Αν είχα ειδικότητα στας γυναίκας δεν θα βολόδερνα συνέχεια στο ψάρεμαenaon έγραψε: 16 Σεπ 2018, 12:00ένα είναι το θέμα ειδικότητάς σου ρε, καλά και το κυνήγι και το ψήσιμο κλπ, πολλά, αλλά ένα ειναι πάνω απο όλα, τα θηλυκά. Λέω για την κουβέντα που κάνατε εκεί με τον στ, αλλά δεν έχει νόημα να σου πώ πόσο έξω έπεσες νομίζω, πρέπει να δείς για να καταλάβεις οτι κάτι δεν πάει καλά. Δύο φυσιολογικές ημέρες αρκούν για αρκετό υλικό για να συζητήσουμε, κάποια στιγμή θα το κάνω.![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ.
Re: Ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
γράφω και ένα φοβερό που κάνουν τα γόνατα, η ανάρτηση γενικά, απλά γιατί μου θυμίζει ένα βιντεάκι του κορρέ που μιλούσε γα το p4 και το πρόβλημα της λακούβας. Ο τρόπος που αντιδρά το σύστημα ανάρτησής ειναι εντυπωσιακός, λέω αντιδράει γιατί σίγουρα δεν το κάνω εγώ, γίνεται μόνο του, δεν το είχα σκεφτεί καν. Πρέπει να μας παρατηρήσουμε και να σχεδιάσουμε πάλι τα αυτοκίνητα ρε παιδιά, τεσπα, γίνεται το εξής:
Πάω με 20 και κοπανάω μία μεγάλη πέτρα που δεν έχω δει, ο τροχός θα πάει πάνω, σίγουρο. Κανονικά θα πάω πάνω μαζί του, θα πετάξουμε λίγο και βλέπουμε, ή θα φάνε τα γόνατα όλη την διαδρομή απότομα και ο θεός βοηθός με την ισορροπία στην συνεχεία. Αυτό που έγινε ήταν οτι το κεφάλι συνέχισε στο ίδιο ύψος σαν να μην έγινε τίποτα, με την ίδια ταχύτητα, τα πόδια και ο κορμός πήγαν προς τα πίσω για να δώσουν χρόνο στην ρόδα να ανέβει την πέτρα, όταν ανέβηκε την τράβηξα απότομα και την έφερα πάλι απο κάτω μου, πολύ ομαλή κίνηση, δεν έχω περάσει τόσο ομαλά από τόσο μεγάλη πέτρα με κανένα όχημα. Δεν άφησα την ρόδα να χάσει ποτέ επαφή με την πέτρα, την περπάτησα και στηριζόμουν πάνω της καθώς άλλαζα κλίση στο σώμα και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα και έγιναν μόνα τους, το φως που έχω στα 20 χιλιόμετρα δεν βοηθάει εκτός αν κοιτάς κάτω, δεν την είχα δει. Δεν έγινε και εντελώς τυχαία, το ήξερα οτι απο εκεί είναι παλιόδρομος και δεν έχει φως, αλλά ένοιωθα οτι η ανάρτηση πήγαινε καλά αρκετή ώρα, έκανα εσκεμμένα πέρασμα χωρίς να με νοιάζει τι έχει απο κάτω, γύρισα μετά να δώ τι πέτυχα.
