Είμαστε Έλληνες, αυτό στο αφήνω κληρονομία, αυτό θα αφήσεις στα παιδιά και στα εγγόνια σου... Είμαστε Έλληνες..

Τα χωράφια του παππού ρήμαξαν, έγιναν δάση, εκεί πάνω στα βουνά. Το τελευταίο σχολείο έκλεισε την δεκαετία του 1970. Έχει ένα λεωφορείο την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη... Αυτή είναι η επαφή μας με την Ελλάδα. Τηλεόραση σπάνια πιάνει, από τα 10 ραδιόφωνα που ακούγονται, τα 8 είναι Βουλγαρικά, τα δύο είναι Ελληνικά, το ένα βάζει συνέχεια σκυλάδικα τραγούδια και το άλλο μας ξέσχισε στην μακακία του, η ΕΡΤ , η μονοκόματη ΕΡΤ... Το ίντερνετ είναι άγνωστο.

Και έρχεται τώρα ο Ματατζής, και με λέει Βούλγαρο…

Εκείνη την στιγμή, ένα με μένει να κάνω, να τον σκοτώσω και να καταστρέψω μια ζωή που έφτιαξα, με τόσο κόπο. Αυτό μου μένει, πια.

Δεν θα το κάνω φυσικά, όχι γιατί φοβάμαι, αλλά γιατί πρέπει να ζήσω να μεγαλώσω τα εγγόνια μου, όπως με μεγάλωσε ο παππούς μου. Βλάκες, αγράμματοι, οσφυοκάμπτες, μικρόψυχοι, τσογλάνια.... Και αυτά τα εγγόνια, θα τα βρείτε μπροστά σας. Και τώρα που τα σκατώσατε στα οικονομικά, ακόμη και τώρα, η Ελλάδα αξίζει όσο όλη η γης, ηλίθιοι.

Ηλίθιοι...

Χρωστάμε πολλά στον τόπο, ηλίθιοι, στον τόπο που μας έμαθε να είμαστε ελεύθεροι και υψαύχενες..

Ναι Υψαύχενες, αγράμματοι, ηλίθιοι, τσογλάνια.

Αυτά τα λίγα, γιατί ευτυχώς, υπάρχει ακόμη Ελλάδα, υπάρχει ακόμη το κοινό περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων. Κάντε κάτι, βρέστε τους και τιμωρείστε τους παραδειγματικά, αυτή είναι η εσχάτη προδοσία, έτσι την εκλαμβάνουμε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μακεδονίας, μας, σας...

Σωτήρης Δημηρόπουλος, περήφανα, ηλίθιοι.

ΥΓ... Φωτό.
Παιδάκια σπρωχνονται για ένα κομματι ψωμί, στην Βουλγαροκρατούμενη Ανατολικη Μακεδονία.. Πολλά απο αυτά, δεν έβγαλαν τον επόμενο χειμώνα.

Ξεκουμπιστειτε ανικανοι... Οσο πιο γρηγορα...
Και οι επομενοι, οποιοι και να είστε...
Βαλτε την συγχρονη ιστορια στα σχολεια μας..
https://www.facebook.com/notes/%E1%BC%9 ... 826880843/
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Northerner έγραψε: 15 Σεπ 2018, 23:40 Στη Μακεντόνια, σύντροφοι, ζούνε δύο τύποι ανθρώπων - Βουλγαρομακεντόνες και Μη-Βουλγαρομακεντόνες. Σλαβομακεδόνες δεν ζουν εκεί!
Στην Μακεδονία σήμερα ζουν 2.400.000 Έλληνες.

Στην περιοχή των Σκοπίων ζουν 600.000 Αλβανοί και 1.300.000 πρώην Βούλγαροι που μεταλλάχτηκαν σε φέικ Μακεδόνες και καμιά 100στή χιλιάδες Σέρβοι.

