Leporello έγραψε: 08 Μαρ 2022, 12:35
Cavaliere έγραψε: 08 Μαρ 2022, 11:47
Όταν έπαιζε ο Πελέ ήμουνα μικρός για να ξέρω. Σίγουρα τα κατορθώματά του στην εποχή του δείχνουν πως είναι στους τοπ. Ο Μέσι είναι κορυφαίος επίσης αλλά μικρό βεληνεκές, δεν έχει το υλικό του απόλυτου αφεντικού. Ο Ροναλντίνιο ήταν επίσης αυτής της κατηγορίας. Αλλά Μαραντόνα δεν ήταν κανείς τους. Ίσως να παίζει ρόλο ότι η γενιά μου ήταν γενιά Ντιέγκο, και τον χαρήκαμε. Αλλά ο Ντιέγκο ήταν άλλο πράμα. Και γεννημένος winner. Επίσης θα μιλήσω και έναν άλλον, άλλου τύπου και πάτσας, που όμως τον βάζω στην δεκάδα των τοπ, Ζιντάν.
Οι δέκα τοπ.
Μαραντόνα.
Ροναλντίνιο.
Ζιντάν.
Μέσι.
Ρονάλντο Βραζιλίας.
Ρονάλντο Πορτογαλίας.
Μπεστ (από όσα έχω δει σε βίντεο().
Πελέ(χωρίς να έχω δει, μόνο από υπακοή στους γηραιότερους).
Ζίκο.
Βάλτε εσείς έναν δέκατο.
Πούσκας.
Μάλλον αστειεύομαι. Δεν έχω δεί ποτέ τον Πούσκας να παίζει, παρά μόνο σε highlights. Οταν όμως ήμουν μικρός, ήταν πάντα σε όλες τις παρόμοιες λίστες, μαζί με τον Ντι Στέφανο και τον Γκαρίντσα. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί απουσιάζουν από τις σημερινές λίστες δεν δείχνει ότι εμφανίσθηκαν άλλοι ανώτεροί τους. Οφείλεται στο ότι οι συγκρίσεις είναι αδύνατες και ότι στις λίστες μπαίνουν αυτοί που επιζούν στην μνήμη.
Τον Πελέ τον είδα μόνο στο Μουντιάλ του 1970 σε 3-4 αγώνες. Τον Μπεστ, μόνο όταν έπαιζε στην Φούλαμ, όπου ήταν τραγικός.
Για ντιστεφανο πουσκας δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη φυσικά αλλά σίγουρα ήταν οι καλύτεροι τής εποχής τους μαζί με τους βραζιλιανους, αν έπαιζαν ταυτόχρονα με ντιτι, βαβα κτλ
Και οι σουηδοι της Μίλαν πρέπει να ήταν παικταραδες
Πάντως όσον αφορά την κατάταξη υπάρχει μια πεντάδα στην κορυφή που για τον ά, β λόγο πιστεύω ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθει
Κριστιανο, μεσι, Πελέ, μαραντονα, ροναλντινιο
Ανάμεσα σε αυτούς και τους επόμενους ίσως είναι μια κατηγορία το φαινόμενο
Από εκεί και πέρα υπάρχει μια δεκαδα
Κροιφ, Κάιζερ, πλατινι, ζινταν,εουσεμπιο,μπεστ,γκαριντζα,ματεους,ρομαριο,βαν μπαστεν
Φυσικά ο καθένας μπορεί να βάλει άλλους στην δεύτερη δεκαδα