!!! DEVELOPMENT MODE !!!

εξελίξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Re: εξελίξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Scouser έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:18 Ο Γιανούκοβιτς ανατράπηκε με τρόπο αντισυνταγματικό το 2014, έστω και αν μετά διεξάχθηκαν ελεύθερες εκλογές. Ο ίδιος ποτέ δεν έχει σταματήσει να ισχυρίζεται ότι η ανατροπή του ήταν παράνομη και ο Πούτιν φυσικά ποτέ δεν σταμάτησε να τον υποστηρίζει και να αποκαλεί την κυβέρνηση στο Κιέβο ''καθεστώς'' που πήρε την εξουσία με ''πραξικόπημα'' κτλ. Οπότε υπάρχει ένα πρόσχημα για τον Πούτιν ώστε να εγκαταστήσει στην εξουσία ένα δικό του άνθρωπο και να αποφύγει να κάνει άμεσα εκλογές. Είναι σαφώς προτιμότερη λύση από το να τοποθετήσει έναν προδήλως κουϊσλιγκ χωρίς καμία τυπική νομιμοποίηση πέρα από τα ρωσικά όπλα. Μετά ο Γιανούκοβιτς θα ξεκινήσει τη διαδικασία ''αποναζιστοποίησης'' της χώρας και θα αναστείλει ''προσωρινά'' τις εκλογές όπως ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Μέσα σε μερικούς μήνες θα δημιουργήσει δικές του ΕΔ και υπηρεσίες ασφαλείας αποτελούμενες από Ρώσους και ρωσόφιλους Ουκρανούς, και μετά θα το πάει αλά Λουκασένκο. Εννοείται ότι δεν είναι πλάνο χωρίς ελαττώματα, αλλά άλλη ρεαλιστική λύση δεν βλέπω.
Και εγώ κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου, αν είχε παραιτηθεί ο Ζελένσκι ίσως να γινόταν και ακόμα πιο light λύση με πιο ελεύθερη Ουκρανία που δεν θα έμπαινε όμως στο ΝΑΤΟ. Μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που τον παροτρύνουν να συνεχίσει απ' έξω, για να κάνουν την μεταπολεμική κατάσταση όσο το δυνατόν δυσκολότερη για την Ρωσία.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Νon4me έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:38
dna replication έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:34
Leporello έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:25 Το είχε θεωρητικοποιήσει ο Χίτλερ: ο αμουνόμενος ευθύνεται γιά τις απώλειες και όχι ο επιτιθέμενος. Ο επιτιθέμενος θα προτιμούσε να επιτύχει τον αντικειμενικό του σκοπό γρήγορα και με τις ελάχιστες μάχες και μετά να επικρατήσει ειρήνη. Ο αμυνόμενος φταίει που αμύνεται.
ο σκοπός του Λονδινου και της Ουάσιγκτον είναι να σκοτωθούν όσο περισσότεροι Ουκρανοί και Ρωσοι γινεται
Ο προεδρος ζητάει και παροτρύνει άμαχους να πολεμήσουν εναντιον τανκς και το δυτικό κοινό κάνει λαικ και κιτρινομπλε καρδουλες απο τον καναπέ του
Καλα κανει τη χωρα τους προστατευουν απο εισβολή . Το δυτικο κοινο εστειλε εξοπλισμο ( καλη ωρα ) και γενικοτερα ολη η υφηλιος ειναι κατα του κοντοπουτινου . τυχαιο δε νομιζω..
Το ότι 2-3 κυβερνήσεις παίζουν κομπολόϊ όλες τις άλλες για το συγκεκριμένο θέμα και δουλεύουν τον κόσμο ψιλό γαζί δεν σε χαλάει;

Η βοήθεια αυτή είναι κοροϊδία στα μούτρα των Ουκρανών, αν ήθελαν να τους βοηθήσουν πραγματικά θα το έκαναν. Ζελένσκι ο χρήσιμος ηλίθιος στην γεωπολιτική σκακιέρα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

George_V έγραψε: 03 Μαρ 2022, 01:01
Jolly Roger έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:38
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:25

Εδω εναν καφε του εριξαν και κοντευε να μας μεινει στον τοπο.