Πάω με 20 και κοπανάω μία μεγάλη πέτρα που δεν έχω δει, ο τροχός θα πάει πάνω, σίγουρο. Κανονικά θα πάω πάνω μαζί του, θα πετάξουμε λίγο και βλέπουμε, ή θα φάνε τα γόνατα όλη την διαδρομή απότομα και ο θεός βοηθός με την ισορροπία στην συνεχεία. Αυτό που έγινε ήταν οτι το κεφάλι συνέχισε στο ίδιο ύψος σαν να μην έγινε τίποτα, με την ίδια ταχύτητα, τα πόδια και ο κορμός πήγαν προς τα πίσω για να δώσουν χρόνο στην ρόδα να ανέβει την πέτρα, όταν ανέβηκε την τράβηξα απότομα και την έφερα πάλι απο κάτω μου, πολύ ομαλή κίνηση, δεν έχω περάσει τόσο ομαλά από τόσο μεγάλη πέτρα με κανένα όχημα. Δεν άφησα την ρόδα να χάσει ποτέ επαφή με την πέτρα, την περπάτησα και στηριζόμουν πάνω της καθώς άλλαζα κλίση στο σώμα και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα και έγιναν μόνα τους, το φως που έχω στα 20 χιλιόμετρα δεν βοηθάει εκτός αν κοιτάς κάτω, δεν την είχα δει. Δεν έγινε και εντελώς τυχαία, το ήξερα οτι απο εκεί είναι παλιόδρομος και δεν έχει φως, αλλά ένοιωθα οτι η ανάρτηση πήγαινε καλά αρκετή ώρα, έκανα εσκεμμένα πέρασμα χωρίς να με νοιάζει τι έχει απο κάτω, γύρισα μετά να δώ τι πέτυχα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 16 Σεπ 2018, 13:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ευκολάκια - τελείωσε το πάτημα των σταφυλιών , θα σε καλούσα να δείς τι σημαίνει ισορροπία στο μεγάλο πατητήρι - μέσα στις αναθυμιάσεις - αστέρι του μονόροδου θα γινόσουν.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
έχω πατήσει σταφύλια άγη πολλά καλοκαίρια, ωραίες εποχές, τότε αν υπήρχε το μονόροδο πραγματικά μιλούσαμε για εξωγήινους.
Ετσι εξηγείται ενα - ενα τα βγάζεις στην επιφάνεια.
Φετος ηταν καλή χρονιά εκτος απο τα δυο κλασσικά βαρέλια (Σαββατιανό - Αγιωργίτικο ) κάνω απόπειρα και για Ρετσίνα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ωραίος.Αγις έγραψε: 16 Σεπ 2018, 13:38Ετσι εξηγείται ενα - ενα τα βγάζεις στην επιφάνεια.
Φετος ηταν καλή χρονιά εκτος απο τα δυο κλασσικά βαρέλια (Σαββατιανό - Αγιωργίτικο ) κάνω απόπειρα και για Ρετσίνα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Τα έχω κάνει πολλές φορές, ξέρω πράγματα όμως που δεν γνωρίζω πώς συνδέονται καλά, ήθελα να τα καταλάβω μόνος μου πριν ρωτήσω τον παππού μου αλλά πέθανε πριν ετοιμαστώ, το συνέχισε ο φίλος του και βοηθούσα, αλλά δεν ρώτησα ποτέ αυτά που ήθελα, δεν είχε πλάκα. Οπότε δεν έχω σχέση, ξέρω διάφορα περίεργα αλλά έχει περάσει μία ζωή από τότε. Θυμάμαι όμως καλά τα του πατήματος και της δοκιμής του μούστου.Αγις έγραψε: 16 Σεπ 2018, 13:38 Φετος ηταν καλή χρονιά εκτος απο τα δυο κλασσικά βαρέλια (Σαββατιανό - Αγιωργίτικο ) κάνω απόπειρα και για Ρετσίνα.
Με καθοθηγούν στα πάντα γνώστες με μεγάλη οικογενειακή παράδοση και σπουδες - αν δεν υπήρχαν δεν θα ασχολιόμουν. Η συνεισφορά μου είναι να κάνω τις γομαροδουλειές - αναλαμβάνουν ολα τα υπόλοιπα της τέχνης- δεν με ενδιαφέρει να μάθω - είναι τεράστιο το πεδίο και οι λεπτομέρειες που μετράνε σε όλα τα στάδια ατελείωτος ωκεανός .enaon έγραψε: 16 Σεπ 2018, 13:53Τα έχω κάνει πολλές φορές, ξέρω πράγματα όμως που δεν γνωρίζω πώς συνδέονται καλά, ήθελα να τα καταλάβω μόνος μου πριν ρωτήσω τον παππού μου αλλά πέθανε πριν ετοιμαστώ, το συνέχισε ο φίλος του και βοηθούσα, αλλά δεν ρώτησα ποτέ αυτά που ήθελα, δεν είχε πλάκα. Οπότε δεν έχω σχέση, ξέρω διάφορα περίεργα αλλά έχει περάσει μία ζωή από τότε. Θυμάμαι όμως καλά τα του πατήματος και της δοκιμής του μούστου.Αγις έγραψε: 16 Σεπ 2018, 13:38 Φετος ηταν καλή χρονιά εκτος απο τα δυο κλασσικά βαρέλια (Σαββατιανό - Αγιωργίτικο ) κάνω απόπειρα και για Ρετσίνα.![]()
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
έχω ένα θέμα με αυτό, δεν τα καταφέρνω εύκολα, πώς λέμε οτι δουλεύει δεν το πειράζουμε, ε καμία σχέση, του αλλάζουμε τα φώτα μέχρι καταλάβουμε πώς δουλεύει.
