ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Σεπ 2018, 19:17
Nostalgia έγραψε: 10 Σεπ 2018, 19:06
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Σεπ 2018, 18:57
Δεν θα με χάλαγε καθόλου.
Απλώς έχω σχηματοποιήσει το προφίλ όσων ξαναψήφισαν σύριζα το '15 μετά το όχι και το συμπέρασμα που προκύπτει δεν συνάδει καθόλου με το ποσοστό που αναφέρεις. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι ειλικρινά, να κάνω λάθος.
Toτε ο κοσμος ακομα μασουλαγε το σανο, εξακολουθουσαν να εχουν ελπιδες διοτι τιποτα δεν ειχε εφαρμοστει. Τωρα τα παραμυθια τελειωσαν....
Το 90% οσων γνωριζω που ψηφισαν Συριζα το εχουν σκυλομετανοιωσει, υπαρχει και ενα 10% που δεν θελει να παραδεχτει οτι εκανε μαλακια ή που βολευτηκε σε θεση.
Υποθέτω ότι μιλάς για τις εκλογές μετά το δημοψήφισμα. Το 90% που αναφέρεις, το έχουν σκυλομετανοιώσει σε σχέση με τι;
Επειδή ψήφισαν σύριζα και όχι ΛΑΕ πχ ή επειδή δεν ψήφισαν ΝΔ;
Έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Μεχρι και το Σεπτεμβριο του 2015 (μετα τις 2ες εκλογες) επαιζε ακομα το αντιμνημονιο, μολις ο Συριζα αρχισε να ψηφιζει το ενα νομοσχεδιο μετα το αλλο και εγινε το μεγαλο πλυντηριο ολων των προηγουμενων μνημονιακων κυβερνησεων, εχασε τον λογο της υπαρξης του. Ξερω πολλους Νεοδημοκρατες που ψηφισαν Συριζα , για την ακριβεια οπως εχω ξαναπει και στο παλιο φορουμ, σε συγκεντρωσεις τοπικων της ΝΔ οπου μιλουσαν υποψηφιοι βουλευτες και τα πηγαδακια ηταν σε μεγαλο βαθμο "εγω θα ψηφισω Συριζα μπας και κανει κατι διαφορετικο". Αυτο πλεον δεν παιζει. Κανενας νεοδημοκρατης δεν θα ψηφισει Συριζα, ιδια οικονομικη πολιτικη (για να μην πω χειροτερη) και επιπλεον ο νεοδημοκρατης ηταν "εκτος παιγνιδιου". Αρα ενα σοβαρο ποσοστο που πηρε απο τη ΝΔ το εχει χαμμενο απο χερι. ( Ο Γουντυ εχει δικιο, πολλοι ψηφισαν και ΟΧΙ)
Οσοι ηταν αριστεροι το μετανοιωσαν που δεν ψηφισαν ΛΑΕ/ΚΚΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, (επιμενουν αντιμνημονιο) ενα ποσοστο λοιπον θα μοιραστει σε αυτα τα τρια κομματα. Τελος εχουμε τους κλασσικους ΠΑΣΟΚους, καποιοι θα παραμεινουν καποιοι θα επιστρεψουν στο ΠΑΣΟΚ το ορθοδοξο, οπου ειχαν και τα κονε. Το 20% ειναι ταβανι, εκανε και συνεχιζει να κανει βολεματα ο Συριζα, αλλα η πτωση του δεν μεζευεται, η φθορα ειναι μεγαλη.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."