Νομίζω ότι στο κομμάτι της χώρας σου που λέγεται από κάποιους Μακεδονία του Πιρίν ζουν μόνο Βούλγαροι όσοι κι αν είναι, ίσως και λίγοι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εκεί επί EU γιατί είναι πιο φτηνά από την Ελλάδα.

Αυτά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Northerner έγραψε: 14 Σεπ 2018, 22:27

Λοιπόν, κομπανιέρος, αφού ξεκαθαρίσαμε ότι πολλοί από σας είστε ρατσιστές θέλω να σας δείξω αυτό το άρθρο - ''Τίνος είναι η αρχαία Μακεδονία;'' Όταν έχω χρόνο θα το μεταφράσω, αλλά θέλω να πω ότι είναι καλό. Και δεν έχει γράψει μόνο για τον Δημοσθένη (ναι, ξέρω, θα πείτε ότι αυτός ήταν ρατσιστής και πρωτοφασίστας!!!!!) και για εκείνο το περιστατικό με τον Αλέξανδρο Α στους ολυμπιακούς αγώνες (ξέρω, θα πείτε ότι οι άλλοι αθλητές ήταν χρυσαυγίτες). Όταν βρω χρόνο θα το μεταφράσω. Αύριο, μεταύριο, την ερχόμενη εβδομάδα.
Αυτά που γράφει είναι ανιστόρητα πράγματα, λέει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Θράκες, ο πολιτισμός τους και η γλώσσα τους έμοιαζε με των Θρακών κ.τ.λ. Τι καθηγητής είναι αυτός ο Πλάμεν Παυλόφ, ιστορικός; Απ' ότι βλέπω στα σχόλια κάποιοι αναγνώστες τον βρίζουν αποκαλώντας τον "κομπλεξικό Θρακομάνο" ή κάνω λάθος; :P Μάλλον πρέπει να είναι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι οι Βούλγαροι είναι απόγονοι των αρχαίων Θρακών, άρα υποστηρίζοντας ότι οι Μακεδόνες ήταν το ίδιο με τους Θράκες τους βγάζει προγόνους των Βουλγάρων. Αυτοί που τον βρίζουν λογικά δεν πρέπει να είναι τολεραστές/Βούλγαροι συριζαίοι κ.τ.λ.;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

The Rebel έγραψε: 16 Σεπ 2018, 20:20 Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018
Βούλγαροι και ΜΑΤ.
Σπάσιμο τα μούτρα τους, σε όσους φώναξαν το "Βούλγαροι"!
Προφανώς ο συγκεκριμένος δεν έχει περάσει από γήπεδο νοτιοελλαδίτικης ομάδας τα τελευταία 60 χρόνια.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
Deja

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Deja »

[*]
Στηρίζω τη μελέτη του έγκριτου καθηγητή
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Deja έγραψε: 16 Σεπ 2018, 22:48 [*]
Αν τα λέει έτσι είναι κάπως τσαπατσούλικο
μάλλον φταίει και ο μεταφραστής
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Northerner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northerner »

Nandros έγραψε: 15 Σεπ 2018, 23:56
Το όνειρο σας ήταν να αποκτήσετε πρόσβαση στο Αιγαίο. Προσπαθήσατε και τον ήπιατε. Καλό είναι να το ξεχάσετε και θα δεις πώς θα ηρεμήσουν οι ψυχές σας! :g030:
.
.
Όχι. Ε, όχι μόνο. Το όνειρο μας ήταν να ενώσουμε όλους τους Βούλγαρους σε ένα κράτος. Δεν διαβάζετε τα άρθρα που βάζω. Το άλλο ήταν συνέπεια. Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν κλαίει για τις πόλεις στην Θράκη, αλλά όλοι κλαίνε για τη Μακεδονία. Μπορεί να είναι στρατηγικό λάθος, αλλά ήταν ένα λάθος εξαιτίας πατριωτικών αισθήσεων/συναισθήσεων/αισθημάτων/συναισθημάτων.
vagabondo έγραψε: 16 Σεπ 2018, 00:22 Εγώ λέω να μεταφράσεις πρώτα αυτό το άρθρο; :wink
Θα το κάνω να τα συγκρίνουμε. Ως 4 εβδομάδες. Και μετά λέτε ότι δεν καταλαβαίνετε βουλγαρικά. Όμως βρίσκετε άρθρα στα βουλγαρικά σαιτς. Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα ότι ο Αλέξανδρος πίστευε ότι ήταν Έλληνας. Αύριο θα πάμε στο Σκόπιε και θα βρούμε 100 ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι οι απόγονοί του.
Chainis έγραψε: 16 Σεπ 2018, 20:29 Στην Μακεδονία σήμερα ζουν 2.400.000 Έλληνες.