πάντως ναι, το αντικείμενο ειναι τεράστιο εκεί και οι δοκιμές τρώνε χρόνια, θέλει μεταφορά γνώσης.
τελικά το έλεγα λάθος, ηλέκτρικό μονόκυκλο είναι, κοίταξα τώρα στο google και δεν έχει αναφορά σε ηλεκρικό μονόροδο, με έχουν ρωτήσει τόσοι, στο κενό τους έστειλα.
παρατήρησα οτι στο βιντεάκι μοιάζει να κάνει θόρυβο το μοτέρ και το λάστιχο, στην πράξη δεν τα ακούς σχεδόν, είμαι πίσω απο κάποιον που περπατά στην απόλυτη ησυχία και δεν με ακούει, πρέπει να βήξω
Μάλλον το κινητό φταίει, πάντως εδώ νομίζω φαίνεται πόσο λίγο θόρυβο κάνει, τόσο που ακούγονται τα τζιτζίκια.
Spoiler
πόστ 500 χιλιόμετρων (κόστος 1KWh/100χιλ, περίπου 70λεπτά σύνολο), εδώ και 50 χιλιόμετρα του έχω αλλάξει τον χάρτη και πάει 25χιλ/ώρα με μέγιστο 1800watt, η μέγιστη απόσταση έχει πέσει στα 14 χιλ απο τα 20+ που ήταν πριν μπεις στα τελευταία 7-8 που είναι με μειωμένη ταχύτητα, οι θερμοκρασίες πολύ καλές αν και έχει πέσει η ζέστη γενικά.
Αν και η αίσθηση ασφάλειας/κινδύνου του κάθε ανθρώπου είναι τελείως υποκειμενική θα ήθελα να ρωτήσω τι σιγουριά αισθάνεσαι όταν πιάνεις μεγάλες ταχύτητες με αυτό; Είναι σταθερό ή φοβάσαι πτώση; Έχει κάποιου είδους τρεμόπαιγμα όταν το φτάνεις στα όριά του;enaon έγραψε: 09 Οκτ 2018, 02:47 πόστ 500 χιλιόμετρων (κόστος 1KWh/100χιλ, περίπου 70λεπτά σύνολο), εδώ και 50 χιλιόμετρα του έχω αλλάξει τον χάρτη και πάει 25χιλ/ώρα με μέγιστο 1800watt, η μέγιστη απόσταση έχει πέσει στα 14 χιλ απο τα 20+ που ήταν πριν μπεις στα τελευταία 7-8 που είναι με μειωμένη ταχύτητα, οι θερμοκρασίες πολύ καλές αν και έχει πέσει η ζέστη γενικά.
ΥΓ: έχεις αραιώσει λιγάκι. Ελπίζω να είναι επειδή περνάς ευχάριστο χρόνο με το μονόροδό μονόκυκλό σου
εδώ και λίγες μέρες έχω φτάσει σε επίπεδο πολύ ικανοποιητικό όπως το καταλαβαίνω δηλαδή. Μπορώ και κάνω σλάλομ όταν μπαίνω/βγαίνω από υπόγειες διαβάσεις στα σίδερα που έχει εκεί, μπορώ να ελίσσομαι υπέροχα ανάμεσα στα σταματημένα αυτοκίνητα κλπ, πολύ καλύτερα από μηχανή, και πλέον τα 20 χιλιόμετρα που είχε σαν όριο, και τα 25 που έχει τώρα, μοιάζουν πολύ σίγουρα. Έχουν μάθει τα δύο μου πόδια να συντονίζονται πολύ καλά, δεν πατάς απλά πάνω στις πλατφόρμες το αγκαλιάζεις και με τις γάμπες, δεν υπάρχει θέμα να κάνει φιδάκια που λέμε, το κρατάνε τα πόδια πολύ σταθερά.
ναι μου έχει φάει πολύ απο τον ελεύθερο χρόνο, μακάρι να πείσω μερικούς απο εδώ να δοκιμάσουν, να κανονίζουμε βόλτες.