Το αλλο το αδυνατο ομορφοπαιδο που εκανε χωριο με τον Τζημερο που ειναι? Εχει εμφανιστει καθολου?
άκουσε ότι συνταξιοδοτείται ο Στόλτεμπεργκ το Δεκέμβρη και κάνει αγώνα να βγει νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ
είναι αν μήτι άλλο νατοϊκότερος του Γενς

https://twitter.com/failosK/status/1498684032690888708
Εικόνα
Καπου ακουσα οτι ψήνανε τη Μέρκελ να δεχτει τη θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Δεν ξερω αν ισχυει.
Ωχ ωχ προβλέπω δραστική μείωση δαπανών και βίαιο ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ :lol:
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Εικόνα

Νεος χαρτης που δειχνει κινηση και προς το Ζιτομιρ. Ενδειξεις οτι παει για ακομα μικροτερη Ουκρανια απο οτι υπολογιζαμε.

Υ.Γ: Εαν φυσικα ισχυει.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Green Dragon έγραψε: 03 Μαρ 2022, 09:17
George_V έγραψε: 03 Μαρ 2022, 01:01
Jolly Roger έγραψε: 03 Μαρ 2022, 00:38
άκουσε ότι συνταξιοδοτείται ο Στόλτεμπεργκ το Δεκέμβρη και κάνει αγώνα να βγει νέος ΓΓ του ΝΑΤΟ
είναι αν μήτι άλλο νατοϊκότερος του Γενς

https://twitter.com/failosK/status/1498684032690888708
Εικόνα
Καπου ακουσα οτι ψήνανε τη Μέρκελ να δεχτει τη θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Δεν ξερω αν ισχυει.
Ωχ ωχ προβλέπω δραστική μείωση δαπανών και βίαιο ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του ΝΑΤΟ :lol:
Με αυτή τη λογική θα έρχεται ο Πούτιν με τανκς και η Μερκελ θα μοιράζει τόξα και βέλη στο ΝΑΤΟ για άμυνα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Nostalgia έγραψε: 03 Μαρ 2022, 09:21 Εικόνα

Νεος χαρτης που δειχνει κινηση και προς το Ζιτομιρ. Ενδειξεις οτι παει για ακομα μικροτερη Ουκρανια απο οτι υπολογιζαμε.

σιγά μη κατέχουνε ολες αυτες τις περιοχες οι Ρώσοι, θέλει πολύ κοσμο εκει για να τις ελεγξουν.

Μαλλον ειναι περιοχές στις οποιες έχουνε πάει και ξεμένουν απο καύσιμα και τροφιμα καθώς οι Ουκρανοι τους κάνουν κόσκινο πολλές απο τις εφοδιοπομπές που ακολουθούνε, απόδειξη πως οι Ρώσοι δεν ελέγχουν την περιοχή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 03 Μαρ 2022, 09:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

τους anonymous δεν τους έχει σε υπόληψη κανενας απο τον κοσμο της κυβερνοασφάλειας
psyops είναι για να εντυπωσιάζουν κανέναν μπάρμπα και κανέναν άσχετο
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

άλλος ένας μεγάλος αναλυτης που λειπει φοβερά αυτές τις μέρες

https://twitter.com/aaronjmate/status/1 ... 9648027650
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Οι ρώσοι δεν θέλουν ούτε το Κίεβο, ούτε το Ζιντομιρ, θα κατακτήσει όμως όσα περισσότερα εδάφη μπορεί, για να τα χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Αλιόσα έγραψε: 03 Μαρ 2022, 09:29

σιγά μη κατέχουνε ολες αυτες τις περιοχες οι Ρώσοι, θέλει πολύ κοσμο εκει για να τις ελεγξουν.

Μαλλον ειναι περιοχές στις οποιες έχουνε πάει και ξεμένουν απο καύσιμα και τροφιμα καθώς οι Ουκρανοι τους κάνουν κόσκινο πολλές απο τις εφοδιοπομπές που ακολουθούνε, απόδειξη πως οι Ρώσοι δεν ελέγχουν την περιοχή.
Και εμένα μη ρεαλιστικός μου φαίνεται ο χάρτης, δεδομένης της κλίμακας, η Ουκρανία είναι τεράστια. Επίσης, αποκλείεται να πηγαίνει για κατοχή η Ρωσία, καταρχάς δεν το αντέχει οικονομικά. Δεν ξέρω να θα το άντεχαν καν οι ΗΠΑ αν ήταν αυτές που θα είχαν κάνει την εισβολή.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

vagabondo έγραψε: 03 Μαρ 2022, 09:35

Οι ρώσοι δεν θέλουν ούτε το Κίεβο, ούτε το Ζιντομιρ, θα κατακτήσει όμως όσα περισσότερα εδάφη μπορεί, για να τα χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Δεν ειμαι πλεον σιγουρος, το τιμημα ειναι πολυ μεγαλο....
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”