Στην περιοχή των Σκοπίων ζουν 600.000 Αλβανοί και 1.300.000 πρώην Βούλγαροι που μεταλλάχτηκαν σε φέικ Μακεδόνες και καμιά 100στή χιλιάδες Σέρβοι.

Νομίζω ότι στο κομμάτι της χώρας σου που λέγεται από κάποιους Μακεδονία του Πιρίν ζουν μόνο Βούλγαροι όσοι κι αν είναι, ίσως και λίγοι Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εκεί επί EU γιατί είναι πιο φτηνά από την Ελλάδα.

Αυτά.
Έγραψα το ίδιο. Βουλγαρομακεντόνες και μη-Βουλγαρομακεντόνες. Το όνομα Μακεντόνια δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα όπως συμφώνησε κι ο κύριος Αλέξης. Είναι το ίδιο, εμείς οι απόγονοι των Θρακών, να απαγορέψουμε στους Έλληνες και στους φίλους μας στην Τουρκία να χρησιμοποιούν τον όρο Τράκια/Θράκη κτλ στην γλώσσα των τούρκων.
Νταρνάκας έγραψε: 16 Σεπ 2018, 21:45 Αυτά που γράφει είναι ανιστόρητα πράγματα, λέει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Θράκες, ο πολιτισμός τους και η γλώσσα τους έμοιαζε με των Θρακών κ.τ.λ. Τι καθηγητής είναι αυτός ο Πλάμεν Παυλόφ, ιστορικός; Απ' ότι βλέπω στα σχόλια κάποιοι αναγνώστες τον βρίζουν αποκαλώντας τον "κομπλεξικό Θρακομάνο" ή κάνω λάθος; :P Μάλλον πρέπει να είναι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι οι Βούλγαροι είναι απόγονοι των αρχαίων Θρακών, άρα υποστηρίζοντας ότι οι Μακεδόνες ήταν το ίδιο με τους Θράκες τους βγάζει προγόνους των Βουλγάρων. Αυτοί που τον βρίζουν λογικά δεν πρέπει να είναι τολεραστές/Βούλγαροι συριζαίοι κ.τ.λ.;
Ακριβώς αυτό έχει γράψει. Θα το μεταφράσω ως τον ερχόμενο μήνα. Και ναι, κάποιοι είναι τολεραστες, αλλά άλλοι απλά στηρίζουν άλλες θεωρίες - είμαστε Άριοι (πατριώτες), Σλάβοι (προδότες), μικτός λαός κτλ...

Nevermind κάποιος έχει μεταφράσει τα σημαντικά σημεία. Έχετε ρατσιστικά συνθήματα, όμως διαβάζετε τα βουλγαρικά σαιτς. Είστε παράξενοι.

Το άρθρο πώς θα σπάσετε τα πρόσωπα των αστυνομικών δεν το έχω διαβάσει, επειδή δεν διαβάζω μεγάλα άρθρα σε ξένες γλώσσες, αλλά αυτό το σύνθημα είναι συνέπεια της μισαλλοδοξίαs σας. Πρέπει να κάνετε προσπαθείς να διώξετε τον ρατσισμό από τις καρδιές σας.