ναι μου έχει φάει πολύ απο τον ελεύθερο χρόνο, μακάρι να πείσω μερικούς απο εδώ να δοκιμάσουν, να κανονίζουμε βόλτες.
Θα το ΄θελα αλλά τα γόνατά μου δεν νομίζω να συμφωνούσαν. Δεν είχα ποτέ μηχανή και το άλμα από τις 4 ρόδες στην μία μου φαίνεται κάπως μεγάλο. Πάντως είναι πολύ οικονομικό και για χώρα σαν την Ελλάδα με 7+ μήνες καλοκαιρίας ιδανικό. Βέβαια στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει στα χέρια (στα πόδια δηλαδή) απρόσεκτων αναβατών.enaon έγραψε: 09 Οκτ 2018, 03:05 ναι μου έχει φάει πολύ απο τον ελεύθερο χρόνο, μακάρι να πείσω μερικούς απο εδώ να δοκιμάσουν, να κανονίζουμε βόλτες.![]()
Από τύχη μιλάμε σήμερα. Τρελός καμικάζι παππούς σε βεσπάκι παραβίασε κόκκινο και θα με έστελνε στα πιτς καθώς είχα δει το πράσινο ανθρωπάκι και ...
αν γινόταν στ θα αγόραζα σε όλους από ένα να δώ αν μιλάει ο φόβος ή η πραγματικότητα, αλλά αλήθεια νομίζω οτι η γυμναστική που προσφέρει είναι ιδανική για να πάρουμε πίσω όσα ο χρόνος έχει αφαιρέσει. Το συζήταγα σήμερα με τα παιδιά στο μπάσκετάκι που βρεθήκαμε μετά την διακοπή για καλοκαίρι, τους έλιωσα, ήταν πτώματα και χόρευα γύρω τους, πλέον περιμένουν να έρθουν τα κονόκυκλά τους πώς και πώς. Όπως το βλέπεις στα βιντεάκια μοιάζει δύσκολο οκ, αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί, που θα φτάσεις με τον χρόνο, σε έχει δυναμώσει πάρα πολύ καλά.ST48410 έγραψε: 09 Οκτ 2018, 03:15Θα το ΄θελα αλλά τα γόνατά μου δεν νομίζω να συμφωνούσαν. Δεν είχα ποτέ μηχανή και το άλμα από τις 4 ρόδες στην μία μου φαίνεται κάπως μεγάλο. Πάντως είναι πολύ οικονομικό και για χώρα σαν την Ελλάδα με 7+ μήνες καλοκαιρίας ιδανικό. Βέβαια στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει στα χέρια (στα πόδια δηλαδή) απρόσεκτων αναβατών.enaon έγραψε: 09 Οκτ 2018, 03:05 ναι μου έχει φάει πολύ απο τον ελεύθερο χρόνο, μακάρι να πείσω μερικούς απο εδώ να δοκιμάσουν, να κανονίζουμε βόλτες.![]()
Από τύχη μιλάμε σήμερα. Τρελός καμικάζι παππούς σε βεσπάκι παραβίασε κόκκινο και θα με έστελνε στα πιτς καθώς είχα δει το πράσινο ανθρωπάκι και ...
αλλά ναι, θέλει να προσέχεις, οδηγούσα μηχανή χρόνια και το θεωρώ αυτονόητο. Δεν υπάρχουν στόπ και πράσινα φανάρια, δεν τα κοιτάω ποτέ, κοιτάω μην με πατήσει κανείς, δεν με νοιάζει καθόλου ποιος θα φταίει μετά. Κόβω σαν να έχω στόπ σε κάθε στενάκι που δεν έχω δει οτι μπορώ να περάσω, αλλά απο την άλλη με τίποτα έως σήμερα δεν έβλεπα τόσο καλά. Είμαι όρθιος οπότε κοιτάω απο ψηλά και δεν εξέχει τίποτα μπροστά μου, μπορώ να φτάσω μέχρι την άκρη του στενού χωρίς κανένα άγχος.
υπάρχει αξεσουάρ που φοράς καθρέπτη στο χέρι για να κοιτάς πίσω, εγώ προτίμησα να νοιώθω πανικό και να σταματάω άτσαλα για 20 μέρες, τώρα συνήθισα και μπορώ να πηγαίνω και να κοιτάω όπου θέλω, έχω ορατότητα 360 κανονικά.