Λοιπόν, 2 επέτειοι σήμερα. Μερικά κλιπς. Μην ανησυχείτε, για τις ερχόμενες θα κάνω νέο νήμα "Σαν σήμερα στη Βουλγαρία''.
Spoiler
100 χρόνια από την ένδοξη μας νίκη στον Ντόιραν.

Έχει υπότιτλους.
Reenactment

1125 χρόνια από την σύνοδο που αποφάσισε τα πρωτοαριακά (δεν ξέρω γιατί την λένε Old church slavonic) να γίνει επίσημη γλώσσα στις βουλγαρικές εκκλησίες.

Μην ξεχνάτε. Βλέποντας αυτά τα βιντεά πολεμάτε με τον ρατσισμό.
Lost are only those who abandon themselves!
Oberst Hans-Ulrich Rudel
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας

Deja έγραψε: 16 Σεπ 2018, 22:48 [*]
Τον οποίο δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του.
Βινόσαυρος έγραψε: 17 Σεπ 2018, 00:19

Εσένα σε χάλασε που λέει ότι το σλαβικό όνομα Μπίστριτσα του Αλιάκμονα είναι βουλγάρικο κι όχι μακεδονικό;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας

Northerner έγραψε: 17 Σεπ 2018, 00:38 Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα ότι ο Αλέξανδρος πίστευε ότι ήταν Έλληνας. Αύριο θα πάμε στο Σκόπιε και θα βρούμε 100 ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι οι απόγονοί του.
Δεν ήταν μόνο ο Αλέξανδρος αλλά και όλοι οι βασιλιάδες της Μακεδονίας που έλεγαν ότι ήταν Έλληνες. Μιλούσαν ελληνικά, είχαν ελληνικά ονόματα, την ίδια θρησκεία με τους Έλληνες, ήθη και έθιμα κ.τ.λ Επίσης διάφοροι αρχαίοι συγγραφείς, Έλληνες, Ρωμαίοι, Εβραίοι και Σύριοι περιγράφουν τους Μακεδόνες ως Έλληνες. Ενώ οι Σκοπιανοί που θα πουν ότι είναι αρχαίοι Μακεδόνες ούτε τη γλώσσα των Μακεδόνων μιλούν, ούτε ίδια ονόματα μ' αυτούς έχουν κι ούτε τους πιστεύει κανένας έξω από τη χώρα τους
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Νταρνάκας έγραψε: 17 Σεπ 2018, 00:41
Βινόσαυρος έγραψε: 17 Σεπ 2018, 00:19

Εσένα σε χάλασε που λέει ότι το σλαβικό όνομα Μπίστριτσα του Αλιάκμονα είναι βουλγάρικο κι όχι μακεδονικό;

τους ιλλυριούς δεν τους αναφέρει καθόλου, ενώ τοις πάσι γνωστό πως οι μακεδόνες είναι ιλλυροθράκες με καθυστερημένο ελληνικό πολιτισμό
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Βινόσαυρος έγραψε: 17 Σεπ 2018, 00:55τους ιλλυριούς δεν τους αναφέρει καθόλου, ενώ τοις πάσι γνωστό πως οι μακεδόνες είναι ιλλυροθράκες με καθυστερημένο ελληνικό πολιτισμό
Δεν υπήρξαν ποτέ ... Ιλλυροθράκες. Οι Ιλλυριοί και οι Θράκες ήταν διαφορετικοί λαοί με εντελώς διαφορετικές γλώσσες. Είναι αμφίβολο αν συνόρευαν κάπου.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Northerner έγραψε: 17 Σεπ 2018, 00:38 Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω το ...
Δεν μου κάνει εντύπωση Βούλγαρε.

Υπ'οψιν πάντως, το Βούλγαρε το λέω με την καλή έννοια, ή τέλος πάντων την κυριολεκτική - σίγουρα όχι ως βρισιά!
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”