το έιχα νιώσει πρίν λίγο καιρό, εδώ και λίγες μέρες είμαι εκεί και βλέπουμε πόσο έχει ακόμα, αλλά δεν το οδηγείς, είναι εσύ ουσιαστικά, απλά έχεις τις ικανότητες του μαγνέτο σε περιορισμένη έκδοση, μπορείς και μεταφέρεσαι αλλάζοντας το κέντρο βάρους. Δεν το σκέφτεσαι, δεν σου τρώει χρόνο να αντιδράσεις, δεν κάνεις κινήσεις νέες που πρέπει να μάθεις, απλά έχεις μία νέα ικανότητα.
δεν είναι τέλειο, το τέλειο θα είναι όταν το κάνουν σφαίρα και μπορείς αλήθεια να αλλάξεις κατεύθυνση όταν αλλάξεις κέντρο βάρους, όχι απλά να στρίψεις, θα είναι μαγικό, αλλά και αυτό ό,τι πιο κοντά έχω ζήσει στην αίσθηση που είχα μόνο σε όνειρα κλπ. Είναι ακριβώς το ανάποδο απο αυτά ξέρουμε αλλά ειναι το πιο φυσικό, όταν επιταχύνεις δεν μένεις πίσω, δεν κολλάς στο κάθισμα και δεν κρατιέσαι από το τιμόνι, γέρνεις σαν τον σούπερμαν και φεύγεις, όταν θες να σταματήσεις γέρνεις πίσω και είναι σαν να διατάζεις την βαρύτητα να υπακούσει στις εντολές σου, ποτέ δεν νιώθεις εκτός ισορροπίας, είσαι πάντα ήρεμος και εναρμονισμένος με την κίνηση.
Νομίζω οτι αν μπορείς να ανέβεις 10 σκαλιά χωρίς να αρχίσουν να τρέμουν τα πόδια σου και αν μπορείς να τρέξεις 10 μέτρα με 6-7 χιλόμετρα, τζόκινγ δηλαδή, έχεις αρκετά για να μπορείς να αρχίσεις να το μαθαίνεις, μέχρι να φτάσεις να κάνεις βολτούλες θα σε έχει δυναμώσει με ευχάριστο τρόπο ομοιόμορφα, νομίζω οτι ειναι το ανάποδο απο αυτό που λέει ο άγης, ο εφιάλτης των φυσικοθεραπευτών αν το δούμε οικονομικά. Ας μην πας ποτέ με 20 και 25, και με 5 και 10 και 15 είναι φοβερή η αίσθηση και πολύ χρήσιμο για μικρές διαδρομές, μπορείς μέσα απο την εφαρμογή να θέσεις το ανώτατο όριο και μετά εκείνο θα φροντίσει να μην το περάσεις, σε ειδοποιεί ηχητικά όταν πλησιάζεις και αν το φτάσεις σου γυρνάει την πλατφόρμα ομαλά για να αλλάξεις κέντρο βάρους και να ελαττώσεις.
Το γόνατο και ο αστράγαλός μου σήμερα είμαι πλέον σίγουρος οτι είναι καλύτερα απο τα τελευταία 10 χρόνια.
ξεκίνησα να το μαθαίνω φορώντας τα μποτάκια του μπάσκετ γιατί είναι ο δεξής, στηριζόμουνα πάνω του να ανέβω και μου φώναζε οτι εχει πρόβλημα. Για περίπου 10 μέρες δέν έδινα σημασία στο ανέβα κατέβα πολύ, πιανόμουν απο κάπου και ξεμπέρδευα, ο αστράγαλος δεν περνούσε καλά και τον προστάτευα. Σήμερα μπορώ να κάνω αρκετά μέτρα στο δεξί μόνο πόδι με παντόφλα και το αριστερό στον αέρα, δεν μπορώ καν να θυμηθώ που ακριβώς κρύωνε παλιά, απίστευτο πράγμα ρε γαμώτο.
ευκολακι.enterprise-psi έγραψε: 16 Σεπ 2018, 12:01 Δεν καταλάβατε νουμπαδες, όταν λέω με τα δυο πόδια, εννοώ ταυτόχρονα![]()
ενα κατσαβιδι, και σε μισο λεπτο ο διακοπτης στο πατωμα
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 36 Απαντήσεις
- 1916 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon
-
- 82 Απαντήσεις